12.24M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎦ویدئو نحوه ثبت نام و فعال سازی تخفیف خدمات ایران هتل آنلاین
☑️ویژه کارشناسان محترم کانون
🔶اداره رفاهی کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان غربی
💠رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در گفت و گو با خبرگزاری فارس:
🌐اگر کارشناس نظر مناسبی ندهد به حق و حقوق مردم و بیت المال صدمه وارد می شود
🌀خبرگزاری فارس: سال هاست که قضات برای صدور رأی در خصوص مسائل فنی و تخصصی، ازنظر کارشناسان بهره می برند تا بتوانند به درستی وعادلانه قضاوت کنند و حق کسی هم در این بین ضایع نشود. در ایران با توجه به وجود این نیاز، حدود ۸۶ سال است که کارشناسان رسمی در محاکم قضائی مختلف مشغول به کار هستند و قضات در اکثر پرونده ها پس از اعلام نظر کارشناس رسمی، حکم خود را اعلام می کنند. استیفای حقوق مردم، کمک به قضات در صدور آرای دقیق و مستند و حفظ حقوق بیتالمال از جمله وظایف مهم یک کارشناس دادگستری است و این سه امر مهم زمانی قابل وصول است که گزارش های کارشناسان مستدل، صریح، مستند و از بنیه علمی لازم برخوردار باشد. در ارتباط با چند و چون وظایف کانون کارشناسان دادگستری، اهمیت کار کارشناسی و... با مهندس محمد حسین دادخواه رئیس شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری کشور و رئیس کانون کارشناسان رسمی فارس به گفت و گو نشستیم که ماحصل آن ذیلاً از نظرتان می گذرد:
♻️کار کارشناس از نظر شما چه میزانی اهمیت دارد؟
🔹کارشناسان بهاندازه قضات در رسیدگیها دارای مسئولیت مدنی، کیفری و انتظامی هستند بنابراین لازم است از ابتدای ورود به حوزه کارشناسی مدنظر قرار گرفتن این مسئولیت های سه گانه یکی از اولویت های دوران فعالیت آنها قرار گیرد. در واقع کارشناسان متعهد و متخصص، بازوان توانمند قوه قضائیه هستند.
♻️چه افرادی به کانون کارشناسان رسمی دادگستری مراجعه می کنند؟
🔹مراجعه کنندگان به کانون کارشناسان رسمی دادگستری دو دسته هستند، یک دسته ارجاعات قضائی است که خود مراجع قضائی نسبت به تعیین کارشناس اقدام می کنند و عمدتاً قضات شعبات، تعیین کننده کارشناس هستند و کانون دخل و تصرفی در آن ندارد مگر اینکه مکاتبه ای صورت گرفته باشد که معمولا این مکاتبات به ندرت برای تعیین کارشناس در دادسراها و شورای حل اختلاف اتفاق می افتد. دسته دیگر مراجعه کنندگان به کانون کارشناسان ارجاعات غیرقضائی است، به عنوان مثال اگر بانک ها بخواهند به فردی تسهیلات بدهند بایستی ملکی در وثیقه یا در رهن بانک قرار بگیرد که برای این منظور بایستی کار کارشناسی صورت بگیرد یا اینکه دستگاهی بخواهد ملکی را خرید یا فروش کند که به این منظور مکاتبه و کار کارشناسی انجام می شود.
♻️چند رشته کارشناسی وجود دارد؟
🔹کارشناسی به نوعی به زندگی مردم گره خورده است. هر روز در جامعه موضوعات جدیدی پیش می آید که به طبع آن موضوعات جدید صلاحیت کارشناسی یا رشته جدید تعریف می کنیم. هم اکنون در کشور ۷۵ رشته کارشناسی داریم و پنج رشته هم جدیداً اضافه شده که در مجموع به هشتاد رشته رسیده است.
♻️برای اینکه استیفای حق صورت بگیرد کارشناسان باید دارای چه خصوصیاتی باشند؟
🔹در کار کارشناسی با حق و حقوق مردم و حقوق بیت المال سروکار داریم، ضمن اینکه قاضی در صدور رأی به ما اعتماد می کند. اگرکارشناس نظر مناسبی ندهد به حق و حقوق مردم و بیت المال صدمه وارد می شود بنابر این در سال های گذشته بهترین و سختگیرانهترین اقدامات برای انتخاب کارشناس رسمی اعمال شده تا حق و حقوق مردم ضایع نشود البته متأسفانه در قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار مصوب سال ۱۴۰۰ این مهم رعایت نشده و افرادی با بنیه علمی بسیار پائین در آزمون پذیرفته شده اند که اقدامات لازم جهت اصلاح قانون در حال پیگیری می باشد.
♻️در چه معاملاتی باید از حضور کارشناس استفاده شود؟
🔹بر اساس قانون هرنوع معاملاتی که در دستگاه های دولتی صورت می گیرد الزاماً بایستی نظرکارشناس اخذ گردد مگر اینکه در قانون پیش بینی دیگری صورت گرفته باشد. طبق ماده ۱۸ قانون کارشناسان رسمی دادگستری در تمامی موارد رجوع به کارشناس لازم است به استثنای مواردی که در قوانین و مقررات جاری کشور به گونه دیگری برای وزارتخانهها، مؤسسات دولتی، شرکت های دولتی، نهادهای عمومی و سایر دستگاه های دولتی که شمول قانون بر آنها مستلزم ذکر نام می باشند تعیین تکلیف شده یا مواردی که تابع قوانین و مقررات خاص می باشد، دستگاه های یاد شده این ماده، باید از وجود کارشناسان رسمی دادگستری استفاده نمایند.
♻️اقدامات مثبتی که برای رفع مشکلات ایجاد شده را بفرمائید.
🔹کار مثبتی که دولت انجام داده ابلاغ آئین نامه نحوه تعیین کارشناس برای دستگاه های اجرایی است که سال گذشته ابلاغ و از امسال اجرایی شد و براین اساس سامانه سادا نوین راه اندازی و به سامانه ۲۰۲۰ لینک شده و براساس ماده ۴ این آئین نامه مقام مجاز دستگاه اجرائی مکلف است پس از راه اندازی سامانه به منظور ارجاع امور به کارشناس یا هیئت کارشناسی صرفاً از سامانه استفاده کنند.
نحوه_محاسبه_خسارت_کسر_قیمت_وسیله_نقلیه 2.pdf
292.8K
✳️ دستورالعمل نحوه محاسبه خسارت کسرِ قیمت وسیله نقلیه
◾️ماده 12- بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران امکان استعلام اطلاعات هر وسیله نقلیه که در اثر حادثه مسبب یا زیاندیده بوده است یا از محل بیمه نامه بدنه وسیله نقلیه و بیمه نامه شخص ثالث، خسارت کسرِ قیمت دریافت نموده است را برای مؤسسه بیمه، ارزیاب مستقل خسارت بیمه ای و کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضاییه و عموم مردم فراهم مینماید.
◾️تبصره؛ مؤسسه بیمه، ارزیاب مستقل خسارت بیمه ای و کارشناسان رسمی دادگستری و قوه قضاییه باید اطلاعات هر وسیله نقلیه که مشمول دریافت خسارت کسرِ قیمت شده است را براساس روش ابلاغی بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سامانه نظارت و هدایت الکترونیکی بیمه (سنهاب )ثبت نمایند
☑️روابط عمومی کانون کارشناسان رسمی دادگستری آذربایجان غربی
نشست رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی با مسئولین مرکز رسانه قوه قضائیه / عتباتی: دستگاه قضایی آذربایجان غربی تلاش می کند تمامی اقدامات مهم آن به منظور تنویر افکار عمومی پیوست رسانه ای داشته باشد چرا که اعتقاد بر این است مطالبات مردم باید پاسخ داده شود.
دکتر ناصر عتباتی رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی در ادامه بازدید خود از مرکز رسانه قوه قضائیه که در روز یکشنبه 18 آذرماه در نشستی که با مسئولان این مرکز داشت با بیان اینکه دنیا امروز، دنیای رسانه است و ضلع چهارم حکومت داری رسانه می باشد، از تلاش مرکز رسانه قوه قضائیه در انعکاس تلاشها و تبیین اقدامات صورت گرفته در دستگاه قضایی تقدیر نمود.
عتباتی ادامه داد: هرچه قدر رسانه ارتباط وسیع با مردم و مجموعه حاکمیتی داشته باشد اعتماد ساز بوده و سرمایه های اجتماعی را بالا می برد و در جامعه اطمینان بخشی ایجاد می کند و مرکز رسانه قوه قضائیه این مهم را به خوبی انجام می دهد.
رئیس کل دادگستری استان در ادامه با اشاره به اینکه در اطلاع رسانی در دادگستری آذربایجان غربی تلاش بر این است که مرجعیت مرکز رسانه قوه قضائیه حفظ شود، از تعامل بسیار خوب دستگاه قضایی استان با مرکز رسانه خبر داد و بر تلاش برای تقویت این ارتباطات دوسویه تاکید نمود.
رئیس شورای قضایی استان افزود: یکی از دغدغه ها و تاکیدات مقام معظم رهبری در دیدار مسئولان عالی قوه قضائیه انعکاس کارهای بزرگ، ارزشمند و مهم صورت گرفته در قوه قضائیه برای روشن سازی افکار عمومی در راستای جهاد تبیین است و این مهم در چند سال اخیر با تلاش مرکز رسانه قوه قضائیه به خوبی انجام می پذیرد.
عتباتی در ادامه به وضعیت خاص استان آذربایجان غربی و موضوعات مختلف مطرح در آن پرداخت و انعکاس این موضوعات و دستاوردهای دستگاه قضایی از سوی مرکز رسانه را برای استان اطمینان بخش دانست و بیان داشت که این امر هم حساسیت و هم دقت کار را بالا می برد.
عتباتی در پایان با تجلیل از اقدامات ارزشمند مرکز رسانه قوه قضائیه در حوزه اطلاع رسانی و جهاد تبیین اظهار داشت: دستگاه قضایی آذربایجان غربی تلاش می کند تمامی اقدامات مهم آن به منظور تنویر افکار عمومی پیوست رسانه ای داشته باشد چرا که اعتقاد بر این است مطالبات مردم باید پاسخ داده شود.
ابراهیم زادگان رئیس مرکز رسانه قوه قضائیه نیز در این نشست به تعامل خوب مجموعه دستگاه قضایی استان، خصوصاً دکتر عتباتی با مرکز رسانه و اهمیت و ارزش دادن به رسانه و انعکاس دستاوردها اشاره و این امر را موجب ارتقای کیفیت اطلاع رسانی دانست.
رئیس مرکز رسانه قوه قضائیه با اشاره به جایگاه حساس و ویژه استان آذربایجان غربی گفت خدمت در این استان حساس و ویژه و یقینا اطلاع رسانی عملکردهای دستگاه قضایی حساسیت های خاصی دارد که به حمدالله مدیریت قضایی استان آذربایجان غربی این مهم را به شایستگی انجام می دهد و از استانهای پیشرو در بسیاری از شاخص ها می باشد.