خانه همافزایی انرژی و آب
9️⃣3️⃣سی و نهمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۹ ساعت ۱۱:۰۰ الی۱
9️⃣3️⃣سی و نهمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۲۹ در محل 🏡 خانه هم افزایی انرژی و آب (هاب) خراسان رضوی با حضور نمایندگان شرکتهای نفت و نیرو استان برگزار گردید.
📡 @wesh_ir
🔰ایران از نظر تعداد جایگاه سوخت سیانجی سومین کشور دنیاست
🔹مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران گفت: با ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه سوخت سیانجی در کشور ۲۲ میلیون مترمکعب توزیع و تغذیه سیانجی و معادل ۲۲ میلیون لیتر در مصرف بنزین صرفهجویی میشود.
🔹«علیاکبر نژادعلی» در گفتوگویی اظهار داشت: با تجهیز و افزایش ۴۰۰ جایگاه سیانجی دیگر در شهرهای جدید انتظار میرود که روند خدمت رسانی به مردم در خصوص سوخت سیانجی افزایش یابد.
🔹مدیرعامل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران در ارتباط با تجهیز رایگان تاکسیها به سیانجی بیان داشت: در ۲ سال گذشته مقر شده بود تا یک میلیون تاکسی به سیانجی تجهیز و دوگانهسوز شود که حدود ۳۰۰ هزار دستگاه تا امروز دوگانهسوز شد.
🔹وی اظهار امیدواری کرد با پتانسیل موجود تا ۷۰۰ هزار دستگاه دیگر از تاکسیها و خودروهای عمومی از سوخت سیانجی بهرهمند شوند.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
6️⃣ششمین جلسه هیات مدیره خانه همافزایی انرژی و آب استان خراسان رضوی روز چهارشنبه ۱۴۰۲/۶/۲۹ با حضور «آقای مهندس مهدوی نیا مدیرعامل جدید شرکت توزیع نیروی برق مشهد» با هدف ارایه دستاوردها و اقدامات شاخص خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی برگزار گردید.
🔸در این نشست، دیدگاهها و نظرات اعضای هیات مدیره و مدیرعامل شرکت توزیع برق مشهد مورد تبادل و بحث قرار گرفت و مقرر گردید در برنامه های آتی همکاریهای فی مابین مورد توجه قرار گیرد
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔰تنها ۲۰ درصد روستاهای خراسان رضوی گاز ندارند
👤جواد خدایی، معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی در جلسه شورای محرومیتزدایی خراسان رضوی:
🔹در حوزه گاز فقط ۲۰ درصد روستاها گاز ندارند که این روستاها در مکانی سرد و صعبالعبور قرار دارند. در حوزه اشتغال نیز یک کار بسیار خوب و هماهنگ درحال انجام است.
🔹در حوزه عمرانی ۲۳ طرح تحول برنامهریزی شده که ناظر بر بخشهای مختلف مانند انرژی، راه و ... است.
🔹طرح تحول روستایی به دلیل اینکه پایگاه محرومیتزدایی هم است، این طرح در ۱۴ شاخص روبنایی و زیربنایی تهیه شده است.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
هدایت شده از KHAMENEI.IR
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📱 #برش_دیدار | رهبر انقلاب، صبح امروز: ما الان با اتّکاء به آن کارهایی که جوانهای ما آن روز در دفاع مقدّس انجام دادند، میتوانیم با اطمینان بگوییم امروز جوانهای ما میتوانند همهی مشکلات این کشور را حل کنند.
💻 Farsi.Khamenei.ir
[۱]🔰بازدید تخصصی (استاد محور) خانه همافزایی انرژی و آب از حوزه رودخانه کشف رود با همکاری بنیاد نخبگان برگزار گردید
🔷این بازدید به همت «خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی»، «بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی» و «نشریه دانشجویی ریشهها» با شرکت جمعی از فعالین دانشجویی در چند مرحله پیرامون حوزه رودخانه کشف رود، محدوده تصفیهخانه پرکندآباد، محدوده پیشتصفیهخانه محلی جریانات خاکستری کشف رود، محدودۀ اطراف تصفیهخانه التیمور و حوزه اولنگ برگزار گردید.
🔷در ابتدا «حوزه بایپس تصفیهخانه پرکندآباد» مورد بازدید و بررسی قرار گرفت و شبکۀ مسائل اجتماعی، بهداشتی، فنی و مهندسی گریبانگیر حوزه رودخانه کشف رود و اقدامات انجام شده در راستای حل این چالشها توسط مهندس محمد سلیمی مسئول پروژه آزادسازی و احیای کشف رود و مهندس فرشته تقیزاده مسئول گشت و نظارت کشف رود ارائه گردید.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
[۲]🔷مهندس تقیزاده مسئول گشت و نظارت کشف رود و عضو هیئت مدیره شبکه سمنهای محیط زیستی خراسان رضوی با اشاره به ابعاد مختلف بحران کشف رود تصریح کرد: در حوزه کشف رود همه باید احساس مسئولیت کنند، جوانان دلسوز، متخصص و متعهد باید برای حل مشکلات کشف رود با گامی استوار وارد میدان شوند، باید حساسیت زایی پیرامون بحران کشف رود در سطوح دانشگاهها انجام شود، در حوزه کشف رود با کمبود بودجه مواجهایم و معضلات ناشناختهای در این زمینه وجود ندارد با مدیریت فاضلاب به افق میرسیم که در آن ورشکستگی آبی کمرنگتر میشود و مسئله فرونشستها نیز با مدیریت فاضلاب قابل تعدیل و حل است. با تصفیه پساب و فاضلاب و بازچرخانی آب میتوانیم دشت مشهد را تغذیه و احیا کنیم و گردشگری را کشف رود توسعه ببخشیم.
🔷 وی با تأکید بر پتانسیلهای فرهنگی موجود در بستر حوزه کشفرود گفت: محدوده کشف رود پتانسیلهای فرهنگی فراوانی دارد که استفاده از آن مغفول مانده است. بُعد جامعهشناختی معضلات کشف رود بسیار جای کار دارد و در این زمینه باید اقدامات جدیتری با کمک دانشگاهیان انجام شود.
#کشفرود
#بازدید_تخصصی
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
[۳]🔷مهندس سلیمی مسئول پروژه آزادسازی و احیای کشف رود با اشاره به مسئله فاضلاب خام رها شده به عنوان مهمترین مسئله کنونی در کشف رود افزود: در بیش از 60 درصد شهر مشهد طرح اگو اجرا نشده است که عمدتاً در مناطق پایین شهر است و مناطق پر جمعیتی است، هر تصفیهخانه حجمی از بایپس دارد که به کشف رود ریخته میشود، این فاضلابها معضل اصلی کشف رود است، حتی پوشش گیاهی ایجاد در این نواحی حاصل تغذیه از همین فاضلاب مازاد است؛ مهمترین مسئله که اکنون بر آن تمرکز داریم، بحث کنترل آلودگیها در این ناحیه است، طرحی که در این خصوص اندیشیده است و مطالعات آن در حال انجام است پیرامون ایجاد وتلندها و پوشش گیاهی است، این پوششها مانند یک بافر یا فیلتر در مقابل جریان فاضلاب قرار می گیرد و مانع ورود مستقیم آلودگیهای فاضلاب خام تا حدودی میشود؛ بهر منبع آلودگی که ممکن است در حوزه کشف رود ایجاد مشکل کند توسط بافر یا فیلتری که در قالب وتلندها یا همان پوشش گیاهی قرار است ایجاد شود، از ایجاد آلودگی جلوگیری کند.
#کشفرود
#بازدید_تخصصی
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
[۴]🔷سلیمی با ذکر این موضوع که وِتلَندها راه حل خوبی برای کنترل آلودگیها در کشف رود هستند، گفت: این پروژه در صورت اجرا گام بزرگی در جهت بهبود کیفیت و کنترل آلودگیها در این محدوده دارد. این پوششها بسیار ارزان هستند و درصورتی که مطالعات آن به ثمر برسد، پتانسیل بهکارگیری در مقیاس وسیع به شکل ویژه در محدوده کشف رود خواهد داشت.
🔷در ادامه «حوزه پیشتصفیهخانه محلی جریانات خاکستری کشف رود» که با سرمایهگذاری بخش خصوصی ساخت و افتتاح شده است، مورد بازدید میدانی قرار گرفت و مهندس تقیزاده در این مرحله از عوامل شکلدهنده بحران کنونی و تاریخچه دیرینه حوزه کشف رود و وجاهت فرهنگی حوزه این رودخانه توضیحاتی را ارائه کردند؛ در نهایت نیز از محدودۀ اطراف تصفیهخانه التیمور و حوزه اولنگ بازدید به عمل آمد.
#کشفرود
#بازدید_تخصصی
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
[۵]🔷دکتر روحانی از فعالین حوزه احیا و نجات کشف رود نیز در حاشیه این بازدیدها با تأکید بر مخاطرهآمیز بودن کشت و استفاده از فاضلاب افزود: در مشهد به شکل روزانه چیزی در حدود 500 هزار متر مکعب فاضلاب تولید میشود، ظرفیت تصفیهخانههایی که اکنون در حال ساخت و بهرهبرداری است چیزی نزدیک به 300 هزار متر مکعب است، یعنی چیزی در حدود 200 هزار متر مکعب از فاضلاب تولیدی روزانه مردم مشهد تصفیه نمیشود و این میزان مازاد فاضلاب به همراه بای پس تصفیهخانهها به بستر خشکشده کشف رود ریخته میشود؛ کشاورزان نیز که نحوه آبیاری زمینهایشان از قدیم الایام از طریق آب تمیز رودخانه کشف رود بوده است در حال حاضر نیز به همین روش یعنی استفاده از آب رودخانه کشف رود که در حقیقت فاضلاب انسانی و صنعتی و .. است ادامه میدهند.
#کشفرود
#بازدید_تخصصی
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
[۶]🔷 روحانی با اشاره به احداث تصفیهخانه و جذب سرمایه برای تسریع در روند حل مشکلات پیرامون بحران کشف رود تصریح کرد: برخی از کارشناسان زمانی که به مسئله کشف رود بر میخوردند با این تفکر که این مسئله مختص و در محدوده حاشیۀ شهر است از کنار آن عبور میکنند و به آن توجهی نمیکنند در حالی که محصولات کشت شده با استفاده از فاضلاب خام در کشف رود به شکل مستقیم در تمام نقاط شهر مشهد در حال توزیع شدن است؛ مشکل اصلی کشف رود کشاورزانی که در آن کشاورزی میکنند نیست، مشکل ما ظرفیت کم تصفیهخانههای ما است.
#کشفرود
#بازدید_تخصصی
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
[۷]🔷 روحانی افزود: وقتی که مازاد فاضلاب خام در کشف رود ریخته میشود کشاورزان مجبورند با آن آب کشاورزی کنند؛ دو راهکار اساسی از دیدگاه مهندسی در حوزه شبکه مسائل کشف رود مطرح است، یا ارتقاء ظرفیت در حوزه تصفیهخانهها رخ دهد که قطعاض هزینهبر است و یا تصفیهخانههای جدید احداث شود در سطح و ظرفیت پرکند، اولنگ و سپتاژ و ... و یا به شکل محلی که بتواند تحت بهرهبرداری بخش خصوصی قرار گیرد. در این مسیر یا باید از ردیف بودجههای مصوب برای شهر مشهد مشهد استفاده کرد که مستلزم حمایت و مطالبهگری آحاد جامعه است بالاخص دانشجویان است و یا باید از ظرفیتهای کشوری برای جذب منابع مالی جهت حل بحران کشف رود استفاده کرد.
#کشفرود
#بازدید_تخصصی
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔰صادرات بنزین و دیزل روسیه ممنوع شد
🔹روسیه که صادرکننده بزرگ دیزل به بازارهای جهانی است، به منظور تثبیت بازار سوخت داخلی، صادرات این سوخت را موقتا ممنوع کرد.
🔹 دفتر مطبوعاتی روسیه در وب سایت خود اعلام کرد ممنوعیت موقتی، به اشباع بازار داخلی کمک خواهد کرد و باعث کاهش قیمت ها برای مصرف کنندگان می شود. سندی که به امضای میخائیل میشوستین ( نخست وزیر روسیه ) رسیده است هم به زودی منتشر می شود. این محدودیت، شامل صادرات بنزین هم خواهد بود که روسیه به مقدار کمتری صادر می کند.
🔹این ممنوعیت صادراتی شامل بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان که اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا هستند، نمی شود.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥طبق اطلاعاتم در سال ۹۸، مشهد سالانه حدود ۲۴۰ میلیون مترمکعب مصرف آب دارد که ۶۶ درصد آن تصفیه نمی شود / چرا با یک دهم هزینه طرح انتقال آب، تصفیه خانه نمیسازید؟
👤رضا شیران خراسانی، نماینده مشهد در مجلس دهم :
🔹میخواهیم ۱۵۰ کیلومتر لوله گذاری کنیم، حداقل بالای ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کنیم، حداقل به اندازه برق شهرستان قوچان برق مصرف کنیم که از یال شمالی هزار مسجد آب برای مشهد بیاریم.
🔹یقین دارم بعضی از پروژهها را پیمانکاران تعریف میکنند!!!
🔹۲۴ میلیون مترمکعب آب هدر رفت در لولهها و کنتورها داریم و همه آبی که از هزار مسجد میخواهید بیاورید ۳۵ میلیون مترمکعب است.
🏠 سازمان مردم نهاد «خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی» آمادگی دارد در راستای رسالت خود به منظور شفافیت هرچه بیشتر، دیدگاهها و نظرات مدیران و شرکت های متولی امر را انعکاس دهد
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔰سهم ۲۴ درصدی افزایش تولید و صادرات نفت در رشد اقتصادی ایران
🔹بخش نفت در بهار سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱، افزایش ۳۶۸ درصدی داشته و بیش از ۲۴ درصد از رشد تولید ناخالص داخلی در بهار امسال مربوط به افزایش تولید و صادرات نفت بوده است.
🔹وزارت نفت، جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر همواره اعلام کرده که تولید و صادرات نفت خود را با وجود ادامه تحریمهای آمریکا افزایش داده است. نگاهی به گزارشهای ماهانه سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) نیز این موضوع را تایید میکند. اوپک در تازهترین گزارش خود اعلام کرد که ایران توانسته رتبه سوم تولید نفت را بین اعضای این سازمان به خود اختصاص دهد.
🔹افزایش تولید و صادرات نفت ایران بر شاخصهای اقتصادی کشور نیز تاثیر مثبت داشته تا آنجا که بر اساس آمارهای بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در بهار امسال با احتساب نفت ۶.۲ درصد و بدون نفت ۵.۲ درصد بوده است. به این معنی که حضور نفت در این شاخص اقتصادی تاثیر مثبتی داشته است. مقایسه ارقام امسال با رشد اقتصادی سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نشان از افزایش بیش از سه برابری رشد اقتصادی کشور دارد.
🔹رشد اقتصادی نفت در بهار امسال ۱۶.۴ درصد بوده که در مقایسه با بهار سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۶۸ درصد افزایش نشان میدهد. رشد این بخش در بهار پارسال ۳.۵ درصد اعلام شده بود.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔰بریکس رو به رشد
🔶[۱]افزایش نفوذ انرژی جهانی بریکس با ورود اعضای جدید
🔹گروه بریکس، قرار است از پنج کشور به ۱۱ کشور افزایش یابد و هدف اعضای جدید که عمدتا از خاورمیانه هستند، تامین امنیت انرژی برای بلوک و ایجاد موازنه با سلطه غربی است.
🔹بریکس میگوید از زمان شکلگیری این گروه، بیش از ۴۰ کشور علاقهمند به پیوستن به آن هستند که شامل ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، آرژانتین، الجزایر، بولیوی، اندونزی، مصر، اتیوپی، کوبا، جمهوری دموکراتیک کنگو، کومور، گابن و قزاقستان بوده اند.
🔹بسیاری از مدیران نفتی اکنون بر این باورند تحریمهایی که غرب علیه روسیه اعمال کرده است، مشارکت عمیقتر بین کشورهای عضو بریکس را تشویق کرده است.
🔹طبق گزارش صندوق بینالمللی پول، در سال ۲۰۲۴، هنگامی که کشورهای جدید به بریکس ملحق میشوند، این بلوک ۳۷.۳ درصد از تولید ناخالص داخلی جهان را تشکیل خواهد داد و انتظار میرود این رقم در سال ۲۰۲۵ به ۳۷.۷ درصد و در سال ۲۰۲۸ به ۳۸.۵ درصد افزایش پیدا کند. همچنین جمعیت بریکس از ۳.۲ میلیارد نفر در حال حاضر، حداقل ۴۰۰ میلیون افزایش خواهد یافت که به طور قابل توجهی بیشتر از جمعیت ۸۰۰ میلیونی گروه هفت است.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔶[۲]بخش قابل توجهی از منابع طبیعی جهان در اختیار بریکس
🔹گسترش بریکس به معنای آن است که این بلوک، بخش قابل توجهی از منابع طبیعی جهان را در اختیار دارد. کشورهای بریکس، حدود ۵۴۹۳ تن طلا دارند، در حالی که گروه هفت، ۱۷ هزار و ۵۲۷ تن طلا دارد.
🔹در همین حال، کشورهای عضو گروه هفت شامل آمریکا و کانادا، به ترتیب ۲۰ درصد و شش درصد نفت جهان را تولید میکنند و روسیه، برزیل و چین مجموعا ۲۱ درصد نفت جهان را تولید میکنند. با پیوستن عربستان سعودی، امارات عربی متحده و ایران به این بلوک، سهم بریکس از تولید نفت به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت و به حدود ۴۱ درصد از تولید جهانی میرسد. به همین ترتیب، روسیه، ایران و چین سهم بریکس از تولید گاز را به میزان قابل توجهی افزایش خواهند داد. توسعه بریکس همچنین حضور این بلوک را در آفریقا، خاورمیانه و آمریکای لاتین افزایش خواهد داد.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔰اثرات مثبت ال نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور
🔹رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اثرات مثبت ال نینو بر منابع آبی مشترک در مرزهای شرقی کشور، گفت: حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان پاییز پر بارشی خواهند داشت.
🔹«احد وظیفه» افزود: با ادامه رشد ناهنجاری ال نینو و تغییرات در سایر شاخصهای دورپیوندی، آخرین خروجی مدلهای پیشبینی فصلی هواشناسی نشان میدهد که در پاییز امسال بارش تجمعی در حوضه های آبریز هیرمند و هامون در افغانستان با احتمال زیاد در حد نرمال تا بیش از نرمال خواهد بود.
🔹وی بیان داشت: بهطور کلی برآیند خروجی مدلهای پیشبینی فصلی نشان می دهد که حوضه های آبریز رودخانه هیرمند و تالاب هامون در چند ماهه نخست سال آبی جدید، با احتمال ۴۰ تا ۷۰ درصد بارش تجمعی در حد نرمال تا بیشتر از نرمال خواهند داشت.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir
🔰آمادگی برای افزایش ۳۶ هزار بشکهای برداشت نفت از میدانهای سپهر و جفیر
🔹همایون کاظمینی، مجری طرح توسعه میدانهای سپهر و جفیر با اشاره به آمادگی برای تولید و بهرهبرداری از این دو میدان گفت: تولید از این میدانها ابتدا ۲۱ هزار بشکه در روز است که در پایان مرحله نخست به ۳۶ هزار بشکه و در پایان توسعه فاز دوم به ۱۱۰ هزار بشکه در روز خواهد رسید.
📣 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی
📡 @wesh_ir