نکته تفسیری صفحه ۲۶۰
پروردگارا، من و فرزندانم را از نمازگزاران قرار ده:
همه ی ما می دانیم که یکی از مهم ترین اعمال دینِ اسلام، «نماز» است. این عبادت بر هر انسان بالغ و عاقلی واجب است و تکلیفی است که در هیچ حالی از انسان برداشته نمی شود؛ تا آنجا که بر اساس روایات اهلبیت، حتّی کسی که در حال جنگ با دشمن است و فرصت خواندن نماز ندارد ، یا کسی که در آب گرفتار شده و چیزی تا غرق شدنش نمانده است، باید با اشاره و توجّه به سوی خدا، نماز خود را به جای آورد . این واجب الهی چنان اهمیّت دارد که پیامبر گرامی اسلام ، کیفر ترک کننده ی نماز را هم ردیف شراب خوار برشمرده است و به خدا سوگند خورده که این دو گروه در قیامت نزد او نمی آیند و به بهشت وارد نخواهند شد. شاید راز این تأکید بی مانند این باشد که نمازِ انسان نشان می دهد که او همواره خدا را پروردگار خود می داند و خویش را بندهی او می¬شمارد و در پیشگاه او به خاک می افتد و بدین وسیله اعلام می کند که حاضر است همچون برده ای که گوش به فرمان ارباب خویش است، از فرمان خدا اطاعت کند.
آری، نماز، اعلام بندگی و بردگی انسان در پیشگاه خداست و اعتراف به اینکه تنها ارباب و حاکم انسان، ذات پاک اوست. به همین علت نیز در تمام ادیان آسمانی، نماز، عملی واجب شمرده شده، و اگر هماکنون در میان اهل کتاب، سخنی از نماز نیست، نتیجه ی تحریفِ دین آنان است. حضرت ابراهیم از خدا خواست که او و فرزندانش را از نمازگزاران قرار دهد. نخستین فرمان خدا به حضـرت موسی، خواندن نماز بود، و مسیح در گهواره از فرمان خدا به نماز سخن گفت. نکته ی جالب توجه در این آیه این است که حضرت ابراهیم علاوه بر خود، به یاد فرزندان و نسلش نیز بود و از خدا خواست که آنان را نیز از نمازگزاران قرار دهد. آری، مردان بزرگ، همراه خودسازی و تربیت خویشتن، به فکر تربیت فرزندان خود نیز هستند و به مسائل دینی آنان به خصوص نمازشان بسیار حساس اند. در روایاتی که از پیشوایان معصوم ما رسیده، می خوانیم که پیروان خود را به آموختن نماز به کودکانشان و پیگیری خواندن آن توصیه کرده اند. در روایتی از امام باقر می خوانیم: «ما کودکان خود را در پنج سالگی به نماز وا می داریم؛ ولی شما کودکانتان را در هفت سالگی به نماز وادارید.» در روایت دیگری می خوانیم که شخصی به امام رضا علیه السلام عرض کرد که فرزندش گاهی یکی دو روز نماز نمی خواند. حضرت از او پرسید: «او چند سال دارد؟» عرض کرد: «هشت سال.» امام با تعجّب فرمود: «سبحان الله! [با این سن] نمازش را ترک می کند؟!» آن شخص عرض کرد: «[گاهی بیمار می شود و] نمی تواند نماز بخواند.» امام فرمود: «هر طور که می تواند، آن را انجام دهد.» البته این فرموده، به معنای واجب بودن نماز بر کودکان و قبل از رسیدن به سنّ تکلیف نیست؛ بلکه نشان دهنده ی اهمّیّت زیاد نماز و لزوم آمادگی هر مسلمان برای ادای آن پیش از رسیدن به سن تکلیف است تا پس از آن به این وظیفه ی الهی خود به درستی عمل کند.
📚تلاوت روزانه ۱صفحه+فایل صوتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠#کلیپ
✅موضوع: ترور بزدلانه
🔻گذری کوتاه بر مسیر انقلاب و ترور
💯ما ملت شهادتیم
#نشستهای_بصیرتی
#ثامن
#روشنگری
صحبت های همسر شهید احمدی روشن.mp3
4.08M
🌱| صحبت همسر شھيد احمدے روشن
- تنها چیزی که میتونم بگم اینه که...✋
حتی حرفشم نزنید . . .
#شهید_محسن_فخری_زاده
#مرگ_بر_اسرائیل
#پایان_مذاکره
#ترفند
پاک کردن چسب 123🔻
بهترین روش برای این کار سرکه میباشد. پارچه را آغشته به سرکه می نمایید و آن را بر روی سطح چسبی شده قرار می دهید و این کار را ادامه می دهید تا چسب کاملا پاک شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبری به تازه عروس:
اول بچه دار بشید
بسیار زیبا👌
🌾 کاشت زعفران 🌾
🌻 زعفران در زمینهای کشاورزی به عمق ۲۰ سانتیمتر و فاصلۀ ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر و در ردیفهایی که فاصلۀ ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری دارند کاشته میشود. (از این جهت که برای برداشت محصول بین زمینها به راحتی راه بروند)
🌼 برای کاشت زعفران در گلدان، بهتر است پیاز به عمق ۱۰ سانتیمتر زیر خاک برود و در فاصلههای ۵ تا ۱۰ سانتیمتر کاشته شود.
💦 از زمان کاشت به مدت یک هفته بعد، اولین آبیاری صورت بگیرد؛ و آبیاری بعدی ۱۵ روز بعد باشد.
💧 در طول مدتی که گیاه زعفران سبز میشود باید آبیاری کم باشد.
بر خلاف دیگر گیاهانی که در گلدان کاشته میشود، نیاز به آبیاری دائم ندارد.
اجازه دهید سطح خاک به عمق چند سانتیمتر خشک شود، بعد مجددا آبیاری کنید.
☀️ شرط گلدهی گیاه زعفران، نور کامل آفتاب است.
🥀 در طول زمستان تا اردیبهشتماه گیاه زعفران سبز است و سپس شروع به خشک شدن میکند که در این مدت گلدان را در محلی خشک و ترجیحا تاریک مثل انباری گذاشته و هیچ آبیاری نشود و مجددا از ۲۰ شهریور سال آینده شروع به آبیاری کنید تا گیاه دوباره سبز شود.
⭕️🕊مقدمات استجابت دعا ⭕️
💠در روایات اسلامی به عواملی به عنوان مقدمات استجابت دعا اشاره شده است که چند مورد آن را بیان می کنیم :
💠 مقدمات دعا باید با استغفار و نام بردن خداوند به اسماء حسنی و صلوات فرستادن بر محمد و آلش باشد. و نیز توجه و عنایت به عظمت حضرت حق:
💠 دعای بعد از نماز: امام صادق(ع) فرمودند : بر شما باد به دعا بعد از نماز که به اجابت خواهد رسید.
💠 دعا برای همه کردن: پیامبر اکرم(ص) فرمودند :( چون یکی از شما دعا می کند همه را دعا کند که این گونه دعا به اجابت نزدیکتر است و اگر کسی پیش از دعا برای خود برای چهل تن از برادران دینی دعا کند برای خودش و آنها به اجابت می رسد)
💠 دعا هنگامی که دل نرم و شکسته باشد: پیامبر(ص ) فرمودند: دعا را هنگامی که دلتان شکسته می شود غنیمت دانید که رقت قلب ، رحمت است
💠 با بسم الله الرحمن الرحیم شروع شود پیامبر(ص) فرمودند : دعائی که با بسم الله الرحمن الرحیم شروع گردد مردود نشود
📚بحار، جلد ۵۹ 📚بحار الانوار جلد ۹۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سلام😊صبحتون پربرکت ☕️ ☀️
یکی از موندگارترین هدیههایی که میتونی به خودت بدی اینه که زندگیت رو جوری پیش ببری که برای لذت بردن از لحظه ها لَنگ کسی نباشی!🌈💛🌤
#خدایا_شکرت 💕
🍃♥️ سلام امام زمانم ♥️🍃
تمام هستي ام را خاك قدمت مي كنم
تا شايد نظرى به جاده دلم بيندازى،
چرا كه تو آفتاب يقينى،
كه اميد فرداها هستى...
تو بهار رؤيايى كه مانند طراوت گل
سرخ مي مانى و نرم و سبز و لطيفى...
تو معنى كلمات آسمانى هستي كه
دستهايش براى آمدنت به زمين دعا
مي كند.
اى تجسّم مهربانى
غيرت آفتاب و جلوه زيبايى ماه تو را
توصيف مي كنند
و نفس آب تو رامعنى مي كند
و نبض خورشيد تو را وصف مي كند.
خوب مي دانم كه تو مي آيى؛
آرى تومي آيى همانطوركه وعده كرده اى
و آنگاه است....كه كلمه انتظار را
از لغتنامه ها پاك خواهيم كرد.
پس اى تمام زيبايى!
بيا تا براى هميشه فرياد رس عاشقان
موعود باشى.
یا ابا صالح المهدی ادرکنی💚
اللهــم عجــل لولیـک الفــرج
🌼🍃🌺🍃🌼