عوامل تاثیرگذار بر حافظه که کمتر از آنها صحبت میشود
عوامل تاثیرگذار بر حافظه که کمتر از آنها صحبت میشود
توانایی باورنکردنی مغز در تغییر شکل خود، هنگام یادگیری و حافظه نیز صادق است. شما میتوانید از قدرت طبیعی انعطافپذیری مغز استفاده کنید تا تواناییهای شناختی خود را افزایش دهید، توانایی خود را در یادگیری اطلاعات جدید و بهبود حافظه در هر سنی تقویت کنید.
وقتی به راههایی برای بهبود حافظه فکر میکنید، آیا به فعالیتهای جدی مانند حل کردن یک جدول کلمات خیلی دشوار یا تسلط بر استراتژیهای شطرنج فکر میکنید، یا اینکه سرگرمیهای سادهتر مانند معاشرت با دوستان به ذهنتان میآید. احتمالا شما هم مثل بسیاری از افراد مورد اول را منطقی و درست میدانید، اما مطالعات بیشماری نشان میدهد که زندگی پر از دوستان و سرگرمی با مزایای شناختی همراه است.
به گزارش خبرآنلاین، مغز انسان توانایی حیرتانگیزی در سازگاری و تغییر حتی در زمان پیری دارد. این توانایی با نام نوروپلاستیسیتی یعنی انعطافپذیری عصبی شناخته میشود. با تحریک مناسب، مغز شما میتواند مسیرهای عصبی جدیدی را ایجاد کند، اتصالات موجود را تغییر داده و به روشهای همیشه در حال تغییر سازگار شود و واکنش نشان دهد.
توانایی باورنکردنی مغز در تغییر شکل خود، هنگام یادگیری و حافظه نیز صادق است. شما میتوانید از قدرت طبیعی انعطافپذیری مغز استفاده کنید تا تواناییهای شناختی خود را افزایش دهید، توانایی خود را در یادگیری اطلاعات جدید و بهبود حافظه در هر سنی تقویت کنید. در این مطلب به برخی نکات جدید برای بهبود قدرت حافظه و یادگیری اشاره میکنیم که کمتر به آنها توجه شده است.
مشکلات مربوط به سلامتی خود را شناسایی و درمان کنید
آیا احساس میکنید که حافظهتان افت غیرقابل توضیحی پیدا کرده است؟ اگر چنین است، ممکن است یک مشکل سلامتی یا سبک زندگی عامل تاثیرگذار باشد. این فقط زوال عقل یا بیماری آلزایمر نیست که باعث از دست دادن حافظه میشود. بسیاری از بیماریها، اختلالات سلامت روان و داروهایی وجود دارند که میتوانند با حافظه تداخل داشته باشند.
به عنوان مثال بیماری قلبی و عوامل خطر آنها، از جمله کلسترول و فشار خون بالا، با اختلالات شناختی خفیف مرتبط است. یا دیابت؛ مطالعات نشان میدهد که افراد مبتلا به دیابت نسبت به افرادی که از این بیماری رنج نمیبرند، زوال شناختی بسیار بیشتری را تجربه میکنند.
عدم تعامل هورمونی، زنانی که در دوران یائسگی قرار میگیرند، اغلب با کاهش استروژن دچار مشکلات حافظه میشوند. در مردان، تستستورون پایین میتواند مشکلاتی ایجاد کند. عدم تعادل تیروئید همچنین میتواند باعث فراموشی، تفکر کند یا سردرگمی شود.
داروهای بسیاری از داروهای تجویزی یا بدون نسخه میتوانند مانع حافظه و تفکر روشن شوند. داروهای سرماخوردگی و آلرژی، داروهای خوابآور و داروهای ضدافسردگی. در مورد عوارض جانبی احتمالی با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
آیا مشکل حافظه میتواند از افسردگی باشد؟
مشکلات عاطفی میتوانند به اندازه مشکلات جسمی به مغز آسیب وارد کنند. در واقع، کندی ذهنی، مشکل در تمرکز و فراموشی از علائم رایج افسردگی هستند. مشکلات حافظه میتواند به ویژه در افراد مسن افسرده بدتر باشد. به طوری که گاهی اوقات با زوال عقل اشتباه گرفته میشود. خبر خوب این است که وقتی افسردگی درمان میشود، حافظه باید به حالت عادی بازگردد.
برای دوستان خود وقت بگذارید
وقتی به راههایی برای بهبود حافظه فکر میکنید، آیا به فعالیتهای جدی مانند حل کردن یک جدول کلمات خیلی دشوار یا تسلط بر استراتژیهای شطرنج فکر میکنید، یا اینکه سرگرمیهای سادهتر مانند معاشرت با دوستان به ذهنتان میآید. احتمالا شما هم مثل بسیاری از افراد مورد اول را منطقی و درست میدانید، اما مطالعات بیشماری نشان میدهد که زندگی پر از دوستان و سرگرمی با مزایای شناختی همراه است.
روابط سالم: تقویتکننده مناسب مغز
قرار نیست ما در انزوا زنده بمانیم، چه رسد به اینکه رشد کنیم. روابط مغز ما را تحریک میکند، در واقع تعامل با دیگران ممکن است بهترین نوع تمرین مغز باشد. تحقیقات نشان میدهد که داشتن دوستیهای معنادار و یک سیستم حمایتی قوی نه تنها برای سلامت عاطفی، بلکه برای سلامت مغز نیز حیاتی است. به عنوان مثال، در یک مطالعه اخیر از دانشکده بهداشت عمومی هاروارد، محققان دریافتند افرادی که فعالترین زندگی اجتماعی را دارند، کمترین سرعت کاهش حافظه را دارند.
توجه به مواردی مانند روابط اجتماعی و عاطفی و اختلالات جسمانی و روانی که در نظر مردم کمتر با حافظه مرتبط دانسته میشوند میتوانند به تقویت مغز و حافظه شما کمک کند.
منبع: helpguide
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وقتی هریس، نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم نتوانست پنهان کنه
هر روز در کشور ما آمریکا، والدین فرزندانشون رو به مدرسه میفرستن و نمیدونن آیا زنده به خانه برمیگردن یا نه. امروز در دبیرستانی در ایالت جورجیا ۴ دانشآموز به ضرب گلوله کشته شدن
#غرب_وحشی
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
هدایت شده از جهاد تبیین ✌️
💎 استدلال نقل شده از امام رضا علیهالسلام در عقلانیت باور به خدا و آخرت؛
که قرنها بعد توسط پاسکال هم ارائه میشود
📑 در کتاب شریف کافی روایت شده است که زندیقی (کافر و بیدین) وارد مجلسی شد که امام رضا علیهالسلام در آن حـضور داشت.
امام فرمود: ای مرد، اگر اعتقاد شما صحیح باشد _درحالیکه در واقع چنین نیست_ آیا ما و شما مساوی نیستیم؟! و نماز، روزه، زکات و تصدیق ما، زیانی به ما نمیرساند!
آن مرد ساکت شد!
پس امام ادامه داد: و اگر اعتقاد ما بر حق باشد _درصورتی که در واقع چنین است_ آیا اینگونه نیست که شما به هلاکت (عذاب) میرسید و ما به رستگاری؟!
📓كافي ج1 ص78
http://lib.eshia.ir/11005/1/78
═════┅┄
👤 پاسکال ریاضیدان فرانسوی↯
🔻If God exists then theists will enjoy eternal bliss, while atheists will suffer eternal damnation. If God does not exist...
⬅️ اگر خدا وجود داشته باشد، خداباوران از سعادت ابدی برخوردار خواهند شد، در حالی که ملحدان از لعنت ابدی رنج خواهند برد.
اگر خدا وجود نداشته باشد، خداباوران قبل از مرگ از شادی متناهی برخوردار خواهند شد، و ملحدان نیز از شادی متناهی برخوردار خواهند شد، هرچند نه چندان زیاد، زیرا آنها به جای آسایش دین ، دلهره را تجربه میکنند.
صرف نظر از اینکه خدا وجود دارد، خداباوران آن را بهتر از خداناباوران دارند. از این رو ایمان به خدا عقلانیترین اعتقادی است که میتوان داشت.
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:
كُنْ عَلى عُمرِكَ أشَحَّ مِنكَ عَلى دِرهَمِكَ و دينارِكَ
به عمر خود بخيل تر باش تا به درهم و دينارت
ميزان الحكمه جلد8 صفحه125
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅افکارسنجی
🔴مردان و زنان چه استفادههایی از اینترنت دارند؟/فکت پرس
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
دلیل مقام بالای حضرت معصومه - @Maddahionlin.mp3
3.74M
🏴 #وفات_حضرت_معصومه(س)
♨️دلیل مقام والای حضرت معصومه(س) چیست؟
🎙حجت الاسلام #عالی
┏━━ °•🖌•°━━┓
@jahad_tabein
┗━━ °•🖌•°━━┛
ماا و میدان جهاد..pdf
2.81M
📚 منتشر شد
کتابچه چند رسانهای
"ما و میدان جهاد"
بسته محتوایی برای جهادگران میدان تبیین
🖌مجیدنقیلو
برای پاسخ به این سوالات 👇
🔻وظیفه ما در این جنگ تمام عیار حق و باطل چیست؟
🔻چگونه به فریضه فوری و قطعی جهاد تبیین عمل کنیم؟
🔻چرا با موشکباران اسرائیل، ایران را گرفتار جنگ میکنید؟
🔻چرا تاوان ترور شدن هنیه و نصرالله را ما باید پرداخت کنیم؟
🔻چرا جنگ را شروع میکنید؟
🔻اگر جنگ شود و همان بلای غزه و لبنان بر سر ما بیایید چه خاکی بر سر کنیم؟
📎به ضمیمه
چند کلیپ تصویری و صوتی با موضوع اسرائیل و فلسطین
▫️باشگاه استادان معارف اسلامی
:: میزمعارف ااا @mizemaaref
14.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
.
🔴 یک رویای صادقه و فوق العاده عجیب و شگفت انگیز از لسان استاد قرائتی.
🔹حتما" و با دقت گوش کنید.
🌷سفارش امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) به یک شهید
🔻کانال مرگ و رستاخیز🔻
🆔 @rozehasrat
8.41M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ماجرای نماز شیخ ارده شیره
🔹حجت الاسلام عالی
@jahaannews
jahannews.com
نتایج نظرسنجی پیوسته دانشگاه استنفورد از بزرگسالان که نخستین بار در سال ۲۰۰۹ انجام شده، حاکی از تحول اساسی در مورد نحوه آشنایی زوجها با یکدیگر است.
به گزارش خبرآنلاین، نتایج این بررسی نشان میدهد که در سال ۱۹۳۰ بیش از ۲۲.۷۶ درصد زوجهای آمریکایی از طریق معرفی خانوادهها و ۲۲.۵۵ درصد نیز در دوران مدرسه با هم آشنا میشدند.
همچنین، ۴۰.۳۹ درصد زوجها هم از طریق معرفی دوستان (۱۸.۵۸ درصد)، همسایگی (۱۱.۴۹ درصد) و شرکت در مراسم مذهبی (۱۰.۳۲ درصد) یکدیگر را پیدا میکردند. در آن دوره، شانس زوجیابی از طریق رفتن به بار و دیسکو، هم دانشگاهی و همکار بودن در مجموع ۱۴.۳ درصد بوده است.
بنابر گزارش یورونیوز، از سال ۱۹۳۹، سهم معرفی دوستان از آشنایی در مدرسه پیشی میگیرد و یکسال بعد هم بارها و دیسکوها نسبت به کلیساها به محیطهای مساعدتری برای زوجیابی بدل میشوند. آشناییها در محیطهای کاری هم از فضای دانشگاهی بیشتر میشود.
از سال ۱۹۴۳ هم سهم دوستان از خانوادهها بیشتر میشود. پنج سال بعد نیز رفتن به بار و دیسکو برای زوجیابی نسبت به همسایگی رواج بیشتری میگیرد.
در آغاز دهه ۱۹۵۰ سهم کلیساها باز هم کاسته میشود، چنان که دیگر فقط از دانشگاهها بالاتر است. از ۱۹۵۷ هم زوجیابی در محیطهای کاری نسبت به همسایگی پیشی میگیرد.
در ابتدای ۱۹۶۰ حضور در کلیساها از بعد تلاش برای برقراری رابطه عاشقانه نسبت به روشهای دیگر پایینترین جذابیت را پیدا میکند و سهم آن به کمتر از ۶ درصد میرسد. از اواخر این دهه، بارها و دیسکوها به سومین کانون شکلگیری روابط عاشقانه بدل میشود.
از ابتدای دهه ۱۹۷۰ هم فضاهای کاری برای زوجیابی از محیطهای مدرسه کارآمدتر میشود.
با آغاز دهه ۱۹۸۰، سهم خانوادهها در معرفی زوجها به یکدیگر به کمتر از آشنایی در بارها و محیطهای کاری میرسد. همچنین، روش آشنایی از طریق ارتباطات آنلاین در شبکه جهانی اینترنت ظهور میکند. سهم این روش در زوجیابی در سال ۲۰۰۱ از سهم ۵ درصدی رفتن به کلیسا سبقت میگیرد.
در حالی که سهم همسایه از سال ۲۰۱۰ از نقش کلیساها هم کمتر میشود، شتاب عاشق شدن از طریق حضور در فضای مجازی چنان بالاست که از سال ۲۰۱۲ به رایجترین روش زوجیابی بدل میشود.
این بررسی نشان میدهد که در حال حاضر بیش از ۶۱ درصد زوجها از طریق برقراری رابطه و آشنایی در فضای مجازی یکدیگر را پیدا میکند. سهم کلیساها با وجود این که تنها ۲ درصد است ولی از همسایگی (۱.۲۵ درصد) و هم دانشگاهی بودن (۰.۶۸ درصد) بالاتر است.
پس از فضای آنلاین، معرفی دوستان (۱۳.۶۴ درصد)، همکاری (۸.۶۸ درصد)، در بار (۴.۷۹ درصد)، خانواده (۴.۴۳ درصد) و مدرسه (۳.۲۷ درصد) است