انتشار_اسکرین_شات
آیا انتشار «اسکرین شات» چت جرم محسوب میشود؟
قانونمجازات اسلامی، صراحتاًدر ماده٧٤٥ .(ماده ١٦قانون جرایمرایانهای). افشای اسرار خصوصی دیگران را جرم دانسته و مجازات آن را جزاینقدی و تا دو سال حبس درنظر گرفته است.
در رویه قضایی، اسرار خصوصی نامه ها و عکس و فیلمها و نسخههای پزشکی و احکام دادگاهها و اسناد مالی هم در این زمره قرار میگیرند و با توجه به وضعیت موجود انتشار اسکرین شاتِ چتی که در آن اسرار مخاطب بیان شده جرم محسوب میشود.
#سوال_پرتکرار
من ضامن دوستم شدم و او اقساطش
رو پرداخت نکرده است.
چطوری میتونم این مبالغ رو از دوستم بگیرم ؟؟؟
🤔
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ضامن شدم و طرف مقابل اقساطش
را نداده . حالا چطوری این مبلغ رو بگیرم؟
✅ پاسخ کوتاه و کاربردی
@Veakiltollab
در صورتی که خریدار خودرو، تعویض پلاک نکند چه باید کرد؟
در نخستین اقدام توصیه میشود با یک اظهارنامه دقیق از خریدار بخواهید تا نسبت به فک پلاک اقدام نماید.
در هنگام فروش نیز وکالتنامه با مدت کوتاه به خریدار بدهید و در مبایعنامه برای تاخیر انتقال پلاک جریمه روزانه منظور نمایید.
در انتها میتوانید در دادگاه، دادخواست الزام به فک پلاک مطرح نمایید.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
@Kamalvand_vakil
آیا طلبکار می تواند بجای اموال توقیف شده بدهکار، تقاضای توقیف مال دیگری را نماید؟
مطابق ماده ۲۵ آیین نامه اجرایی مفاد اسناد رسمی لازم الاجرا، معرفی مال از طرف بدهکار یا ثالث مانع از تقاضای بازداشت اموال دیگر بدهکار از طرف طلبکار نخواهد بود؛ _مشروط به اینکه فروش آن آسان تر باشد،_ در این صورت پس از بازداشت، معادل آن از اموالی که قبلاً بازداشت شده است رفع بازداشت میشود، این تقاضا از طرف متعهدله(طلبکار) فقط برای یک مرتبه تا قبل از انتشار آگهی مزایده پذیرفته خواهد شد.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
@Kamalvand_vakil
نکات کلیدی در اجاره اموال
✅ اجاره قراردادی است که به منظور تملیک منافع یک مال مشخص به مستاجر است. از این رو به آن عقد تملیکی گویند.
✅ در قرارداد اجاره، مال الاجاره باید معین باشد. به عبارت دیگر مالی که اجاره داده میشود و اجاره ای که گرفته میشود باید مشخص باشد و همچنین مدت و مقدار منفعت آن نیز معین باشد.
✅ موجر نیازی نیست مالک عین مستاجره باشد بلکه دارا بودن مالکیت منافع، کافی است.
📌 در نگارش عقد اجاره، مراجعه به یک وکیل جهت تنظیم عقد نامه، می تواند از بروز مشکلات پیش بینی نشده جلوگیری کند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
@Kamalvand_vakil
شناسنامه من گم شده، چکار باید بکنم؟
در صورت گم شدن شناسنامه باید با تنظیم فرم استشهادیه در دفاتر پیشخوان دولت مخصوص ثبت احوال و دیگر مدارک اعلام مفقودی شناسنامه و صدور شناسنامه جدید نمود. در این صورت شناسنامه جدید و در زمان کوتاهی به نشانی اعلامی از طریق پست ارسال می گردد. سابقه اعلام مفقودی در ثبت احوال ثبت و باقی می ماند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
@Kamalvand_vakil
✴️❇️ نکاتی کاربردی در خصوص اولین جلسه دادگاه:
✅️ اولین جلسه دادگاه که برای رسیدگی به ماهیت دعوا تشکیل شده ،فقط در صورتی که موجبات رسیدگی فراهم باشد و خوانده فرصت و امکان دفاع در برابر دادخواست داشته باشد حتی اگر دفاع ننماید اولین جلسه دادرسی به شمار می رود.
✅️ اگر خوانده در تنها جلسه دادرسی که تشکیل میشود، حاضر شده ودر مهلتی که دادگاه برای دفاع به او می دهد سکوت نماید اولین جلسه دادرسی محقق شده و حکمی که علیه او صادر می شود حضوری است.
✅️چنانچه در اولین جلسه دادرسی خواهان دفاعیات خود را در مقابل دادخواست ارائه نماید اما به علت عدم کفایت وقت جهت استماع پاسخ خواهان جلسه تجدید شود جلسه بعدی اولین جلسه دادرسی تلقی نمی شود.
✅️اگر خواهان وکیل داشته باشد دادگاه می تواند شخص خواهان را به جلسه دادرسی دعوت کند و در مواردی که دادرس حضور شخص خواهان را یا خوانده یا هر دو را لازم بداند این موضوع در برگ اخطاریه قید می شود در این صورت شخصا مکلف به حضور خواهند بود(ماده ۹۴ و ۹۵ آدم )
✅️در صورتی که اخطار دعوت به جلسه خواهان که دارای وکیل در پرونده است ابلاغ واقعی شود اما اصیل و وکیل هیچ یک در جلسه حاضر نگردند در جلسه مقرر موجبات رسیدگی فراهم است.
⚖️ اینجا مطالب پرکاربرد دنیای حقوق و رویه ی عملی دادگاهها رو یاد میگیری 👇
https://eitaa.com/Veakiltollab
آیا انتشار اخبار جعلی، قابل پیگرد قانونی است؟
به استناد ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی، تولید کننده اخبار جعلی و فردی که آن را انتشار میدهد، درمقابل قانون مسئول است. این امر به هر وسیله اعم از نامه، شکواییه، مراسله، عریضه، گزارش یا توزیع هرگونه اوراق چاپی یا خطی با امضاء یا بدون امضاء یا به عنوان نقل قول صریح یا ضمنی از شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی صورت گیرد، می تواند مشمول مجازات های این قانون قرار گیرد.
🟢آیا وکالت وکیل با مرگ موکل خود به خود باطل میشود؟
✅ وکالت عقدی است جایز که با مرگ هر یک از طرفین یا استعفای وکیل یا عزل وکیل توسط موکل و یا با جنون وکیل و یا موکل پایان مییابد.
برای مثال اگر کسی به دیگری وکالت دهد که اتومبیلی برای او خریداری کند به کسی که وکالت میدهد موکل و به کسی که عمل خرید اتومبیل را باید انجام دهد وکیل میگویند.
حال اگر وکیل قبل از خرید اتومبیل دیوانه شود یا فوت کند و یا از انجام آن عمل استعفا دهد و یا موکل او را عزل کند، دیگر اجازه انجام معامله اتومبیل را نخواهد داشت.
✅ برابر قانون عقد وکالت با مرگ یا جنون وکیل یا موکل از بین میرود و از این حیث فرقی میان عقد وکالت بلاعزل و یا عقد وکالت ساده نیست.
به طور مثال، اگر شخصی آپارتمانی را با سند عادی قولنامه کند و در قولنامه قید شود که خریدار از جانب آقای فروشنده وکیل است که پس از انجام تشریفات محضری و اداری به دفترخانه مراجعه و رسماً آپارتمان را به نام خود منتقل کند و به اصطلاح خریدار وکالت بلاعزل از فروشنده داشته باشد اما در این هنگام فروشنده فوت کند برای انتقال رسمی آپارتمان، دیگر آن وکالت فاقد اثر است و این ورثه فروشنده هستند که باید آپارتمان را منتقل کنند و اگر از انجام این عمل خودداری کنند آن موقع خریدار ناگزیر به طرح دعوی علیه آنان و مراجعه به دادگستری است.
✅لذا اگر عقد وکالت در ضمن عقد بیع یا هر عقد لازم دیگری مانند عقد ازدواج و… به صورت شرط قید شود بقای این وکالت تا وقتی است که طرفین مبتلا به جنون نشده یا فوت نکرده باشند.
🔷 آیا در صورت تقدیم دادخواست الزام به تمکین زوجه از سوی زوج و احراز مورد کتک کاری قرار گرفتن زوجه از سوی ایشان، دادگاه باید مبادرت به صدور حکم بر بطلان دعوای وی به جهت وجود خوف ضرر جسمی یا شرافتی برای زوجه نماید؟
🔸در رویه عملی ملاحظه میشود که برخی محاکم خانواده به صرف احراز مورد کتک کاری قرار گرفتن زوجه از سوی زوج، حکم بر بطلان دعوای زوج در خصوص الزام به تمکین زوجه صادر می نمایند که اطلاق چنین رویه ای اشتباه شد.
🔸در این راستا در ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی آمده است: «اگر بودنِ زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می تواند مسکن علیحده اختیار کند و در صورت ثبوت مظنه ضرر مزبور، محکمه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد و مادام که زن در بازگشتن به منزل مزبور معذور است نفقه بر عهده شوهر خواهد بود.»
🔸همانگونه که در این ماده ملاحظه شد، آنچه متعاقب مورد کتک کاری قرار گرفتن زوجه توسط زوج به منظور صدور حکم بر بطلان دعوا موضوعیت دارد، وجود «خوف» ضرر بدنی برای ایشان به واسطه ادامه زندگی مشترک ایشان با زوج در منزل موردنظر است نه صرف مورد کتک کاری قرار گرفتن ایشان!
🔸در برخی پروندههای الزام به تمکین تحت نظر خود، با مواردی روبرو شدم که زوج سابقاً و چندین ماه قبل از تقدیم دادخواست زوجه را شدیداً مورد کتک کاری قرار داده بود اما در زمان رسیدگی دادگاه، خوف ضرری جسمی برای زوجه وجود نداشت و زوج بیان نمود که حاضر است در خصوص حسن رفتار خود در آینده هر تعهدی که زوجه بگوید بدهد و زوجه نیز بیان نمود که همسرم اولین بار بود که من را کتک زد و آن روز بسیار عصبی شده بود که دادگاه حکم بر الزام به تمکین زوجه را به علت فقدان خوف ضرر جسمی برای ایشان در آینده صادر نمود.
🔸همچنین در مواردی که شدت کتک کاری واقع شده بسیار پایین و برای مثال فقط یک سیلی باشد و حتی اگر شش یا هفت روز از تاریخ وقوع آن نگذشته باشد و زوج دعوای الزام به تمکین را مطرح نماید، در صورت عدم وجود قرائن دیگر مبنی بر وجود خوف ضرر جسمی یا شرافتی برای زوجه، باید حکم بر الزام وی به تمکین صادر شود زیرا کتک کاری واقع شده بسیار جزئی بوده و عرفاً خوف ضرر جسمی را برای ایشان در آینده نزدیک به همراه ندارد هرچند که کتک کاری واقع شده بسیار مذموم بوده و زوج خاطی باید مورد توبیخ قرار گیرد.
🔸البته در برخی موارد هرچند که کتک کاری واقع شده با شدت کمی رخ داده و ممکن است از منظر قاضی موجب بروز خوف ضرر جسمی برای زوجه در آینده نشده باشد اما ممکن است از منظر آن مرجع منتهی به بروز خوف ضرر «شرافتی» برای ایشان شده باشند؛ بدین شرح که شأن و منزلت زوجه آنقدر لگدمال شده باشد که صلاح نباشد وی تا مدت معینی با زوج در یک منزل مشترک زندگی نماید و به واسطه کتک کاری جزئی واقع شده، امکان توهین بیشتر به زوجه به واسطه حضور در منزل زوج موجود باشد.
🔸در مواردی هم که زوج مبادرت به کتک کاری نسبت به زوجه مینماید و دادگاه به علت وجود خوف ضرر جسمی، جانی و یا شرافتی مبادرت به صدور حکم بر بطلان دعوای ایشان مینماید، در فرض طرح دادخواست مجدد الزام به تمکین توسط زوج، متأسفانه برخی دادگاهها بدون هیچ گونه بررسی حکم بر الزام زوجه به تمکین از زوج را صادر مینمایند و صدور حکم بر بطلان دعوای زوج به علت خوف ضرر را صرفاً مربوط به مرتبه اول میدانند بدون اینکه دلیلی بر چنین امری موجود باشد!
🔸چنین آرایی خلاف قانون و بَیِّن شرع است زیرا با در نظر گرفتن ملاک حکم مقرر در ماده ۱۹۸ قانون آیین دادرسی مدنی و مبحث اصل استصحاب، اصل کماکان بر بقای خوف ضرر یادشده برای زوجه است مگر اینکه وضعیت ظاهری امر طوری باشد که بتوان عقیده بر عدم آن داشت و برای مثال چگونه میتوان زوجهای که توسط زوج تهدید به قتل شده و او در به در دنبال ایشان می گردد تا وی را به قتل برساند را به صرف اینکه یک بار از مزایای وجود خوف ضرر جسمی برای خود استفاده نمود، در دومین مرتبهای که دادخواست الزام به تمکین علیه وی مطرح شده ملزم به تمکین نمود!؟
اگر کارگر در حین کار دچار حادثه شود، آیا کارفرما مسئول جبران خسارت است؟
طبق ماده 66 قانون کار، کارفرما مسئول جبران خسارت ناشی از حوادث کاری است. البته این مسئولیت ممکن است تحت شرایط خاصی تغییر کند، لذا مشورت با وکیل ضروری است.
💥مشکل حقوقی دارید؟
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا پدر یا مادر میتوانند پس از طلاق، مانع از ملاقات دیگری با فرزند شوند؟
بر اساس ماده 1174 قانون مدنی، هر یک از والدین که حضانت فرزند را بر عهده ندارد، حق ملاقات با فرزند را دارد و هیچکدام از والدین نمیتوانند مانع از ملاقات دیگری با فرزند شوند.
اگر یکی از والدین از ملاقات دیگری با فرزند جلوگیری کند، والد محروم میتواند از طریق دادگاه درخواست ملاقات دهد. در چنین مواردی، پیگیری حقوقی و مشورت با وکیل ضروری است.
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
❇️✴️ مراحل و مدارک جدا کردن یارانه پس از طلاق:
✅️ابتدا باید به یکی از مراکز پلیس +10 مراجعه نمایید. و درخواست جداسازی و معرفی سرپرست خانوار جدید برای برقراری یارانه نقدی را ارائه نمایید. در نهایت پس از انجام اقدامات، یک فرم ساده جهت معرفی به بانک عامل، به ما ارائه می شود.
✅️بعد از مراجعه به دفاتر پلیس +10 باید به یکی از شعب بانک مورد نظر (که می خواهید یارانه به آن واریز شود) مراجعه کنید تا حساب شما را در سامانه ثبت نام یارانه ثبت کنند. چنانچه در بانک مورد نظر حساب بانکی فعال ندارید، باید همان زمان نسبت به افتتاح حساب اقدام کنید.
✅️در نهایت بعد از حدود۲ماه، به طور طبیعی یارانه شما در موعد پرداخت به حساب سرپرست خانوار، واریز شود.
وکیل خود باشیدhttps://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
امکان صدور حکم غیابی در جرایم کیفری وجود دارد؟ میتوانم در جلسه دادگاه شرکت نکنم؟
بر اساس ماده 406 قانون آیین دادرسی کیفری، در صورتی که متهم در دادگاه حاضر نشود و احضاریه به او ابلاغ شده باشد، دادگاه میتواند حکم غیابی صادر کند. متهم پس از صدور حکم غیابی، حق واخواهی دارد و میتواند در مهلت مقرر درخواست تجدیدنظر کند. برای دفاع از حقوق خود در برابر حکم غیابی، مشاوره با وکیل الزامی است.
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
خرید ملکی که دارای مستأجر است، چه مشکل قانونی ایجاد میکند؟
طبق ماده ۴۹۸ قانون مدنی، در صورت فروش ملک اجارهای، قرارداد اجاره همچنان معتبر است و مالک جدید حق فسخ آن را ندارد. بنا بر این خرید ملکی که دارای مستأجر است، به معنای انتقال قرارداد اجاره به خریدار است و خریدار جدید نمیتواند مستأجر را مجبور به تخلیه کند مگر پس از اتمام قرارداد.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
⁉️عواقب بخشیدن مهریه از طرف زن چیست؟
🔰مهمترین عواقب بخشیدن مهریه، عدم امکان طلاق خلع و مبارات پس از بخشش مهریه از سوی زن است،
⬅️همچنین زن نمی تواند بعد از بخشش مهریه، در صورت فوت شوهر، مهریه اش را از ترکه شوهر مطالبه کند.
↩️اگر زن مهریه اش را ببخشد حق مطالبه مهریه از وی ساقط می شود و فقط تحت شرایط خاصی می تواند بعد از بخشش مهریه، آن را مطالبه کند.
⚖️ اینجا مطالب پرکاربرد دنیای حقوق و رویه ی عملی دادگاهها رو یاد میگیری 👇https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا امکان برگشت چک به دلیل عدم مطابقت امضا وجود دارد؟
امضای چک باید با امضای صاحب حساب مطابقت داشته باشد. در صورت عدم مطابقت امضا، بانک موظف است از پرداخت چک خودداری کرده و آن را برگشت بزند. دارنده چک در این حالت میتواند با مراجعه به دادگاه، اقدام به طرح دعوی برای وصول وجه چک کند. بهتر است پیش از هر گونه اقدام، با یک وکیل مشورت شود تا مشکلات قانونی احتمالی به حداقل برسد.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا ادلهای که به صورت غیرقانونی به دست آمدهاند، میتوانند در دادگاه مورد استناد قرار گیرند؟
به استناد ماده 36 آیین دادرسی کیفری، ادلهای که بهطور غیرقانونی به دست آمدهاند، اصولاً در دادگاه قابل استناد نیستند. این شامل ادلهای است که با نقض حقوق متهم یا با استفاده از روشهای غیرقانونی جمعآوری شدهاند. دادگاه موظف است از پذیرش چنین ادلهای خودداری کند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا میتوان بدون دریافت پایان کار، ملک را به فروش رساند؟
فروش ملک بدون پایان کار، قانونی نیست و ممکن است خریدار را با مشکلاتی مانند عدم ثبت سند رسمی مواجه کند. پایان کار نشاندهنده تکمیل ساختمان و رعایت مقررات شهری است. قبل از هرگونه معامله، دریافت پایان کار الزامی است. برای اطمینان از صحت معاملات، مشاوره با وکیل میتواند به جلوگیری از مشکلات بعدی کمک کند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا امکان تخلیه فوری ملک اجارهای در صورت عدم پرداخت اجارهبها وجود دارد؟
تخلیه فوری ملک اجارهای تنها با دستور دادگاه امکانپذیر است. اگر مستأجر بهطور مداوم اجارهبها را پرداخت نکند، مالک میتواند با ارائه دادخواست به دادگاه درخواست تخلیه کند. در این پروندهها، وکیل میتواند روند پیگیری را سرعت بخشد و از حق مالک بهخوبی دفاع کند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
با افزایش قیمت سکه توانایی پرداخت اقساط مهریه را ندارم، چکار باید بکنم؟
مطابق با قانون و به تجویز تبصره ۲ ماده ۱۱ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی، زوج میتواند دادخواست تعدیل اقساط را به دادگاه تقدیم کند.
دادگاه، با توجه به نرخ تورم، بر اساس اعلام مراجع رسمی قانونی کشور یا تغییر در وضعیت معیشت و درآمد محکومٌعلیه نسبت به تعدیل میزان اقساط اقدام میکند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
در چه شرایطی قاضی میتواند قرار بازداشت موقت برای متهم صادر کند و این قرار چه مدت میتواند ادامه یابد؟
به استناد قانون آیین دادرسی کیفری، قرار بازداشت موقت تنها در مواردی که دلایل کافی برای اثبات جرم وجود داشته باشد و احتمال فرار متهم یا اخلال در روند دادرسی وجود داشته باشد، صادر میشود. مدت بازداشت موقت نیز باید محدود و مشخص باشد و نمیتواند بهطور نامحدود ادامه یابد، مگر اینکه دلایل جدیدی به دادگاه ارائه شود.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا مدیر ساختمان میتوان هزینههای مشترک را تغییر دهد؟
هزینههای مشترک باید بر اساس مصوبات مجمع عمومی و بر اساس قوانین تعیین شود. مدیر ساختمان بهتنهایی حق تغییر این هزینهها را ندارد و هرگونه تغییر باید با اطلاع و رضایت مالکان باشد. وکیل میتواند در تنظیم و نظارت بر مصوبات مجمع به شما کمک کند.
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81
آیا امکان تعلیق اجرای حکم کیفری وجود دارد؟
در مواردی که متهم دارای سابقه کیفری نباشد و جرم ارتکابی شدت زیادی نداشته باشد، امکان تعلیق اجرای حکم وجود دارد. این تصمیم به صلاحدید قاضی و با توجه به شرایط خاص پرونده اتخاذ میشود. وکیل میتواند با ارائه دفاعیات مناسب، در کسب تعلیق حکم به نفع موکل خود کمک کند.
💥مشکل حقوقی دارید؟
💥از وکلای دادگستری بپرسید 👇
https://eitaa.com/joinchat/3616407704Cd3586f2f81