🔸 عربستان بزرگترین صادرکننده نفت خام به چین در 2022
آمار و اطلاعات گمرک چین حاکی از آن است که عربستان رتبه خود به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت خام به چین در سال 2022 را حفظ کرده است.
عربستان حدود 87.49 میلیون تن نفت خام به چین در سال 2022 صادر کرد.
براساس آمارهای گمرک چین، واردات نفت خام روسیه توسط چین در سال 2022 نسبت به سال 2021، 8 درصد رشد داشته است.
واردات نفت خام از مالزی توسط چین نیز تقریبا صد در صد در سال 2022 افزایش یافت و به 35.68 میلیون تن رسید
چین از امریکا در سال 2022 نیز، 7.89 میلیون تن نفت خام وارد کرد.
انتظار می رود عربستان منبع اصلی نفت خام چین به خصوص پس از طرح پکن برای خرید نفت با یوان بجای دلار باشد.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
32.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 #کلیپ_نوشت | مهندسی خوب، محاسبه غلط
🔍 مروری بر نقشه و محاسبه دشمن در اغتشاشات ۱۴۰۱
وستانیوز(فراخط)
@amniatemeli
🔸سخنان دکتر احمد کاظمی میهمان دوره آموزشی فراخط درباره خطرات پروژه داپ(سد سازی بر ارس)
با سلام، بر خلاف پروژه گاپ، پروژه داپ یا سد سازی های گسترده بر روی رودخانه بین المللی ارس توسط ترکیه به صورت کاملا محرمانه و با سانسور رسانه ای به پیش برده می شود. بطوریکه حتی یک مقاله در زبانهای ترکی آناتولی، انگلیسی و همچنین فارسی در خصوص تبعات پروژه داپ وجود ندارد. این در شرایطی است که ادامه سد سازی ترکیه بر روی ارس ، چنانچه شروع کاهش آب ارس پس از افتتاح و آبگیری سد کاراکورت از فوریه 2020 قراینی از آن را نشان داد، می تواند منجر به کاهش حقآبه زیست محیطی، شرب (شهری) ، کشاورزی و صنعتی و تبعات بسیار شدید بر شمال غرب ایران شود. در واقع اگر داپ به همان شکل گاپ به طور کامل اجرایی شود ، عملا «تروریسم آبی» علیه مناطق شمالغرب ایران در یک بازه زمانی ده تا سی ساله رقم خواهد خورد. از اینرو «جهاد تبیین» در این خصوص و تولید محتوای علمی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. در این راستا مقاله علمی پژوهشی «پروژههای گاپ و داپ ترکیه از منظر حقوق بینالملل و رسالت رسانهها» که اولین مقاله علمی در خصوص داپ از منظر حقوق بین الملل است، در شماره نهم دوفصلنامه علمی «پژوهشنامه رسانه بین اللمل» به آدرس ذیل منتشر شده است
🔸سرلشکر سلامی: دستمان در میدان جنگ باز است
علیزاده، نماینده مجلس: فرمانده کل سپاه در نشست غیرعلنی امروز عنوان کرد: در زمان دوستی دستمان به طرف دوستان دراز و در زمان جنگ دستمان برای پاسخ به دشمن باز است.
سرلشکر سلامی همچنین گفت که اگر اتحادیه اروپا در اقدام شیطنتآمیز بخواهد سپاه را تحریم کند پاسخ پشیمانکنندهای خواهد گرفت.
وستانیوز(فراخط)
12.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸نوری مالکی : موضع اخیر نخست وزیر در خصوص عدم خروج نیروهای امریکایی از عراق موضع احزاب سیاسی عراق نیست بلکه پارلمان عراق تصویب کرده است که نیروهای امریکایی باید از عراق خارج شوند
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅نظریهی واقعگرایی و امنیت بینالملل
🔹برای اینکه مقولهی استقرار امنیت را بر اساس این مکتب توضیح دهیم ابتدا شش مفروض اصلی مکتب رئالیسم را متذکر می شویم:
🔸محیط آنارشیک نظام بینالملل: هیچ قدرت فائقهای در نظام بینالملل برای منع کردن از کاربرد زور یکی بر علیه دیگری وجود ندارد.
دولتسالاری: دولتها بازیگران اصلی سیاست بینالملل هستند.
قدرت: ویژگی تعریفشدهی محیط بینالملل که دولتها از آن بهرهمندند.
عقلانیت: دولتها محاسبهی هزینه- فایده انجام کارهای خود را قبل از انجام عمل میکنند.
بقا: که پیش شرط دسترسی به همهی اهداف ملی است.
خودیاری: برای بقا نمیتوان به تضمین دیگران متکی بود.
🔹از نظر واقعگرایی امنیت «بهمعنای یک جهان نسبتا کمتر خطرناک و خشن است تا جهانی امن، عادلانه و صلحآمیز». امنیت مطلق غیر قابل دسترس است، چون کارکرد آنارشی بینالمللی اجازه و امکان آن را نمیدهد.
@amniatemeli
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸تظاهرات بزرگ شهرهای ترکیه در محکومیت سوزاندن یک نسخه از قرآن کریم در سوئد
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅براندازی نرم
🔸بـرانـدازی نـرم در اصـطـلاح به معنای اجرای برنامه ای حساب شده ، مسالمت آمیز و دراز مـدت بـرای نـفوذ در ارکان سیاسی یک نظام به منظور تغییر سیستم سیاسی یک کشور و یا ایجاد تغییر و تحول اساسی درباورهای اصلی آن می باشد.
🔹امـروزه از بـرانـدازی نـرم ، تـعـابـیـر مـخـتـلفـی بـه عـمـل مـی آیـد کـه هـر چـند ممکن است تفاوت های ظریفی داشته باشند اما باید دانست که در نـهـایت ، ماهیت و محتوا یکی است . این موارد عبارت اند از: براندازی در سکوت ، براندازی خـامـوش ، بـرانـدازی قـانـونـی ، فـروپـاشـی از درون ، انـقـلاب نـارنـجـی ، انـقـلاب گل سرخ ، انقلاب رنگی ، انقلاب مخملی ، و... . هدف مشترک همه اینها، تغییر ارزش ها و در صـورت لزوم افـراد نـظـام حـاکـم با روش های بیش تر مسالمت آمیز و با بهره گیری از ظرفیت های قانونی موجود در قوانین نظام حاکم است.
@amniatemeli
🔸ایتالیا و فرانسه برای ارسال سامانه پدافندی SAMP-T به اوکراین، به توافق رسیدند.
«مایکل کارپنتر» سفیر #آمریکا در«سازمان امنیت و همکاری اروپا»گفت: «ایالات متحده از انتقال جنگنده اف-16 توسط متحدان به اوکراین حمایت خواهد کرد
بر اساس این گزارش، هلند از انتقال جنگندههای2) اف-16 به نیروی هوایی اوکراین حمایت کرده و به احتمال زیاد در اواسط فوریه در این مورد تصمیمگیری خواهد شد.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻از نگاه نظری، مهم است که بدانیم تولد جهان پُست مدرن، اهمیت قلمرو گفتمانی را به طور جدی ارتقا داده است. این عمل گفتمانی است که بسیاری از سیاست های امروز را شکل می دهد و این تفاسیر غالب، از رویدادهای تاریخی و ساختارهای اجتماعی_فرهنگیِ جامعه نشات می گیرد که توزیع مجدد قدرت را تعریف میکند؛ «رژیم حقیقت» را تشکیل میدهد و گروهی از مردم را وادار به اطاعت از گروه دیگر می سازد.
@amniatemeli
هدایت شده از ابوقاسم
📌چینی ها یه ضرب المثل جالبی دارن که میگه :اگر می خواهی ثروتمند شوی ابتدا راه بساز
ضرب المثلی که این روزها به یک راهبرد استراتژیک برای قدرت های بین المللی و منطقه ای جهت غلبه بر یک دیگر تبدیل شده است
شروع نگاه چین به غرب يا همان پیش به سوی غرب (غرب چین يعني آسیای مرکزی، آسیای جنوبی آسیای غربی آفریقا و...) ابتکار آقای وانگ جيسي رئيس دانشکده مطالعات بین المللی دانشگاه پکن است.
این ابتکار راه حل برای چه بود؟ برای توسعه طلبی چینی ها؟
چینی ها با این همه قدرت و عظمت که دارند در دریای چین تنها از یک شریک استراتژیک برخوردار هستند و آن کره شمالی است
تایوان، کره جنوبی، ژاپن و یکم آن سو تر ویتنام، فیلیپین، استرالیا تا برسد به هند همگی دوستان و شرکای ایالات متحده آمریکا هستند که به راحتی می توانند دریای چین جنوبی اقیانوس آرام و هند را برای چین به گورستان تبدیل کنند
چین با ابریشم می خواهد راه حلی برای تنفس امن پیدا کند، استراتژيست های آمریکایی چین را به مثابه یک نوزاد زود رس وارد جنگ کردند و حق انتخاب چین را در توسعه طلبی مسیر ابریشم منحصر کردند و در آنجا می خواهند به صورت متمرکز با چین بجنگند
بنابر این خوانش ما از انگیزه چین برای جاده ابریشم صرفا توسعه طلبی و حذف آمریکا نیست بلکه اتفاقات دریای چین جنوبی به ما می گوید چین مجبور است با ابریشم به کشورهای غربی خود دست پیدا کند تا محاصره خود را بشکند
ابوقاسم
🔸ستاد اطلاع رسانی آرتساخ: آذربایجان بار دیگر گاز ارمنستان به آرتساخ را به طور کامل قطع کرد. قطع گاز برای چندمین بار طی روزهای اخیر در آرتساخ در دمای منفی 5 درجه یک بار دیگر ثابت می کند که باکو رسما با همدستی جامعه جهانی، سیاست آشکار تروریستی را علیه 120 هزار جمعیت غیرنظامی تحت محاصره آرتساخ در پیش گرفته است.
وستانیوز(فراخط)
16.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸کارشناس باکویی: اطلاعات بسیاری موجود است که در ارتش و دستگاه سیاسی جمهوری آذربایجان، چقدر فرمانده رده بالا داریم که جاسوس روسیه هستند و چقدر مدیران امور نظامی و جنگی داریم که وابسته به آیت الله های ایران هستند.
باید این ساختار را کلا تغییر داد و شبکه جاسوسی را از دستگاه سیاسی و نظام حاکمیتی جمهوری آذربایجان پاکسازی و آن را خفه کرد؛ کانون های تهدیدی در کشور ما وجود دارد که هر آن می توانند روی ما آتش بگشایند.
وستانیوز(فراخط)
🔸بازیکنان تیم ملی فوتبال عراق با هادی العامری رهبر جریان فتح عراق و فرمانده سپاه بدر دیدار کردند
وستانیوز(فراخط)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸بالگردهای Sea King متعلق به انگلیس وارد اوکراین شدند
وستانیوز(فراخط)
🔸حجم تجارت خارجی چین رکورد زد
ارزش تجارت خارجی چین در سال ۲۰۲۲ به ۴۲.۰۷ تریلیون یوان رسید که در مقایسه با سال گذشته میلادی ۷.۷ درصد در سال افزایش یافته است.
بر اساس گزارش اداره کل گمرک چین در بازه زمانی ۶ سال متوالی، اقتصاد چین با رشد همراه بوده است. همچنین این نخستین مرتبهای است که ارزش تجارت خارجی چین از ۴۰ تریلیون یوان فراتر رفته است.
صادرات چین در سال ۲۰۲۰ با ۱۰.۵ درصد افزایش به ۲۳.۹۷ تریلیون یوان رسید. این در حالیست که میزان واردات چین با ۴.۳ درصد افزایش به ۱۸.۱ تریلیون یوان رسید.
واردات و صادرات این کشور با اتحادیه اروپا و ایالات متحده به ترتیب ۱۵ درصد و ۵.۶ درصد و ۳.۷ درصد افزایش یافت. تجارت چین همچنین با کشورهای طرح یک کمربند- یک جاده نیز ۱۹.۴ درصد افزایش یافت و ۳۲.۹ درصد از کل تجارت خارجی را تشکیل داد در حالی که تجارت با سایر اعضای مشارکت اقتصادی جامع منطقهای ۷.۵ درصد افزایش یافت.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات آمریکا اروپا
30.82M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔸اولین تشکیلات ترور سیاسی در ایران
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مدرسه مهارتهای "فراخط"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴موضوع جنجالی برنامه جهانآرا شبکهافق
💢انتقاد در آنتن زنده به تحلیلهای سطحی برخی از کارشناسان مورد توجه کاربران زیادی قرار گرفته است.
💢دکتر مصطفی خوش چشم در برنامه جهان آرا به توضیح برخی از راهبردهای آمریکا در اتفاقات اخیر کشور اشاره کرد و تحلیلهای برخی از تحلیلگران و بعضا حاکمان را بسیار سطحی دانست.
🔹دکتر مصطفی خوش چشم در دوره آموزشی فراخط به توضیح کامل ابعاد نظم نوین جهانی خواهد پرداخت.
🔹فراخط همیشه برخط
🆔@frakhat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸تجمع گسترده مردم صعده یمن در محکومیت سوزاندن قرآن کریم در سوئد
وستانیوز(فراخط(
🔸قیمت گاز آمریکا به پایین ترین سطح از ژوئن ۲۰۲۱ رسید
معاملات آتی گاز طبیعی ایالات متحده در پایان معاملات روز جمعه به کمتر از 3.4 دلار در هر MMBtu رسید که پایین ترین سطح خود از ژوئن 2021 به شمار می رود.
افزایش تولید داخلی و سطح بالای ذخیرهسازی چشمانداز بهبود تقاضا را در میان پیشبینیهای سرمای هوا خنثی میکند.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا EIA اعلام کرد: احتمالاً تولید گاز طبیعی ایالات متحده امسال بیش از 2 درصد رشد خواهد کرد و به میانگین روزانه 100.3 میلیارد فوت مکعب خواهد رسید.
به دلار نیما = 28500 شاخص بهای گازطبیعی آمریکا امروز 3330 تومان/مترمکعب بوده که 47 درصد ارزانتر از قیمت گازطبیعی خوراک پتروشیمی در بودجه سال 1402 است
با کاهش نگرانی از وضعیت تامین گازطبیعی زمستانه اروپا و تداوم توقف فعالیت ترمینال صادراتی LNG فری پورت آمریکا (آتش سوزی چند ماه قبل)، شاخص بهای گازطبیعی آمریکا در سال 2023 نزولی و طی 21 روز گذشته سقوط 27%- دارد
با این وجود، قیمتها از روند بلندمدت 3 ساله قیمت گاز، همچنان 70%+ بالاتر بوده و لذا انتظار تداوم کاهش قیمت گاز وجود دارد.
وستانیوز(فراخط)
🔸نروژ 30 درصد گاز طبیعی اروپا را تامین و جایگزین روسیه شد.
نروژ قصد دارد در سال 2023 حدود 122 میلیارد م م گاز طبیعی صادر کند و این حجم را در 5-4 سال آینده حفظ کند.گاز نروژ از طریق لوله به بریتانیا، آلمان، فرانسه و بلژیک صادر می شود. آلمان در 2022 حدود 36 درصد گاز خود را از نروژ تامین کرد.
وستانیوز(فراخط)
May 11
بغداد الیوم:نشریه آمریکایی کرایدل، در گزارشی به بحران کنونی دلار در عراق پرداخته و ضمن بررسی دلایل این امر، آمریکا را به استفاده از دلار به عنوان اهرمی برای فشار به عراق متهم کرد.
براساس گزارش این نشریه، آمریکا پیشتر به دولت مصطفی الکاظمی و بانک مرکزی عراق محدودیت های کنونی را اعلام کرده و خواستار اقدامات لازم در این زمینه شده است. اما کاظمی و رئیس بانک مرکزی نسبت به آن توجهی نداشته اند.
وستانیوز(فراخط)