مُرتاح
امیرالمومنین فرمودند: عاقل کسی است که یک نَفَس [یک لحظه] به کار بدون فایده نمی پردازد و چیزی را که همراهش باقی نمی ماند گرد نمی آورد.
.
بعضیها فقط برای خوندن درس برنامه ریزی انجام میدن. و فکر میکنن که در طول زندگی نیاز به برنامه ریزی ندارن. این در حالیه که امام صادق فرمودن: تدبیر و برنامه ریزی در زندگی از دین است.
و اگه خودمون هم دو دوتا چهارتا کنیم متوجه میشیم، اونایی که برنامه ریزی داشتن واسه زندگی ده هیچ از بقیه جلو ترن. پس الان اینو میدونیم که برنامه ریزی واجب و ضروریه. حالا یه سری چیزا هست که این وسط باید بلدشون باشیم واسه درست برنامه ریزی کردن، که در موردش فردا بیشتر صحبت میکنیم.
#در_آستانهی_پرواز
مُرتاح
امیرالمومنین فرمودند: عاقل کسی است که یک نَفَس [یک لحظه] به کار بدون فایده نمی پردازد و چیزی را ک
یکی از اون چیزایی که نیاز داریم، کنترل تنبلیه! چیزی که هممون دچارشیم. یکی از راه های کنترل تنبلی هم انتخاب مسیر و هدف و پیدا کردن علاقهست. یکی از روش های پیدا کردن مسیر هم، بدست اوردن هنر اولویت بندیه.
مثل یه زنجیر که به هم متصله. برای بدست اوردن یه برنامه خوب و همچنین زندگی خوب، نیاز داریم تا تمام اینهارو مدیریت کنیم.
من از کودکی شیفته امام بودم. و سوالی که از آن دوران برایم تا به حال باقی ماند این بود که: خمینی چطور خمینی شده؟ و جوابش چیزی نبود جز اینکه: خمینی، خمینی نمیشد اگر تشکیلاتی نبود و تشکیلات نداشت!
مُرتاح
یکی از اون چیزایی که نیاز داریم، کنترل تنبلیه! چیزی که هممون دچارشیم. یکی از راه های کنترل تنبلی ه
حالا مشکل اینجاست که اکثرا این هنر ها رو بلد نیستیم و همین باعث میشه که اگر برنامهای نوشتیم نتونیم بهش عمل کنیم.
🔹و اصلا یکی از دلایلی که برنامهریزی رو خیلیا قبول ندارن، اینه که محدودشون میکنه، مثلا خودِ من آدمیم که ببینم کاری، برنامهای، چیزی محدودم میکنه ازش دور میشم و اون کار و کنار میزارم.
وقتی برنامهای شمارو محدود میکنه یعنی اون برنامه اصلا درست چیده نشده.
ولی برنامهای که درست چیده شده باشه، جدای از اینکه برکت به زندگی و وقتتون میده، شمارو محدود نمیکنه بلکه شمارو به سمت انجام برنامه هدایت میکنه.
.
تو دین ما گفته شده برنامه ریزی برای زندگی برکت به همراه داره. مثلا:
📍شیخ انصاری با برنامه ریزی که داشت علاوه بر کارهای اصلی، هر روز یک جزء قرآن، یک نماز جعفر طیّار، زیارت جامعه و زیارت عاشورا می خوند. در صورتی که گاهی روز ها ما حتی یک کار مفید هم انجام نمیدیم. #در_آستانهی_پرواز
مُرتاح
حالا مشکل اینجاست که اکثرا این هنر ها رو بلد نیستیم و همین باعث میشه که اگر برنامهای نوشتیم نتونیم
یه سریها هم هستن کلا از این ور بوم افتادن🤌🏻. کل زندگی رو وقف درس خوندن میکنن و از زندگی و بقیه کارا عقب میمونن. بعضیام عمرشون و صرف عشق و حال میکنن و تهشم نه کاری انجام میدن نه درسی میخونن. بعضیام که درس و ول میکنن و فقط میچسبن به کار کردن.
کدومش درسته؟ هیچ کدوم. آدمی که موفقه تمام خودش رو ارتقاء میده نه فقط یه قسمتشو. پس یه برنامه درست هم باید در رابطه با تحصیلت باشه، هم شغلت، هم زندگیت. و خستگی؟ متاسفانه بیشتر اوقات گریبان گیر شماست. اون پستا و ریلزایی که تو اینستا میبینین هیچ وقت خسته نمیشن و همش رو به جلو و فلانن واقعیت ندارن.
مُرتاح
یه سریها هم هستن کلا از این ور بوم افتادن🤌🏻. کل زندگی رو وقف درس خوندن میکنن و از زندگی و بقیه کار
خلاصه؛ من بعد از پیدا کردن رسالتم یه مدت طولانی از سبک زندگیِ دارای برنامه ریزی استفاده کردم و رو به رو شدم با مشکلات و خوبیاش. و شروع کردم به خوندن مقاله و کتابای زیادی در رابطه با برنامه ریزی و اهمالگرایی و پیدا کردن رسالت و ..
و یه بسته آموزشی رو تدوین کردم و تو چنتا کلاس مدرسه و برای دانشجوها هم تدریسش کردم و تعداد کمی هم مجازی که خداروشکر بازخورد خوبی داشتن. تا اینکه حدود دو ماه پیش به ذهنم رسید چرا همهی موضوعات رو با رویکرد ایرانی اسلامی تهیه نکنم؟
منی که مثلا دغدغه جهاد تبیین و جهاد علمی دارم اصلا رفتم تحقیق کنم که تو دینم درمورد درس و کار و برنامهریزی چیزی گفتن یا نه؟ و دیدم که بَلهه، یه دنیای بیکرانیه که نگو و نپرس.
و به برکت این شب خجسته که #میلاد_امام_جواد هم هست احتمالا تا صبح کارای ویرایشش هم تموم میشه و میره برای ضبط.
مُرتاح
خلاصه؛ من بعد از پیدا کردن رسالتم یه مدت طولانی از سبک زندگیِ دارای برنامه ریزی استفاده کردم و رو به
میشه گفت این دوره اونقدر کامل هست که از دانش آموز، دانشجو، تا شاغل و خانه دار میتونن ازش استفاده کنن. انگار چنتا دوره رو باهم میکس کردن.
حتی برنامه ریزی درسی رو هم توش جا دادم و یه روش تضمینی واسه درس خوندن توش اوردم، روشی که خودم باهاش درس میخونم و جواب گرفتم.
👇🏻
مُرتاح
میشه گفت این دوره اونقدر کامل هست که از دانش آموز، دانشجو، تا شاغل و خانه دار میتونن ازش استفاده کن
حالا دورهای که براتون توضیح دادم
سرفصلاش اینان:
• اهمیتبرنامهریزی/علمودانشورزی/کاروتلاش از نظر اسلام.
• راهکارهایی برای غلبه بر اهمالکاری و تنبلی.
• تمرکز و توصیههایی برایش
• پیدا کردن علاقه و رسالت شخصی(این بخشیه که خودم عاشقشم)
• هنر اولویت بندی.
• چطور برنامه ریزی(غیر درسی) انجام بدیم؟
• چطور برنامه ریزی درسی انجام بدیم؟
• موقع امتحانات چطور درس بخونیم؟
• تمرکز هنگام درس خوندن و چند نکته.
• چطور درس بخونیم؟ (این روش و من تضمین میدم بهتون😌🤌🏻)
• چرا هر چی تلاش میکنم هیچ اتفاقی نمیوفته؟
• یکم حرف خودمونی.
با رویکرد دینی و علمی و همچنین بیانیه گام دوم انقلاب و سخنان بزرگان.