🔸فتوای کعب الاحبار برای عثمان در تجمل گرایی و اسراف
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
لذا کعب الاحبار به عثمان این طور می گفت که اگر کسی بعد از ادای زکات -که شرعا در نُه قلم از اجناس، مقرر شده- خانه ای بسازد که خشتی از طلا و خشتی از نقره داشته باشد، اشکالی ندارد. کعب الاحبار طبق میل عثمان حرف می زد و فتوا می داد. اگر کعب الاحبار می خواهد برای دل عثمان فتوا بدهد که اگر زکات دادی، دیگر کیف کن و خانهٔ مجلل بساز، به این خاطر است که مردی است یهودی که از روی مصلحت مسلمان شده. وقتی در اسلام به کعب الاحبار آن همه پول بدهند، عنوان اهل ذمه هم رویش نباشد، کنار خلیفه هم بنشیند، می آید مسلمان می شود؛ مسلمانی برای او آب و نان دارد، مقام و پول دارد. وقتی هم لازم شد، طبق فتوای خودش دستور می دهد. اما فتوای ابوذر این نیست؛ ابوذر او را با عصا زد و گفت تو حق نداری درباره احکام اسلام حرف بزنی.
🔰توبه/۳۴
◀️مبحث: #قسمت_هفتاد_و_سوم
#انحراف_از_خطوط_اصلی
#پایان_مبحث
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
1⃣ انسان نسبت به كسانى كه نمى شناسد نوعى احساس بيگانگى مى كند; ولى اگر طرف مقابل از طريق محبت وارد شود در برابر او رام مى شود. به گفته بعضى از شارحان نهج البلاغه اين مطلب براى انسانى كه تازه در شهر يا در محله اى وارد مى شود و سكنا گزيند كاملاً محسوس است او حتى از همسايگان نزديكش فاصله مى گيرد اما اگر چند بار با او سلام و عليك كنند و به ديدارش بروند و هديه اى برايش بفرستند رابطه دوستى آنها مستحكم مى شود.
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاهم_نهج_البلاغه
🌷🌷🌷
2⃣ آنچه بعضى پنداشته اند كه اين كلام حكمت آميز با اصل مدنىّ بالتبع بودن انسان سازگار نيست اشتباه بزرگى است. درست كه انسان ذاتاً روح اجتماعى دارد و نمى تواند تنها زندگى كند و تمام پيشرفت ها و موفقيت ها بشر در سايه همين روح اجتماعى است; ولى اين بدان معنا نيست كه در برابر هر فرد ناشناخته اى اظهار محبت و دوستى كند و با او الفت بگيرد; الفت گرفتن احتياج به مقدمات دارد همان گونه كه عداوت و دشمنى نيز مقدماتى مى خواهد و نظر امام(عليه السلام)به اين حقيقت است كه در روايات ديگرى نيز وارد شده و در گفتار معروف: «انسان بنده احسان است» منعكس است.
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاهم_نهج_البلاغه
🍁🍁🍁
3⃣ از رسول خدا(صلى الله عليه وآله) نقل شده كه فرمود: « سه چيز است كه محبت انسان را نسبت به برادر دينى اش صفا مى بخشد با چهره گشاده با او روبرو شود و در مجلس جاى مناسب به او دهد و او را به محبوب ترين نام هايش صدا بزند».
🔻🔻🔻
#حکمت_پنجاهم_نهج_البلاغه
🌸🌸🌸
🔸نحوه به خلافت رسیدن ابی بکر، عمر و عثمان
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
در قضیهٔ -نحوهٔ به خلافت رسیدن- ابی بکر، سقیفهٔ بنی ساعده بود، یک عده ای دور هم جمع شدند، ده بیست نفر آدم بودند. اختلافات زیادی هم شد، بحث های زیادی هم شد، حتی کار به کتک کاری هم کشید، گریبان هم را گرفتند، دعوا کردند، چه کردند تا بالاخره چهار پنج نفر، پنج شش نفر با ابوبکر بیعت کردند. آوردند ایشان را در مسجد و به مردم گفتند بیایید بیعت کنید، بیایید بیعت کنید، تدریجا در طول چندین روز با ابی بکر بیعت کردند.
ــــــــــــــــــــ
در قضیهٔ خلافت عمر، ابوبکر عمر را نصب کرد، یعنی مسئلهٔ انتخاب و شورا و مشورت نبود، ابی بکر وصیت کرد که بعد از من با عمر بیعت کنید. بعد هم وصیت ابی بکر را خواندند که ایشان دستور دادند که ما با جناب عمربن الخطاب بیعت کنیم. خب دستور خلیفه بود، مردم هم آمدند بیعت کردند. در قضیهٔ عثمان، شورای شش نفری تشکیل شد. رفتند در خانه و نشستند و بحث کردند، و عبدالرحمان بن عوف بالاخره عثمان را بر علی بن ابی طالب ترجیح داد. آمدند بیرون گفتند که این شورای شش نفره ای که جناب عمر معیّن کرده بودند، ایشان عثمان را معیّن کردند، باز هم آمدند به خاطر شورا و به خاطر امر عمر، با عثمان بیعت کردند.
◀️مبحث: #قسمت_هفتاد_و_چهارم
#بیعت_با_حق
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄