رسول الله (صلّی الله علیه و آله و سلم)
لَا تَخُنْ مَنْ خَانَكَ فَتَكُونَ مِثْلَهُ.
به کسی که به تو خیانت کرده است خیانت مکن که (در غیر این صورت) مانندش باشی.
بحار الانوار، ج ۷۱، ص: ۱۰۴
#MyDailyHadith
www.firstcause.net/mydailyhadith/fa
7.64M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
ترجمه و توضیح تصویری نهج البلاغه - حکمت شماره 145
#نهج_البلاغه
#حکمت_145
🌐 aparat.com/amoozeshegoran
🆔 eitaa.com/amoozeshegoran
📌 حکمت 145
📍عبادتهاى بى حاصل
📍در بر دارنده مفاهیم: #اخلاقی، #معنوی، #عبادی
📚 كَمْ مِنْ صَائِمٍ لَيْسَ لَهُ مِنْ صِيَامِهِ إِلَّا الْجُوعُ وَ الظَّمَأُ وَ كَمْ مِنْ قَائِمٍ لَيْسَ لَهُ مِنْ قِيَامِهِ إِلَّا السَّهَرُ وَ الْعَنَاءُ حَبَّذَا نَوْمُ الْأَكْيَاسِ وَ إِفْطَارُهُمْ.
📚 بسا روزه دارى كه بهره اى جز گرسنگى و تشنگى از روزه دارى خود ندارد، و بسا شب زنده دارى كه از شب زنده دارى چيزى جز رنج و بى خوابى به دست نياورد خوشا خواب زيركان، و افطارشان.
📝 شرح و تفسیر این حکمت در کانال:
🔻🔻🔻
#حکمت_صد_و_چهل_و_پنجم_نهج_البلاغه
🍀🌷🍀
🌷🍀
🍀
#شرح_حکمت 145:
قسمت اول:
✅ مى دانيم عبادات نيز مانند انسان، روح و جسمى دارند. امام(ع) در اين كلام حكيمانه اش اشاره به عبادات بى روح و كم نتيجه يا بى نتيجه كرده مى فرمايد: «چه بسيار روزه دارانى كه از روزه خود جز گرسنگى و تشنگى بهره اى نمى برند و چه بسيار شب زنده دارانى كه از قيام شبانه خود جز بى خوابى و خستگى ثمره اى نمى گيرند. آفرين بر خواب هوشمندان و افطارشان».
📌 همان گونه كه در بالا اشاره شد عبادات ظاهرى دارد و باطنى يا صورتى و سيرتى، صورت عبادات افعالى است كه در ظاهر بايد انجام شود، ولى باطن آنها فلسفه هاى تربيتى است كه نتيجه آن قرب الى الله است. براى رسيدن به اين نتايج قناعت به شكل عبادات كافى نيست بلكه توجه به آداب آن نيز لازم است. مثلاً در نماز اگر حضور قلب نباشد و انسان اذكار و افعال آن را در حالى بجا آورد كه فكر او مشغول برنامه هاى دنياى مادى اوست به يقين از نتايج تربيتى آن كه باز داشتن از گناه (نهى از فحشا و منكر) و قرب الى الله و شستشوى دل از زنگار گناه است محروم خواهد ماند.
📌 همچنين روزه برنامه هاى ظاهرى مانند خوددارى از خوردنى و نوشيدنى و بعضى ديگر از لذات نفسانى دارد و فلسفه اى كه عبارت از تقويت ايمان و اراده و مبارزه با هواى نفس و شيطان است كه اگر آنها حاصل نشود نتيجه روزه كه تقوا است: (لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ) حاصل نمى گردد و انسان را از عذاب الهى باز نمى دارد و سپرى در برابر آتش نمى شود. به همين دليل در روايات اسلامى تأكيد زيادى بر آداب نماز و روزه و ساير عبادات شده است تا عبادات افزون بر اسقاط تكليف به درجه قبولى در نزد پرورگار برسد.
📚 منبع: کتاب پیام امام
#حکمت_صد_و_چهل_و_پنجم_نهج_البلاغه
🍀
🌷🍀
🍀🌷🍀
🍀🌷🍀
🌷🍀
🍀
#شرح_حکمت 145:
قسمت دوم:
✅ در حديثی آمده است كه براى ناصبين به اهل بيت تفاوت نمى كند كه نماز بخوانند يا دزدى كنند آنها در آتش دوزخند. هنگامى كه انسان حالات خوارج را مطالعه مى كند به عمق اين گفتار حكيمانه امام(ع) آشناتر مى شود؛ آنها چگونه افراد بى گناه را سر مى بريدند و حتى شكم زن باردار را پاره مى كردند و او و جنينش را مى كشتند و حتى قتل اميرمؤمنان على(ع) را واجب مى شمردند؛ اما با اين حال صداى زمزمه تلاوت قرآن شبانه و نماز شبشان همواره به گوش مى رسيد.
شبيه آنها گروهى از وهابيون امروزند كه به آسانى ده ها و صدها نفر از افراد بى گناه، زن و كودك و پير و جوان را به خاك و خون مى كشند سپس در نمازهاى پنج گانه با صفوف منظم و خواندن سوره هاى طولانى به وسيله امام و زمزمه آمين بعد از حمدشان و اهميت فوق العاده دادن به مد (ولا الضالين) حضور پيدا مى كنند به گونه اى كه هر كس اعمال سوء و جنايت هاى فوق العاده آنها را نديده و نشنيده باشد تحت تأثير واقع مى شود و گمان مى كند اينها فرشتگانى هستند در روى زمين در حالى كه شياطينى هستند مستحق جهنم و سجين.
✅ اين سخن را با حديثى از پيغمبر اكرم(ص) خاتمه مى دهيم. آن حضرت شنيد كه زنى در حال روزه دارى كنيز خود را دشنام مى دهد! دستور داد طعامى حاضر كردند و به آن زن فرمود: بخور. عرض كرد: روزه دارم. فرمود چگونه روزه دار هستى در حالى كه كنيز خود را دشنام دادى روزه فقط پرهيز از طعام و شراب نيست.
📚 منبع: کتاب پیام امام
#حکمت_صد_و_چهل_و_پنجم_نهج_البلاغه
🍀
🌷🍀
🍀🌷🍀
سلام دوستان روزتون بخیر
این هفته کانال فقط در روزهای شنبه ، دوشنبه، چهارشنبه فعالیت دارد 🌹