🔸امیرالمؤمنین جزو چهره های جذاب تاریخ است
ــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــــ
شاید کمتر شخصیت تاریخی را انسان بتواند پیدا کند که به قدر علی بن ابی طالب دل باختهٔ در میان همهٔ آحاد بشر-نه فقط ملت اسلام- داشته باشد. چه بسیار غیر مسلمانانی که اسلام را، حتی پیامبر را قبول ندارند؛ اما علی را چرا؛ عشق می ورزند، به او احترام می کنند، او را ستایش می کنند. حالا مسلمان ها و به خصوص شیعیان، که نسبت به آن بزرگوار، چه تکریمی و چه تعظیمی در دل و جانشان و ذهن خودشان قائلند! در بین ما شیعیان و آحاد مسلمین، کسانی هستند که عامل به احکام اسلامی هم نیستند؛ اما امیرالمؤمنین را بزرگ می شمارند. این برای چیست؟ به خاطر این است که مجموعهٔ خصوصیات والای انسانی در این بزرگوار، به قدری زیاد بوده است که هرکس از علی -علیه السلام- چیزی شنیده، در مقابلِ این خصوصیات خاضع است. فقط یک دسته استثنا هستند که آن ها علی را می شناسند؛ اما با او دشمنند. آن ها با این مبانی که این انسان بزرگ برای آن مبانی جهاد کرده و همهٔ عمر را صرف کرده است، به شدت دشمنند. طبعا با سربازِ اولش هم دشمنند. یا در آن دوره های اول، کسانی که زخم خورده آن شمشیر بی انعطافِ آن انسان آشتی ناپذیر با بدی و زشتی بودند، با او دشمن بودند و الّا دیگران، آدم های با انصاف، انسان های فطری، همه محب و مشتاق این شخصیت عظیمنند. البته این در صورتی است که از او چیزی شنیده باشند؛ آن هایی که نشنیدند و نمی دانند، آن ها طبعا خارجند.
◀️مبحث: #قسمت_بیست_و_دوم
#مقام_و_منزلت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🔸نقل روایات، از فضائل امیرالمؤمنین در کتاب ها، فقط از شیعیان نیست
ـــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
آن بزرگوار دو جور مناقب و فضایل دارد. یک نوع آن فضایل و مناقبی است که به مَکانت و مقام معنوی و ملکوتی امیرالمؤمنین اشاره دارد. مقامات آن بزرگوار، در بهشت، در قیامت، در آسمان ها، در میزان ملائک و فرشتگان و مقرّبین، یک دسته این هاست. یک دسته از مناقب آن بزرگوار هم، آن چیزهایی است که در اعمال و گفتار او، و نقش های زندگی او، و جهاد او، و زحماتی که آن بزرگوار در طول عمر کشیده است، و معاملهٔ او با دنیا، معاملهٔ او با مردم، معاملهٔ او با دوستان، با ضعیفان، با مستضعفان، و با گردنکشان؛ در این چیزهاست. این دستهٔ دوم از مناقب هم مرتبط است با همان دستهٔ اول، یعنی علت مهم مناقب معنوی آن بزرگوار، همین اعمال و رفتار آن بزرگوار است، البته طینت و ذات هم در جای خود مؤثر است. هر دو دسته، روایات زیادی دارد. آن چه راجع به امیرالمؤمنین از فضایل و مناقب گفته می شود، مخصوص شیعیان نیست؛ این طور نیست که فقط شیعه آن ها را روایت کند یا شیعه از آن ها لذت ببرد؛ بلکه همهٔ مسلمین، به جز یک عدهٔ انگشت شمار معدودی -که معلوم هم نیست امروز از آن ها اثری باقی باشد و کسی از آن ها وجود داشته باشد؛ یعنی نواصب و خوارج- دوستدار امیرالمؤمنینند. خیلی از این فضایل و مناقب را غیر شیعه در کتاب هایشان نقل کرده اند. بسیاری از مسلمین، به اهل بیت مکرّم پیغمبر و به آن بزرگوار به طور خاص، ارادت و علاقه و شیفتگی دارند.
✏️ناصبی کسی است که با مذمت کردن و نکوهش امیرالمؤمنین یا یکی از ائمه به ایشان جسارت کند.
◀️مبحث: #قسمت_بیست_و_سوم
#مقام_و_منزلت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❣وقتی تنور دلت گرم باشد
نان مهربانیش را میخوری
هرچه دلت گرمتر باشد
مهربانیت بیشتر ؛
و روزگارت آبادتر است🍃🍃
در این عصر زمستانی
تنور دلتون گرم❤️
••🥀••
هنردارے،جگردارے،قمردارے،پسردارے
توآنماهےڪهدامانےبهحقماهآفریندارے
#استوریویژهشهادت🖤
#وفات_حضرت_ام_البنین
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
باید که در این همهمه ها تاب بگیریم
تصویر شب علقمه را قاب بگیریم
ای کاش که در روز قیامت
لب کوثر
از مادر سقای حرم
آب بگیریم
#اللهم_عجل_ولیک_الفرج
🔸برای هر یک از صفات امیرالمؤمنین باید یک کتاب نوشته شود
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
قطب راوندی درباره زهد امیرالمؤمنین می گوید: وقتی کسی سخن علی -علیه السلام- را در باب زهد نگاه بکند و نداند که این سخن از علی بن ابی طالب است؛ یعنی از کسی است که بر بخش عظیمی از دنیای آباد آن روز حکم می رانده است و آن همه مسائل اجتماعی و سیاسی پیرامون او ریخته بوده، نداند که این حرف برای چنین کسی است، شک نمی کند که این سخن، سخن کسی است که در زندگی، هیچ کاری جز عبادت نداشته و هیچ کاری جز زهد انجام نمی داده. این زهد امیرالمؤمنین است. -تمام ابعاد شخصیت او همین طور در اوج است-. بعد می گوید: این منقبت شگفت آور و عجیبی است که جمع بین اضداد کرده است-.خیلی ابعاد عظیمی دارد این شخصیت، نمی شود جمع بندی کرد و دست مخاطب داد، که بگوییم امیرالمؤمنین این است. بله، می توانیم از ابعاد مختلف وارد بشویم، به قدر فهم و همت و بصیرت خودمان یک چیزی دربارهٔ این بزرگوار عرض بکنیم. شاید صدخصوصیت بشود در امیرالمؤمنین پیدا کرد؛ چه خصوصیات معنوی، مثل علم آن حضرت، تقوای آن حضرت، حلم آن حضرت، که خصال نفسانی اوست؛ چه خصوصیات رفتاری او، یک پدر، یک شوهر، یک شهروند، یک سرباز، یک فرمانده، یک حاکم. یا خصوصیات او در برخورد با مردم، یک انسان متواضع، یک عادل، یک تدبیر کنندهٔ کارهای مردم، یک قاضی. که اگر این صد صفت را کسی بتواند با بیان جامعی، گویا و رسا بیان بکند، این اجمالاً یک صورت نسبتاً کاملی از امیرالمؤمنین ارائه می دهد. منتها به قدری دایره این صفات وسیع و گسترده است که برای هرکدامی اقلاً یک کتاب باید نوشت.
◀️مبحث: #قسمت_بیست_و_چهارم
#مقام_و_منزلت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄
🔸ایمان و سابقهٔ اسلام امیرالمؤمنین
ــــــــــــــــــــــــــــ💠ــــــــ
امیرالمؤمنین یک انسان مؤمن بود؛ یعنی یک فکر، یک ایمان، یک عقیده در اعماق وجود امیرالمؤمنین راسخ بود. خب، این یک کلمه است. با چه چیز مقایسه کنیم این ایمان را که عظمت این ایمان امیرالمؤمنین معلوم بشود؟ خود او می فرماید: -لو کُشِفَ الغِطاءُ ماازداَدتُ یقیناً- اگر پردهٔ غیب برافتد و من غیب را، یعنی ذات مقدس باری تعالی را، فرشتگان را، بهشت را، جهنم را، همهٔ آن چه را که ادیان از غیب و ملکوت این عالم بیان کرده اند، آن ها را من با همین چشم ظاهری ببینم، یقین من از آن چه هست بیشتر نخواهد شد. -و به قول یک شاعر عرب،- اگر ایمان همهٔ خلایق را در یک کفه بگذارند و ایمان امیرالمؤمنین را در یک کفه، باز هم وزن ایمان علی نخواهد شد؛ این ایمان. یا فرض بفرمایید سابقهٔ اسلام که از اوان جوانی ایمان آورد به خدا، و این راه را پذیرفت، با همهٔ وجود هم پیمود تا لحظهٔ آخر، این خب، یک چیزی است که با یک کلمه نمی شود بیان کرد.
◀️مبحث: #قسمت_بیست_و_پنجم
#مقام_و_منزلت_امام_علی
📚#انسان_250_ساله📚صهبا
✔️🔴نشر متن و کپی با عبارت *انسان ۲۵۰ ساله، صهبا* #مجاز می باشد.
@Velayate_eshgh_313
┄═❁🍃❈🌼🍃🌼❈🍃❁═┄