📚 معرفی کتاب: تربیت بدون فریاد(با حفظ خونسردی به روشی انقلابی در تربیت فرزندان خود دست یابید).
✍ نویسنده: هال ادوارد رانکل
✍ مترجم: اکرم کرمی
🔺 ناشر: انتشارات صابرین
🔺 سال چاپ: 1401
🔺 تعداد صفحه: 215.
در کتاب تربیت بدون فریاد تمرکز اصلی برروی خود افراد است تا فرزندان، به این ترتیب با تمرکز والدین بر خود و عمل کردن به گفتههای خویش است که فرزندان الگوبرداری کرده و زندگی آرامش خود را باز مییابد. نویسنده درباره انتخاب نام بدون فریاد برای کتابش بیان میکند شاید حفظ خونسردی و فریاد نزدن برای همه والدین دشوار نباشد اما تمام والدین به نوبه خود درگیر کشمکشهایی برای تربیت فرزند خویش هستند. همه والدین نگران فرزندان خویش هستند و با خودخوری کردن یا بروز واکنشها بر این نگرانیها متمرکز شده و این واکنشهاست که بر انسان غلبه کرده و باعث بروز واکنشهای جدید و نسنجیده میشود. این کتاب در صدد خاموش کردن این نوع واکنشهای منفی است. واکنشهایی چون فریاد زدن، قطع ارتباط یا حتی جبران کردن بیش از اندازه. با بروز واکنشهای منفی است که والدین باید ابتدا به آرامش خود بپردازند و پس از حفظ آرامش به ارتباط صحیح روی آورده و زمام امور را در دست گیرند. با تمرکز برروی رفتار خویش است که رسیدن به شادی در خانواده میسر میشود.
این کتاب در چهار بخش و دوازده فصل تدوین شده است. در انتهای هر بخش، داستانی واقعی از تجارب زندگیِ افرادی مانند شما نقل شده است. بعضی از این داستانها مربوط به مراجعینی است که برای درمان یا آموزش نزد نویسنده آمدهاند و بعضی دیگر مربوط به همکاران و دوستان وی است.
در هر یک از این داستانها قدرت و تأثیر تربیت بدون فریاد مشهود است. البته برای حفظ حریم خصوصی افراد، اسامی و جزئیات تغییر داده شده است اما اصل داستانها واقعی و تأثیرگذار است. این داستانها متناسب با اصول مذکور در کتاب انتخاب شده است. همانطور که خواهید دید این داستانها بازگوکننده مراحل گوناگون روابط والد و فرزند در طول زندگی است. هرچند ماجرای زندگی هر فرد متفاوت از دیگری است، اما مطمئنا هر یک از شما شباهتی بین زندگی خود و این داستانها خواهید یافت.
نوشته: مریم تجملیان(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📚 معرفی کتاب: غروب خورشید در سامرا
✍ مولف: محمدرضا بایرامی
🔺 ناشر: موسسه فرهنگی مدرسه برهان
سال چاپ: ۱۳۸۹.
☑️ امام حسن عسگری (ع) در هشتم ربیع الثانی سال 232 ه در مدینه متولد شدند. القاب مشهور آن حضرت: عسگری، سراج و ابن الرضا، و کنیة ایشان «ابومحمد» است. مدت امامت ایشان شش سال بود که در عصر زمامداری معتضد، مهتدی و معتمد عباسی سپری شد. ایشان سرانجام با نیرنگ معتمد عباسی مسموم شد و به شهادت رسید. کتاب حاضر، از سری کتابهای «چهارده آفتاب»، با عنوان «غروب خورشید در سامرا» است که در آن به بررسی دوران زندگی امام حسن عسگری (ع) پرداخته شده است.
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📣 انجمن ادبی کتابخانه وزیری یزد به مناسبت روز شعر و ادب فارسی برگزار میکند: رونمایی از "دستخط استاد شهریار"
⏰ زمان: سه شنبه(۲۷ شهریور ۱۴۰۳)، ساعت ۹ صبح.
🔺 مکان: سالن اجتماعات کتابخانه وزیری یزد
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
☑️ به مناسبت روز شعر و ادب و بزرگداشت استاد شهریار در روز سه شنبه 27 شهریورماه از دستخط استاد شهریار، موجود در کتابخانه وزیری یزد، رونمایی شد. در این مراسم که با همکاری انجمن ادبی برگزار شد با قرائت آیاتی از کلام الله مجید توسط استاد میرجلیلی و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران و صلوات خاصه و خیر مقدم حجت الاسلام والمسلمین مظفر سالاری، رئیس کتابخانه و موزه وزیری یزد، آغاز و در ادامه آقای دکتر الهام بخش رئیس انجمن ادبی و آقای قدکی دبیر انجمن ادبی و خانم دکتر زهرا فاتحی نصرآبادی استاد دانشگاه فرهنگیان یزد به ایراد سخنرانی در زمینه شعر و ادب فارسی و اشعار استاد شهریار پرداختند و در خاتمه همایش با شعرخوانی شاعران در وصف و مدح شهریار مزین گردید.
ارسال خبر توسط: مژگان روحانی(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📚 معرفی کتاب: از سرزمین نور
✍ نویسنده: محمدرضا سرشار
🔺 این مجموعه که مخاطب اصلی آن نوجوانان هستند، در هر مجلد به فرازی از زندگی رسول گرامی اسلام پرداخته است.
قالب نوشته ها داستان است و جدا از نام کلی مجموعه (از سرزمین نور)، هر مجلد نیز عنوان ویِژه خود را دارد.
این عناوین به ترتیب عبارتاند از: داستان زمزم (داستان زندگی نیای پیامبر)، آنچه خدای کعبه اراده کند(داستان زندگی پدر پیامبر)، و آن ستاره که دنباله دار می آید(داستان تولد پیامبر) ، آن یتیم نظر کرده (داستان خردسالی پیامبر)، آن قصه که در کتاب ها آمده بود(داستان دیدار عبدالمطلب با شاه یمن)، با من سخن بگو مادر(داستان زندگی مادر پیامبر)، ماجرای سپاه فیل(داستان حمله ابرهه به مکه)، آن پدر بزرگ دوست داشتنی(پایان کار عبدالمطلب)، سفر دراز شام(داستان نوجوانی پیامبر)، خورشیدی در خانه خدیجه(داستان جوانی پیامبر)، داستان سیل آن سال(داستان جوانی پیامبر)، شب رویش غنچه نور(داستان بعثت پیامبر)، ای جامه بر سر کشیده،برخیز(داستان بعثت پیامبر)، روزگار دراز رنج(از دعوت آشکار تا آغاز هجرت به حبشه)، روزنه ای به رهایی(داستان هجرت حبشه).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📚 معرفی کتاب صنوبر (زندگی نامه ی داستانی شهید اسماعیل حیدری).
✍ نویسنده: هادی حکیمیان
🔺 ناشر: خط مقدم
🔺 سال چاپ: 1402.
کتاب "صنوبر" به قلم هادی حکیمیان، روایتگر زندگی شهید اسماعیل حیدری برای مخاطبان نوجوان است. صنوبر نامِ مادر شهید می باشد و کتاب هم از روزهای دلتنگی صنوبر، در نبود پسر، روایت می کند.
کتاب از تولد اسماعیل و برادر دوقلویش در سال 1347 در آمل شروع میشود، به سالهای کودکی و نوجوانی میرسد؛ به هنگامی که زندگی اسماعیل با جنگ گره میخورد. اسماعیل 14، 15 ساله است که سرودی در محضر امام خمینی در تهران اجرا میکند، بعد از بازگشت از تهران از پدرش میخواهد که اجازه بدهد به جبهه برود. پدر شرطی میگذارد و دوقلوها عازم جبهه میشوند؛ و این شروع ماجراست. جنگ وارد زندگی اسماعیل میشود و همهی سالهای زندگیاش را تحت تاثیر قرار میدهد. چندین بار مجروح می گردد. اواخر جنگ عضو سپاه پاسداران میشود و در همان سالها ازدواج میکند و اولین فرزندش در سال 1369 متولد میشود. اسماعیل پاسدار است و خود و خانوادهاش با این شغل کنار آمدهاند؛ این، یعنی روزهای دور بودن از خانه، ماموریتهای متعدد به کردستان و افغانستان، رنج تنهایی و ...
اسماعیل حیدری پس از پایان جنگ، تحصیلات دبیرستان را تمام میکند، کنکور میدهد و وارد دانشگاه میشود. همچنین به عنوان مربی آموزش اسلحه در چند پادگان مرکز آموزش نظامی، به آموزش میپردازد. جنگ و مبارزه و یادگیری و آموزش همیشه در همه سالهای زندگی اسماعیل ملموس بوده است. جنگ سوریه که آغاز میشود؛ اسماعیل جزو اولین نفراتی است که به سوریه میرود و به آموزش نیروهایی که با داعش و تکفیریها میجنگند؛ میپردازد. این در حالی بود که در آن روزها مشغول نوشتن پایان نامه کارشناسی ارشد خود با عنوان «تشکل های مقاومت اسلامی در خاورمیانه» بود.
سردار مدافع حرم، اسماعیل حیدری ، پس از چند بار سفر به سوریه ، سرانجام در روز دوشنبه 28 مرداد 1392؛ در درگیری با نیروهای تکفیری در منطقه حلب به فیض شهادت نائل آمد و پس از سال ها دوری به یاران شهیدش پیوست.
نوشته: مریم تجملیان(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📚 معرفی کتاب: سید عزیز(زندگینامه خودگفته حجت الاسلام والمسلمین سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان)
✍ نویسنده: حمید داودآبادی
🔺 ناشر: انتشارات یا زهرا
کتاب سید عزیز، حاصل ساعت ها گفت وگوی اختصاصی "حمید داودآبادی" با دبیرکل حزب الله لبنان در سال 1377 است که در آن سید حسن نصرالله، زوایای ناگفته ی زندگی خود را بازگو کرده است. بسیاری از خاطرات و گفته های منتشر شده در این کتاب، برای اولین بار است که ذکر می شوند. پیاده کردن نوارهای ضبط شده از سید حسن نصرالله و ترجمه متون از عربی به فارسی بر عهده علی رضا موحدی بوده است.
"سید عزیز" نام این کتاب، از تقریظ مقام معظم رهبری بر نسخه ی قبل از چاپ آن گرفته شده است که ایشان نوشته اند:
«هر چیزی که مایهٔ شناخت و تکریم بیشتر آن سید عزیز شود، خوب و برای من مطلوب است.»
نویسنده در مقدمه کتاب سید عزیز آورده است:
"اولین بار، در تابستان 1362 در سفری به لبنان با حجت الاسلام والمسلمین "سید حسن نصرالله" آشنا شدم. همان ایام، به دلیل شباهت چهره و خلق و خو، بچه های ایرانی-و لبنانی به تبعیت از آنان- وی را خامنه ای کوچک می خواندند. بهار 1374 توفیقی دست داد تا پس از 12 سال، مجددا سید حسن نصرالله را در بیروت ملاقات کنم. در دو جلسه در مجموع حدود 6 ساعت، خاطرات سید حسن را ضبط ویدئویی کردم.
در این کتاب با اوضاع، احوال و روحیات شخصی سید حسن نصرالله که ذکر و یادآوری آنها برای خود وی جالب و جذاب بود آشنا می شوید. کسی که بر خلاف بسیاری از رهبران سازمان های به اصطلاح مبارز، مسئولیت و دبیر کلی را نه برای کسب پست مقام و مال، که برای خدمت خالصانه تر می داند تا آن جایی که از اعزام فرزند دل بند خود به جبهه های نبرد علیه اشغال گران، ابایی ندارد و بر شهادت جگر گوشه خود افتخار می کند..."
در پایان کتاب سید عزیز، عکس هایی از کودکی تا بزرگسالی سید حسن نصرالله در لباس ها و موقعیت های گوناگون مشاهده می شود.
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
🔺افراد نمونه، شاخص و مشاهیر طزرجان: حاجی آخوند طزرجانی
🔹آیت الله محمد ابراهیم لاری مشهور به حاجی اخوند طزرجانی از عالمان دینی و شاخص یزد بوده است پدرش به نام ابوالقاسم از تاجران شهر لار به یزد مهاجرت کرد و اقامت گزید.
محمد ابراهیم در سال ۱۳۶۰ قمری متولد شد و به تحصیل علوم دینی پرداخت و مدارج عالی اجتهاد را نزد عالمان بزرگی چون ایت الله میرزا محمد جعفر کرمانی طی کرد و افرادی چون حضرات آیات سید علی مدرسی لب خندقی، حاج سید علی اکبر پیشوایی یزدی ،حاج سید مرتضی، سید هاشم نجفی و سیداحمد خرمشاهی نزد او تلمذ کردند. حاجی آخوند، طزرجان را برای زندگی و اقامت انتخاب کرد و تا پایان عمر در این روستا بود به طوریکه به حاج آخوند طزرجانی مشهور و منشا خدمات ارزشمند معنوی و مادی برای این منطقه گردید. مدرسه علمیه توفیقیه را در حوالی مسجد جامع احداث کرد که بعدا توسط آیت الله مدرسی بازسازی و توسعه داده شد همچنین مسجدی در دو طبقه احداث و به مسجد جامع متصل کرد. این مجسمه ،تقوا فضیلت و عدالت با رفتار و منش زاهدانه خود باعث تقویت بنیه مذهبی و اخلاص مردم طزرجان شد. به تهجد و شب زنده داری اهتمام داشت و صاحب کرامت بود. با منکرات به شدت برخورد و اجرای حد میکرد. حضرات آقایان حاج ملا احمد و حاج ملا رضا از علما و روحانیون طزرجان از جمله شاگردان او بودند. از آثار او منظومه ای در عقاید به نام زبدة العقاید است.
حاجی آخوند طزرجانی پس از عمری با برکت و زاهدانه در سال ۱۳۵۰ قمری در سن ۹۰ سالگی در طزرجان درگذشت و طبق وصیت خود در قبرستان جوی هرهر به خاک سپرده شد. مردم طزرجان جنازه این عالم وارسته را پیاده از طزرجان تا یزد تشییع کردند.
در سال ۱۳۷۸ قمری این حماسه مجددا تکرار و جنازه حاج شیخ غلامرضا فقیه خراسانی نیز از طزرجان تا یزد تشییع شد.
منبع: (مروارید یزد: گذری بر تاریخ و فرهنگ روستای زیبا و ییلاقی طزرجان، تالیف: علی محمد اعتمادی. تهران: یزدا، ۱۳۹۹.ص۲۰۹).
نوشته: مژگان شکرریز یزدی(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📖مرمت نسخ خطی آسیب دیده در بخش مرمت کتابخانه وزیری یزد
🔹با توجه به اینکه بیش از هفتاد نوع حشره، به عنوان دشمن مواد کتاب و کتابخانه شناسایی شده است، نسخ خطی آسیب دیده در بخش مرمت کتابخانه وزیری، مرمت میشوند.
این نسخه👆 بر اثر هجوم لاروها، دچار آسیب شده است. حشرات، تخم گذاری خود را در لبه زیرین کتاب(یعنی قسمتی که با سطح قفسه در تماس است)، انجام میدهند و پس از بیرون آمدن از تخم ها، شروع به خوردن میکنند و سبب آسیب رساندن به کتاب می شوند و سوراخ هایی در لابه لای صفحات و جلد کتاب به وجود می آورند. لاروها تا زمانی که در مرحله دگردیسی هستند در این سوراخ ها زندگی میکنند و پس از شکافتن پیله، حشره بالدار خارج شده و شروع به خوردن کتاب می کند تا راهی به بیرون پیدا نماید. لاروها نوعی ماده چسب مانند ترشح میکنند که اغلب صفحات کتاب را به یکدیگر می چسبانند.
نوشته: علی زارع (کارشناس مرمت نسخ خطی کتابخانه وزیری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
💢 نامگذاری خیابانی در بلوار جوان یزد به نام رئیس کتابخانه وزیری.
🔺سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد مطرح کرد: با مصوبه شورای اسلامی شهر یزد سه معبر در شهر یزد به نام سه استاد برجسته نامگذاری شده است.
حجتالاسلام حیدری سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد افزود: خیابان شماره یک واقع در بلوار جوان به نام استاد مظفر سالاری، رئیس کتابخانه وزیری یزد، نامگذاری شد که از نویسندگان برجسته کشور هستند.
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
🗞 برگزاری نمایشگاه مطبوعاتی "اسرائیل در تداوم غارت" در کتابخانه وزیری یزد
☑️ اخبار مربوط به حملات اسرائیل به لبنان در سال های مختلف، در بسیاری از نشریات کشور منعکس شده است که از جمله این نشریات می توان به سروش، شاهد، عروه الوثقی، پیام انقلاب ،اطلاعات، کیهان و... اشاره کرد. نمایشگاه حاضر، با هدف نمایش صفحاتی از نشریات که در خصوص انعکاس اخبار مربوط به حمله اسرائیل به لبنان است، برگزار شده است.
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
⁉️دانستنیها: درباره درجه حرارت هوا و طرز اندازهگیری آن (بخش سوم)
اندازهگیری درجه حرارت روی زمین و داخل زمین: تعیین درجه حرارت روی زمین و داخل زمین از نظر کشاورزی حائز اهمیت میباشد برای اندازهگیری درجه حرارت روی زمین از دماسنج ماکزیمم و مینیمم استفاده میکنند. برای این کار چهار چوبی آماده میسازند و آن را در زمین نصب میکنند و دو دماسنج را طوری روی چهار چوب میگذارند که مخزن آنها کمی به طرف زمین متمایل باشد. به منظور احتیاط ممکن است روی این چهارچوب صندوق مشکی قرار داد. فاصله دماسنجها تا زمین در حدود ۱۰ سانتیمتر باشد.
برای تعیین درجه حرارت داخل زمین تا عمق ۴۰ سانتیمتر دماسنج جیوه معمولی به کار میبرند مخزن دماسنج را در استوانهای قرار میدهند و این استوانه را پر از براده مس میکنند انتهای استوانه مخروطی شکل است و از این رو به آسانی در زمین فرو میرود لوله دماسنج را در یک استوانه چوبی جای میدهند و در اطراف آن چند قطعه کو کائوچو میگذارند تا از شکستن دماسنج در اثر ضربه جلوگیری شود این گونه دماسنج را برای اندازهگیری درجه حرارت سیلوها نیز به کار میبرند دماسنجهای جیوه معمولی را که مخزن آنها خمیده است میتوان برای اعماق مختلف به کار برد منتها تقسیمات این نوع دماسنج بالاتر از مخزن جیوه است و فاصله نخستین خط تقسیمات تا مخزن متناسب با عمق زمینی است که باید نخستین خط تقسیمات تا مخزن متناسب با عمق زمینی است که باید درجه حرارت آن را اندازه گرفت.
برای اندازه گرفتن درجه حرارت زمین در عمق بیش از ۴۰ سانتیمتر گودالی میکنند و دیوار آن را میپوشانند قابلیت هدایت حرارت جسمی که با آن جدار چال را میپوشاند بسیار کم است ولی در انتهای چاهی که باید حرارت را اندازه گرفت باید جسمی بگذارند که قابلیت هدایت حرارتی آن بسیار باشد سپس دماسنج را به طوری که مخزن آن با زمین تماس پیدا نکند داخل در حفره میکنند و به وسیلهای آن را ثابت نگاه میدارند و آنقدر آن را باقی میگذارند تا تعادل حرارتی برقرار شود نگاه دماسنج را خارج میکنند و درجه حرارت مین را در عمق مورد نظر میخوانند.
تغییرات شبانه روزی درجه حرارت:
پس از تجارب بسیار معلوم شده است ه درجه حرارت هوا به محض طلوع خورشید زیاد میشود به تو ساعت ۲ بعد از ظهر ادامه مییابد سپس درجه حرارت تنزل میکند و کمی قبل از طلوع خورشید به حداقل خود میرسد ماکزیمم حرارتی که از خورشید به زمین میرسد موقع ظهر است علت اینکه حرارت در ساعت ۲ بعد از ظهر به حداکثر سر میرسد اختلاف ظرفیت حرارتی هوا و زمین میباشد.
علت تغییرات درجه حرارت در شبانه روز این است که حرارتی که از خورشید به زمین میرسد به واسطه تابش و بعضی عوامل دیگر به اطراف پخش میشود البته اهمیت عوامل مزبور کمتر از تابش است هر وقت حرارتی که به زمین میرسد بیش از حرارتی باشد که از زمین به اطراف خود پخش میکند درجه حرارت ماکزیمم خواهد بود.
به همین علت از موقع غروب به بعد درجه حرارت رو به کاهش میرود زیرا زمین ارتی را که در روز از خورشید کسب میکند در شب آن را به واسطه تابش از دست میدهد.
اختلاف بین درجه حرارت ماکزیمم و درجه حرارت مینیمم را در یک شبانه روز دامنه تغییرات درجه حرارت شبانه روز مینامند .
صاف بودن و یا ابرناکی هوا جنس زمین، طول و عرض جغرافیایی محل، فصول و برجستگیها عواملی هستند که باعث تغییر دامنه تغییرات درجه حرارت شبانه روز میشوند.
تغییرات شبانه روزی حرارت در مناطق پردرخت کمتر از نقاط خشک است یرا مقدار زیادی حرارت در روز جذب نباتات میشود و در شب بخار آبی که از آنها خارج میشود مانع سرد شدن زمین میشود.
برف همچون دارای قوه پراکندگی زیادی است باعث ازدیاد تغییرات درجه حرارت شبانه روزی خواهد بود و مخصوصاً به سرد شدن زمین در شب کمک خواهد کرد.
تغییرات شبانه روزی حرارت در قطب اندکی متغیر است و هرچه به طرف خط استوا نزدیک شویم افزایش مییابد.
منبع: (فرهنگ دانستنیها(مجموعه اطلاعات عمومی). تألیف: محمد نژد. ص ۹۸-۱۰۰).
نوشته: محمدرضا باغشاهی(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
🔖 برشی از کتاب: ارزش قلم.
🔺افتخار معنوی هر ملت به فرهنگ آنست.در میان اقوام وملل،ملّتی سر بلندتر و بلند آوازه تر است که بیش از دیگران به فرهنگ و دانش مربوط باشد .
پی جوئی ازعلل پیشرفت مادی ومعنوی بشر و ارزیابی عوامل سعادت انسان، ما را به این نتیجه می رساند که از مهمترین وموثرترین عوامل ترقی وتکامل اجتماع وجود افراد دانشمند است وهر جامعه ای که بهره بیشتری از مغزهای متفکّر داشته باشد ترقی وتعالی بیشتری نصیب آن خواهد شد. دانشمندان سرمایه های گرانبهایی هستند که جوامع بشری به فراخور استعداد خود از وجود ایشان بهره برداری میکنند. و ارزنده ترین میراث جاودانی دانشمندان آثار قلمی ایشان است که قرنها در میان جوامع بشری محفوظ مانده ونسلهای آینده یکی پس از دیگری از آنها بهره مند میگردند، مشروط به اینکه این آثار کاملأ حفظ شود وبی کم و کاست در دسترس آیندگان قرار گیرد تا ایشان نیز به نوبهخود بهره برداری و امامت داری کنند.
در اسلام قلم و اهل قلم و آثار قلم به عظمت یاد شده ،حتی در قرآن مجید سوره ای بنام (قلم ) نازل گردیده وبه آن قسم یاد شده است. و رسول خدا (ص) به هلال بن یسار فرمود از قلم دور مشو زیرا در آن و در اهل آن خیر بسیار است تا روز قیامت و فرمود (مَن ماتَ و میراثُه المَحابَر دَخل الجَنه)یعنی کسی که بمیرد و میراث او قلمها باشد داخل بهشت میشود. یکی از حکما می گوید پایداری کارهای دین ودنیا به دوچیز است یکی قلم ودیگری شمشیر وشمشیر تابع قلم است اگر قلم نبود نه دینی بر قرار میماند و نه هیچ زندگی شايسته میشد.
در دفتر زمانه فتد نامش از قلم
هر ملتی که مردم صاحب قلم نداشت.
منبع:(مجموعهٔ وزیری. تألیف: سید علیمحمد وزیری(ره).ص ۱۸).
نوشته: ابوالفضل هادی(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📚 معرفی کتاب: همچو ابوذر (زندگی نامه خود نوشت معلم، آزاده و جانباز سرافراز حاج حسن کاظمی).
✍ ویرایش و تدوین: محمدرضا کلانتری سرچشمه، امیرحسین کلانتری سرچشمه
🔺ناشر: اندیشه کویر
🔺سال چاپ: 1398.
محمدرضا کلانتری سرچشمه، نویسنده ادبیات انقلاب و دفاع مقدس در کتاب "همچو ابوذر" خاطرات یک زندانی سیاسی دوران طاغوت یعنی حسن کاظمی را روایت می کند.
کلانتری سرچشمه درباره «حسن کاظمی» توضیح می دهد: آقای کاظمی در دوران پیش از انقلاب از دانشجویان فعال دانشگاه کاشان بودهاند که به دلیل مبارزاتشان چندین بار زندانی میشوند. بعد از وقوع انقلاب اسلامی ایشان در سپاه کاشان و یزد مشغول به کار میشوند و بعد از آن هم در آموزش و پرورش فعالیت میکنند؛ تا اینکه در سال 13۸۸ به رحمت خدا میروند.
وی درباره آشناییاش با «حسن کاظمی» گفت: از آنجا که خودم فرهنگی بودم و ایشان هم معلم بودند در ضمن فعالیتهایمان در آموزش و پرورش با هم آشنا شدیم. من سرگروه زمینشناسی در آموزش و پرورش بودم و ایشان سرگروه فیزیک بودند. در اولین دوره انتخابات شوراها، ایشان کاندیدا شدند و در بروشور تبلیغاتیای که برای انتخابات منتشر کردند به سابقه مبارزات انقلابی و زندانی سیاسی شدنشان در دوره پهلوی اشاره کرده بودند، من بعد از مطالعه آن بروشور از ایشان درخواست کردم خاطراتشان از زندان را بنویسند . ایشان نیز بزرگواری کرده و خاطراتشان را در 9 صفحه نوشتند من از نوشته ها کپی گرفتم و بیش از 100 سوال در حاشیه آن نوشتم و ایشان بار دیگر بزرگواری نموده و جواب ها را در 31 صفحه نوشتند... تا اینکه بالاخره خاطرات تکمیل شد و به 250 صفحه رسید. با پیشنهاد و پیگیری من ایشان از وزارت اطلاعات درخواست کردند تصویری از پرونده خود در ساواک را در اختیار داشته باشند که این درخواست پذیرفته شد و اسناد آن بر غنای مجموعه افزود.
نوشته: مریم تجملیان(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
💠 بازدید جناب آقای محمود ناطق (مشاور استاندار یزد)، جناب آقای جواد شمس (مدیر کل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری یزد) به همراه معاونین از بخش های گوناگون کتابخانه و موزه وزیری یزد در تاریخ ۱۴۰۳/۷/۱۷.
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
📣 ستاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی در استان یزد برگزار میکند: مشرب عرفانی امام خمینی (ره) و حافظ.
⏰ زمان برگزاری: پنج شنبه(۱۹ مهر ماه ۱۴۰۳)
🔺 مکان برگزاری: کتابخانه وزیری یزد.
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
🔺افراد نمونه، شاخص و مشاهیر طزرجان: آیت الله العظمی محمد حسن احمدی فقیه
🔹 از استادان حوزۀ علمیه قم در سال ۱۳۳۰ که در طزرجان متولد شد. وی فرزند حاج ملااحمد از علمای بنام طزرجان است. آیت الله احمدی فقیه تحصیل علوم دینی را نزد پدرش آغاز کرد و چون در دوران کودکی پدر را از دست داد به اتفاق برادر خود تحصیلات را نزد آیت الله حاج شیخ غلامرضا فقیه خراسانی ادامه داد. حاج شیخ ارادت خاصی به خانواده حاج ملااحمد داشت و مساعدت زیادی برای فرزندان او انجام داد این عالم متقی تحصیلات خود را در حوزه های علمیه یزد قم و نجف ادامه داد. مدتی امام جمعه بروجرد بود و سالهایی امامت جمعه و جماعت طزرجان را به عهده داشت.
فعالیتهای علمی وی شامل تدریس خارج فقه و اصول و علوم اسلامی در حوزه علمیه قم و تدریس خارج مباحث قرآنی به ویژه احکام القرآن و چندین دوره اصول تقریعی و کتابهای فقهی بوده .است این فقیه توانا مدارج علمی را طی و به درجه اجتهاد رسید و رسالهٔ عملیه از خود به یادگار گذاشت آثار متعددی از ایشان به چاپ رسیده که عبارت اند از حاشیه بر مناسک شیخ انصاری،حاشیه بر سراج العباد،تعلیقه بر بخشی از عروة الوثقی، احکام القرآن، احکام القرآن.
او در سال ۱۳۸۹ در سانحه تصادف در مسیر قم - یزد و در ایام ماه مبارک رمضان و لیالی قدر به رحمت خدا رفت جنازۀ وی پس از تشییع در طزرجان و یزد به قم منتقل و در جوار حرم مطهرحضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
است.
منبع: (مروارید یزد: گذری بر تاریخ و فرهنگ روستای زیبا و ییلاقی طزرجان تالیف علی محمد اعتمادی . تهران : یزدا، ۱۳۹۹.ص۲11 و212).
نوشته: مژگان شکرریز یزدی(کارمند کتابخانه وزيری یزد).
به جمع ما بپیوندید👇
╔══════════╗
🆔 @vazirilibrary
╚══════════
May 11