📍 ماشه علیه ماشه؛ گزارش «وطن امروز» از برگزاری نشست عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱
خط و نشان اروپایی
انگلیس، فرانسه و آلمان در نشست دورهای شورای امنیت سهشنبه ۲۷ آذرماه برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند جمهوری اسلامی ایران بدون آنکه «هیچ توجیه غیرنظامی معتبری» وجود داشته باشد، ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به «سطوحی بیسابقه» افزایش داده است و این سطح از اورانیوم غنی شده، توانایی تولید سریع مواد شکافتپذیر کافی برای تولید چندین سلاح هستهای را به ایران میدهد. این ۳ کشور اروپایی هفته گذشته اعلام کرده بودند برای فعالسازی مکانیسم ماشه آمادگی دارند؛ مکانیسمی که میتواند تحریمهای بینالمللی علیه ایران را به سرعت احیا کند.
«واسیلی نبنزیا» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اظهار داشت: «نمیتوان اظهارات نماینده اتحادیه اروپایی درباره توافق هستهای ایران را منطقی و واقعگرایانه دانست. آنها با مقصر جلوه دادن ایران و استفاده از اظهارات ضدایرانی خواستار نادیده گرفتن نقض تعهدات خود نسبت به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت هستند. دبیرکل سازمان ملل آشکارا اعلام کرد که آمریکا هیچ تلاشی برای جبران اشتباهات خود نکرده است. نخستین اقدام غیرقانونی آمریکا، خروج یکجانبه از برجام و اعمال تحریمهای غیرقانونی علیه ایران بود».
گوترش: آمریکا معافیت تجارت نفت ایران را تمدید نکرد
در گزارش آنتونیو گوترش همچنین آمده است: «آمریکا نه به این طرح بازگشته است، نه تحریمهای یکجانبه اعمالشده پس از خروج از برجام در ۸ مه ۲۰۱۸ را لغو یا تعلیق کرده است. معافیتها را...
روزنامه وطن امروز
📍 ماشه علیه ماشه؛ گزارش «وطن امروز» از برگزاری نشست عادی شورای امنیت درباره قطعنامه ۲۲۳۱ خط و نشان
در رابطه با تجارت نفت جمهوری اسلامی ایران تمدید نکرده است.»
پاسخ قاطع ایران به هر تهدیدی
امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل خطاب به اروپا هشدار داد سوءاستفاده از مکانیسم ماشه با پاسخ قاطع و متناسب ایران مواجه خواهد شد. سازوکار موسوم به «اسنپبک» (مکانیسم ماشه) ابزاری در دستان شما نیست که بتوانید از آن برای تهدید ایران سوءاستفاده کنید. فعالسازی سازوکار موسوم به اسنپبک برای «بازاعمال مفاد قطعنامههای لغوشده» بحرانی بزرگ ایجاد خواهد کرد که به نفع هیچ طرفی نخواهد بود. این قطعنامه ۲ فراز دارد که شامل پذیرش محدودیتهایی توسط ایران برای اعتمادسازی در ازای لغو تحریمها و انجام تعهدات طرف مقابل است.»
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: این پذیرفتنی نیست که یک نهاد بینالمللی تنها به یک بعد ماجرا آن هم به صورت تحریکآمیز بپردازد و به بعد اصلی که عدم انجام تکالیف طرفین متعاهد است اشارهای نداشته باشد. اسلامی در پایان گفت: ما از مدیرکل آژانس که یک دیپلمات باسابقه است انتظار داریم این موارد را رعایت کند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/2/296239/0
✉️ @vatanemrooz
📍 اردوغان اهداف آمریکا را در سطح منطقه پیاده میکند؛ کارشناس مسائل ترکیه در گفتوگو با «وطن امروز»
«هیچکس نتیجه نهایی در سوریه و اینکه طرف برنده کیست را نمیداند اما فکر میکنم این ترکیه است». این شاید استثنائا تنها جمله درستی باشد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا و متحد اردوغان در ائتلاف ناتو در زندگی سیاسیاش گفته باشد.
علیحیدری کارشناس مسائل ترکیه درگفتگو با «وطن امروز» تأکید میکند قدرتهای جهانی همچنان به ثبات نسبی در سوریه علاقه دارند تا بتوانند نفوذ خود را در منطقه حفظ و از بروز بحرانهای جدید جلوگیری کنند.
ترکیه پیشتر به بهانه حضور کردها و ایجاد امنیت در مرزهای جنوبی خود، سلسله عملیاتی را در شمال سوریه ترتیب داد. من فکر نمیکنم که شاهد خروج ترکیه از این منطقه یا از سوریه باشیم؛ چون به هر حال اهدافی را دنبال میکند، چه در شمال سوریه و چه در شمال عراق، که ایجاب میکند این حضور نظامی را داشته باشد. از جمله اینکه در شمال سوریه، با توجه به حضور نظامی خود، میتواند نفوذ سیاسی و اجتماعیاش را بیشتر کند و آن منطقه را تحت عنوان منطقه حائل یا منطقه امن توسعه دهد.
ترکیه به دلیل وضعیت جغرافیایی خود، منابع نفت و گاز چندانی ندارد و البته به این منابع نیازمند است. تسلط این گروهها بر سوریه میتواند یک فرصت برای ترکیه فراهم کند، منابع انرژی سوریه را صادر و مورد استفاده قرار دهد.
در بحث ترانزیت انرژی هم اگر ترکیه بتواند آن را دنبال کند، میتواند گاز قطر را از طریق خط لوله به داخل انتقال دهد و سپس به کشورهای اروپایی منتقل کند اما با توجه به اینکه قطر وارد...
روزنامه وطن امروز
📍 اردوغان اهداف آمریکا را در سطح منطقه پیاده میکند؛ کارشناس مسائل ترکیه در گفتوگو با «وطن امروز»
تکنولوژی گاز مایع شده و آن را در کپسول صادر میکند، این موضوع تا حدی با تردید مواجه است.
یکی از عرصههای رقابت ایران با ترکیه در بحث کریدور است که ترکیه طی چند سال گذشته تلاش کرده با تسهیل در ایجاد کریدورهایی که از کنار ایران عبور میکنند، کمک کند تا ژئوپلیتیک ترانزیتی ایران تخلیه شود؛ یعنی پتانسیل ژئوپلیتیکی ایران در حوزه ترانزیت کاهش یابد. از جمله این کریدورها، کریدور جاده لاجورد است که از افغانستان و آسیای میانه عبور کرده و به ترکیه ختم میشود، یا جاده توسعه که از عراق، بندر فاو و بصره آغاز میشود و به ترکیه و اروپا ختم میشود یا کریدور زنگزور که ترکیه به دنبال ایجاد آن است.
ترکیه تلاش میکند ثبات را در منطقه برقرار کند تا بتواند حداکثر بهرهبرداری را از این وضعیت بکند. منتها در این بین، اسرائیل هم منافع خود را دنبال میکند، یعنی نابود کردن هر آنچه ممکن است تهدیدی برای این رژیم در آینده باشد.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/1/296245/0
✉️ @vatanemrooz
6.89M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📍 شام مشترک
🎥 #در_متن_وطن؛ پس از فروپاشی نظام اسد، ترکیه تلاش میکند وقایع گذشته را سفیدشویی کند
وزیر خارجه ترکیه ادعا کرده که آمریکا و اسرائیل از سقوط اسد ناراضی بودهاند. اصلیترین هدف ترکیه، آرام کردن نارضایتی ایران از سقوط متحد خود در برابر اسرائیل است.
ترکیه میخواهد نشان بدهد بدون حمایت آمریکا توانسته تغییرات اساسی در ساختار سیاسی سوریه ایجاد کند. اما موفقیت ترکیه تنها با همسویی آمریکا و اسرائیل ممکن بوده است.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/7/296215/0
✉️ @vatanemrooz
📍 چله اقتصادی؛ گزارش «وطن امروز» از بازار سرد آجیل و میوه درآستانه شب یلدای۱۴۰۳
بررسی بازار آجیل شب یلدای ۱۴۰۳ نشان میدهد با وجود افزایش قابل توجه نرخ ارز، قیمت آجیل نسبت به سال گذشته تغییرات چندانی نداشته و حتی در برخی موارد کاهش نیز یافته است که این امر عمدتا به دلیل افزایش تولید برخی محصولات مانند پسته بوده است. با این حال، کاهش قدرت خرید مردم باعث شده تقاضا برای آجیل به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
رئیس کارگروه آجیل و خشکبار اتاق اصناف ایران در گفتوگو با «وطن امروز» گفت: «مدت زمان مفید برای نگهداری آجیل 6 ماه تا یک سال است. این موضوع بستگی به این دارد که در چه محیطی نگهداری شود. اگر در یخچال گذاشته شود طول عمر بیشتری دارد. در حال حاضر آجیلهای ارزانقیمتی که دستفروشها عرضه میکنند عمدتا قدیمی و مربوط به سالهای قبل است.»
به طور کلی بازار آجیل شب یلدای ۱۴۰۳ با چالشهای متعددی روبهرو است؛ از یک سو، تولیدکنندگان با مشکل کاهش تقاضا مواجه هستند و از سوی دیگر، مصرفکنندگان با کاهش قدرت خرید روبهرو هستند.
افزایش نرخ تورم و کاهش درآمد خانوارها، باعث کاهش قدرت خرید مردم شده است. از طرف دیگر تنوع بالای تنقلات موجود در بازار و رقابت شدید بین آنها، باعث شده از سهم آجیل در سبد خانوارها کاسته شود. به عبارت دیگر افرادی که توان خرید آجیل زیادی ندارند به سمت خرید تنقلات رفتهاند.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/3/296237/0
✉️ @vatanemrooz
📍 پلیس بد یا بازی خرابکن؟ اتحادیه اروپایی در راهاندازی دور جدیدی از تنشها با ایران چه نقشی را بر عهده گرفته است؟
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296119
✉️ @vatanemrooz
📍 ائتلاف سهگانه برای استیلا بر شام
📝 ابوالفضل ولایتی: با خروج آخرین نظامیان فرانسوی در ۱۷ آوریل ۱۹۴۶، جمهوری سوریه که بعدتر نام خود را به جمهوری عربی سوریه تغییر داد استقلال خود را اعلام کرد.
قدرتگیری سپهبد حافظ اسد در پی کودتای نظامیان وفادار به وی در سال ۱۹۷۰، عملا سوریه را در جرگه خصم کلیدی اسرائیل در منطقه قرار داد.
ورود سوریه به درگیری داخلی ۱۳ ساله و تلاش رژیم اردوغان برای موجسواری بر تحولات حاکم بر این کشور جهت قدرتگیری عناصر اخوانی، لاجرم آنکارا را در کنار واشنگتن و تلآویو قرار داد.
با وجود اشتراک دیدگاه اردوغان، نتانیاهو و سردمداران کاخ سفید درباره ضرورت به چالش کشیدن حاکمیت اسد در سوریه، هر یک از آنان با هدف مدنظر خویش قدم در این راه پر پیچ و خم نهادند. اسرائیل و ایالات متحده با هدف قطع ارتباط آنچه نیروهای نیابتی ایران مینامیدند و اردوغان با اتکا به سیاست نوعثمانیگری و همچنین تقویت محور اخوانیها در منطقه.
اردوغان در پی تبدیل سوریه به حیاط خلوت خویش بوده و در این میان، مسکو را به واسطه حضور عمیق در سوریه و ارتباط حسنه با شبهنظامیان کرد، رقیبی برای خویش تصور کرده و از هرگونه سیاستی مبنی بر کاهش نفوذ مسکو در دمشق حمایت تمامقد کرده است.
به واقع به موازات تقویت جایگاه ترکیه در سوریه و نفوذ عمیق در سیاستهای آتی این کشور، اردوغان به عنوان میانجیگری کلیدی درباره رفع چالشهای حاکم میان دمشق و تلآویو گام خواهد برداشت.
🔗 http://vatanemrooz.ir/newspaper/page/4209/1/296243/0
✉️ @vatanemrooz
📍 هر کوینی بیتکوین نیست؛ گزارش «وطن امروز» از آخرین وضعیت رمزارزها و خطر ورود سرمایه به بازار رمزارزهای غیرمعتبر
🔗 https://vatanemrooz.ir/Newspaper/MobileBlock?NewspaperBlockID=296169
✉️ @vatanemrooz