أعوذ بالله من الشیطان الرجیم
«الَّذينَ أُخرِجوا مِن دِيارِهِم بِغَيرِ حَقٍّ إِلّا أَن يَقولوا رَبُّنَا اللَّهُ ۗ وَلَولا دَفعُ اللَّهِ النّاسَ بَعضَهُم بِبَعضٍ لَهُدِّمَت صَوامِعُ وَبِيَعٌ وَصَلَواتٌ وَمَساجِدُ يُذكَرُ فيهَا اسمُ اللَّهِ كَثيرًا ۗ وَلَيَنصُرَنَّ اللَّهُ مَن يَنصُرُهُ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزيزٌ»﴿حج ۴۰﴾
همانها که از خانه و شهر خود، به ناحق رانده شدند، جز اینکه میگفتند: «پروردگار ما، خدای یکتاست!» و اگر خداوند بعضی از مردم را بوسیله بعضی دیگر دفع نکند، دیرها و صومعهها، و معابد یهود و نصارا، و مساجدی که نام خدا در آن بسیار برده میشود، ویران میگردد! و خداوند کسانی را که یاری او کنند (و از آیینش دفاع نمایند) یاری میکند؛ خداوند قوی و شکست ناپذیر است.
🔸بند «م» وصیتنامه حضرت امام خمینی (ره)
«باید همه بدانیم که آزادی به شکل غربی آن، که موجب تباهی جوانان و دختران و پسران میشود، از نظر اسلام و عقل محکوم است. و تبلیغات و مقالات و سخنرانیها و کتب و مجلات برخلاف اسلام و عفت عمومی و مصالح کشور حرام است. و بر همه ما و همه مسلمانان جلوگیری از آنها واجب است. و از آزادیهای مخرب باید جلوگیری شود. و از آنچه در نظر شرع حرام و آنچه برخلاف مسیر ملت و کشور اسلامی و مخالف با حیثیت جمهوری اسلامی است، به طور قاطع اگر جلوگیری نشود، همه مسئول میباشند. و مردم و جوانان حزباللهی اگر برخورد به یکی از امور مذکور نمودند به دستگاههای مربوطه رجوع کنند و اگر آنان کوتاهی نمودند، خودشان مکلف به جلوگیری هستند.»
#راهامام
🔸آییننامه اجرایی بند «م» وصیتنامه حضرت امام خمینی (رحمةالله علیه)
مقام معظم رهبری، ۱۳۸۰/۰۵/۱۱
[پس از هشدار درباره خطر سقوط نظام بهخاطر سرخوردگی مردم از بیعملی مسؤولین]
«البته این هیچ مجوّز آن نیست که کسانی به بهانه اینکه اطمینانشان سلب شده، قانونشکنی کنند. قانونشکنی جرم است. تخلّف از قانون و خروج از مدار قانونی برای مقابله با هر چیزی که به نظر انسان منکر میآید - بدون اجازه حکومت - خودش یک جرم است؛ مگر نهی از منکر زبانی، که بارها گفتیم نهی از منکر زبانی جایز و واجب و وظیفه همه است و در هیچ شرایطی هم ساقط نمیشود؛ اما آنجایی که نوبت اجرا و عمل برسد، همه باید طبق قوانین عمل کنند. هیچ چیزی مجوّز این نیست که بگویند چون نیروی انتظامی و قوّه قضایّیه عمل نکردند، خودمان وارد میدان شدیم؛ نخیر، آن روزی که لازم باشد مردم برای حادثهای خودشان وارد عمل شوند، رهبری صریحاً به آنها خواهد گفت.»
#راهامام
مستندات لایحه دوفوریتی حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب.pdf
150.2K
متن و مستندات لایحه حمایت از فرهنگ عفاف و حجاب (حمایت از سلامت اجتماعی)
لایحه عفاف و حجاب جدید.pdf
886.4K
متن لایحه حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب (مصوب کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی)
🔰مروری بر بخش مجازاتهای نقدی
در لایحه «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب»
(بنابر قانون مجازات اسلامی، مبالغ هر ۳ سال باید تعدیل شود. مبالغ زیر مطابق آخرین تعدیل هیئت وزیران در ۱۳۹۹ است)
🔸آرایش
(مردان: برداشتن زیرابرو، آرایش مو بهصورت یال و کاکل، زنان: استفاده از انواع وسایل آرایشی مثل لاک، سایه چشم، رژ لب و گونه و ریمل، مصوب ۱۳۷۱ کمیسیون ماده ۸ قانون نحوه رسیدگی به لباسهای خلاف شرع)
🔹در این لایحه مجازات آرایش برداشته شده است.
🔸بدلباس
(مردان: لباس زنان، گردنبند و گوشواره، زیورآلات طلا، کراوات و پاپیون، شلوار کوتاه و چسبان و تنگ و نازک و وصلهدار، لباس جلف و نازک و سینهباز، هرگونه نوشته انگلیسی و تصاویر و نشانههای خاص، زنان: لباس شهره مثل کت و شلوار مردانه، بلوز و دامن، مانتوی کوتاه و بالای زانو، هرگونه تزئینات نمایشی و متعلقات شکلدار، هرگونه نوشته انگلیسی و تصاویر و نشانههای خاص، مصوب ۱۳۷۱ و ۱۳۷۵ کمیسیون ماده ۸ قانون نحوه رسیدگی به لباسهای خلاف شرع)
🔹در این لایحه مجازات بدلباسی برداشته شده است.
🔸شلحجاب
(نپوشاندن کامل موی سر، گردن، سینه و هرجای دیگر بدن جز وجه و کفین، مثل روسری نازک، جوراب کوتاه، گیپور، نازک و توری، مصوب ۱۳۷۵ کمیسیون ماده ۸ قانون نحوه رسیدگی به لباسهای خلاف شرع)
🔹در این لایحه مجازات شلحجابی برداشته شده است.
🔸کاشف حجاب
(چادر، مقنعه، روسری یا شال بر سر نداشته باشد)
🔹بار اول: ۶ تا ۲۴ میلیون
🔹بارهای بعد: ۲۴ تا ۵۰ میلیون
در مراسم عمومی و اجتماعات
🔹بار اول: ۲۴ تا ۵۰ میلیون
🔹بارهای بعد: ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون
🔸بدپوشش
(مردان: لباس بدننما یا دیده شدن بدن پایینتر از سینه یا بالاتر از ساق پا یا سرشانه، زنان: لباس بدننما
یا تنگ یا دیده شدن بدن پایینتر از گردن یا بالاتر از مچ پا یا بالاتر از ساعد دست)
🔹بار اول: ۲۴ میلیون
🔹بارهای بعد: ۲۴ تا ۵۰ میلیون
در مراسم عمومی و اجتماعات
🔹بار اول: ۵۰ میلیون
🔹بارهای بعد: ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون
🔸برهنه، نیمهبرهنه یا عرفاً برهنه
🔹بار اول: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون
🔹بارهای بعد: ۱۵۰ تا ۲۸۰ میلیون
در مراسم عمومی و اجتماعات
🔹بار اول: ۱۵۰ تا ۲۸۰ میلیون
🔹بارهای بعد: بالای ۲۸۰ میلیون
🔸راکب، راننده یا سرنشین بدپوشش یا کاشف حجاب
🔹جریمه مربوطه + ۵۰۰ هزار جریمه خودرو
🔸راکب برهنه یا نیمهبرهنه موتور
🔹جریمه مربوطه + ۲ میلیون جریمه موتور
🔸سازمان یافته + اغفالشده
🔹۵۰ تا ۱۰۰ میلیون (قابل تخفیف به ۳ تا ۶ میلیون، بهجز همسر و فرزند مسؤولان)
🔸همکاری با خارج (سازمان یافته یا غیر سازمان یافته)
🔹۵۰ تا ۱۰۰ میلیون (قابل تخفیف به ۲۴ تا ۵۰ میلیون، بهجز همسر و فرزند مسؤولان)
🔸واردات، تولید، توزیع، فروش
🔹بار اول: ۱۰۰ میلیون یا ۲ برابر ارزش عرفی مال (هر کدام بیشتر باشد) (سازمانیافته: ۱۵۰ میلیون)
🔹بارهای بعد: ۱۵۰ میلیون یا ۴ برابر ارزش عرفی مال (هر کدام بیشتر باشد) (سازمانیافته: ۲۸۰ میلیون)
🔸طراحی و تبلیغ
🔹بار اول: ۱۰۰ میلیون یا ۲ برابر درآمد حاصل (هر کدام بیشتر باشد) (سازمانیافته: ۱۵۰ میلیون)
🔹بارهای بعد: ۱۵۰ میلیون یا ۴ برابر درآمد حاصل (هر کدام بیشتر باشد) (سازمانیافته: ۲۸۰ میلیون)
🔸توهین به اصل حجاب، ترویج یا نوعاً ترویج (مجازی یا غیرمجازی)
🔹بار اول: ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون
🔹بارهای بعد: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون
🔸ترویج از سوی کسبوکارها (مجازی یا غیرمجازی)
🔹بار اول: ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون یا ۳ ماه سود (هر کدام بیشتر باشد)
🔹بارهای بعد: ۱۵۰ تا ۲۸۰ میلیون یا ۶ ماه سود (هر کدام بیشتر باشد)
🔸ارتکاب کسبه یا کارکنان در محل کسب (مجازی یا غیرمجازی)
جریمه مربوطه + جریمه کسبوکار👇
🔹بار اول: ۲۴ تا ۵۰ میلیون یا ۲ ماه سود (هر کدام بیشتر باشد)
🔹بارهای بعد: ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون یا ۴ ماه سود (هر کدام بیشتر باشد)
🔸افراد مشهور یا تأثیرگذار اجتماعی (ارتکاب مجازی یا غیرمجازی)
🔹جریمه مربوطه + ۱۵۰ تا ۲۸۰ میلیون یا ۱۰٪ دارایی (هرکدام بیشتر باشد)
🔸عدم حذف هوشمند و انسانی محتوا از سوی سکوهای کاربرمحور
🔹۱ تا ۵ درصد سود سالانه
🔸آتشبهاختیار در چارچوب قانون
مقام معظم رهبری (زید عزه):
«معنای آتش به اختیاری که ما گفتیم، این است: یعنی همهی جوانها، همهی گروههای مؤمن در زمینههای مختلف، هر کاری که برایشان میسّر است، و مطابق با قوانین کشور و مصلحت کشور [است]، باید انجام بدهند و معطّل کسی نباید بمانند.»
۱۳۹۷/۱۱/۲۹
«آتشبهاختیار به معنی کار فرهنگی خودجوش و تمیز است؛ آنچه ما گفتیم معنایش این است که در تمام کشور، جوانها و صاحبان اندیشه و فکر، صاحبان همّت، خودشان با ابتکار خودشان، کار را -کارهای فرهنگی را- پیش ببرند، منافذ فرهنگی را بشناسند و در مقابل آنها، کار انجام بدهند؛ آتشبهاختیار، به معنای بیقانونی و فحّاشی و طلبکار کردن مدّعیانِ پوچاندیش و مدیون کردن جریان انقلابی کشور نیست. نیروهای انقلابی بیش از همه باید مراقب نظم کشور، مراقب آرامش کشور، مراقب عدم سوءاستفادهی دشمنان از وضعیّت کشور، و مراقب حفظ قوانین [باشند]؛ این مراقبتها در درجهی اوّل متوجّه به نیروهای انقلاب است که دلسوزند، علاقهمندند و مایلند که کشور به سمت هدفهای خود حرکت بکند.»
۱۳۹۶/۰۴/۰۵
#راهامام
«علی(ع) در مقررات خدایی مرد خشنی بود»
🔰در ستایش خشونت قانونی
🔹من امروز درباره دو واژه توضیح میدهم و امیدوارم دلهای شما عزیزان و دلهای ملت اسلام، چنان توجّهی به این دو مسأله پیدا کند که بعد از این اگر چیزی هم گفتند و نوشتند، کسانی که دلشان مریض است، نتوانند دلها را از هم جدا کنند. یک واژه، واژه «خشونت» است؛ یک واژه، واژه «اصلاح» است.
🔸 خشونت یعنی چه؟ خشونت، یعنی کشتن، کتک زدن، زندانی کردن، بداخلاقی کردن، تندی کردن. خشونت، یک امر واضح و یک معنای بدیهی است. الان چند ماه است که در بعضی از مطبوعاتِ ما دائم دنبال میشود که خشونت خوب است یا بد است؛ یا فلان کس طرفدار خشونت است، فلان کس مخالف خشونت است؛ یا اسلام خشونت را قبول دارد، یا قبول ندارد! آیا این مسأله اینقدر مهم و مشکل است!؟ یا نه؛ پشت سر این قضیه، نیّتهای دیگری است!؟
🔹 اسلام دربارهی مسأله خشونت نظر روشن و واضحی دارد. اسلام استفاده از خشونت را اصل قرار نداده؛ اما در مواردی که خشونت قانونی باشد، آن را نفی هم نکرده است. ما دوگونه خشونت داریم: یک خشونت قانونی است؛ یعنی قانون خشونتی را اعمال میکند؛ مینویسد که اگر فلان کس این کار را کرد، او را به زندان ببرند. این خشونت است، اما این خشونت بد نیست. این خشونت در برابر تجاوز به حقوق انسانهاست. این خشونت در مقابل آدمِ بیقانون است. این خشونت در مقابل متجاوز است. اگر در مقابل متجاوز خشونت اعمال نشود، تجاوز در جامعه زیاد خواهد شد. اینجا خشونت لازم است. یک خشونت هم خشونت غیر قانونی است. مثلاً یک نفر بیجا، خودسر، خودرأی، بر طبق میل خود، برخلاف قانون و بر خلاف دستور، نسبت به کسی اعمال خشونت میکند؛ یک سیلی به گوش کسی میزند. آیا این خوب است یا بد است؟ معلوم است که این بد است. در این شکّی نیست.
🔹 اسلام دربارهی معاشرت و اخلاق فردی پیامبر میفرماید: «فبما رحمة من الله لنت لهم ولو کنت فظّا غلیظ القلب لانفضوا من حولک».(۱۶) پیامبر را به خاطر نرمش او و به خاطر لینتش در برخورد با مردم، ستایش میکند و میگوید تو غلیظ و خشن نیستی. همین قرآن در جای دیگر به پیامبر میگوید: «یا ایّها النّبی جاهد الکفّار والمنافقین و اغلظ علیهم»؛ (۱۷) با کفّار و منافقان با خشونت رفتار کن. همان ماده غلظ که در آیه قبلی بود، در اینجا هم هست؛ منتها آنجا با مؤمنین است، در معاشرت است، در رفتار فردی است؛ اما اینجا در اجرای قانون و اداره جامعه و ایجاد نظم است؛ آنجا غلظت بد است؛ اینجا غلظت خوب است. آنجا خشونت بد است؛ اینجا خشونت خوب است.
🔹 پیامبر اکرم وارد مکه شد و با مردمی روبهرو گردید که سیزده سال او را اذیّت و تکذیب و شکنجه کرده و همه سختیها را بر سر او درآورده بودند؛ اما به همه آنها گفت شما آزادید؛ از آنها انتقام نگرفت. ولی در همان سفر، پیامبر عدّهای را به نام ذکر کرد و گفت هر کجا اینها را یافتید، بکُشید! در میان آنها، چهار نفر زن و چهار نفر مرد بودند. اینجا خشونت لازم بود؛ اما آنجا نرمش لازم بود. اسلام در مورد تشخیص گناه میگوید تجسّس نکنید، دنبال نکنید، در پی گناه این و آن نگردید، بیخودی افراد را متّهم و گناهکار نکنید؛ اما آنجایی که گناه ثابت میشود، میفرماید: «و لا تأخذکم بهما رأفة فی دین الله»؛ (۱۸) شما بایستی این گناهکاران را مجازات کنید؛ مبادا نسبت به آنها رأفتی احساس کنید.
🔹 اسلام دین جامعی است؛ دین یک بعدی نیست. آنجایی که حکومت اسلام در مقابل زور و تجاوز و اغتشاش و تعدّی از قانون قرار میگیرد، بایستی با قدرت، با قاطعیت، با خشونت - از اسم خشونت که نباید ترسید - رفتار کند؛ اما آنجایی که در مقابل آحاد مردم و برای کمک به مردم است، نه؛ آنجا رفتار عمومی حکومت اسلامی با مردم خود، با رفق و مداراست؛ «عزیز علیه ما عنتم حریص علیکم بالمؤمنین رئوف رحیم» (۱۹). در سختیهایی که بر شما وارد میشود، پیامبر رنج میبیند. همیشه همینطور است؛ هر سختیای که بر مردم وارد آید، پیداست کسانی که دلسوز مردمند، داغدار میشوند و رنج میبینند. لذا آنجا، جای آن است؛ اینجا هم جای این است.
🔹 وقتی که پیامبر در سال هشتم هجری برای حجّ آخر - حجّة الوداع - به مکه رفته بودند، امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام در یمن مأموریت داشت. پیامبر آن حضرت را به یمن فرستاده بود، برای اینکه در آنجا دین را به یمنیها یاد دهد؛ زکات آنها را بگیرد و کمکشان کند. وقتی امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام شنید که پیامبر به حج رفته است، بهسرعت خود را به مکه رساند. از مردم یمن مبالغی زکات گرفته شده بود که در بین آنها مقداری حُلّه یمنی هم وجود داشت؛ یعنی لباسهای دوختِ یمنِ آن روز که بسیار مطلوب و مقبول بود. امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام فرصت نداشت که با این کاروان حرکت کند.
#راهامام
او عجله داشت خودش را به پیامبر برساند؛ لذا یک نفر را در رأس کاروان گذاشت که آن اموال را بیاورد؛ خودش را هم به پیامبر در مکه رساند که اوّلِ اعمال حج با پیامبر باشد. بعد که آن کاروان رسید، امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام سراغ آنها رفت؛ اما دید حلّههای یمنی را در غیاب حضرت، بین خودشان تقسیم کرده و هر کدام یک حلّه زیبا پوشیده و آمدهاند! فرمود چرا اینها را پوشیدهاید!؟ گفتند غنیمت و زکات است؛ لذا متعلّق به ماست! فرمود تا قبل از آنکه به پیامبر برسد - به تعبیر امروز، به خزانه واریز شود - قابل تقسیم نیست؛ این خلاف مقررّات و خلاف دین است. لذا حلّهها را از آنها گرفت. بعضی نمیدادند، بهزور از آنها گرفت. طبیعی است اگر از کسی امتیازی را بگیرند، چنانچه خیلی مؤمن نباشد، ناراحت میشود. پیش پیامبر آمدند و از امیرالمؤمنین علیهالصّلاةوالسّلام شکایت کردند! پیامبر فرمود: چرا شکایت میکنید؛ مگر چه شده است؟ عرض کردند علی آمد و اینها را از ما گرفت. پیامبر در جواب آنها گفت: علی را بر این کار ملامت نکنید؛ «انّه خشن فی ذات الله»؛ (۲۰) او در مسأله مقرّرات خدایی، مرد خشنی است.
🔹 آن مرزی که اسلام معیّن میکند، همین است: خشونت قانونی. خشونت قانونی، امری است که نه فقط خوب است، بلکه لازم است. خشونت غیرقانونی، نه فقط بد است، بلکه جنایت است و باید با آن مقابله شود. این نظرِ اسلام است. این دیگر بحث و جدل ندارد که کسانی بیایند و بدون اطّلاع از مبانی اسلامی و بدون آگاهی از حقایق امر، صفحات بعضی از مطبوعات را با تیترهای محرّک و مهیّج و گمراه کننده پُر کنند! البته دشمنانی که مایلند مردم سر این بحثها با هم درگیر شوند، غرض دیگری دارند. آنها که خشونت را یک امر کلّی میدانند و بین خشونت قانونی و غیرقانونی فرق نمیگذارند، با خشونت قانونی مخالفند. آنها میگویند اگر کسی در خیابانهای تهران اغتشاش به راه انداخت، امنیت مردم را به هم زد، اموال مردم را تضییع کرد و بچههای مردم را به خطر انداخت، با او برخورد نشود؛ چون خشونت است. اما خود آنها در اطراف دنیا خشنترین و فجیعترین خشونتها را انجام میدهند! امروز همین رژیم صهیونیستی که رادیوِ آن، یکی از مروّجان ضدّیت با خشونت است و مرتّب شعار ضدّ خشونت میدهد، روزانه جنوب لبنان را بمباران میکند و زن و بچه و کوچک و بزرگ را از بین میبرد. رفقایشان هم در اطراف دنیا - اینهایی که رسانههای جهان را دارند - همینطورند!
🔹 من این درد درونی خودم را فراموش نمیکنم که در یکسالونیم پیش، وقتی که شهید عالیمقام و سیّد عزیز و بزرگوار، شهید لاجوردی به شهادت رسید - کسی که چهره بسیار درخشانی بود و بسیار کسان از مجاهدات او در دوران مبارزات و در دوران اختناق خبر ندارند که این مرد چه کرد و کجاها بود و چگونه زندگی کرد؛ چه زندانهایی کشید و چه زحمتهایی متحمّل شد. بعد از انقلاب نیز بیتظاهرترین کارها را که سختترین هم بود، بر دوش گرفت و آخر هم شهید شد - یکی از روزنامههای آلمان نوشت ترور لاجوردی، ترور نیست! یعنی آنها عنوان ترور را هم عوض کردند؛ چرا؟ چون به وسیله ناراضیان داخلی انجام گرفته است!... منطق آنها این است.
🔹ما که نباید به آنچه که دشمن در فضا پرتاب میکند، فریب بخوریم. ما خودمان باید فکر کنیم. یکی از بزرگترین مظاهر استقلال انسان، استقلال فکری است. ببینید اسلام چه میگوید؛ ببینید منطق صحیح چه میگوید. آیا خشونت بد است یا خوب؟ جواب این است که نه بد است، نه خوب؛ هم بد است، هم خوب. خشونت قانونی، خوب و لازم است؛ اما خشونت غیرقانونی، بد و زشت و جنایت است. طرح اینگونه مطالب را به صورت یک مسأله روز درآوردهاند. مسأله روز هم که تمام شدنی نیست. مرتّب از این نقل میکنند، از آن نقل میکنند؛ حرفهای بعضی از بزرگان را تحریف میکنند، برای اینکه بتوانند جو متشنّجی در کشور درست کنند. جوانی میگوید خشونت خوب است، جوان دیگر میگوید خشونت بد است. این او را به خشونت متّهم میکند، او این را به خشونت متّهم میکند! چرا این کار را میکنند؟ جوانان ما هم اهل خشونت نیستند؛ مؤمنین ما هم اهل خشونت نیستند؛ متدیّنین ما هم اهل خشونت نیستند. آنجایی که قانون خشونت را نسبت به کسی بخواهد، البته خشونت اعمال خواهد شد. قانون هم قانون است؛ قانون یک امر پنهانی نیست. آن روزی که پیامبر دستور داد آن افراد را ترور کنند، درِ گوش کسی نگفت. علناً گفت هر کس هند را پیدا کرد، او را بکشد. هر کس فلانبنفلان را پیدا کرد، او را بکشد. امام رضواناللهعلیه گفت هر کس سلمان رشدی را پیدا کرد، او را بکشد. امروز هم رهبری اگر بر طبق احکام اسلام یک جا تکلیفش اقتضا کند، علنی خواهد گفت. مخفیانه و درِ گوشی نیست.
🔸واژه دوم، واژه «اصلاحات» است. ... اما اصلاحات چیست؟ ... حرف قاطع در این زمینه، یک کلمه است: اصلاحات، یا اصلاحات انقلابی و اسلامی و ایمانی است و همه مسؤولان کشور، همه مردم مؤمن و همه صاحبنظران با آن موافقند؛ یا اصلاحات، اصلاحات امریکایی است و همه مسؤولان کشور، همه مردم مؤمن و همه آحاد هوشیار ملت با آن مخالفند. ... بدیهی است که در میان جامعه مواردی وجود دارد که باید اصلاح شود. ... اینها را باید اصلاح کرد. اصلاحات اینهاست. اگر مردم دچار حالت بیانضباطیاند - بخصوص مسؤولان بخشهای اداره کشور بیانضباطند - و انضباط اجتماعی نیست، این فساد است. اگر احساس مسؤولیت نیست، این فساد است. اگر در جوانان، ملکات انسانی - یعنی شجاعت، صفا، صدق، نشاط، فعالیت و کار - رشد پیدا نمیکند، این فساد است. اگر روابط جنسىِ ناسالم در جامعه هست، این فساد است. اگر اعتیاد در جامعه هست، این فساد است. اگر سطح معرفت و شعور عمومی در حدّ مطلوب نیست، این فساد است. اگر وظیفهشناسی در مسؤولان نیست، این فساد است. اگر کسانی هستند که خانوادهها را ناامن میکنند؛ اگر کسانی هستند که شهرها و خیابانها و جادهها و روستاها را ناامن میکنند، این برای کشور فساد است. ... اینها فساد است و باید اصلاح شود. باید از جرم و جنایت پیشگیری کرد. انقلاب، ما را به ایجاد این اصلاحات امر میکند و فرمان میدهد. همه خوشحالند و دوست میدارند که اینگونه اصلاحات در جامعه انجام گیرد. البته این اصلاحات هم با تعارف انجام نمیگیرد؛ این اصلاحات، با قاطعیّت و با اقدام انجام میگیرد. ...
🔹 آری؛ دشمن ناامنی را تشویق میکند. تابستان گذشته در خیابانهای تهران اغتشاش و جنایت اتّفاق افتاد و ناامنی ایجاد شد، که دشمن آن را تشویق میکرد! اگر دستگاه قضایی، با آن جنایتکار و با آن اغتشاشگر برخورد قاطع قضایی و قانونی بکند، این را دشمن مورد بمباران تبلیغاتی قرار میدهد. ما که نباید فریب دشمن را بخوریم.
🔸 من از همه گروهها، از همه جمعیتها، از همه آحاد مردم، از عموم ملت ایران و جوانان... خواهش میکنم که مراقب فریب دشمن باشند. الان هم هیچ گله و شکوهای از مردم نیست؛ شکوه از کسانی است که بایستی افکار مردم را جهت بدهند؛ اما گاهی به وظایفشان عمل نمیکنند و یا آشنا نیستند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی
بیانات در خطبههای نماز جمعه تهران
۱۳۷۹/۰۱/۲۶
farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3002
گاهشمار حجاب
۱۳۲۰: شهید نواب صفوی در کتاب راهنمای حقایق: «دولت باید رعایت حجاب و پوشش اسلامی را اجباری و ایجاد فواصل میان مرد و زن در اماکن عمومی را عملی سازد».
https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-22398