eitaa logo
غرب آسیا
113.7هزار دنبال‌کننده
34.1هزار عکس
15.2هزار ویدیو
86 فایل
کانال رسمی وستانیوز @aboghasem تبلیغات👇 @eshg313
مشاهده در ایتا
دانلود
🔴عوامل اهمیت یمن برای قدرت های جهانی و منطقه ای چیست؟ اهمیت عامل فرهنگی: روحیه جهادی و سلحشوری یمنی ها در طول تاریخ از مردم این کشور، قبایلی جنگجو و مسلح پدید آورده است. به همین علت، قبایل یمنی همیشه مسلح بوده اند و سلاح (قبلاً خنجر و اکنون سلاح گرم) همراه همیشگی یمنی ها بوده است. کلاً شخصیت یک یمنی بدون قبیله و سلاح قابل تعریف نیست. در صدر اسلام، قبایل بسیاری از یمن در رکاب پیامبر گرامی اسلام و حضرت علی(ع) حضور داشته اند. حتی در میان ۷۲ شهید کربلا، نام ۱۵ یمنی به چشم می خورد. در میان توابین و سپاه مختار و حتی بعدها در جریان قیام زید بن علی(ع) در سال ۱۲۲ هجری، یمنی ها نقش مؤثری در مبارزه با اموی ها داشته اند. در دهه های اخیر که شیعیان زیدی به حاشیه رانده شدند و سلفی ها حضور و نفوذ بیشتری پیدا کردند، روحیات جهادی یمنی ها مورد سوء استفاده قرار گرفت. این جریان از افغانستان شروع شد. زمانی که به اعتراف علی عبدالله صالح، با هماهنگی عربستان، آمریکا و پاکستان، گروهی از جوانان یمنی به افغانستان اعزام شدند تا با شوروی اشغالگر مبارزه کنند. این گروه که بعدها به افغان العرب ها معروف شدند هسته اولیه طالبان و القاعده را تشکیل دادند. در سال های بعد مجاهدان یمنی (با گرایش سلفی) به بوسنی، چچن و عراق رفت و آمد زیادی داشتند. گروهی از آنان هم از زندان های گوانتانامو سر درآوردند. اهمیت عامل جمعیتی: اجمالاً اینکه کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همیشه از رشد بالای جمعیت در یمن و مهاجرت آنان به کشورهای همسایه در هراس بوده اند. رشد جمعیت یمن بالای ۳٪ است. ضمناً سه حوزه ای که یمنی ها در طول تاریخ به آنجا رفت و آمد زیادی داشته و در آن مناطق تأثیرات فکری و مذهبی بسیاری از خود به جا گذارده اند عبارتند از: ۱ـ شبه جزیره عربستان، ۲ـ منطقه شرق و شاخ آفریقا و ۳ـ منطقه آسیای جنوب شرقی مانند اندونزی و مالزی. بر همین اساس، حکومت مستقر در یمن برای قدرت های بزرگ، اهمیت فوق العاده ای داشته و دارد. یعنی حکومت صنعاء می تواند اولا از نظر جغرافیایی بر امنیت شبه جزیره عربستان و تنگه باب المندب تأثیرگذاری بالایی داشته باشد. ثانیاً انرژی متراکم در جمعیت رو به رشد یمن را به سمت اهداف خاص هدایت کند. در همین رابطه خدمتی که علی عبدالله صالح در طول سه دهه گذشته برای سعودی ها و غربی ها انجام داد این بود که اولاً سرزمین یمن را در اختیار سعودی ها و غربی ها قرار داد و ثانیاً زمینه لازم برای شکل گیری جریان های فکری و فرهنگی بر اساس منافع سعودی ها و غربی ها را فراهم آورد و از رشد جریان های مخالف جلوگیری کرد و یا موجب تضعیف آنها شد. غربی ها، اهمیت مناطق استراتژیک جهان از جمله یمن را بخوبی درک می کنند. مختصر اینکه اگر کشور یمن بطور کامل از کنترل قدرت های غربی خارج شود قطعاً امنیت سعودی و شبه جزیره عربستان از بین خواهد رفت و به دنبال آن حرمین شریفین، خلیج فارس، نفت خاورمیانه و... در یک کلام قلب جهان اسلام از چنگ قدرت های بزرگ خارج خواهد شد. 
🌍اقوام و نژادها🌎 مردم يمن از اقوام سامي و عرب قحطاني هستند كه عرب قحطاني مادر و ريشه عربيت است كه عرب‌ها را بدان منسوب مي‌دارند. مردمي كه در بخش شمالي (يمن شمالي) زندگي مي‌كنند عرب هستند ولي در بخش جنوبي از سال‌ها قبل اقليّت‌هاي ديگري از كشورهاي هندوستان،‌ پاكستان، سومالي،‌ اريتره و اتيوپي به آنجا مهاجرت نموده‌اند. در حال حاضر گروه‌هاي نژادي بدين ترتيب است: 1. عرب 86 درصد،   2. هندي 3 درصد،   3. سوماليايي 1 درصد،   4. ديگران 10 درصد.
امروزه يمن ، از مناطق جنوب غربي عربستان سعودي و مناطق كوهستاني، نوار ساحلي درياي سرخ، مناطق تحت الحماية جنوب عربستان ، جزاير «كاماران»در نزديكي مرز غربي «پريم»در چند كيلومتري غرب و در منتهي اليه جنوب درياي سرخ، جزيرة «سوكوترا»در منتهي اليه شرقي درياي سرخ و در خليج عدن و جزاير «كورياموريا»در نزديكي سواحل عمان تشكيل شده است. اين كشور از شمال به عربستان سعودي و از مشرق به عمان، از جنوب به خليج عدن و از مغرب به درياي سرخ محدود است. يمن يكي از حاصل‌خيزترين مناطق شبه جزيره عربي به شمار رفته و به علّت دارا بودن موقعيّت خاصّ جغرافيايي و بنادر و جزاير مهم، در طول تاريخ مورد طمع استعمارگران بوده و صفحات تاريخ اين كشور را حوادث گوناگون پر كرده است. اين كشور از لحاظ استراتژيكي داراي اهميّت ويژه‌اي است، زيرا يمن جنوبي در بخش شمال غربي و شامل شرقي «باب المندب» قرار گرفته و اين تنگه بين درياي سرخ و اقيانوس هند واقع شده و نزديك‌ترين آبراه بين شرق و غرب مي‌باشد. اين كشور يكي از نقاط حساس استراتژيكي مورد نظر شرق و غرب است. يمن با تسلط بر تنگة «باب‌المندب» قادر به كنترل درياي سرخ بوده و حتّي مي‌تواند آنجا را با دارا بودن جزيرة مهم و استراتژيكي «بريم» ببندد. اين جزيره، تنگه «باب‌المندب» را به 2 بخش آبراه شرقي به نام «باب‌الاسكندر» و آبراه غربي به نام «ميون» تقسيم كرده است.
اقوام و نژادها مردم يمن از اقوام سامي و عرب قحطاني هستند كه عرب قحطاني مادر و ريشه عربيت است كه عرب‌ها را بدان منسوب مي‌دارند. مردمي كه در بخش شمالي (يمن شمالي) زندگي مي‌كنند عرب هستند ولي در بخش جنوبي از سال‌ها قبل اقليّت‌هاي ديگري از كشورهاي هندوستان،‌ پاكستان، سومالي،‌ اريتره و اتيوپي به آنجا مهاجرت نموده‌اند. در حال حاضر گروه‌هاي نژادي بدين ترتيب است: 1. عرب 86 درصد،   2. هندي 3 درصد،   3. سوماليايي 1 درصد،   4. ديگران 10 درصد.
🔴یمن دارای شهرهای تاریخی و مهمّ زیادی است كه اهمّ آنها عبارتند از 1- صنعا: شهر صنعا مركز استانی به همین نام و یكی از قدیمی‌ترین پایتخت‌های دنیا است. این شهر مركز سیاست و تجارت جمهوری یمن است. صنعا در میان اخباریون شهر "سام" و در اشعار "ازال" نامیده می‌شود. مركز آن صنعای قدیمی است كه دارای آثاری از معماری‌های اصیل و اماكن تاریخی می‌باشد.   این شهر نه تنها پایتخت دولت متحد، بلكه به معنی گوهری است كه در ازای سال‌ها مبارزه و دادن هزاران شهید و معلول، نصیب مردم یمن شده است. مردم این شهر در جنگ‌های داخلی 1968 بین سلطنت‌طلبان و جمهوری‌خواهان كه به مدّت 70 روز محاصره بودند، مقاومت و استقامت سختی از خود نشان دادند. 2-مأرب: مأرب مشهورترین شهر یمن باستانی است كه در شرق صنعا واقع شده و پایتخت قدیمی حكومت‌های "سبا" و ملكة سبا "بلقیس" بود كه دربارة این سرزمین در قرآن كریم آیات متعددی وجود دارد.   3-صعده: این شهر مركز استان صعده و یكی از مراكز اصلی است كه نقش مهم و عمده‌ای را در دوران اسلامی ایفا نموده، این شهر همچنین برای حجاج و تجّار عازم مكّه به منزلة توقف‌گاه بوده است. شهر قدیمی این منطقه كه با دیواری احاطه شده، مركز حكومت امام الهادی (اوّلین امام زیدی‌های یمن) بود و مسجدی نیز به همین نام در این شهر وجود دارد كه در شمال صنعا قرار گرفته و دارای ساختمان‌هایی است كه دیوارهای آن از سال‌های بسیار دور از گِل ساخته شده و هنوز هم پابرجاست. 4- شبوه: یكی دیگر از شهرهای یمن است. 5- ذمار: این شهر به علّت معماری خاصّ خود و مدارس اسلامی مشهور است. نام این شهر از نام یكی از پادشاهان سبا، یعنی ذمر علی گرفته شده است. مدرسة اسلامی معروف "الشمسیه" در این شهر قرار دارد. 6-الحوطه: این شهر مركز استان لاحج می‌باشد و یكی از مناطق توریستی یمن است و دارای باغ‌های معروفی به نام الحسینی است كه شهرت زیادی دارند. 7-عدن: عدن مركز استان عدن است و مركز اقتصادی و تجاری یمن محسوب می‌شود. عدن یك شهر باستانی است. این شهر مركز استراتژیك یمن محسوب می‌شد و اكنون مهم‌ترین گذرگاه طبیعی دریای عرب و اقیانوس هند و گذرگاه مهمی برای دریای سرخ است.
✏✏دین رسمی یمن دين رسمي مردم يمن اسلام است و ساير اديان كه درصد آنها بسيار اندك است از آزادي كافي برخوردار هستند. اكثريت جمعيّت اين كشور را مسلمانان تشكيل مي‌دهند. مسلمانان زيديّه اكثريت جمعيت را در اين كشور دارا مي‌باشد كه بيشتر در نواحي كوهستاني در يمن شمالي سكونت دارند و مسلمانان شافعي مذهب نيز حدود بيست و پنج درصد از جمعيّت اين كشور را تشكيل مي‌دهند. اكثريت مردم جنوب اين مذهب را دارند و در منطقة ساحلي «تهامه» زندگي مي‌كنند. يمني‌ها از انصار مي باشند و يكي از افتخارات آنها اين است كه خود را تنها كشوري مي‌دانند كه بدون جنگ و خونريزي و با رسيدن حضرت علي(ع) به عنوان فرستادة ويژة پيامبر اكرم(ص) به اسلام گرويدند. ۵ میلیون نفر از جمعیت یمن از سادات هستند که روی‌هم‌رفته از ۲۰۰ خانواده‌اند. ۹۰٪ آن‌ها سادات حسنی و ۱۰٪ از سادات حسینی هستند. بیشتر سادات یمن از فرزندان «یحیی الامام الهادی بن الحسین بن القاسم الرسی» از نوادگان حسن بن علی هستند که برادرش هم در یمن بود. «یحیی» در سال ۲۶۰ ه.ق. در زمان حکومت عباسی از مدینه به یمن رفت.
حوثی‌ها کیستند؟ ساختار عشیره‌ای و قبیله‌ای در یمن اهمیت زیادی دارد و در تحولات سیاسی آن تاثیرگذار بوده است. یکی از چند قبیله اصلی یمن قبیله همدان است که از آغاز دوره اسلامی، به خصوص در تحولات مربوط به شیعیان، نقش مهمی داشته است. حوثی‌ها هم خاندانی از قبلیه همدان یمن بوده‌اند. حسین بدرالدین حوثی، از این خاندان، روحانی زیدی شیعه و از رهبران اعتراضاتی در صعده، در شمال یمن بود که در سال (١٣٨٣) به درگیری نظامی میان نیروهای دولت مرکزی یمن با معترضان انجامید.
🔴سابقه گروه انصارالله در یمن چیست؟ انصارالله نام رسمی گروهی است که از آن با عنوان "حوثی‌ها" هم نام می‌برند؛ انصارالله در کمتر از دو دهه از یک گروه شورشی محلی، عملا به حاکم اصلی بخش‌هایی از یمن، از جمله پایتخت آن صنعا، تبدیل شده است. انصارالله یمن از دل گروهی به نام "شباب المومنین" درآمد، که اوایل دهه ١٩٩٠ ( ) در استان صعده تاسیس شد. شباب المومنین (جوانان مومن) به دنبال احیای جایگاه مذهب زیدی در جامعه یمن، و استفاده از قدرت سازماندهی آن در مقابل گروه‌های وهابی سنی فعال در یمن بود. آنها پس از دوره‌ای انفعال در سال (١٣٨٣) تجمع‌هایی با شعارهای "مرگ بر آمریکا" ترتیب دادند که واکنش دولت علی عبدالله صالح را برانگیخت. با تبدیل شدن این اعتراضات به شورش مسلحانه، نیروهای دولتی به تانک و هواپیمای نظامی متوسل شدند و ده‌ها نفر از حوثی‌ها در درگیری‌ با نیروهای دولتی در همان مقطع کشته شدند. به این ترتیب درگیری نظامی دامنه‌داری میان شبه‌نظامیان حوثی و دولت شکل گرفت که شش سال به درازا کشید تا سرانجام توافق آتش‌بسی بین دو طرف برقرار شد.
🔴آیا حوثی‌ها یک گروه شیعی هستند؟ انصارالله یمن حول حسین بدرالدین حوثی، روحانی شیعه زیدی شکل گرفت. اعتراضات اولیه آن از نماز جمعه آغاز شد و با آموزه‌های مذهبی جذب نیرو کرد. مخالفت با گروه‌های وهابی سنی هم یکی از مسایل اولیه این گروه بود. اما نه همه آنها که زیر چتر حوثی‌ها جمع شده‌اند شیعه زیدی هستند و نه همه شیعیان زیدی یمن با حوثی‌ها موافقند. برخی روحانیون سنی از حوثی‌ها حمایت کرده‌اند، از جمله سعد بن عقیل، مفتی شافعی در شهر تعز. علی عبدالله صالح، رئیس جمهور سابق که حوثی‌ها بر دولتش شورش کردند و سرانجام هم او را کشتند، خودش زیدی بود.
13.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅✅تحلیل کامل درباره تحولات سیاسی در یمن
5.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴سخنان قدیمی رهبر انصار الله درباره ایران کلیپ زیرنویسه و صدا نداره
14.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇾🇪🇾🇪تشییع جنازه گسترده رهبر سابق انصار الله یمن