🔰چرا مازوتسوزی در نیروگاه توس مشهد متوقف نشد؟ / مشهد آلودهترین شهر ایران!!
🔹«در سهماه اول سال ۱۴۰۳، ۱۹۱ میلیون لیتر مازوت سوزاندیم که این میزان در مدت مشابه پارسال ۱۱۵ میلیون لیتر بوده است.» این آخرین آمار مازوتسوزی است که مجتبی غفورینژاد، مدیر دفتر مهندسی و نظارت نیروگاه توس مشهد اعلام کرده است.
🔹خبر توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه اراک، کرج و اصفهان در حالی است که رئیس کمیسیون اصل ۹۰ و نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، ۱۶ آبان ماه در نشست خبری با اصحاب رسانه اذعان کرده بود که با حل موضوع بیعدالتی در توزیع گاز، مصرف گاز مشهد بیشتر نشده است. وی همچنین از رفع بیعدالتی در توزیع گاز بین نیروگاههای کشور خبر داد و گفت: قرار شده است که اگر گاز داریم، برای تمام نیروگاهها استفاده شود و اگر گاز نیست، تمام آنها مازوت بسوزانند.
🔹طبق گزارش رسمی وزارت بهداشت، روزهای آلوده مشهد در سال گذشته یک روز بیشتر از تهران بود و از این نظر، مشهد آلودهترین شهر ایران به شمار میرود و طبعا شرایطی بحرانیتر از کرج، اصفهان و اراک برای پایان مازوتسوزی دارد.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
3️⃣4️⃣ چهل و سومین جلسه "کمیته آب و محیط زیست" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۴ ساعت ۱۱:۰۰ الی ۱۳:۰۰ در
خانه همافزایی انرژی و آب
🎥 #گزارش_ویدئویی (1)| کارگروه تخصصی بازچرخانی آب خاکستری و پساب: دو سال تلاش و همافزایی برای ایجاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #گزارش_ویدئویی (2)| کارگروه تخصصی بازچرخانی آب خاکستری و پساب: دو سال تلاش و همافزایی برای ایجاد تحول در حکمرانی آب
🔷در این ویدئو، آقایان قاسمی و ملکزاده و سرکار خانم سعیدی از متخصصین و کارشناسان عضو کارگروه به ارائه 📑 اقدامات انجام شده و بررسی چالشهای احصا شده در طی جلسات کارگروه طی دو سال اخیر میپردازند.
🔷 توسعه بازچرخانی آب خاکستری در ساختمانها و مجتمعهای مسکونی، بررسی شبکه مسائل موجود در زمینه تطبیق و اجرای استانداردهای بینالمللی با وضعیت موجود کشور و در نهایت چالش نبود مبانی کیفی برای توسعه سیستمهای بازچرخانی آب خاکستری در ساختمانها از موضوعاتی است که توسط این متخصصین مورد بررسی قرار گرفته است.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
7️⃣4️⃣چهل و هفتمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز شنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۵/۲۷ ساعت ۰۸:۰۰ الی۱۰:
8⃣4️⃣چهل و هشتمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ساعت ۱۱:۰۰ الی۱۳:۰۰ در محل 🏡 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با حضور نمایندگان شرکتهای نفت و نیرو استان برگزار میشود.
🤝 از اعضای کمیته دعوت میشود در این جلسه حضور به هم رسانند.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
🔹 نشریه همافزایی انرژی و آب - شماره ۵ #نسخه_الکترونیکی #فصلنامه_همافزایی_انرژی_و_آب 📡 @wesh_ir
🔰بررسی محتوای شماره پنجم نشریه همافزایی انرژی و آب (قسمت اول)
🔷پنجمین شماره از نشریه همافزایی انرژی و آب با موضوعات متنوع و ویژهای در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر منتشر شده است. این شماره شامل مجموعهای از مقالات و مصاحبههای تخصصی است که به بررسی تخصصی چالشهای موجود در روند پیشرفت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور پرداخته است. برای آشنایی بیشتر شما خوانندگان و مخاطبین محترم رسانه خانه همافزایی انرژی و آب با محتوای این شماره از نشریه در سلسله یادداشتهایی به بررسی آن خواهیم پرداخت؛ با ما همراه باشید.
📌بررسی 0 تا 100 آخرین وضعیت اجرای قوانین و چالشهای پیشروی پیشرفت انرژیهای تجدیدپذیر در کشور
🔷 این پرونده ویژه به تحلیل ابعاد مختلف چالشها و موانع توسعه انرژیهای تجدیدپذیر، میپردازد. در این گزارش، نظرات متخصصانی با دیدگاههای متنوع و گاهی متعارض جمعآوری شده تا نقاط اختلافی و چالشهای موجود در این حوزه روشن شود. این تحلیل شامل دیدگاههای فعالان و متخصصان برجسته در عرصه انرژیهای تجدیدپذیر از بخشهای خصوصی و دولتی مانند علیرضا پرنده مطلق معاون فنی و مهندسی ساتبا، یاور عنانی مدیرعامل شرکت انرژیهای تجدیدپذیر گروه مپنا و نائب رییس انجمن انرژیهای تجدیدپذیر ایران، حسین رضایی مدیر دپارتمان انرژیهای تجدیدپذیرگروه مهام شرق و مهدی مرزبانی مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع نیروی برق استان خراسان رضوی است و اطلاعات و نکات ارزشمندی را درباره وضعیت کنونی و آینده این حوزه ارائه میدهد.
🔷از جمله موضوعات مورد بررسی میتوان به آخرین چالشهای اجرای قوانین انرژیهای تجدیدپذیر، دلایل کندی پیشرفت کشور در این زمینه، و تمایل دولتها به برونسپاری تأمین برق به صنایع و انگیزه و علت این دست اقدامات اشاره کرد. همچنین، نارساییها و چشمانداز ماده 16 قانون جهش تولید دانشبنیان و ظرفیتهای تأمین مالی از طریق ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر نیز در این گزارش مورد کنکاش قرار گرفته است.
⭕️علاقهمندان میتوانند برای خوانش این پرونده به صفحات 18 تا 31 پنجمین شماره نشریه همافزایی انرژی و آب مراجعه کنند.
📡 @wesh_ir | سایت
🔰سهم کمتر از یک درصدی تولید برق در سه نیروگاهی که #مازوتسوزی را متوقف کردند!!
🔹 ۱۵ نیروگاه کشور، مازوت مصرف میکنند که سهم سه نیروگاه َشازند، کرج و اصفهان که مصرف مازوت آنها متوقف شده، از کل مصارف مازوت نیروگاهی کشور ۹ درصد است.
🔹نیروگاه شهید رجایی قزوین با سهم ۱۴ درصدی از کل مصرف مازوت، در رتبه اول در بین نیروگاههای حرارتی قرار داشته است.
🔹طبق محاسبات، مازوت سهمی کمتر از ۴ درصد از تولید برق سالانه را داشته ولی در ماههای سرد سال این سهم به ۱۵.۸ درصد نیز افزایش مییابد.
🔹مطابق آمار شرکت ملی گاز، در ماه آبان حداکثر ۱۰ درصد از تامین برق کشور با مازوتسوزی انجام میشود.
🔹با توجه به سهم ۹ درصدی سه نیروگاه شازند، کرج و اصفهان از کل مصرف مازوت نیروگاهها، انتظار میرود که کمتر از یک درصد از تولید برق کشور دچار چالش شود.
🔹اما اکنون دامنه خاموشیها در سراسر کشور گسترده شد که نشان میدهد قطعی برق ناشی از توقف مازوتسوزی نیست.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
6⃣3⃣ سی و ششمین جلسه «کمیته رفع موانع و اجرای بهینه پروژهها» 🗓یکشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۱۵ 📌در محل 🏡 خانه هم
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
6⃣3⃣ سی و ششمین جلسه کمیته رفع موانع و اجرای بهینه پروژهها
📡 @wesh_ir | wesh.ir
🔰برق مدارس هم قطع میشود؟ | نحوه اطلاع از برنامه قطعی برق در مشهد
👤کاشی، مسئول روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق مشهد:
🔹شهر مشهد به ۱۲ بلوک تقسیم شده که بر همین اساس برنامه زمانبندی تنظیم شده و اعمال مدیریت بار میشود در هر منطقهای که برق قطع میشود حدود ۵۰ تا ۶۰ هزار مشترک وجود دارد و اگر در آن منطقه مدرسه وجود داشته باشد امکان تفکیک وجود ندارد لذا باید پیشبینیهای لازم را داشته باشند.
🔹تنها مراکز درمانی، بیمارستانها و مراکز حساس قطع برق نخواهند داشت.
🔹اطلاعرسانی در لینک ارسالی برای شهروندان دقیق است و برای تمامی مشترکین خانگی و تجاری که قبض را دریافت میکنند پیامک ارسال میشود و در روزهای اول مردم همه نگران هستند و پیک بار قابل توجهی وجود دارد که پشتیبانیهای مربوط به آیتی انجام میشود.
🔹در سامانه مشترکین ساعت و تاریخ قطع برق را مشاهده میکنند که یعنی در نوبت خاموشی هستند و اگر تارخ و ساعت وجود ندارد در نوبت قطعی برق نیستند، نا گفته نماند که در هفته دو مرتبه برق هر مشترک قطع میشود.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
🔰قانون توزیع عادلانه آب، عادلانه نیست
🔷دبیر کمیته آب و محیط زیست خانه همافزایی انرژی و آب: حل مشکل تخلفات آبی از جمله ساخت استخرهای بزرگ و فراوان در مناطق خلیلآباد و کاشمر نیازمند اصلاح و به روزرسانی قانون توزیع عادلانه آب است.
🔷 دبیر کمیته آب و محیط زیست خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی در گفتوگو با خبرنگار روزنامه قدس خراسان گفته است: وجود استخرهای عمیق و فراوان در مناطق خلیلآباد و کاشمر یکی از صدها موضوع تخلف آبی است که در استان رقم میخورد. در مناطق خلیلآباد و کاشمر روستاییان چون در فصل خشک سال آب به اندازه کافی ندارند و همچنین زمانی که میخواهند از چاهها آب برداشت کنند، با قطعی برق مواجه میشوند و برای اینکه از آسیب به باغهای انگور و کشمش خود جلوگیری کنند، اقدام به ساخت استخرهایی کردهاند تا در زمستان از رودخانه فصلی منطقه آب را به سمت استخرهایشان هدایت و ذخیره کنند تا در فصل گرم سال آب برای آبیاری باغهای خود داشته باشند.
📌ادامه این گفتگو در سایت خانه همافزایی انرژی و آب
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
4⃣4️⃣ چهل و چهارمین جلسه "کمیته آب و محیط زیست" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ساعت ۰۸:۳۰ الی ۱۰:۳۰ در
4️⃣4️⃣ چهل و چهارمین جلسه "کمیته آب و محیط زیست" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ در محل 🏡خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با حضور نمایندگان شرکتهای نفت و نیرو استان، شهرداری مشهد، دفتر منطقهای شمال شرق مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی، اداره کل راه و شهرسازی و شرکت مهندسین مشاور اندیشه ساز هور بارثاوا برگزار شد.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
8⃣4️⃣چهل و هشتمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ ساعت ۱۱:۰۰ الی
8️⃣4️⃣چهل و هشتمین جلسه "کمیته فنی، خودکفایی و ساخت داخل" روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ در محل 🏡 خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی با حضور نمایندگان شرکتهای نفت و نیرو استان برگزار شد.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
خانه همافزایی انرژی و آب
2️⃣1️⃣دوازدهمین جلسه هیئت مدیره خانه همافزایی انرژی و آب استان خراسان رضوی روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
3️⃣1️⃣سیزدهمین جلسه هیئت مدیره خانه همافزایی انرژی و آب استان خراسان رضوی امروز چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۳ برگزار شد.
#هیئت_مدیره
📡 @wesh_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰پاسخ مدیرعامل شرکت ملی گاز درباره تأمین سوخت نیروگاهها
👤توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز:
🔹اصلا کاهشی در تأمین گاز نیروگاهها اتفاق نیفتاده و نیروگاهها قرار بوده بخشی از سوخت را به عنوان معادل گاز و بر اساس بهرهوری دریافت کنند.
🔹میزان سوختی که تحویل داده شده مناسب و حتی از برنامه جلوتر بوده است.
📡 @wesh_ir | wesh.ir
نیروگاهها به دلیل استهلاک و فرسودگی با ۳۹درصد بازدهی و بهرهوری مواجه هستند
🔰بهرهوری پایین نیروگاههای سیکل ترکیبی و حرارتی در خراسان بزرگ
🔷محمدرضا فلفلانی، در زمینه ساخت نیروگاه تجدیدپذیر به یک سیاست یکپارچه برای مذاکره با بخش خصوصی نیاز است که باید از طریق تشکلهای مردمنهاد بدون رویکرد انتفاعی پیگیری شود. ایجاد نیروگاه تجدیدپذیر از نظر اقتصادی صرفه و صلاح دارد و میزان عدمالنفع آن به گونهای است که این صرفه را ایجاد میکند.
🔷 محمدرضا فلفلانی مدیرعامل خانه همافزایی انرژی و آب خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار روزنامه قدس با اشاره به چالشهای موجود در نیروگاههای سیکل ترکیبی و حرارتی میگوید: متأسفانه نیروگاهها در طول زمان به دلیل استهلاک و فرسودگی با کاهش بازدهی و بهرهوری مواجه هستند. آمارهای کشوری میانگین بهرهوری نیروگاهها را حدود ۴۰ درصد اعلام میکنند که این عدد در خراسان بزرگ یک یا ۲درصد کمتر است.
🔷وی ریشه این مشکلات را به فرایند نادرست خصوصیسازی نیروگاهها که حدود ۱۰ سال پیش آغاز شد، نسبت داده و میافزاید: یکی از شبکه مسائلی که نیروگاهها در این زمینه دارند، مسائل مدیریت بحران، امنیتی و پدافند غیرعامل است. همچنین موضوع تعارض منافع میان مالکان و بهرهبرداران نیروگاهها با وزارت نیرو از جمله مسائل اساسی است.
📌ادامه این گفتگو در سایت خانه همافزایی انرژی و آب
📡 @wesh_ir | سایت
🥀سالروز شهادت حضرت صدیقة شهیدة فاطمة زهرا سلام الله عليها تسليت باد.🥀
📡@wesh_ir
4_5891225426663052975.pdf
589.4K
#پیشنهاد_مطالعه_مقاله:
🔰دیدگاه مصرفکنندگان انرژی در مورد موانع استفاده از صفحات فتوولتائیک و آبگرمکنهای خورشیدی در ساختمانها
🔶در چکیده این مقاله که در فصلنامه پژوهشهای سیاستگذاری و برنامهریزی انرژی منتشر شده است میخوانیم:
🔷تقریباً 34 درصد از مصرف انرژی کل کشور و 24 درصد از انتشار دی اکسیدکربن متعلق به بخش ساختمان است. استفاده از تکنولوژیهای مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر همچون صفحات فتوولتائیک و آبگرمکن های خورشیدی، با نتایج بسیار مثبت همچون کاهش مصرف انرژی در بلند مدت و ایجاد محیطی سالمتر و با کیفیت بهتر برای زندگی و کار، همراه است؛ اما موانع مختلف خصوصاً موانع رفتاری از بهکارگیری آنها جلوگیری میکنند. در این پژوهش، به بررسی موانع و راهکارهای رفتاری موجود برای خرید صفحات فتوولتائیک و آبگرمکنهای خورشیدی براساس نظر مصرفکنندگان، پرداخته شده است.
📡 @wesh_ir | سایت
خانه همافزایی انرژی و آب
4️⃣4️⃣ چهل و چهارمین جلسه «کمیته بهرهوری و تحول سازمانی» 🗓 روز چهارشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۸/۰۲ 📌در محل 🏡خ
#اینفوگرافی
📥دریافت نسخه باکیفیت تصویر
4⃣4⃣ چهل و چهارمین جلسه کمیته بهرهوری و تحول سازمانی
📡 @wesh_ir | wesh.ir
🗣#دیدگاه
🔰چالش رشد خانههای هوشمند در ایران؛ انگیزه کاهش هزینه انرژی با توجه به قیمت پایین انرژی در ایران چیست؟
🔷مهدی انصاری، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف در حاشیه همایش صنعت ساختمان گفته است: رشد جهانی صنعت ساختمان سالانه ۶ درصد است. این در حالی است که رشد تولیدات صنعتی بین یک تا ۲ درصد است. در صنعت ساختمان و خانههای هوشمند این رشد به مراتب بیشتر است و طی چهار سال گذشته یعنی از ۲۰۲۳-۲۰۱۹ نزدیک به ۲۰ درصد بوده و سه برابر بزرگتر از رشد خود صنعت ساختمان است. این رشد قرار است بزرگتر هم شود و پیشبینی این است که تا سال۲۰۳۰ به ۲۵درصد سالانه میرسد. این رشد در تمام اجزای خانههای هوشمند دیده میشود و بخش بزرگی از بازار این صنعت را تشکیل میدهد.
🔷این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف به سه آورده ساختمانهای هوشمند از جمله ایمنی و امنیت، کاهش هزینه انرژی، آسودگی و شخصیسازی اشاره کرد و به بررسی چالش ایجاد رشد برای صنعت خانههای هوشمند در ایران پرداخت و این سوال را مطرح کرد که انگیزه کاهش هزینه انرژی با توجه به قیمت پایین انرژی در ایران چیست؟
🔷به گفته او، قیمت انرژی در کشور ما پایین است و ناترازی انرژی در هر صورت کار خود را خواهد کرد. او همچنین این پرسش را مطرح کرد که تقاضای آسودگی در جامعهای با نرخ فقر فزاینده آیا منطقی است؟ چه کسی مشتری کالاهای لوکس سیستم خانههای هوشمند در ایران با توجه به وضعیت اقتصادی و افت درآمد سرانه و جمعیت زیر خط فقر و همچنین نابرابریهای اقتصادی است.
🔷 او در پایان به فرصت بازارهای پرمیوم بهعنوان کاتالیزور توسعه در این بخش، داشتن مشتری در یک قشر برای کالاهای لوکس و شرایط رسیدن به مقیاس تولید و پوشش هزینههای اولیه پرداخت و عنوان کرد: انباشت سرمایه میتواند محرکی برای خلق بازارهای جدید در این حوزه باشد.
#ساختمان_هوشمند
#بهینهسازی_مصرف_انرژی
📡 @wesh_ir | سایت
🔰 تامین مالی ارزی پروژههای گازی در مرکز مبادله راهی برای کاهش ناترازی گاز
🔷ناشر نخستین اوراق مرابحه ارزی ایران گفت: تامین مالی ارزی پروژه «بهسازی و احداث تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل» پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، علاوه بر افزایش صادرات و ارزآوری، زمینهساز کاهش آلودگی و جبران بخشی از ناترازی شبکه گاز کشور میشود.
🔷ماهیت پروژه پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، جمعآوری گازهای همراه نفت، گازهای مشعل و یکسری منابع غنی گازی که در جنوب غرب کشور در استانهای خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و بخشی از فارس است.
🔷برای نخستین بار در تاریخ بانکداری جمهوری اسلامی ایران، انتشار اوراق مرابحه ارزی در سال گذشته از سوی پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس و از طریق مرکز مبادله ایران اخذ شد و نخستین مرحله انتشار این اوراق به ارزش ۱۰۰ میلیون یورو در بهمن ماه سال گذشته انجام شد. انتشار اوراق ۵۰ میلیون یورویی بعدی قبل از پایان سال جاری انجام خواهد شد.
📡 @wesh_ir | سایت
🔰کمبود برق و گاز را صادقانه با مردم در میان بگذاریم
👤رئیس جمهور در جلسه با مدیران وزارت نیرو و نفت پیرامون سوخت نیروگاههای حرارتی کشور:
🔹شرایط ناترازی انرژی کشور را صادقانه با مردم مطرح کنیم و از آنها بخواهیم که برای عبور از شرایط بحرانی فعلی قدم اول صرفه جویی است .
🔹توسعه شبکههای توزیع انرژی اعم از برق و گاز در کشور متناسب با زیرساختهای موجود نیست و چارهای جز صرفه جویی در مصرف انرژی به خصوص گاز در شرایط فعلی و سرمای هوا نداریم.
🔹با توجه به اهمیت حفظ برق و گاز صنایع تولیدی، تا حد ممکن برق و گاز صنایع تولیدی را قطع نکنید چون فعالیت آنها منجر به تولید بیشتر و بیکاری کمتر خواهد شد.
📡 @wesh_ir
گزارشی از جلسه 122 شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان رضوی؛
🔰پرونده ارزش حرارتی گاز استان به نزدیکی ایستگاه آخر رسید
🔷یکصدوبیستودومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان، شنبه 26 آبان ماه 1403، با حضور «غلامحسین مظفری»، استاندار خراسان رضوی برای بررسی دو دستور کار در محل اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد.
🔷ارائه پیشنهادات اصلاحی سند سازگاری با کم آبی استان، برگرفته از نظر دستگاه های مرتبط اجرایی، کمیسیون آب و محیط زیست اتاق خراسان رضوی، خانه همافزایی انرژی و آب، پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، بخش خصوصی، تعاونی و خبرگان و نهادهای مدنی استان و بررسی موضوع ارزش حرارتی گاز طبیعی استان خراسان رضوی، دو موضوعی بودند که در این نشست مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
🔷«محمدرضا فلفلانی»، مدیرعامل خانه هم افزایی انرژی و آب خراسان رضوی در این نشست گفت: در شرایط کنونی و محاسبه گاز مصرفی صنایع استان بر اساس مترمکعب، صاحبان صنایع متضرر میشوند. با توجه به اینکه موضوع کاهش یارانههای انرژی در کشور مطرح است، بهتر آن است که این موضوع هر چه سریعتر از طریق استان به مرکز اعلام و این مورد اصلاح شود؛ زیرا با کاهش یارانهها هزینه تمام شده تولید در آینده افزایش قابل توجهی خواهد یافت.
🔷وی افزود: لازم به ذکر است بهبود بهرهوری در زنجیره استحصال تا مصرف گاز باید مدنظر بخش خصوصی و دولتی باشد.
📌گزارش مشروح این نشست
📡 @wesh_ir | سایت
🔰 چهار نکته که باید درباره #ناترازی_گاز بدانیم
1️⃣ بر اساس آمارهای بینالمللی، ایران در سال ۲۰۲۳ با تولید ۲۹۲ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی، پس از آمریکا و روسیه، در رتبه سوم تولیدکنندگان برتر گاز در جهان قرار گرفته است. ایران در زمینه تولید گاز طبیعی، عملکرد قابل دفاع داشته، اما با این مقدار تولید گاز طبیعی درگیر معضل ناترازی است.
2️⃣ ایران با داشتن یک درصد از جمعیت جهان، حدود ۶ درصد از گاز طبیعی دنیا را مصرف میکند و رتبه چهارم مصرفکنندگان گاز در جهان را به خود اختصاص داده است. گذشته از وضعیت نامناسب شاخص شدت انرژی در ایران، تأمین انرژی بهشدت به گاز طبیعی وابسته است تا جایی که برخی آمارها نشان میدهد ۷۲ درصد از انرژی مصرفی از طریق گاز تأمین میشود.
3️⃣ بر اساس اعلام مدیرعامل شرکت بهینهسازی مصرف سوخت، حدود ۸۰ درصد برق تولیدی توسط نیروگاههای کشور، از طریق گاز بهدست میآید.
4️⃣ در طول سالهای گذشته، عمده سرمایهگذاریها در بخش نیروگاهی بر احداث نیروگاههای گازی متمرکز شده که به دلیل «فراوانی گاز طبیعی در کشور» و «هزینه کمتر ساخت و راهاندازی نسبت به سایر نیروگاهها» رخ داده است، اما همین موضوع سبب شده تنوع سبد انرژی بهشدت کاهش یابد و در صورت بروز هرگونه بحران در تأمین گاز، تولید برق نیز تحت تأثیر قرار گیرد.
💠 به نظر شما راه برون رفت از ناترازی انرژی چیست؟
دیدگاه خود را به آیدی @WESH_PR ارسال نمایید.
📡 @wesh_ir | سایت
🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱)
🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطالب باید کمی دقیق و ساختار یافته باشد، اینکه عددی معادل حجم سوخت را به طور کلی برای تلفات بیان کنیم، کارشناسانه نیست. در واقع اگر به دنبال سازندگی هستیم ضمن صداقت در کلام و آمار، نباید با تولید محتوی ناصواب نگاه عمومی جامعه را منحرف کرده و باعث تشویش اذهان عمومی و پایمال کردن خدمات صادقانه و شبانهروزی فعالان این حوزه شویم.
✅ ظهور رمزارزها و افزایش تلفات غیرفنی برق
🔷 تلفات برق در همه کشورها به دو دسته تلفات فنی و غیرفنی تقسیم میشود، از این رو بیان عدد مطلق برای معادل انرژی برق هدر رفته در کشور که حاصل جمع هر دو این تلفات بوده و فقط تلفات فنی نیست، نیاز به مراقبت بیشتری دارد. بخشی از تلفات برق کشور مربوط به بخش غیرفنی است؛ نظیر استفاده غیرمجاز از شبکه عمومی برق کشور، دستکاری دستگاههای شمارشگر (کنتورها) و عدم دقت مناسب دستگاههای اندازهگیری. متاسفانه ظهور پدیده استخراج رمز ارز آن هم به صورت غیرمجاز، به این موضوع دامن زده و موجب افزایش سهم تلفات غیرفنی برق شده است که تعدی مستقیم به حقوق عامه مردم (حق الناس) است. البته وزارت نیرو برای هر یک از این موارد غیرفنی برنامه عملیاتی دارد.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل
خانه همافزایی انرژی و آب
🔰 وضعیت تلفات انرژی کشور در حوزه برق چگونه است؟ (۱) 🔷 وقتی در مورد تلفات صحبت به میان میآید، مطا
✅ وضعیت کنونی تلفات شبکه برق ایران
🔷 در حال حاضر تلفات در بخش انتقال کشور حدود ۲.۵ درصد و تلفات بخش توزیع به حدود ۹.۲ درصد رسیده است. لازم به ذکر است، با تلاشهای همه جانبه و شبانهروزی در صنعت برق این اعداد در حدود ۱۰ سال قبل در انتقال ۶ درصد و در توزیع در بعضی مناطق بیش از ۲۰ درصد (متوسط ۱۶ درصد) بود و با هدفگذاری و برنامهریزی انجام شده، مقرر شده تا پایان برنامه هفتم، تلفات شبکه برق کشور به کمتر از ۱۰ درصد یعنی (۸.۵ درصد) کاهش یابد. (هرچند در استاندارد وزارت نیرو در شرایط ایدهآل کشور از نظر اقتصادی- سیاسی، ۶ درصد در تابستان و ۴.۵ درصد در زمستان اعلام شده است).
🔷 در ۱۰ سال اخیر میزان تلفات فنی انتقال، فوق توزیع و توزیع شبکه برق کشور پنج درصد کاهش یافته که این تلفات به پراکندگی مراکز مصرف و سطوح ولتاژ، موقعیت نیروگاهها در شبکه سراسری برق و کیفیت تجهیزات شبکه وابسته است.
📡 @wesh_ir | گزارش کامل