eitaa logo
زهرا خیرآبادی|مربی قنادی 🎂
8.1هزار دنبال‌کننده
7.1هزار عکس
664 ویدیو
12 فایل
کانال آموزشهای رایگان @violetsugarr کانال معرفی کلاسهای مجازی @violetsugar کانال نمونه کار هنرجو جانان @violetsugarrr آی دی مربی @zahrakheirabadi1395 لینک نصب اپلیکیشن .https://app.violet-sugar.com/ سایت www.violet-sugar.ir
مشاهده در ایتا
دانلود
. متاسفانه آرد برنجی که ازش خریدم به سیاهی میزد و عطر چندانی هم نداشت. اومدم با اون آرد ،حلوای سه آرد پختم. و از اون زمانی که دستم بعد از زمین خوردن با دوچرخه به فنا رفت ، هنوز در فنا به سر می‌بره 😐😐 در حالت عادی خوبه ، ولی کار سنگین که انجام میدم درد میگیره. حلوا پختن ، اونم در حجم زیاد ، کار سنگین محسوب میشه و واقعا کت و کول میخواد. فلذا به دختر عمه ها گفتم بیاین کمکم. بهشون گفتم من میرم خونه ، آرد ها رو تفت میدم ، بعد که خواستم با روغن ترکیب کنم و شربتشو بریزم و تو سینی بکشم ، صداتون میکنم بیاین. خلاصه که آرد ها رو با نسبت بیان شده در دستور تفت دادم و ترکیب کردم و گل دخمل عمه ها رو صدا زدم اومدن. بقیه ی کارهای حلوا رو اونا انجام دادن ، اما با نظارت کامل خودم. یعنی مطمئنم که در اندازه گیری آب و شکر و روغن ،دچار خطا نشدن. مطمئنم 👌👌👌 خلاصه که آقا اینا حلوا رو آماده کردن ، همه چی مطابق دستور و من بررسی کردم ، دیدم حلوا کاملا لطیفه ،در عین لطافت قنداق هم شده ،همه چی عالی ، بنابراین بهشون گفتم تو سینی بکشین و تکسچر بزنین و شما برین ، من خودم تزئین میکنم و این کارا رو انجام دادن و رفتن. هر دستور حلوای سه آرد من دو تا سینی بزرگ میشه و یه ذره هم اضافه میاد که برای تزئین معمولا اونم استفاده میشه. من اون شب دستور رو سه برابر کردم. دختر عمه ها کار حلوا رو تا جایی که بهشون سپرده بودم ، انجام دادن و رفتن و منم شروع کردم به شکلاتی کردن مقداری از حلوا ، برای دورگیری سینی ها .
. کمی پودر کاکائو ، پودر قند و آب جوش رو با هم ترکیب کردم و به این ترکیب حلوا اضافه کردم و بدین سان حلوای شکلاتی ساختم.👌👌 قیف و ماسوره رو هم اوکی کردم و رفتم سراغ حلواها که تزئین کنم دیدم های های و وای وای 🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀ سطح حلوا داره ترک میخوره😐😐 تقریبا ده دقیقه ، نهایت یه رب بود که بچه ها حلوا رو کشیده بودن و هنوز داغ بود و داشت ترک میخورد. اون حلوا اگر به همون حالت رها میشد تا فردا که مراسم داشتیم تبدیل به کویر لوت میشد😁😁😁 .
. از اونجایی که ترک خوردن سطح حلوا به دلیل کمبود شربت حلواست ، فلذا زحمت کشیده و تمام شش تا سینی حلوا رو داخل قابلمه خالی کردم ، تست کردم ، دیدم شیرینیش هم کمه ، چشمی کمی آب و شکر ترکیب کردم و گذاشتم رو حرارت تا شکر داخل آب حل شد و به حلوا اضافه کردم تا حلوا مجدد لطیف شد. رفتم اون شیش تا سینی رو شستم و خشک کردم ، یه ده دقیقه ، یه ربی طول کشید ، اومدم که حلوا رو بکشم داخل سینی ها دیدم 😐😐😐😐 سطح حلوا دوباره خشک شده و دست بهش میزنی زبری خشک بودنش رو احساس میکنی🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀ بنابراین دوباره کمی آب و شکر ترکیب کردم ، اینبار هل و گلاب و زعفرون هم زدم و باز به حلوا اضافه کردم تا دوباره حلوا لطیف شد و تصمیم گرفتم کمی حلوا رو کنار بذارم که اگر قراره دوباره خشک بشه تا تو قابلمه اس ، خودشو نشون بده دیگه😁😁😁 و بعد یک رب دیدم بله ، دوباره خشک شد. دوباره شربت درست کردم و اضافه کردم ، اما اینبار حلوا رو کاملا چسبنده برداشتم و گفتم تا فردا که میخواد کنار بمونه ، این رطوبت اضافی احتمالا دوباره جذبش میشه😁😁😁😁 آخه ساعت یک و نیم نصف شب بود و تقریبا ۲۴ ساعت بود که من به اندازه ی کافی نخوابیده بودم. ساعت چهار صبح هم قرار بود بریم مراسم خاک سلامی و بعدش هم مراسم تعزیه دیگه نه توان داشتم ، نه وقت داشتم که بخوام صبر کنم ببینم این حلوا بعد کمی استراحت به چه حالتی میرسه. حلوا رو همون مدلی که کمی چسبنده بود ، داخل سینی ها کشیدم و کاراشو انجام دادم و رفتم یک ساعت خوابیدم. و فردا صبح قبل از ارسال حلواها به مسجد ، دوباره تستشون کردم که ببینم آیا نرمال هستن یا نه ، که خدا رو شکر نرمال بودن. .
. و دستوری که باید شش تا سینی حلوا میداد ، ۹ تا سینی شد.😁😁😁 دیگه حالا خودتون در نظر بگیرین من چقدر شربت به این حلوا اضافه کردم.
. بچه ها میزان جذب آب و روغن در آردهای مختلف متفاوت هست ، همیشه کمی از روغن و شربت حلوا رو نگه دارین ، اگر لازم بود اضافه کنین و اینو هم در نظر داشته باشین که ممکنه شما تمام آب و روغن رو اضافه کنین و متوجه بشین هنوز کمه و باید یه ذره دیگه شربت و روغن بریزین. اما عنایت بفرمایید که کمی ، فقط کمی برای سه تا دستور حلوای سه آردی که من داشتم درست میکردم ، نهایتا دو تا لیوان شربت کمتر و بیشتر معقول و منطقیه ، نه این همه آخه🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀ حدس من این بود که میزان وی این آرد برنج خیلی زیاده و به همین دلیله که اینهمه شربت بیشتر مجبور شدم اضافه کنم. .
. من که هر جور بود اون حلوا رو اون شب جم و جورش کردم ، اما دو تا نکته ذهن منو به خودش مشغول کرد. نکته ی اول اینکه ، نیروی کمکی به من نیومده🤪🤪🤪 من نیرو هم بگیرم ، ابر و باد و مه و خورشید و فلک یه جوری میچرخن که ده برابر کار اون نیروها رو مجبور بشم خودم انجام بدم😁😁 نکته ی دوم اینکه ، اگر این اتفاق برای یکی از هنرجوهای تازه کارم میفتاد ، آیا توان جمع و جور کردن این موضوع رو داشت ؟ یا با خودش می‌گفت این چه استادیه؟ این چه دستوریه؟ این چه حلواییه؟ 🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀🤦‍♀ .
. و در نهایت اینو بهتون بگم بچه ها که از حلوا پختن و حلوا ساختن نترسین. اگر نکانش رو بدونین کار ساده ای هست و معمولا حلوا چیزی نیست که خراب بشه ، هر بلایی سرش بیاد قابل اصلاحه. فقط اگر آردش کم تفت بخوره ، و شکرش خیلی زیاد باشه ، نمیشه کاریش کرد. اگر مطابق دستور پیش برین ، احتمال زیادی شیرین شدن معمولا وجود نداره . من شش ساله که به طور کاملا حرفه ای دارم حلوا میپزم و این اولین باری بود که با اینهمه اختلاف در میزان شربت مواجه شدم. اونم تماما به آرد برنج برمیگشت. و اینم بگم که تقریبا سه سال پیش ، از همین فروشگاهی که آرد برنج خریدم ، شکر خریدم و اون شکر ترش بود و سه تا شیر عسلی و دو کیلو زولبیا بامیه رو به فنا داد. رفتم بهش اعتراض کردم و گفت این شکر تو کارخونه اسید زیادی بهش اضافه شده و ترش بوده ، ما خودمون هم دیر فهمیدیم😐😐😐 بچه ها ببینین چند درصد احتمال داره شکر ترش باشه؟ کمتر از یک درصد ، آدم از شکر توقع ترشی نداره داستان حلوای پر ماجرای منم همین بود ، احتمال اینکه شما با چنین مواد اولیه ای مواجه بشین خیلی خیلی خیلی کمه. اما خوبه این تجربیات رو بخونید و بدونید. بهتون کمک میکنه👌👌 .
. و پنجشنبه ای که گذشت ، دوباره من با همون آرد ها حلوا پختم و اینبار ، از همون ابتدا ، مقدار شربت رو یک و نیم برابر کردم. تمام مواد یک دستور بود ، اما شربت یک و نیم دستور و دو تا سینی بزرگ و دو تا سینی کوچیک حلوا بهم داد. ببینین من یکبار با این آرد حلوا پختم ، قلقش دستم اومد. برای همینه که بهتون میگم مواد اولیه رو همیشه از یک فروشگاه ثابت بخرین. 👌👌👌👌
. بچه ها طعم و بافت این حلوایی که من پختم ، با همیشه فرق داشت و اینقدر این تفاوت آشکار بود که همه فهمیدن 😁 پایان مراسم دختر عمه ها ،دختر عموها ، عروس عمه ها ، عروس عموها رو صدا کردم و گفتم بیاین با دقت این حلوا رو تست کنین و بگین این خوشمزه تره یا حلوای سه آردی که همیشه میپزم؟ برام جالب بود که شصت درصدشون گفتن این خوشمزه تره و چهل درصد گفتن اون قبلی بهتر بود. لازم به ذکره که اون چهل درصد ، دستی در پخت حلوا داشتن 😉😉 و البته که خودمم همون حلوای همیشگی رو بیشتر میپسندم. خلاصه آقا مثل اون حلوای روز اول من دیگه نمیتونم بپزم ، چون تمام آب و شکری که در مراحل بعدی اضافه کردم ، همه چشمی بود 😅😅😅 .
. نکته ی موجود در این تجربه رو براتون خلاصه وار می‌نویسم 👇👇 اگر حلوا پختین ، سطحش ترک خورد ، به این معناست که شربت حلوا کم بوده ( یعنی در واقع میزان جذب آب توسط اون آردی که مصرف کردین زیاد بوده .) راهکار اینه که کمی شربت اضافه کنین. چقدر؟ نمی‌دونم ، ذره ذره اضافه کنین تا حلوا دوباره لطیف بشه. و نکته ی مهمتر اینکه ، قبل از اضافه کردن شربت ، حلوا رو تست کنین ، اگر میزان شیرینی حلوا اوکی بود ، دیگه نیازی نیست شربت درست کنین ، فقط آب جوش ذره ذره اضافه کنین تا حلواتون اوکی بشه👌👌 . اون شب من خیلی اذیت شدم بچه ها ، دلیل اصلی اذیت شدنم ، استراحت کم در طول ۲۴ ساعت گذشته و ترس از درد دستم بود. وگرنه من عاشق این اتفاقاتم ، اینا همه برای من درسه. به عنوان یک مربی با عشق از این گونه اتفاقات استقبال میکنم. اینا برای من عاااااااااالی هستن☺️☺️ .
. حلوا بود بابا فیلم هندی که نبود 😂😂😂😂 .
. اون حلوایی مطلوب ماست که در عین لطیف بودن قنداق هم بشه☺️☺️ حلوای سه آردی که چسبنده اس ،حلوای مطلوبی نیست🤷‍♀🤷‍♀ بچه ها چسبنده و کشدار بودن در بعضی حلواها طبیعیه ، مثل حلوای انگشتی اما حلوای سه آرد نباید این طور باشه☺️ .