📍 سیاست خارجی ترامپ؛ تغییر یا تداوم؟
مسالهای که مطرح است اینکه سیاست خارجی ترامپ در ۴ سال پیش رو (اگرچه ۲ ماه طول میکشد تا آمریکا آماده جابهجایی قدرت شود) چگونه پیش خواهد رفت. ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی خود به صراحت اعلام کرد معتقد است سیاست خارجی این کشور به تغییرات اساسی نیاز دارد.
از نظر ترامپ، آمریکا به جای حمایت ۶۰میلیارد دلاری از اوکراین، باید به سربازان آمریکایی حقوق بهتری بدهد. یکی از مهمترین انتقادهای ترامپ در ماههای گذشته به بایدن یک فقره حمایت ۸میلیارد دلاری دولت بایدن از اوکراین بود. ترامپ همواره از درگیر کردن آمریکا و روسیه اجتناب کرده و برخی از کارشناسان یکی از دلایل حمله روسیه به اوکراین را همین بیمیلی دولت ترامپ نسبت به نقش امنیتی آمریکا در اروپا قلمداد کردهاند.
اگرچه اوکراین، ایتالیا و دبیر کل ناتو جزو نخستین کسانی بودند که به ترامپ تبریک گفتند اما سیاست فشار بر اعضای اروپایی ناتو جزو مهمترین دستورکارهای ترامپ در دوره جدید ریاستجمهوریاش خواهد بود. یکی از ابزارهای سیاست خارجی ترامپ فشار بر متحدان اروپایی درباره قبول مسؤولیتهای بیشتر آنها در مسائل نظامی و در هزینههای آنها در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی خواهد بود.
ترامپ بارها در جریان ریاستجمهوری خود خطاب به متحدان آمریکا گفته بود باید «2 درصد» تولید ناخالص داخلی خود را به ناتو اختصاص دهند و بر سر این موضوع بارها مقامات کشورهای اروپایی از جمله آنگلا مرکل با وی درگیریهای لفظی هم پیدا کردند.
یکی از مهمترین مسائلی که ترامپ در سالهای ریاستجمهوری خود به دنبال آن بوده، کاهش نقش...
روزنامه وطن امروز
📍 سیاست خارجی ترامپ؛ تغییر یا تداوم؟ مسالهای که مطرح است اینکه سیاست خارجی ترامپ در ۴ سال پیش رو (
امنیتی آمریکا در جهان و دوری از قبول «برونسپاری امنیت توسط کشورها و مناطق جهان» است. به همین دلیل بارها به عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیجفارس یادآور میشد باید هزینه مراقبت از امنیت آنها به آمریکا پرداخت شود.
خوشحالترین فرد از پیروزی دونالد ترامپ اما کسی نبود جز «بنیامین نتانیاهو».
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4174/1/294881/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 دوباره کلهپوک
🎥 #در_متن_وطن ؛ ترامپ بعد از چهار سال دوباره رئیس جمهور آمریکا شد
با توجه به اینکه ترامپ دیگر نمیتواند، در انتخابات شرکت کند، شاهد سومین دولت تک دورهای واشنگتن خواهیم بود.
رای همه ایالتهای مرکزی آمریکا به ترامپ و تقریبا تمام ایالتهای ساحلی به هریس، شکاف بین بدنه اصلی ایالات متحده و حاشیههایش را نشان میدهد.
فرانسه و ایتالیا گرمترین پیامها را برای ترامپ فرستادند؛ انگلیس و آلمان هم تلاش کردند اختلافاتشان در پیام منعکس نشود. اما در این میان نمایندگان روسیه و چین پیام های بسیار سرد و بدون مضمون تبریک برای ترامپ داشتند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4174/1/294880/0
✉️ @vatanemrooz
📍 بیهوشی رشتههای پزشکی؛ تنها یکسوم ظرفیت رشتههای حیاتی دستیاری پزشکی پر میشود
📝 هادی مرشدی: در قلب نظام سلامت، رشتههای تخصصی پزشکی به عنوان ستونهای حیاتی و نیروی پشتیبان اصلی در خدمترسانی به بیماران عمل میکنند اما این ستونهای استوار در آستانه بحرانی بزرگ قرار گرفتهاند؛ بحرانی که نهتنها نظام بهداشت و درمان کشور، بلکه زندگی و سلامت شهروندان را نیز تهدید میکند. امروز بسیاری از این رشتههای حیاتی با کمبود متخصص و صندلیهای خالی مواجه هستند.
بر اساس آمار منتشرشده از وزارت بهداشت، در رشته بیهوشی، ظرفیت پذیرش از ۳۹۵ نفر در سال ۱۴۰۲ به ۴۴۴ نفر در سال ۱۴۰۳ افزایش یافته اما حتی سال ۱۴۰۲ هم این رشته تنها ۱۴۶ نفر پذیرش داشته است.
از سوی دیگر، مهاجرت متخصصان، بویژه متخصصان بیهوشی، به دلیل شرایط نامطلوب اقتصادی و شغلی، بحران دیگری را به وجود آورده است. رئیسزاده رئیس سازمان نظام پزشکی، در این باره میگوید: «در حالی که بیهوشی در سطح جهان یکی از پردرآمدترین تخصصها به شمار میرود، در ایران نیمی از ظرفیت این رشته خالی مانده و پزشکان عمومی علاقه چندانی به ورود به این حوزه ندارند».
شبنم محمدی، عضو هیاتمدیره انجمن بیهوشی و مراقبتهای ویژه نیز به این مسأله اشاره میکند و میگوید: «ما به نیروهای خود آموزش میدهیم اما هنگامی که زمان بهرهبرداری از استعدادهایشان میرسد، به دلیل عدم تناسب دستمزد و ساعت کاری، به کشور دیگری مهاجرت میکنند».
با توجه به افزایش تعداد صندلیهای خالی در رشتههای تخصصی پزشکی، راهحلی که میتواند انگیزه بیشتری برای پزشکان عمومی ایجاد کند و کمبود...
روزنامه وطن امروز
📍 بیهوشی رشتههای پزشکی؛ تنها یکسوم ظرفیت رشتههای حیاتی دستیاری پزشکی پر میشود 📝 هادی مرشدی: در
متخصصان در رشتههای حیاتی را کاهش دهد، شغل محسوب کردن دوره دستیاری است. این اقدام، اگر مورد تأیید مجلس قرار گیرد، میتواند پزشکان را به سمت رشتههای کممتقاضی و حساس مانند عفونی، بیهوشی و اورژانس سوق دهد و به جذب بیشتر نیروهای متخصص کمک کند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4174/1/294886/0
✉️ @vatanemrooz
📍 پیروزی ترامپ و ۲ استدلال غلط
📝 مصطفی نصری: نتایج انتخابات دیروز ریاستجمهوری آمریکا و بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید پس از ۴ سال، بار دیگر بحثهای زیادی را درباره سیاستهای ایالات متحده در قبال ایران و منطقه غرب آسیا برانگیخته است.
برخی در ایران به اشتباه به این نتیجه رسیدهاند که تغییر رئیسجمهور در آمریکا میتواند به تغییر سیاستهای آن کشور در قبال ایران و منطقه منجر شود اما آیا واقعاً شاهد تغییری خواهیم بود؟
سیاستهای ایالات متحده در قبال ایران و غرب آسیا تحت تأثیر رئیسجمهور و جناح حاکم قرار ندارد. سیاستهای آمریکا در قبال ایران و منطقه بیشتر به روابط استراتژیک این کشور با اسرائیل وابسته است تا به تغییر رئیسجمهور.
بسیاری از تحلیلگران و منتقدان در داخل ایران به اشتباه این دیدگاه را ترویج میکنند که ایران به غلط قدرت آمریکا را افول یافته توصیف کرده؛ ایران هیچگاه ادعا نکرده قدرت آمریکا نابود شده است. آنچه ایران به آن اعتقاد دارد و توسط رهبر انقلاب نیز مورد اشاره قرار گرفته، این است که آمریکا با اقدامات خود به سمت زوال حرکت کرده و رو به افول است.
دومین استدلالی که به وضوح در نقد این نگاه مطرح میشود، این است که چون آمریکا قدرت زیادی دارد، باید در مقابل خواستههای زیادهخواهانه آن کوتاه آمد. این نوع نگرش، نهتنها غلط، بلکه خطرناک است و نشاندهنده ناتوانی در درک سیاستهای جهانی و منافع ملی است. در برابر دشمنی که اثبات کرده از هر راه ممکن برای ضربه زدن به ایران استفاده میکند، هیچ راهی جز تقویت توانمندیها و آمادهسازی برای مقابله وجود ندارد. این رویکرد به...
روزنامه وطن امروز
📍 پیروزی ترامپ و ۲ استدلال غلط 📝 مصطفی نصری: نتایج انتخابات دیروز ریاستجمهوری آمریکا و بازگشت دون
ایران این امکان را میدهد که از طریق قدرت دفاعی و دیپلماتیک خود در برابر هر تهدید خارجی مقاومت کند و به پیشبرد منافع ملی خود ادامه دهد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4174/1/294879/0
✉️ @vatanemrooz
📍 خلاقیت یا تکنولوژی؟ هوش مصنوعی در تولید آثار هنری فرصتها و چالشهای موجود
از گذشته تاکنون، آینده انسان مورد بحث اندیشمندان بوده، اما اخیراً فیلسوفان اصطلاح «انسان آینده» را مطرح کردهاند که به امکان ظهور انسانی جدید در تحولات امروز اشاره دارد. این تغییرات میتواند جهان کنونی را به خاطرهای تبدیل کند. در این مسیر، پذیرش هوش مصنوعی یک ضرورت تاریخی است. اینترنت انحصار اطلاعات را شکست و هوش مصنوعی نیز شاید همین امکان را فراهم کند.
هوش مصنوعی با تولیدات جدید، از نقاشی تا فیلم، در هنر تاثیرگذار شده و مشخص نیست که این محصولات باید خلاقیت هنری یا صرفاً فناوری محسوب شوند. ابزارهایی مانند Midjourney و DALL-E به تولید آثار با جزئیات پیچیده کمک میکنند و در طراحی کتابهای هنری، سرعت و کیفیت را افزایش دادهاند. برخی هنرمندان این فناوری را ابزاری برای افزایش خلاقیت و کاهش هزینهها میدانند، اما در مقابل، نگرانیهایی از جمله کاهش ارزش خلاقیت انسانی و مسائل حقوقی مالکیت اثر مطرح است.
در نهایت، هوش مصنوعی نمیتواند جایگزین کامل خلاقیت انسانی باشد و همچنان باید به ارزش هنر انسانی توجه کرد، در حالی که فناوری به رشد و تغییر در هنر کمک میکند. آینده هنر تلفیقی از خلاقیت انسانی و فناوری خواهد بود که چالشهای خاص خود را به همراه دارد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4174/8/294841/0
✉️ @vatanemrooz
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍 تیترهای وطن امروز در هفتهای که گذشت
#نیم_نگاه
📅 ۱۲ام
میگوید تقلب شده! ادعای جدید ترامپ درباره تقلب گسترده دموکراتها
راز بچههای آسمان؛ چرا سبد سینمای ایران از آثار ماندگار در حوزه کودک و نوجوان خالی است
امکان تغییر راهبرد هستهای و برد موشکها؛ کمال خرازی در گفتوگو با المیادین مطرح کرد
📅 ۱۳ام
قطعا پاسخ دندانشکن؛ تاکید رهبر انقلاب در دیدار دانشآموزان و دانشجویان بر واکنش به آمریکا و رژیم صهیونیستی
چه کسی مورایس را نمیخواست؟؛ پشت پرده آخرین استعفای بزرگ فوتبال ایران
مسکن فعلا هیچ؛ دولت چهاردهم هنوز سیاستهای خود در حوزه مسکن را اعلام نکرده است
📅 ۱۴ام
دوپارگی؛ تشدید دوقطبی و بیثباتی سیاسی جامعه یانکیها در طول انتخابات ریاستجمهوری
بازگشت کارآگاه؛ دوبله ۲۰قسمت باقیمانده از سریال هرکول پوآرو در حال ضبط است
سوختِ انتظارات تورمی؛ بررسی اخبار افزایش قیمت کالاهای اساسی بویژه انرژی و تأثیر آن بر انتظار تورمی
📅 ۱۵ام
بیتعارف با آلمان؛ پزشکیان: این کسی که ما اعدام کردیم، چندین نفر را کشته است
درز بزرگ؛ درباره انتشار اطلاعات محرمانه از دفتر نخستوزیر رژیم
آیفونتراپی بازار؛ بررسی دلایل کاهش تعرفه واردات تلفن همراه
📅 ۱۶ام
زنده و پیروز؛ پروندهای به مناسبت چهلمین روز شهادت اسطوره تکرارنشدنی مقاومت
همنفس تا نفس؛ گزارشی از اقدامات جهادی که با مشاوره به مادران و حمایت از آنها مانع سقط جنین میشود
جهان زیر پای هدهد و کوثر؛ ۲ماهواره ایرانی با ماهوارهبر سایوز روسیه به مدار ۵۰۰کیلومتری زمین ارسال شد
📅 ۱۷ام
دوباره کلهپوک؛ ترامپ با شکست هریس، پس...
روزنامه وطن امروز
📍 تیترهای وطن امروز در هفتهای که گذشت #نیم_نگاه 📅 ۱۲ام میگوید تقلب شده! ادعای جدید ترامپ دربا
از ۴سال بار دیگر به عنوان رئیس جمهور آمریکا انتخاب شد
خلاقیت یا تکنولوژی؟ هوش مصنوعی در تولید آثار هنری فرصتها و چالشهای موجود
بیهوشی رشتههای پزشکی؛ تنها یکسوم ظرفیت رشتههای حیاتی دستیاری پزشکی پر میشود
✉️ @vatanemrooz