هدایت شده از سخنرانی های عالی
CQACAgQAAx0CVBp6RAACFOVgoLAfAyrZEtAKwOWhv122DUYhNAACOQsAAv5rQVJ3yYy-5WeCvR8E.mp3
5.67M
🔊 #صوتی ؛ #پادکست
📝 معرفی امامزمان به شیعیان
👤 استاد #عالی
📌 #امام_زمان
🎤 #استاد_عالی✅
┄┅═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @ostad_aali110
هدایت شده از سخنرانی های عالی
حق و باطل - @Maddahionlin.mp3
3.58M
♨️حق و باطل
👌 #سخنرانی بسیار شنیدنی
🎤حجت الاسلام #عالی
🎤 #استاد_عالی✅
┄┅═✧❁🌷یازهرا🌷❁✧═┅┄
✅کانال استاد عالے
🆔 @ostad_aali110
هدایت شده از دبیرستان مجازی پیام های آسمان
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
✍ پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمودند :
👌 خداوند چهار چیز را در چهار چیز قرار داده است :
1⃣ برکت علم را در تعظیم استاد قرار داده است. شاگرد باید استادش را تعظیم کند و به او احترام بگذارد. ...من هرشب برای آشیخ مرتضی زاهد (ره) یک سوره قرآن می خوانم. اینها در برکت علم تاثیر دارد.
2⃣ بقای ایمان در تعظیم خداست. اگر خدا را بزرگ بشماری ایمانت باقی می ماند. خواندن نماز در اول وقت تعظیم الله است.
3⃣ اگر کسی می خواهد در دنیا شاد باشد و دست به هر چه می زند طلا بشود می بایست به پدر و مادرش نیکی کند.
4⃣ اگر می خواهی که از آتش دوزخ رهایی یابی ، مردم را از خود نرنجان و آنها را اذیت نکن.
📚 از فرمایشات آیت الله مجتهدی تهرانی(ره)
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
روایت زنانه از جنگ افغانستان
تعدادی از زنان افغانستانی از هول و هراس این روزهایشان به همشهری میگویند؛ از جنگ، آوارگی و همه آنچه در سالهای گذشته به دست آوردند و حالا با حضور طالبان بر باد رفته میبینند
گزارشروایت زنانه از جنگ افغانستان
مریم لطفی- خبرنگار
«اینجا شهر وحشت است.» این 4کلمه، ترجیعبند حرفهای شقایق و شَیما و عذرا و عطیه و هزاران زن دیگر افغانستانی است. گرچه تا همین 2 روز پیش که حرف میزدیم، هنوز گوشه کوچکی از جهانشان امن بود. هنوز هرات سقوط نکرده بود و کابل در محاصره کامل نبود. اما چشمهایشان از گریه به خون نشسته بود و ترک خانه و تحقیر و آوارگی در تمام رگهای تنشان ریشه دوانده و پیش رفته بود. زنانی که این روزها، یکباره سیاهی و ناامیدی و ناامنی به تاخت در سرنوشتشان راه باز کرده است و مثل هوا در تمام سلولهای تنشان جریان دارد. نگرانی و بوی مرگ، همدم لحظههای کشدارشان شده است و شور و شوق جوانیشان را نشانه گرفته است.
مرگ را دیدیم و بیرون شدیم
جوان است، خیلی جوان، 21ساله. اسمش شقایق است و دانشجوی ترم 9رشته پزشکی در هرات؛ «مدرسه را زود تمام کردم. چند سال پشت هم امتحان داده بودم و حالا هم از بین صد و خردهای از همدورهایهایم نفر چهارمام.»
شقایق آشفته و خسته یکی از هزاران زن «نیمروز»ی است که جانش را برداشته و از ولایتشان بیرون زده است. حالا «کابل»، پذیرای تن زنان و مردانی است که خود را به او سپردهاند. شقایق حرف که میزند، گریهاش میگیرد اما زود میخندد، میخندد تا بغض یادش برود بالا آمدن «فکر میکنم به جهنمام. خانه، زندگی، دانشگاه، همه را گذاشتیم و بیرون آمدیم. نیمروز زادگاهم است، آنجا بزرگ شدهام. اما دانشگاهم «هرات» است، بهخاطر کرونا درس تعطیل شده بود و رخصت شده بودم نیمروز؛ خوشحال بودم. نیمروز جزو امنترین ولایات بود. به ایران شباهت زیادی دارد. ما هم زندگی خوبی داشتیم. پدر و مادرم هر دو وظیفهاند.» میپرسم وظیفه؟ میگوید شما میگویید شاغل.
روزی که با هم حرف میزدیم، نمیدانستیم که چند روز بعد ممکن است هرات هم سقوط کند و از بخت بد، تسلیم طالبان شود. حالا، روزگار کارمندان دولت در افغانستان از همه سیاهتر است، بهخصوص زنان کارمند؛ «همه را گذاشتیم و فقط با یک چادر از خانه بیرون شدیم. باور میکنی امید ندارم دیگر آن خانه را ببینم؟ همهچیز رفت، همهچیز بر باد شد. از روزی که رسیدم کابل یک لحظه اشکم استاپ نمیشود. یک دفعه به چشم دیدیم که طالب همه جا آمد، دیگر هیچ زنی بدون محرم حق بیرونشدن نداشت.»
دیگر خندههای گاهبهگاه هم کارگر نیست. بغضش به گریه نشسته است و از ماجرای نکاح زنان جوان با طالبان میگوید؛ «تهدید کردند که دختران جوان را عقد میکنیم. من که شنیدم تمام بدنم میلرزید. دیروز تمام روز را گریه کردم. گفتم خدایا این چیست که ما تحملکردن نمیتوانیم. اینهمه درس خواندهام، پزشکی خیلی سخت است بعد آخرش کسانی مثل طالب که سواد ندارند و از خدا و دین بیخبرند، بگویند که ما شما را به عقد خود درمیآوریم؟ این یعنی دیگر تمام است؛ یعنی زندگی بر باد؛ یعنی زندگی ختم. اگر برای من چنین شود خود را به دار میزنم. اما قبول نمیکردم به عقد طالب دربیایم.»
شقایق از دختر جوان دیگر به خون نشسته هم یاد میکند؛ «یک دختر در ولایت فاریاب که ناامن شده، مادر خود را دکتر میبرد، طالب گفته بود کو مرد شما؟ چرا بدون محرم بیرون شدید؟ میگویند در جا دختر را تیرباران کردند؟ دیگر دختر نه اجازه تحصیل دارد، نه اجازه بیرونشدن، هیچی. اینجا هم کرونا زیادشده است، هر ولایتی یک شفاخانه جدا برای مریضهای کرونایی مشخص کرده بود. طالب که آمد اول تمام داکترها و پرستاران زن را جواب کرد و گفت اگر میخواهید زنده بمانید حق ندارید دیگر به شفاخانه بیایید. طالب رحم ندارد.»
20سال پیش، طالبان که قدرت را بهدست گرفتند، زنان افغانستانی خانهنشین شدند، نه از درسخواندن خبری بود، نه از کارکردن. حتی بدون همراه امکان رفتن به مراکز درمانی را هم نداشتند. حالا بعد از این همه سال، روزگار رفته دوباره بازگشته است؛ «خیلی از زنها، برادر، پدر یا شوهرشان شهید شده و مردی ندارند. اما اگر مریض هم شوند باید در خانه بمانند تا بمیرند. زن اگر در حالت مرگ هم باشد، اگر در حال ولادت طفلش هم باشد، باید داخل خانه یک دایه، طفلش را به دنیا بیاورد. اگه مُرد هم مُرد. مردن یک زن برای طالب خیلی عادی است؛ خیلی خیلی عادی.»
طالبان دنبال زنان شاغل میگردند و مادر شقایق هم یکی از کارمندان شناختهشده دولت است؛ «مدام فکر میکنم چه رقم از خانه بیرون شدیم، چه رقم رسیدیم، هر لحظه فکر میکردم مادرم را شناسایی و از ماشین پایین میکنند. فکر میکردم برادرم که پزشک است را پایین میکنند. ما مرگ را جلوی خود دیده و از خانه بیرون شدیم.»
چند روز پیش از فرار شقایق و خانوادهاش، مطیعالله بارک، فرمانده ولسوالی «کنگ» ولایت نیمروز و شماری از نیروهایش بهدست طالبان کشته شده بودند و بعد از آن، خانوادههای زیادی مجبور به فرار شدند. عکس جانباختگان را برایم فرستاده است؛ چه جوانهایی که در خون خودشان غلتیدهاند. چیزی از چهرههایشان باقی نمانده است، سرها متلاشی و چشمها به خون نشسته....
شقایق به زحمت گریه را پس میزند؛ «عکسها را دیدی؟ فرمانده کنگ ما را بیرحمانه شکنجه و شهید کردند. 2روز گریه میکردیم که خدایا این چه رقم از بین رفت؟ خیلی شجاع و قوی بود و همیشه میگفت من جان خود را فدای وطن میکنم. میگفت من این وطن را آباد میکنم. دوست خیلی نزدیک برادرم بود. همان روز برادرم گفت مطیع که مرد، ما هم میمیریم.» دیگر طالبان رسیده بودند و خانه به خانه پیشروی میکردند؛ صدای انفجارها بلند شده بود. فیلمهای چپاولشان در شهر دستبهدست میشد و همه را میترساند. والی نیمروز هم فرار کرده بود و طالبان خانهاش را تصرف کرده بودند و فیلمش را پخش میکردند؛ فیلم کوتاهی که شقایق ارسال کرده است. طالبان کلاشینکف به دست، در خانه والی یا همان استاندار نیمروز میچرخند و میگردند و فاتحانه میخندند. بعد از آن است که وحشت همسایه دیوار به دیوار اهالی نیمروز میشود و خیلیها در دل تاریکی شب، خانه و زندگیشان را رها میکنند و راهی میشوند.
شقایق از هول هراس آخرین شب خانه میگوید: «ساعت سهونیمه شب با ماشین سواری بیرون شدیم. سی و چند ساعت توی راه بودیم. توی راه طالب بود، جنگ بود، باید چند ولایت را رد میکردیم تا به کابل میرسیدیم. مجبور بودیم از وسط خاکها و کوهها برویم. چند دفعه راه را اشتباه رفتیم. چندبار بین راه طالبان ماشین را تلاشی(بازرسی) کردند ما صورتهایمان را پوشانده بودیم. هر بار میپرسیدند تذکرهتان کو؟ چرا از نیمروز بیرون شدید؟ هر بار برادرم مجبور بود چیزی تازه بگوید. میگفت تذکره را جا گذاشتیم. به کابل میرویم برای عروسی، مراسم داریم. نزدیک کابل که شدیم، طالب ماشین را نگه داشت. خبر شده بود که یکی از سربازهای دولت توی ماشین ماست. جلوی چشم ما پسر جوان را پایین کردند و گفتند زنده نمیگذاریمت. ما برقع زده بودیم، اگر مادرم را میدیدند حتم او را میشناختند و پایینمان میکردند و همهمان را میکشتند.»
تلاش 20سالهمان بر باد شد...
ناامنی مثل سیل است؛ اگر از جایی درز کند، پیش میرود، قوت میگیرد و مثل یک هیولا همهچیز را در خود فرومیکشد. این روزها، زن و مرد و پیر و جوان در افغانستان همه وحشتزده از این سیل هستند و وضعیت زنها بهمراتب سختتر از بقیه است. شَیما محمدی، فعال حقوق زنان و یکی از شیرزنان افغانستانی 42ساله است و پنج فرزند دارد. فکرش را هم نمیکرده روزهای تلخ جوانیاش تکرار شود. 20سال دویده است برای فراموشی و حالا دوباره تحقیر و فرار و خانهنشینی زنان افغانستانی کابوس بیداریاش شده؛ «برای طالبان زن بهعنوان یک انسان اصلا قابلقبول نیست، ارزشی ندارد. زنان کارمند از ترس، خانه و کاشانهشان را رها کردند و از ولایت خود بیرون شدند. یک شب، 2شب در راه ماندند تا به نقطه امنی برسند. بعضیها بچههایشان را گذاشتند، بعضیها بچههایشان را با خودشان بردند. وقتی از خانه خود بیرون شدیم، همهچیز را پیشبینی کرده بودیم؛ اینکه توی راه کشته شویم. اما خود توکلمان بر خدا برآمدیم.»
خود شیما نیمهشب با دختر و پسر بزرگش فرار کرده و قرار شده پسر 18ساله، پسر 13ساله و دختر 9سالهاش چند ساعت بعد از حرکت آنها راهی شوند؛ «فکر کردم نباید همه با هم بیاییم. اگر در راه کشته میشدیم تمام خانواده از بین میرفت. نمیخواستم تمام بچههایم با هم کشته شوند.» جانش به لبش رسیده تا 2پسر و دختر کوچکش هم برسند کابل، هزار بار مرگشان را به چشم دیده است؛ در نهایت با تأخیر نصف روزه و هزار دلشوره و نگرانی و بیخبری بالاخره بچهها صحیح و سالم به او رسیدهاند؛ «دختر بزرگم را از ترس نکاح طالبان همراه کردم و پسر بزرگم هم راه را بلد بود. تمام دختران جوان وحشتزده هستند. صدایی بر ما روان کرده بودند که یک عالم دینی از طالبان در مسجد میگفت ما دختران 18سال را به عقد نیروهای خودمان درمیآوریم. دختر بزرگم خیلی ناراحت و ترسیده است. حالا که کابل هم به محاصره طالب درآمده و نمیدانیم بر ما چه میشود.»
شَیما غصهدار تلاشهای 20سالهشان است؛ از خون دلی که خوردهاند تا زنان افغانستانی جایگاه اجتماعیشان را بازیابند. آن هم بعد از شبیخون گسترده طالبان که اساسا زنان را به رسمیت نمیشناسند؛ «20سال پیش نهادی به نام وزارت امور زنان ایجاد شد، زحمت زیادی برایش کشیدیم. در چند بخش کار میکردیم؛ تعلیمی و تحصیلی، حقوقی و ارتقای ظرفیت. مدافع زنان خشونتدیده بودیم. برایشان وکیل میگرفتیم. حتی مرکزی داشتیم برای زنانی که متضرر شده بودند و راه بازگشت به خانه نداشتند، از آنها نگهداری میکردیم. در 2دهه گذشته آگاهی مردم خیلی زیادشده بود و مردهای افغانستانی دیگر با کارکردن زنان و فعالیتهای اجتماعیشان چندان مشکلی نداشتند. اما حالا 20سال زحمت ما بر باد شد. تمام روزهای تلخ گذشته برای ما تکرار شد. دستاوردهای 20ساله ما از بین رفت. با تلاش 20ساله، زنان در افغانستان، جایگاه خود را پیدا کرده بودند. جایگاهی هم نبود که کسی به ما تحفه داده باشد. برایش زحمت کشیدیم، مبارزه کردیم، تلاش کردیم. اما همه بر باد شد.»
ترس هزار چهره دارد و شَیما از همین ترسها میگوید: «دختر جوانی برایم پیامی روان کرده که پدرش شهید شده است. میگفت مادرم، من و سه خواهر و یک برادرم ماندهایم. برادرم خرد است و از خانه بیرونشدن نمیتوانیم. چه کنیم؟ ما در افغانستان زنانی داریم که بیشترشان سرپرست خانوادههای خود هستند. نانآور خانههای خودشان هستند. همه بیسرنوشت شدند، راز پیش ما گم شده است. نمیفهمیم چه خاکی بر سرمان شده است.»
او هم از شهادت مطیعالله بارک، فرمانده ولسوالی «کنگ» ولایت نیمروز یاد میکند، از مادر عزاداری که پسرش را به همراه 30نفر از همسنگرهایش شکنجه کردند و کشتند؛ «میگفت طالبان اگر صدای من را بشنوند، میفهمند که مادر مطیعم. مادر داغداری که با از دستدادن پسر خود نتواند گریه کند، آن مادر چه حالی، چه زندگیای دارد؟»
اما نگرانی این روزهای زنان در افغانستان تمامی ندارد؛ «امروز یک نفر دیگر برایم از یکی از دوستانش گفت؛ زنی که سنش کلان است و یک عروس بیوه دارد. طالبان رفته بودند به ولسوالی به مردم گفته بودند برای ما غذا درست کنید، میآییم خانهتان غذا میخوریم. زن تعجب کرده بود، چون همیشه میگفتند برایشان غذا ببرند. ناچار پذیرفته بود. او غذا میپزد و عروسش طفل خردش را میخواباند و میرود بالای درخت خیلی بلند حیاط خانه پنهان میشود. طالبان میروند خانه آنها، میفهمند که این نوه پیرزن است، بعد از شام از زن میپرسند که عروسش کجاست؟ میگوید در اتاق خودش خوابیده است. چند نفری میروند توی اتاق میبینند زن جوان نیست. پیرزن را شکنجه میکنند و بچه را هم از بین میبرند. زن از سر درخت همه اینها را دیده اما از ترس جان و عفت خود صدایش در نمیآید. طالبان که میروند، زن خودش را از درخت پرت میکند پایین.»
ما زنها هم با مردهایمان میجنگیم
عذرا، زن جوان دیگری است که تا همین چند هفته پیش، در دادستانی نیمروز کار میکرده و حالا او هم دور از خانه، دور از خانواده و در گوشهای امنتر پناه گرفته است؛ آن هم به جرم اینکه زن مستقلی است؛ «طالبان به مردم عادی کاری ندارند، اما کسانی را که در ارگانهای دولتی کار میکردند گفته که تعهد دهند در آینده با حکومت جمهوری افغانستان کار نمیکنند؛ چیزی که اصلا امکان ندارد. البته عدهای رفتند و تعهد دادند اما اکثریت این کار را نکردند. در این میان وضعیت زنها بدتر است. روزانه تنها 2قابله و داکتر آن هم فقط در شفاخانه دولتی کار میکنند. در ارگانهای دیگر مثل قضایی، مقام ولایت، ریاست امور زنان، محاکم و معارف و... زنان از خانه خود بیرون نمیشوند. روز اولی هم که آمدند اطلاعیه دادند که در تلاشیم تا زنانی را که در ارگانهای دولتی کار میکنند، پیدا کنیم. روز دوم تلاشی(بازرسی) خانههای دولتی را شروع کردند، چور و چپاول را شروع کردند، روز سوم یکی از امامان مسجد گفت مجاهدینی که مجرد هستند، میتوانند دختران بلندتر از سن12 را به نکاح خود درآورند. دخترها بسیار وحشتزده شدند. بعضیهایشان میگویند ما ابروهایمان را اصلاح میکنیم، چله بهدست میکنیم و میگوییم متاهلیم تا بر ما کار نگیرند.»
عذرا همین چند روز پیش، در خانه بوده که خبر میرسد جانش را بردارد و از خانه فرار کند؛ «یک روز بر من زنگ آمد که خانه را رها کن. بر شهر نیمروز وحشت است.» برادرش چندماه پیش شهید شده، خواهرهایش ازدواج کردهاند و خانهدارند و بهگفته خودش او خُرد خانه و تنها کارمند دولت در خانواده است. او نتوانسته به تنهایی فرار کند. از یکی از اقوام نزدیکشان خواسته هر طور شده او را نیمهشب فراری دهد؛ «به حالتی بیرون شدیم که حتی چشمهایمان هم معلوم نمیشد. چه روزگاری بر ما شد، اینجا سه چرخه داریم که همان تاکسی است. تک و تنها با سهچرخه میرفتیم بازار سودا میکردیم (خرید میکردیم). اما امروز یک زن بدون محرم اصلا نمیتواند از خانه بیرون شود.»
این روزها برای زنان جوان افغانستانی گران است؛ خیلی گران. برای موقعیتشان به سر دویدهاند و بعد از سالها به بخشی از آنچه در پیاش بوده، رسیدهاند. اما به قول خودشان همهچیز، در چشم برهمزدنی نقش بر آب شد.
«بر ما بسیار سخت کردهاند. ما درس خواندیم. زحمت کشیدیم. کار کردیم، تجربه گرفتیم، با سختی، با بدبختی. زیر حمایت جمهوری اسلامی افغانستان ما وظیفه گرفتیم. امروز اینها ما را از خانه بیرون کردند، بدبخت و بیکار کردند. ما را تهدید کردند. شما فکر کن ما چه حالت وحشتزدهای داریم. در یک کلمه خلاصه میکنم که دیگر آزادی یک هفته پیشمان را نداریم.» در نیمروز، زنان با چادر یا مانتوهای بلند از خانه خارج میشدند. عذرا، نخستین کارمند دولت در این ولایت بوده که بدون چادر نماز سر کار میرفته است. اما حالا؟ «امروز دیگر این آزادی را ندارم. آنها به انسان نمیخورند، تا قبل از این ما با خرسندی از کنار سربازان خودمان روان میشدیم، اما امروز اینها را که توی خیابان میبینیم فکر میکنیم طرف مرگ رفتهایم. در این سالها خیلی دویدهام، رنج کشیدهام، زحمت کشیدهام، صبح تا شام کار کردم اما همه برآب شد. میگویند طالبان تمام اسناد ما را سوزاندهاند. خودمان را هم که کنج خانه بیکار کردهاند. این برایمان بسیار ناراحتکننده است. در حکومت اشرف غنی، زنها بسیار پیشرفت کردند. در تمام ارگانهای دولتی زنان نقش مهمی داشتند.» با تمام این رنجها، هنوز امیدواری همپای ترس در جان عذرا ریشه دارد؛ «آرزو میکنم دوباره حکومت جمهوری افغانستان روی کار بیاید. ما حکومت طالبان، حکومت اشغالگر را قبول نداریم. منتظر پلان مرکزیم. بیشتر مردهای دولتی هم از نیمروز فرار کردهاند. اما اگر دولت اعلام کند مردهای ما دوباره برمیگردند و ما زنها خودمان هم وارد جنگ میشویم. من به نیروهای امنیتی خود باور دارم و میدانم دوباره یک روز به خانه برمیگردم. ما مرگمان را به این زندگی سیاه قبول داریم.»
ماجرای محموله واکسن برای ونزوئلا چیست؟
ورود نهمین محموله واکسن کرونا به ایران توسط جمعیت هلال احمر
در پی انتشار تصویری در فضای مجازی مبنی بر ارسال واکسن کرونا به ونزوئلا، گمرک توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش مشرق، امروز تصاویری از یک محموله واکسن مربوط به روز چهارشنبه ۲۰ مرداد در فضای مجازی منتشر شد و بر روی این تصاویر فردی ادعا می کند که در این شرایطی که کشور نیاز به واکسن دارد یک محموله واکسن سینوفارم قرار است به ونزوئلا ارسال شود.
با پیگیری خبرنگار ما، معاون فنی گمرک در توضیحاتی اعلام کرد این محموله از چین و برای ونزوئلا بارگیری شده و در ایران ترانشیپ میشود.
ترانشیپ چیست؟
گاهی در واردات و صادرات کالا ممکن است کالا به طور مستقیم به کشور مقصد قابل بارگیری و انتقال نباشد. از این رو تجار کالای خود را ابتدا به یک کشور واسطه یا میانی منتقل و از آنجا با تغییر وسیله حمل و نقل، کالای خود را به کشور مقصد ارسال میکنند. این روش که ترانشیپ نام دارد اغلب برای کاهش هزینههای نقل و انتقال و یا دور زدن تحریمهایی که علیه کشور مقصد وضع شده، انجام میشود و زیرمجموعهای از ترانزیت است.
این محموله واکسن سینوفارم هم با هواپیما به ایران آمده و سپس با انتقال به هواپیمای دیگر راهی مقصد یعنی ونزوئلا شده است؛ و این یک عملیات معمول در انتقال کالا از کشوری به کشور دیگر است و هیچ کشوری حق ندارد محمولهای که برای مقصدی دیگر بارگیری شده را در اختیار خود قرار قرار دهد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما
کارشناس سیاسی افغانستانی در گفتگو با "پایگاه خبری الف" بررسی می کند:
آیا استقرار "امارت اسلامی طالبان" نزدیک است؟
۲۳ مرداد ۱۴۰۰، ۰۹:۱۵ 4000523002
۳۰ نظر، ۹ در صف انتشار و ۸ تکراری یا غیرقابل انتشار
آیا استقرار "امارت اسلامی طالبان" نزدیک است؟
دکتر "علی واحدی" کارشناس مسائل سیاسی افغانستان در گفتگو با "پایگاه خبری الف"، در واکنش به تحولات جاری در افغانستان و اوج گیری طالبان می گوید: «مهمترین دلیل برای اینکه اکنون شاهدیم مراکز ولایات مهم افغانستان یکی پس از دیگری سقوط می کنند این است که دولتِ "اشرف غنی" و حتی دولت قبل از آن(دولت "حامد کرزای")، تا حد زیادی به دولت آمریکا وابسته بوده اند و تکیه چندانی به ملت افغانستان نداشته اند».
تحولات و تنش ها در افغانستان، وارد مرحله جدیدی شده است. گروه طالبان که همزمان با خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، بر شدت تحرکات نظامی خود افزوده بود و برخی ولسوالی های(شهرستان های) این کشور را به تصرف خود در آورده بود، اکنون و با سرعتی قابل توجه، در حال فتحِ مراکز مهم ولایات مختلف افغانستان است.
بر اساس گزارش ها، تا روز 22 مرداد ماه، طالبان بیشتر از 10 مرکز ولایت در افغانستان را به تصرف خود درآوردهاند. این گروه اخیرا توانسته اند شهر "قندهار" که دومین شهر بزرگ و مهم افغانستان است را به تصرف خود درآورند. درست در همین شرایط و با توجه به پیشروی های قابل توجه طالبان در خاک افغانستان، دولت افغانستان مجبور شده تا به گروه طالبان پیشنهادِ توقف جنگ و از سرگیری مذاکرات جهت مشارکت آن در قدرت را بدهد.
"عبداللهعبدالله" رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان نیز خواستار برگزاری جلسه اضطراری شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد تحولات افغانستان شده است. برخی خبرهای تایید نشده نیز حاکی از درخواست آمریکا از "اشرف غنی" رئیس جمهور افغانستان مبنی بر ضرورت استعفای وی جهت تشکیل دولت موقت و شراکت طالبان در قدرت حکایت دارند.
در این راستا، سیلِ رایزنی های منطقه ای و فرامنطقه ای نیز در دوحه پایتخت قطر در جریان است تا تنش ها در افغانستان بیش از این تشدید نشوند و این کشور با یک فاجعه انسانی رو به رو نشود. به طور خاص برخی منابع خبری در دوحه قطر گفته اند که طالبان، آمریکا و عبدالله عبدالله به عنوان نماینده دولت افغانستان و رئیس شورای مصالحه ملی افغانستان، تا 95 درصد در مورد ضرورت برقراری آتش بسِ 6 ماهه در افغانستان به توافق رسیده اند و اکنون در حال چانه زنی در مورد رئیس دولت موقت افغانستان هستند.
سرعت تحولات در افغانستان به قدری بالاست که بسیاری از ناظران و تحلیلگران بر این باورند که اگر هرچه سریعتر یک ابتکار سیاسی و دیپلماتیک در مورد افغانستان عملیاتی نشود، احتمال فتح "کابل" پایتخت افغانستان نیز توسط طالبان وجود دارد(نیروهای های طالبان به 50 کیلومتری جنوب کابل رسیده اند). در این میان حتی برخی منابع خبری اعلام کرده اند که دولت چین اعلام کرده حاضر است در صورت فتح کابل توسط طالبان، این گروه و دولت آن را به رسمیت بشناسند.
مشروح کفتگوی الف با علی واحدی را بخوانید
*دلیل اصلی پیشروی های سریع طالبان در افغانستان را چه می بینید؟ چرا سطح مقاومت ها در برابر پیشرویهای طالبان چندان شدید نیست و ولایات افغانستان به صورت دومینو وار در حال سقوط هستند؟
قرار بود پس از پایان مذاکرات آمریکا و طالبان در دوحه قطر، گفتگوها میان طالبان و دولت افغانستان نیز به میانجیگری گروه های سیاسی افغانستان، برگزار شود که متاسفانه این روند به چالش کشیده شد و محقق نشد.
در این راستا، دو طرف یکدیگر را به کم کاری و عدم تمایل جهت مذاکره متهم می کردند. در این میان، آمریکاییها نیز شیطنت های خاص خود را داشتند و سعی می کردند تنش ها و بن بست ها در روند مذاکرات و روندهای سیاسی و امنیتی افغانستان را تا حدی زیادی به کناره گیری خود از جنگ افغانستان نسبت دهند. در این راستا، به بن بست خوردن مذاکره و تعامل میان طالب ها و دولت افغانستان، شعله های آتشِ درگیری میان دو طرف را برافروخت.
جدای از این ها نباید فراموش کرد که متاسفانه در طول دو دهه اخیر، دولتی در افغانستان که بر مبنای حمایت و پشتوانه مردمی شکل گرفته باشد، ایجاد نشده است. چه در زمان "حامد کرزای" و چه در زمان "اشرف غنی"، این مساله صادق بوده با این حال در دوران اشرف غنی، این مساله و رسوایی هایِ متعاقب آن بیش از پیش برجسته شد. به عنوان مثال در انتخاباتی که به انتخاب اشرف غنی انجامید، تنها دو میلیون افغان از جمعیت 30 میلیون نفری افغانستان مشارکت داشتند. در ادامه نیز اما و اگرهای زیادی در مورد خودِ انتخابات مطرح بود کما اینکه شاهد بودیم متاسفانه افغانستان در یک روز، شاهد برگزاری دو مراسم سوگندِ ریاست جمهوری در این کشور بود.
در این چهارچوب دولت در افغانستان مردمی نبود بلکه بیش از همه و از چشم مردم، حامی آمریکا بود. آمریکا بیش از دو دهه است که در افغانستان جنایت می کند و دولت های افغانستان نیز در برابر این جنایات هیچ اقدامی الا سکوت انجام نداده و نمی دهند. این سکوت از منظر افغان ها، تا حد زیادی به معنای همراهی و حمایت از آمریکا بوده است. مردم افغانستان همچنین به دلیل انفعال دولت های افغانستان در برابر چپاول گری های آمریکا از ثروت افغانستان نیز شدیدا آزرده خاطر هستند. جالب است بدانید آمریکایی ها به یک قریه(روستا) در افغانستان به زعم اینکه طالبان در آنجا هستند چنان حملات سنگینی انجام دادند که حتی کوچکترین موجود زنده ای نیز در آن دیگر وجود ندارد. در این میان دولت افغانستان هیچ کاری جهت حمایت از مردم این کشور انجام نداده است. در نمونه دیگر در قندهار نیز یک سرباز آمریکایی به طور مسلح به چندین خانه در این منطقه هجوم برده و ده ها شهروند بیگناه را به شهادت رسانده است. در این مورد هم دولت کابل منفعل عمل کرد.
در این راستا وقتی می بینیم طالبان با سرعتی بالا در حال پیشروی در افغانستان هستند، این تا حد زیادی ناشی از این است که اساسا این دولت از پشتوانه ای نزد مردم افغانستان برخوردار نبوده و به راحتی ساختار آن نیز در حال فروپاشی است. این نتیجه آن است که دولت در افغانستان بر پایه مردم استوار نبوده و صرفا به آمریکا تکیه داشته است.
از سویی، مردم افغانستان حتی کمترین امکانات نظیر برق و آب و دیگر زیرساخت هایی که در حالت عادی در قالب خدمات باید از دولت افغانستان دریافت کنند را نیز دریافت نمی کردند. همین مساله نیز به شدت آن ها را نسبت به دولت این کشور بدبین می کرد. در این راستا، آن ها(ملت افغانستان) دولت را مصادف با ایالات متحده آمریکا می دیدند.
اکنون نیز شاهدیم که "سهیل شاهین" سخنگوی طالبان در دوحه قطر می گوید که با دولت افغانستان به توافق رسیده که توافق شش ماهه آتش بس در افغانستان برقرار شود و دولت موقت در افغانستان بر سر کار آید. امری که تحقق آن منوط به استعفای اشرف غنی است. در این شرایط، اشرف غنی نیز به این درک رسیده که از حمایت چندانی برخوردار نیست و نمی تواند چندان مقاومت کند که این امر هم نتیجه رویکردهای خاص وی در دوران حضورش در قدرت(و تکیه به آمریکایی ها) است.
*حتی اگر این بحثِ آتش بس شش ماه در افغانستان عملیاتی شود، آیا به نظر شما روند دومینو وارِ سقوط ولایات افغانستان پایان خواهد پذیرفت؟ آیا آتش بسِ بر روی کاغذ، می تواند در عرصه عمل پیشرویهای طالبان را پایان دهد؟
بدون تردید اگر آتش بس برقرار شود و دولت موقت در افغانستان روی کار آید، طالبان بهانه اصلی خود مبنی بر اینکه یک دولت حامی آمریکا در افغانستان بر سر کار است را از دست می دهند و عملا روند سیاسی در افغانستان تسهیل می شود و می تواند به پایان گرفتن تنش ها در افغانستان کمک کند. بدون تردید طالبان در شرایط کنونی، شرایط داخلی افغانستان و خواست مردم این کشور را نیز در نظر می گیرند و نمی خواهند در همین ابتدای کار خود را بدنام کرده و مردم را علیه خود بشورانند. نباید فرامش کرد که مشکل افغانستان، نظامی نیست بلکه ناشی از عدم گفتگو و تعامل است. طالبان، دولت افغانستان را نامشروع می داند و خود را حاکمیت قانونی در افغانستان در نظر می گیرد و در نقطه مقابل، دولت افغانستان نیز واقعیت های میدانی این کشور را در نظر نگرفته که همین مسائل برای این کشور مشکلساز شدند.
در این میان نباید فراموش کرد که آمریکایی ها نیز شیطنت های خاص خود را داشتند و با ایجاد فضایی نامساعد در افغانستان و تشدید خشونت در این کشور، عملا آتش ناامنی و بی ثباتی را در افغانستان بیش از پیش شعله ور می کردند. حداقل در شرایط کنونی افغانستان به طور ویژه به دیپلماسی و گفتگوی گروه های مختلف افغان و قطع مداخلات مخرب خارجی و بیگانه نظیر دخالت آمریکایی ها در معادلات داخلی افغانستان نیاز دارد.
*آیا به نظر شما اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان کناره گیری از قدرت را بر اثر فشارهای طالبان می پذیرد؟ تا چه حد این ایده می تواند واقع بینانه باشد؟
اشرف غنی عملا ابزاری ندارد که بخواهد در قدرت بماند. اشرف غنی به برخی افراد و گروه های داخلی افغانستان نظیر "ژنرال دوستم" اتکا داشت که عملا دیدیم وی نیز تا این لحظه نتوانسته کاری برای اشرف غنی انجام دهد. در شرایط کنونی افغانستان با وضعیت وخیمی رو به رو است و اگر اشرف غنی بخواهد سرسختی بیشتری نشان دهد شاید این مساله بهایی سنگین داشته باشد. از این منظر، عملا اشرف غنی مجبور است به کناره گیری از قدرت تن در دهد و موضع گیری اخیر آمریکا که از اشرف غنی خواسته تا از قدرت کناره گیری کند تا روند گفتگوهای سیاسی و صلح در افغانستان تسهیل شود نیز نشان از آن دارد که وی دیگر حمایت ایالات متحده آمریکا را نیز با خود ندارد.
*آیا به وعده های طالبان پس از برقراری آتش بس در افغانستان می شود اعتماد کرد؟ دولت موقت از دولت اشرفغنی ضعیف تر خواهد بود و در جبهه مقابل، طالبان، قدرت برتر نظامی افغانستان خواهد بود، آیا این معادله اندکی برای افغانستان مشکل ساز نخواهد شد و به نفع طالبان نیست؟
به نظر من طالبان در مرحله کنونی در صورت برقرار آتش بس، مجبور است به وعده های خود عمل کند. مردم افغانستان در طول تاریخ نَه به شوروی، نَه آمریکا و نَه انگلیس و نه حتی به خود طالبان باج نداده اند. اگر ملت افغانستان علیه طالبان موضع گیری کنند و رویه های منفی آن را مشاهده کنند، بدون تردید خودِ طالبان نیز سرنوشتی بهتر از اشرف غنی و قدرت های خارجی در افغانستان نخواهند داشت. اینکه طالبان می گویند ما حکومت اسلامی می خواهیم، این فقط خواستِ طالب ها نیست، این خواست ملت افغانستان نیز است اما حکومت اسلامی که در چهارچوب های متعهدانه خود قرار داشته باشد و مردم به طور کلی با آن موافق باشند. از این منظر، به نظر من طالبان نیز در برهه کنونی، احتیاط های خاص خود را دارند و شدیدا نگرانِ دیدگاه افکار عمومی نسبت به خود هستند. از این منظر، انجام هر اقدامی بدون توجه به چهارچوب های جانبی از سوی آن ها(طالبان)، چندان محتمل نیست.
با شهریه معادل یک ترم کانون زبان دانشجوی مجازی کارشناسی دانشگاه قرآن و حدیث شوید
۹ ماده غذایی که به پیشگیری از سفیدی مو کمک میکنند
برخی مواد غذایی هستند که میتوانند به پیشگیری از سفیدی زودهنگام موها کمک کنند.
۹ ماده غذایی که به پیشگیری از سفیدی مو کمک میکنند
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری فارس، موهای سفید در دهه چهل زندگی و حتی قبل از آن در صورت بروز یک عامل ژنتیکی یا رنج بردن از استرس روانی شروع به ظهور می کند و متداول ترین روش های پنهان کردن آنها به رنگ آمیزی بستگی دارد. اما آیا می دانستید که برخی از غذاها دارای اثر محافظتی هستند که ظهور موهای سفید را در هنگام گنجاندن در رژیم غذایی به تأخیر می اندازد.
غذاهای غنی از پروتئین های حیوانی و گیاهی و همچنین روی ، با تقویت تولید کراتین ، پروتئین سازنده مو ، توانایی تقویت مو را دارند. این باعث افزایش سلامت و نشاط مو می شود و همچنین پیری آن را به تاخیر می اندازد. ویتامین های A ، C و E در این زمینه بسیار مثر هستند زیرا به بازسازی سلول های تشکیل دهنده مو کمک می کنند و باعث قوی شدن و جلوگیری از پیری زودرس می شوند.
غذاهایی که موها را جوان نگه میدارد:
توصیه می شود این غذاها را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید تا از تأثیر آنها در به تأخیر انداختن ظهور موهای سفید استفاده کنید:
۱- شکلات تلخ:
این طعم خوشمزه و توانایی آن در به تأخیر انداختن ظهور موهای سفید به دلیل غنی بودن از مس و امگا ۳ مشخص می شود، بنابراین توصیه می شود روزانه از آن به مقدار کمی بین ۱۰ تا ۲۰ گرم استفاده کنید.
۲- جگر:
این نوع گوشت سرشار از ویتامین است که در زمینه به تاخیر انداختن پیری مو کمک می کند؛ زیرا دارای خواصی است که رنگ طبیعی موها را حفظ می کند.
۳- بادام زمینی:
کمبود مس می تواند باعث ظهور زودهنگام موهای سفید شود، اما خوشبختانه این جزء را می توان از منابع مختلف از جمله بادام هندی تهیه کرد که می تواند به عنوان میان وعده برای تامین نیاز ما به مس مصرف شود.
۴- لوبیا سفید:
این نوع لوبیا سرشار از سلنیوم است که به طور موثری پیری مو را به تأخیر می اندازد.
۵- غلات کامل:
غلات کامل برای سلامتی بسیار مفید و سرشار از تیامین است که ظهور موهای سفید را به تأخیر می اندازد.
۶- لوبیا سبز:
این نوع حبوبات علاوه بر ویتامین A سرشار از ویتامین B ، C و E است. همچنین سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم ، کلسیم ، منیزیم ، روی ، مس و سلنیوم است. این مواد غذایی در زمنیه تاخیر در ظهور موهای سفید بسیار مفید باشد.
۷- چای سبز:
خواص این نوشیدنی برای سلامتی و مو بسیار مفید است غنی بودن آن از پیری زودرس محافظت می کند.
۸- زرده تخم مرغ:
تخم مرغ سرشار از پروتئین و ویتامین است و همین امر باعث می شود تا رنگ طبیعی مو تا حد ممکن حفظ شود و از سفید شدن آن جلوگیری شود.
۹- آووکادو:
آووکادو علاوه بر ویتامین A ، که به موها اجازه می دهد رنگ طبیعی خود را حفظ کنند، از سفیدی زودرس محافظت می کند و سرشار از ویتامین K ، C و B است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
تمديد پذیرش دانشجو بدون کنکور در مقطع کارشناسی دانشگاه قرآن و حدیث
به اطلاع همه علاقه مندان و داوطلبان به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی دانشگاه قرآن و حدیث می رساند با توجه به اطلاعیه مندرج در سایت سازمان سنجش آموزش کشور، ثبت نام پذیرش دانشجو بدون کنکور در مقطع کارشناسی دانشگاه قرآن و حدیث به شیوه های حضوری و مجازی تا 5 شهریورماه تمدید شد. علاقه مندان با مطالعه دقیق اطلاعیه زیر می توانند نسبت به ثبت نام الکترونیکی اقدام نمایند.
تكاليف، مدارک لازم و مراحل ثبتنام اینترنتی:
متقاضي شركت در پذيرش دانشجو صرفاً بر اساس سوابق تحصيلي بايد اقدامهای زير را به موقع و در مهلت مقرر انجام دهد:
1- مراجعه به درگاه اطلاع رساني سازمان سنجش آموزش كشور sanjesh.org
2- دريافت دفترچه راهنماي ثبتنام از طريق درگاه اطلاع رساني سازمان و مطالعه دقیق آن
3- آماده نمودن مدارک و اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام از جمله: اطلاعات فردی و شناسنامه ای، مدارک تحصیلی و فايل عكس اسكن شده متقاضی بر اساس توضيحات مندرج در دفترچه راهنماي ثبت نام و کد رشته محل تحصیلی مورد علاقه
4- داشتن کارت اعتباری عضو شبکه شتاب برای پرداخت وجه ثبت نام( فعال بودن پرداخت الکترونیکی کارت بانکی)
4- ثبتنام و انتخاب رشته از طریق درگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش در زمان مقرر (5شهریورماه 1400)
جدول کدرشته های تحصیلی مقطع کارشناسی دانشگاه قرآن و حدیث
کد رشته محل
عنوان رشته
محل برگزاری دوره
جنس پذیرش
15553
روانشناسی
مرکز قم
زن و مرد
15554
علوم قرآن و حدیث
مرکز قم
زن و مرد
15555
فقه و حقوق اسلامی
مرکز قم
زن و مرد
12263
روانشناسی
شعبه تهران
زن
12265
علوم قرآن و حدیث
شعبه تهران
زن
12266
فقه و حقوق اسلامی
شعبه تهران
زن
15549
روانشناسی
دوره مجازی
زن و مرد
15550
علوم حدیث
دوره مجازی
زن و مرد
15551
علوم قرآن و حدیث
دوره مجازی
زن و مرد
15552
فقه و حقوق اسلامی
دوره مجازی
زن و مرد
شرایط کلی داوطلبین جهت پذیرش:
داوطلبین گرامی می بایست یکی از مدارک زیر را دارا باشند تا بتوانند در دوره کارشناسی شرکت کنند.
ـ داشتن دیپلم دوره چهارساله متوسطه نظام قدیم
ـ داشتن دیپلم نظام جدید و گواهینامه دوره پیش دانشگاهی و یا اخذ آن تا تاریخ 31 شهریور 1400
ـ داشتن دیپلم نظام جدید 3-3-6 و یا اخذ آن تا تاریخ 31 شهریور 1400
ـ داشتن مدرک کاردانی (فوق دیپلم) برای دارندگان مدرک دیپلم فنی و حرفه ای یا کاردانش
نکته مهم: دارندگان ديپلم فني وحرفه اي وكاردانش نظام قديم هنرستان كه فاقد مدرك پيش دانشگاهي و يا مدرك كارداني ميباشند حق ثبت نام و شركت دراين مرحله را ندارند و د رصورت ثبت نام و قبول شدن، قبولی آنها لغو خواهد شد.
تلفن راهنمایی و مشاوره ثبت نام : 09352951290
دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی
ورود به سامانه ثبت نام پذیرش
صفحه اصلی مطالب پزشکی
خواص بی نظیر دمنوش رازیانه برای بدن انسان
خواص بی نظیر دمنوش رازیانه برای بدن انسان
دمنوش رازیانه برای بدن انسان همچنین بیشتر بیماریها و تسکین دردها شفابخش است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران، دمنوش رازیانه برای بدن انسان خواص زیادی دارد که می تواند در بیشتر بیماریها مانند یک داروی شفا بخش برای فرد باشد. در این گزارش به برخی از خواص گیاه رازیانه همچنین دمنوش آن که باعث تسکین دردها می شود اشاره شده است.
yektanet.com
تاثیر دمنوش رازیانه روی دستگاه قلبی_ عروقی تاثیر خوبی دارد زیرا این گیاه رقیق کننده خون است، بنابراین برای کسانی که مبتلا به تصلب شرایین یا انسداد رگها هستند مفید است. در خانمهای بالای ۵۰ سال که مشکلات قلبی _عروقی و کبدی دارند و میزان سموم در بدن آنها بالا است، دمنوش رازیانه یک گزینه خوب به شمار میرود زیرا همچنین باعث اتساع عروق میشود و از این طریق گردش خون را در بدن تسهیل میکند. دمنوش رازیانه برای کاهش کلسترول و فشار خون کارایی دارد و به این ترتیب برای افرادی که دچار حمله قلبی میشوند، مفید است.
گیاه رازیانه برای درمان بیماری دیابت توصیه شده و روی دستگاه عصبی تاثیر زیادی دارد. این دمنوش، مغز را فعال کرده و آرام بخش است. از دمنوش این گیاه میتوان برای رفع سردردهای میگرنی استفاده کرد. رازیانه اثر فعال کننده مراکز عصبی مغز را بر عهده دارد.
پربیننده ترین
درگذشت قهرمان بدنسازی ایران بر اثر ابتلا به کرونا + عکس
عکس های تکان دهنده از وضعیت کرونا در مشهد
حالت های جدید کرونا که پزشکان را نگران کرده است
۱۵توصیه طب سنتی برای درمان کبد چرب
فایزر به سبد واکسیناسیون کشور افزوده خواهد شد
یکی دیگر از خواص این دمنوش تاثیر روی دستگاه ادراری و تناسلی است. برگهای رازیانه، ادرار آور است و اوره و اسید اوریک بدن را دفع میکند. دمنوش رازیانه درد حین عادت ماهانه را کاهش میدهد؛ ولی میتواند باعث افزایش خون ریزی شود و برای کسانی که قطره قطره ادرار میکنند نیز مفید و دفع کننده سنگهای مجاری ادراری است.
دمنوش رازیانه علاوه بر تاثیر روی غدد، اثر زیاد کننده شیر در زنان شیر ده هم دارد. تاثیر روی دستگاه تنفسی از دیگر خواص این گیاه است که برای برطرف کردن آسم، سرفه و تنگی نفس از آن به مقدار سه فنجان در روز استفاده می شود.
دمنوش رازیانه
رازیانه برونشیت را تسکین داده و گشاد کننده مجاری تنفسی است. این گیاه پر خواص التهاب غشای مخاطی دستگاه تنفس را کاهش میدهد؛ تاثیر روی دستگاه حرکتی از دیگر خواص این دمنوش شفا بخش است که دردهای مفاصل را برطرف کرده و ضد رماتیسم است.
رازیانه روی دستگاه گوارش نیز تاثیر دارد و اشتها آور و مقوی معده است همچنین دارای فوایدی مثل از بین برنده نفخ و گاز معده، ملین و مسهل هم است،.
بر طرف کننده حالت تهوع و آشفتگی، پیشگیری از ابتلا به سرطان روده، خلط آور، از بین برنده کرم روده کودکان و دمنوشی مفید برای سوءهاضمه از دیگر خواص رازیانه محسوب میشود.
تفسیر زیارت عاشورا به قلم سید محمدباقر علم الهدی«۱»؛
فوائد و آثار قرائت زیارت عاشورا چیست؟
فوائد و آثار قرائت زیارت عاشورا چیست؟
قرائت زیارت عاشورا فواید فراوانی دارد به گونهای که وقتی انسان این زیارت را در جوار مرقد امام حسین (ع) قرائت میکند از لهو و لعب و غیر جدا میشود و یک ارتباط ملکوتی با امام برقرار میکند.
خبرگزاری مهر، گروه دین و آئین: زیارت عاشورا مجموعهای از درسهای عقیدتی، سیاسی، فکری است که هر کدام از آن ارزشهایی را ارائه میدهد و سر فصلهای غیر قابل تردیدی را فرا راه انسان میگشاید و میتواند آدمی را در پیمودن راه راست و رسیدن به حقیقت راسخ و استوار نماید. زیارت عاشورا خود منشوری است که از هر جهت نوری از آن جلوه گر است چرا که این صحیفه بهانهای است برای بیان مختصر امّا کامل از اسلام شناسی، معرفتشناسی، امام شناسی، جامعه شناسی و انسان شناسی. در این ایام میطلبد اندیشمندان به مدد اعتقادات راستین و فضیلت مدار مؤمنان بیایند و با تبیین صحیح اعتقادات اسلامی مردم را با عشق و معرفت بیشتر نسبت به ساحت مقدس پیامبر اعظم (ص) و اهل بیت (ع) آشنا کنند.
بر همین اساس حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علم الهدی استاد حوزه علمیه تهران از رهگذر شرح و تفسیر زیارت عاشورا، زوایای پنهانی که در این زیارت نامه قدسی نهفته است را در ایام ماه محرم مطرح و مطالب آن تقدیم مخاطبان میشود:
زیارت به معنای ملاقات رفتن و دیدار کردن است. زیارتهای گوناگونی در کتب ادعیه بیان شده تا از رهگذر این زیارت، امکان عشق و ارتباطگیری هر چه بیشتر با اهل بیت (ع) فراهم شود. بین زیارت و دعا تفاوت وجود دارد چرا که انسان در دعا از خداوند خواسته خود را طلب میکند و با پروردگار نجوا دارد اما در زیارت آدمی با کسی غیر خداوند روبرو است. برای همین بخشی از کتاب مفاتیحالجنان اختصاص به دعا و قسمتی نیز مربوط به زیارات میشود.
همه زیارتها مانند زیارت قبور والدین از ناحیه خداوند متعال توصیه و دستور داده شده است برای همین ما مسلمانان خود را ملزم به انجام آن میدانیم.
زیارت اهل بیت (ع) به دو صورت خوانده میشود نخست زیارت مطلقه است که زائر میتواند آن را در هر زمان و مکانی قرائت کند و صورت دیگر مربوط به زیارت موقته میشود که در این نوع زیارت زائر در زمان و مکان خاصی این زیارت را به جای میآورد. برای مثال زیارت جامعه کبیره مطلق است و ما میتوانیم به نیت اهل بیت (ع) در هر زمان و مکانی بخوانیم یا زیارت عرفه و عاشورا نیز از جمله زیارت موقته به شمار میرود.
قرائت زیارت عاشورا فواید فراوانی دارد به گونهای که وقتی انسان این زیارت را در جوار مرقد مطهر امام حسین (ع) قرائت میکند از لهو و لعب و غیر جدا میشود و یک ارتباط ملکوتی با مزور برقرار میکند.
قرائت زیارت عاشورا فواید فراوانی دارد به گونهای که وقتی انسان این زیارت را در جوار مرقد مطهر امام حسین (ع) قرائت میکند از لهو و لعب و غیر جدا میشود و یک ارتباط ملکوتی با مزور برقرار میکند
فایده دیگر این زیارت وفای به عهد است. امام رضا (ع) فرمودند: هر امامی به گردن شیعیان خود عهدی دارد که وفای به عهد وقتی به اتمام میرسد که شیعیان به زیارت قبر ایشان بروند.
از فواید دیگر این زیارت دریافت شفاعت است، طبق صریح روایات؛ هر کسی که از روی میل و رغبت به زیارت امام برود ایشان شفاعت خود را در قیامت نصیب او خواهد کرد، وقتی انسان در زیارت به محضر مزور میرسد امام که حجت خدا است و بر اساس دیدگاه شیعه زنده است زائر را میبیند. برای همین وقتی انسان به محضر امام معصوم چون امام حسین (ع) شرفیاب میشود خود را در محضر ایشان میبیند و نقشه زندگی خود را در محضر حضرت تنظیم میکند. بنابراین زیارت یک فرصت بسیار ارزشمند است تا انسانها بتوانند با بهرهگیری از برنامهریزی ارزشی زندگی آینده خود را در مسیر درست تنظیم کنند. همچنین وعدههای پنهانی که انسان با حجت خدا میبندد و قول و قرارهایی که با امام معصوم میگذارد همه جنبههای تربیتی و معنوی دارد.
یکی دیگر از فواید زیارت غفران گناهان و ذنوب است. در روایت تاکید شده اگر کسی امام حسین (ع) را با معرفت زیارت کند همه گناهان آینده و گذشته او بخشیده میشود؛ مقصود از این کلام آن است که اگر انسان با معرفت امام معصومی را زیارت کند دیگر به سراغ انجام هیچ گناهی نمیرود چرا که امام را هادی، راهبر و فرستاده الهی و اطاعت از ایشان را برخود واجب میداند.
شفاعت امام حسین (ع) کارسازترین عنصر حیات است. بر این اساس فایده دیگری که برای زیارت ذکر شده نه اینکه تنها خود زائر مورد شفاعت قرار گیرد بلکه به او مقام شفاعت نیز عطا میشود و میتواند در قیامت شفاعت کننده باشد. از دیگر فواید زیارت فایده دنیوی است که شامل طولانی شدن عمر، افزایش رزق و برکت، داشتن زندگی با سعادت دنیوی و … میشود.
زیارت آدابی دارد که باید زائر آن را رعایت کند. امام علی (ع) میفرمایند هر چیزی نیاز به عقلی دارد و عقل نیازمند ادب است؛ بعضاً زائر هنگام زیارت کارهایی انجام میدهد که با آداب زیارت منافات دارد برای مثال انسان هنگام زیارت نباید دیگر زائران را اذیت کند برای اینکه دستش به ضریح برسد. غسل کردن، لباس پاکیزه پوشیدن و با خضوع گام برداشتن از جمله آداب زیارت به شمار میرود و از مهمترین فلسفههای غسل زیارت جدا شدن از گناه و آلودگیهای روحی و باطنی است.
هدایت شده از سمت خدا3
🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴🏴
سلام
محرم حسینی تسلیت باد
صبح روز یکشنبه شما بخیر
یا ذالجلال والاکرام
⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️
▪️ چهار تذکر مهم امام رضا علیه السلام در اول محرم
💠ریان بن شبیب که از شاگردان قمی امام رضا علیه السلام بود، روایات بسیاری دربارۀ محرم و امام حسین از امام هشتم شنیده است.
🖤 امام رضا علیه السلام به او فرمود:
1⃣ اى پسر شَبیب!
اگر براى چیزى گریه مىكنى، براى حسین بن على بن ابى طالب(ع) گریه كن. او سر بُریده شد و هجده مرد از خانوادهاش همراه او كشته شدند. این کشتهشدگان هیچ همانندى در زمین نداشتند.
2⃣ اى پسر شَبیب!
اگر براى حسین علیه السلام، چنان گریه كنى كه اشكهایت بر گونهات جارى شوند، خداوند، همۀ گناهانت را از كوچک و بزرگ، و كم و زیاد، مىآمرزد.
3⃣ اى پسر شَبیب!
اگر خوشحال مىشوى كه خداى عزوجل را ملاقات كنى و گناهى نداشته باشى، حسین علیه السلام را زیارت كن.
4⃣ اى پسر شَبیب!
اگر خوشحال مىشوى كه با ما اهل بیت در درجههاى عالى بهشت باشى، بر اندوه ما، اندوهگین باش و بر خوشحالى ما، خوشحال باش وهمواره، ولایت ما را داشته باش.
📖 عیون اخبار الرضا، ج1، ص299
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
قد زنان بر میزان سلامت آنها تاثیر دارد
قد زنان بر میزان سلامت آنها تاثیر دارد
در تحقیقی که در منطقه اسکاندیناوی انجام شد، کاهش قد در زنان میانسال با افزایش خطر مرگ زودهنگام بر اثر حمله قلبی و سکته مرتبط بود.
به گزارش مشرق به نقل از مدیسن نت، با افزایش سن، قد هم کاهش مییابد و مطالعات قبلی نشان داده اند که ممکن است احتمال مرگ ناشی از بیماری قلبی را افزایش دهد.
در حالی که کاهش قد با افزایش سن در زنان بیشتر از مردان است، اما کاهش قد در زنان به خوبی مورد مطالعه قرار نگرفته است. این امر باعث شد محققان این مطالعه جدید ارتباط بین کاهش قد در زنان و خطر مرگ ناشی از هر علتی را بررسی کنند.
این مطالعه شامل بیش از ۲۴۰۰ زن سوئدی و دانمارکی متولد ۱۹۰۸ تا ۱۹۵۲ بود.
قد آنها بین ۳۰ تا ۶۰ سالگی و دوباره ۱۰ تا ۱۳ سال بعد بررسی شد. تاریخ و علت مرگ پس از اندازه گیری قد دوم به مدت ۱۷ تا ۱۹ سال کنترل شد.
به طور میانگین، زنان بین این دو اندازه گیری ۰.۷۶ سانتیمتر قد از دست دادند و مقدار آن بین ۰ تا ۱۴ سانتیمتر متغیر بود.
در طول ۱۹ سال نظارت، ۶۲۵ زن فوت کردند. بیماریهای قلبی عروقی (شامل ۳۷ مورد سکته مغزی) علت اصلی مرگ در ۱۵۷ زن بود. بر اساس این گزارش، ۳۶۲ نفر به دلایل دیگر جان خود را از دست داده بودند.
محققان دریافتند به ازای هر یک سانتیمتر کاهش قد، خطر مرگ زودرس به هر دلیلی ۱۴ درصد در بین زنان سوئدی و ۲۱ درصد در بین زنان دانمارکی افزایش یافت.
دادههای جمع آوری شده از هر دو گروه نشان داد کاهش قد با بیش از دو برابر خطر مرگ ناشی از سکته مغزی و بیماریهای قلبی و ۷۱ درصد ریسک بالاتر مرگ زودرس به هر علتی مرتبط است.
«سوفیا کلینگبرگ»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه گوتنبرگ سوئد، در این باره میگوید: «توصیه ما این است که فعالیت بدنی منظم نه تنها در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی مؤثر است، بلکه در جلوگیری از کاهش قد نیز مفید است.»
منبع: مهر
تاثیر پیادهروی روزانه در پیشگیری از مرگ زودهنگام
تاثیر پیاده روی روزانه در پیشگیری از مرگ زودهنگام با سکته مغزی
مطالعات نشان می دهد افراد مبتلا به سکته مغزی که روزانه ۳۰ دقیقه پیاده روی می کنند ممکن است ۵۴ درصد کمتر در معرض مرگ زودرس قرار بگیرند.
به گزارش مشرق به نقل از ساینس دیلی، یک مطالعه جدید نشان میدهد افرادی که حداقل سه تا چهار ساعت در هفته پیاده روی یا باغبانی میکنند، یا حداقل دو تا سه ساعت در هفته دوچرخه سواری میکنند، پس از سکته مغزی ممکن است ۵۴ کمتر در معرض مرگ زودرس به هر دلیلی باشند.
بیشتر بخوانید:
ورزشهای هوازی موجب روند پیری سالم در مغز میشود
نتایج این مطالعه بیشترین فایده را برای بازماندگان سکته مغزی جوان نشان داد. وقتی افراد زیر ۷۵ سال حداقل این میزان ورزش را میکردند، خطر مرگ زودرس شأن ۸۰ درصد کمتر بود.
«راد جوندی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالگری کانادا، در این باره میگوید: «درک بهتر نقش فعالیت بدنی در سلامت افرادی که از سکته مغزی جان سالم به در میبرند، برای طراحی درمانهای ورزشی بهتر و کمپینهای بهداشت عمومی مورد نیاز است تا بتوانیم به این افراد کمک کنیم تا عمر بیشتری داشته باشند.»
وی در ادامه میافزاید: «نتایج ما هیجان انگیز است، زیرا فقط سه تا چهار ساعت پیاده روی در هفته با کاهش شدید مرگ و میر همراه بود، و این ممکن است برای بسیاری از افراد دچار سکته مغزی قبلی قابل دستیابی باشد. همچنین ما دریافتیم که افراد با پیاده روی ۶ تا ۷ ساعت در هفته به مزایای بیشتری نیز دست یافتهاند.»
در این مطالعه ۸۹۵ نفر با میانگین سنی ۷۲ سال که قبلاً سکته کرده بودند و ۹۷.۸۰۵ نفر با میانگین سنی ۶۳ سال که هرگز سکته نکرده بودند مورد بررسی قرار گرفتند.
میانگین فعالیت بدنی هفتگی از طریق سوالات مربوط به فعالیتهایی مانند پیاده روی، دویدن، باغبانی، تمرینات با وزنه، دوچرخه سواری و شنا مورد ارزیابی قرار گرفت.
محققان به طور متوسط حدود چهار سال و نیم شرکت کنندگان را زیر نظر گرفتند. پس از محاسبه عوامل دیگری که میتوانند بر خطر مرگ مانند سن و سیگار کشیدن تأثیر بگذارند، محققان دریافتند که ۲۵ درصد از افرادی که سکته مغزی قبلی داشتهاند به هر علتی جان خود را از دست دادند در حالی که در افرادی که هرگز سکته نکرده بودند این رقم ۶ درصد بود.
در گروه سکته مغزی، ۱۵ درصد از افرادی که حداقل معادل سه تا چهار ساعت پیاده روی در هفته داشتند در طول این دوره، جان خود را از دست دادند در حالی که ۳۳ درصد از کسانی که حداقل این مقدار ورزش نمیکردند فوت کرده بودند.
به گفته جوندی: «نتایج ما نشان میدهد که حداقل مقدار فعالیت بدنی ممکن است باعث کاهش مرگ و میر درازمدت از هر گونه علت در بازماندگان سکته مغزی شود. این افراد میتواند بیشترین مزایای سلامتی را تنها با ۳۰ دقیقه پیاده روی به دست آورند.»
منبع: مهر
یکی از بهترین روش ها برای افزایش قد کودکان علاوه بر انجام فعالیت و ورزش های کششی که در افزایش قد آن ها بسیار تاثیر گذار است و همچنین داشتن خواب کافی، تغذیه مناسب است
بهترین زمان برای افزایش قد کودکان در دوران رشد آن ها است و همچنین بهترین راه برای این کار تقویت تغذیه کودکان است
دانلود رایگان فایل انواع طرحهای بنر محرم با خرید اشتراک | پارسگرافیک
دانلود رایگان فایل انواع طرحهای بنر محرم با خرید اشتراک | پارسگرافیک
مشاهده
yektanet-logo-sign
تبلیغ
کودکان تا زمانی که در سن رشد قرار دارند می توانند از تمام پتانسیل خود برای افزایش قد استفاده و پس از اتمام دوران رشد دیگر فرصتی برای افزایش قد نیست. ممکن است برخی از کودکان به دلایل ژنتیکی هرگز قد بلندی نداشته باشند اما با این این فرصت برای آن ها فراهم است که از سلامت خود مراقبت کنند.
یکی از بهترین روش ها برای افزایش قد کودکان علاوه بر انجام فعالیت و ورزش های کششی که در افزایش قد آن ها بسیار تاثیر گذار است و همچنین داشتن خواب کافی، تغذیه مناسب است که می تواند آن ها را قد رویایی که دارند برساند.
۱-ماهی: ماهی سرشار از پروتئین و ویتامین D است که برای رشد استخوان و ماهیچه ضروری است.
۲-هویج: هویج سرشار از ویتامین A و C است. این ویتامین ها برای حفظ کلسیم در استخوان ها و حفظ سلامت آنها ضروری هستند.
۳-لوبیا: یکی دیگر از مواد غذایی که باعث تحریک هورمون رشد در بدن می شود لوبیا است. لوبیاها برای فرزند شما عالی هستند. علاوه ، لوبیا مملو از فیبر ، پروتئین ها و سایر مواد مغذی نیز است.
۴-میوه ها: مصرف میوه های فصلی تازه نیز برای فرزند شما مفید است. آنها آنقدر سرشار از ویتامین ، مواد معدنی و فیبر هستند که رژیم غذایی هر کودکی بدون آنها ناقص است. بنابراین ، مطمئن شوید که کودک خود را با انواع میوه ها ، به ویژه میوه های غنی از ویتامین C و A مانند پاپایا ، پرتقال ، هندوانه ، انبه ، سیب و زردآلو تغذیه می کنید.
۵-موز:موز سرشار از پتاسیم ، منگنز و کلسیم است ، یک میوه ساده ای که می تواند به سلامت کودک شما کمک کند.
۶-گوشت قرمز: گوشت قرمز که باید در حد اعتدال مصرف شود ، یکی دیگر از غذاهای غیر گیاهی است که از نظر پروتئین فوق العاده غنی است. با این حال ، از آنجا که مصرف بیش از حد گوشت قرمز برای بدن مفید نیست ، مصرف آن باید متوسط باشد
همچنین به یاد داشته باشید بیشترین هورمون رشد کودک بین ۱۲ شب تا ۳ صبح ترشح می شود و اگر کودکان در این ساعات در خواب شبانه باشند بیشتر میتوانند این هورمون ها را جذب کنند.