🎞 #ویدیو_استوری؛ ۵ روز تا غدیر
#پیامبر_مهربانی به #امیرالمومنین فرمود اگر مردم ولایتت را نپذیرفتند، در پیِ آنها نرو...
#تبلیغ_غدیر_واجب_است
#روزشمار_غدیر #جانم_حیدر
#فقط_حیدر_امیرالمومنین_است
#استوری #استوری_مذهبی
#غدیر
📌 حکمت 94
📍شناخت نیکی ها و خوبی ها
📍در بر دارنده مفاهیم: #اخلاقی، #تربیتی
📝 شرح و تفسیر این حکمت در کانال:
🔻🔻🔻
#حکمت_نود_و_چهارم_نهج_البلاغه
1⃣ در واقع، امام(ع) در اين عبارات پر معنا نظام ارزشى اسلام را بيان مى كند و بر خلاف آنچه در دنياى مادى ديده مى شود كه ارزش را در مال و ثروت و قدرت ناشى از نفرات خلاصه مى كنند، امام(ع) ارزش را در علم و حلم و عبادت و شكر و استغفار خلاصه مى فرمايد، زيرا مال و ثروت و قدرت اگر جدا از علم و حلم و بندگى پروردگار باشد مايه فساد و تباهى و ابزارى است كه در مسير شر قرار خواهد گرفت.
◀️ تعبير به كثرت ولد مربوط به زمان هايى است كه فرزندان نيروى حامى و مدافع خانواده محسوب مى شدند و زيادى آنها سبب قوت و قدرت بود و در آيات قرآن نيز به آن اشاره شده است; ولى می توان آن را در معنای وسیع تری تفسیر نمود و گفت: فزونى نيروهاى انسانى; خواه فرزند باشد يا قبيله و يا طرفداران ديگر.
🔻🔻🔻
#حکمت_نود_و_چهارم_نهج_البلاغه
2⃣ هدف امام(ع) اين است كه بفرمايد: خير و سعادت انسان در فزونى مال و نيروهاى انسانى اطراف او نيست، بلكه در علم و حلم و عبادت است. منظور از «حلم» بردبارى آميخته با تدبير است. ممكن است انسانى عالم باشد اما شتاب زده و بى تدبير. چنين كسى به جايى نمى رسد; ولى وقتى علم، آميخته با بردبارى و تدبير شد آثار عميقى از خود به جاى مى گذارد.
🔻🔻🔻
#حکمت_نود_و_چهارم_نهج_البلاغه
3⃣ امام(ع) در پايان اين گفتار به نكته مهم ديگرى اشاره كرده و خير و سعادت دنيا را در دو چيز خلاصه مى كند و مى فرمايد:
◀️ «دنيا فقط براى دو كس خوب است: كسى كه گناهانى كرده و مى خواهد با توبه جبران كند و كسى كه با سرعت به سراغ كارهاى خير مى رود».
◀️ حقيقت امر نيز همين است، زيرا اگر ما دنيا را به صورت يك گذرگاه براى زندگى جاويدان آخرت تصور كنيم به عنوان يك منزلگاه و هدف، خواهيم دانست بهره اى كه انسان مى تواند از اين مزرعه يا از اين بازار براى سراى ديگر ببرد يا جبران گناهان است و يا سرعت در خيرات.
🔻🔻🔻
#حکمت_نود_و_چهارم_نهج_البلاغه