هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
🔸به گفته نشریات اوکراینی و لیتوانیایی، فرانسه از هم اکنون ارسال تسلیحات به ارمنستان را آغاز کرده است.
وستانیوز
🔸واکنش آمریکا به تنشها و تحولات اخیر پاکستان
«جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: ما میخواهیم ببینیم دولت پاکستان به قویترین آرمانهای مردم عمل میکند. آنها هر روز از تهدید تروریسم رنج میبینند و ما همچنین متوجه چالشهای سیاسی و اقتصادی آنها هستیم. ایالات متحده دوست خوب آنها خواهند بود.
«ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز گفت: واشنگتن یک حزب یا نامزد خاصی را انتخاب نمیکند. یک پاکستان قوی، با ثبات و موفق، موضوعی کلیدی برای روابط قوی و پایدار میان ۲ کشور است.
این مواضع در شرایطی مطرح شده که عمرانخان بعد از برکناری از نخستوزیری گفته بود آمریکا و ارتش پاکستان در پس برکناری او قرار دارند.
وستانیوز
🔸اسلامی: ۱+۵ مسئول مذاکرات است نه آژانس
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در رابطه با اظهارات «رافائل گروسی» مبنی بر اینکه بعید است در ماههای آینده برجام تعیینتکلیف شود، گفت: آژانس بینالمللی انرژی اتمی مسئول مذاکرات نیست و این مسئولیت به عهده گروه ۱+۵ است.
روابط ایران و آژانس بر اساس پادمان و معاهده انپیتی برقرار است. نظارتها ادامه دارد، هیچ خدشهای در آن نبوده و خللی به وجود نیامده است و تداوم دارد.
اسلامی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا اکتبر ۲۰۲۳ تحریمهای تسلیحاتی ایران لغو میشود، گفت: بله طبق برجام باید تحریم تسلیحاتی لغو شود.
وستانیوز
🔸توافق میان پادشاهی سعودی و رژیم صهیونیستی؛ خیلی دور خیلی نزدیک
وبسایت «المانیتور» با اشاره به دیدارها و تماسهای انجامشده میان مقامات امریکایی و مسئولان سعودی و صهیونیستی به بررسی زوایای عادیسازی روابط میان سعودی و رژیم صهیونیستی پرداخت.
این رسانه نوشت، کلید عادیسازی روابط در واشنگتن است. اگر دولت امریکا به خواستههای سعودیها عمل کند این توافق در دسترس است. از طرفی «بایدن» نیز انتخابات 2024 را پیش رو دارد که حرکت در مسیر عادیسازی روابط میتواند به یک امتیاز بزرگ و برگ برنده برای وی تبدیل شود.
المانیتور به نقل از یک مقام بلندپایه صهیونیستی، خواستههای سعودیها را قراردادهای تسلیحاتی پیشرفته با امریکا، توافق دفاعی برای الزام امریکا به کمک نظامی در زمان حمله کشور متخاصم به پادشاهی سعودی و کمک امریکا برای ایجاد پروژه هستهای غیرنظامی اعلام کرد.
این رسانه در پایان به ملاحظات امریکا و «نتانیاهو» نیز اشاره کرد و نوشت، آیا امریکا با پروژه هستهای غیرنظامی سعودیها موافقت خواهد کرد و یا نتانیاهو با قدرتیابی نظامی و هستهای سعودیها موافق خواهد بود؟
🟣با تاییدیه سازمان غذا و دارو و دارای نشان سیب سلامت 🍏
🌸 جدیدترین روش ترک مواد با ایجاد بی میلی شدید نسبت به مواد در ابتدای شروع دوره درمان 🌸
1⃣ تریاک 5⃣شیره
2⃣ هرویین 6⃣شیشه
3️⃣ب۲ 7⃣ترامادول
4️⃣ متادون 8⃣ماریجوانا
9⃣دتا هندی
شماره مشکل مدنظرتون رو ارسال کنیدتا کمک کنیم که برای همیشه بدون درد و خماری ترک کنید
و در انتها راههای ارتباطی با مشاوه:
@darman_etyad_ir
کانال رضایتمندی ها 👇
https://eitaa.com/joinchat/2946957691C4d6c0ef12c
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅ افول یک قرن تسلط آمریکا بر خاورمیانه آغاز شده است.
نیوزویک
تام اوکانر
🔸 اکنون مدتهاست که تحولات جهانی به سمت دنیایی چندقطبی حرکت میکند که آمریکا دیگر قدرت بلامنازع آن نیست. این واقعیت خودش را بیش از هر جایی در خاورمیانه نشان داده است. آمریکا در قرن بیستویکم هزینههای زیادی در این منطقه کرده است اما کمکم در حال ازدستدادن نفوذ و تأثیر خود در آن است.
🔹 چاس فریمن، دیپلمات کهنهکار آمریکایی، معتقد است که: «ما غرغر میکنیم، تهدید میکنیم، تشر میزنیم، تحریم میکنیم، تفنگداران دریاییمان را میفرستیم، بمباران میکنیم، اما هرگز از هنر متقاعدسازی استفاده نمیکنیم». «شکوه و عظمت دیپلماتیک واشنگتن مدتهاست که سرآمده است. آنچه اتفاق افتاده این است که توانایی آمریکا برای اجبار دیگران کم شده است اما ما همچنان خیال میکنیم در دنیای پس از اتمام جنگ سرد هستیم که اقتدار بدون چالشی داشتیم»
🔸واقعیت این است که امروز مدتهاست که اغلب کشورهای دنیا خودمختاری استراتژیک را مبنای عملکرد خود و تعیین مسیرشان در سیاست خارجی خود قرار دادهاند. برای مثال، هند سیاست خارجی خود را همینگونه پیش میبرد و درعینحال که روابط خود را با آمریکا بهبود و ارتقا میدهد، از سایر کشورها نیز غافل نیست. همچنین این خودمختاری استراتژیک در سخنان امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، در سفیر اخیرش به چین نیز نمود داشت.
🔹 به گفتۀ فریمن، که زمانی هم سفیر آمریکا در عربستان بوده است، جهان در حال تغییر است اما ما همچنان میخواهیم همه چیز را در همان موقعیتهای قبلیشان نگه داریم. هدف اساسی سیاست خارجی ما همچنان این است که خودمان را در جایگاه برتر قرار دهیم، درحالیکه این غیرممکن است چراکه هیچ چیزی ابدی نیست و هیچ قدرتی نمیتواند برای ابد قدرت برتر باقی بماند. بحث این نیست که فقط برتری 50 سالۀ آمریکا به پایان رسیده باشد، بلکه اساساً برتری 500 سالۀ جهان یورو-آتلانتیک رو به افول است.
🔸 چین مدتهاست که این تغییر شرایط را درک کرده و برای آن تلاش میکند و سعی دارد بیشترین بهره را از آن ببرد. هونگدا فن، کارشناس برجستۀ چینی و استاد دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای، باور دارد که: «از زمان اجرای سیاست اصلاحات در اواخر دهه 1970، چین در حال تعمیق و توسعۀ روابط خودش با سایر کشورها بر اساس منافع مشترک و احترام متقابل بوده و دهههاست که هیچ درگیریای را با هیچ کشوری شروع و حتی تحریک نکرده است. همین امر سبب شده که چین دشمنان کمی در جهان داشته باشد و محیط مناسبی را توسعۀ روابط خارجی خود به دست آورد».
منبع
https://www.newsweek.com/2023/05/12/end-american-century-begins-middle-east-1797669.html
@amniatemeli
🔸رویترز به نقل از یک مقام ایرانی نوشت: دومین بانک بزرگ روسیه در زمانی دفتر نمایندگی خود را در ایران افتتاح کرد که مسکو و تهران که به دلیل تحریم های غرب محدود شده اند، به دنبال بهبود قابلیت های تجاری و مبادلاتی هستند.
وستانیوز
هدایت شده از مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
🔸ازبکستان در باکو پایانه دریایی ایجاد میکند
رسانههای آذربایجان از قول مقامات ازبکستان گزارش دادند که تاشکند در حال برنامه ریزی برای افتتاح پایانهای در بندر باکو جمهوری آذربایجان است.
وستانیوز
🔸اعتراض حزبِ قلچیدار اوغلو به نحوه شمارش هزاران صندق رأی
حزب جمهوریخواه خلق ترکیه که مهمترین حزب اپوزیسیون در ترکیه است و کمال قلیچدار اوغلو، رهبر آن در دور اول انتخابات ریاستجمهوری، بعد از رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، مقام دوم را کسب کرد، امروز چهارشنبه اعلام کرد که شکایتهایی را درباره بینظمیهایی مشکوک در شمارش هزاران صندوق رأی تنظیم کرده است.
محرم ارکک معاون رئیس این حزب اعلام کرد این بینظمیها در هر صندوق از یک رأی نادست تا صدها رأی، متغییر است.
مقامات حزب میگویند بعید است این اعتراضها و شکایتها منجر به تغییر نتایج نهایی دور اول انتخابات ریاستجمهوری ترکیه شود.
وستانیوز
🔸واکنش آمریکا به تنشها و تحولات اخیر پاکستان
آمریکا که از عوامل دخیل در برکناری نخست وزیر سابق پاکستان بوده در واکنش به تنشهای اخیر این کشور پس از بازد اشت عمران خان گفته، واشنگتن به دنبال یک پاکستان باثبات و قوی است
«جان کربی» هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید و «ودانت پاتل» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ضمن صحبت درباره پاکستان، این کشور را «شریک مهم» توصیف کردند.
اقدام دادگاه عالی پاکستان در صدور قرار وثیقه موقت برای عمران خان نخستوزیر سابق تنشها در این کشور را کاهش داد اما تلاشها برای محاکمه او همچنان ادامه دارد و عمران خان را به فراخواندن حامیانش برای برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز واداشته است.
«جان کربی» که در کنفرانس خبری کاخ سفید صحبت می کرد، گفت: «ما میخواهیم پاکستان را موفق ببینیم و ما میخواهیم که ببینیم دولت پاکستان به قویترین آرمانها مردم پاکستان عمل میکند».
وستانیوز
🔸رئیسی: مسیر ایران، ارزانترین و نزدیکترین مسیر ترانزیتی است. نقص های مسیر ترانزیتی با احداث مسیر ریلی رشت - آستارا برطرف میشود.
رئیسجمهور ایران در مراسم امضای سند احداث خط ریلی راهبردی رشت - آستارا: مسیر ایران ارزانترین، باصرفهترین و نزدیکترین مسیر برای کارهای تجاری و ترانزیتی در منطقه است. موقعیت ایران بهنحوی است که میتواند ظرفیتهای خوب شرق آسیا را به اروپا متصل کند.
سه بخش در این محور مورد توجه است که در بخش شرقی آن کشورهای روسیه، قزاقستان، ترکمنستان و ایران قرار دارند.
در بخش مرکزی، دریای خزر وجود دارد که نیاز است در تقویت ناوگان و بنادر آن، کارهای جدی انجام شود.
در بخش غربی این مسیر، نقصان ریلی بین رشت_آستارا وجود داشت که با این توافقنامه رفع میشود.
وستانیوز