#سودان
⚠️⚠️علت جدایی سودان جنوبی از سودان
دولت سودان بر طبق توافقنامهٔ صلحی که در ۹ ژانویه ۲۰۰۵ در کنیا امضا شد و به جنگ داخلی دوم سودان پایان داد، به بخش جنوبی سودان این حق داده شد که بین اتحاد با بخش شمالی یا استقلال کامل از آن، یکی را انتخاب کند. بر اساس این توافقنامه قرار شد در ژانویه ۲۰۱۱ یک همهپرسی برای تعیین تکلیف قسمت جنوبی برگزار شود. در ۹ ژانویهٔ ۲۰۱۱ مردم جنوب سودان برای شرکت در یک همه پرسی درباره استقلال از بخش شمالی این کشور، به پای صندوقهای رای رفتند. نتیجهٔ همهپرسی به نفع استقلال جنوب سودان شد، کشور جدید آفریقایی روز نهم ژوئیه ۲۰۱۱، یعنی درست شش سال پس از معاهدهٔ صلح تاسیس شد و کییر رئیس جمهور آن کشور مستقل شد
با پذیرش این همهپرسی از سوی کشور مادر، جمهوری سودان جنوبی به عنوان پنجاه و پنجمین کشور در قاره آفریقا، یکصد و نود و ششمین کشور جهان و یکصد و نود و سومین کشور عضو سازمان ملل متولد شد.
#غرب_آسیا
@Westasia
#انبیا_در_غرب_آسیا
🌎انبیاء و خاورمیانه🌍
در مورد اين سوال بايد يادآور شويم كه تمام پيامبران در منطقه يك منطقه خاص يا به عبارت بهتر از فلسطين تا عربستان نبوده اند و ما تعداد زيادي پيامبر را داريم كه در ايران و منطقه شمال آفريقا و حتي اروپا و در ديگر نقاط دنيا ظهور كرده اند، هر چند كه تعداد زيادي از پيامبران در منطقه خاور ميانه مبعوث شده اندكه اين هم با هدف نهايي مبعوث كردن رسُل كه هدايت انسانها است منافاتي ندارد زيرا ديني را كه پيامبري ميآورد براي ديگر اقوام هم هست و به همه عالَم عرضه ميشود مثلا خداوند متعال در مورد قرآن ميفرمايد: «قران براي عالَم انذار دهنده است» (1) و اگر كسي دنبال حق است، به محض برخورد با او، آن را ميپذيرد، حال مي خواهد از هر منطقه و سرزميني باشد، چون ديني كه خداوند ميآورد بر حقيقت انسانيت و فطرت او مطابقت دارد. آنچه مهم است جهاني بودن زبان ديني است كه پيامبر ميآورد.
مطلب ديگر (كه در پاسخ به اين سؤال كه چرا پيامبران بيشتر از اين مناطق ظهور ميكردند و چرا در ميان اقوام ديگر ظهور نكردند)، اين است كه بايد گفت «ممكن است در آن قسمتها جمعيتي نبوده و يا اگر بوده ما دليلي نداريم كه خداوند براي آنها انبيايي نفرستاده است چون از همه انبيايي كه آمار و نامشان در جوامع روايي ما هست تنها نام بعضي در قرآن ذكر شده است (2)شايد در ميان آن اقوام نيز انبيايي بودهاند كه در قرآن قصه آنان نيامده است و اگر هم پيامبر اولوالعزمي در ميان آن اقوام نبوده، شايد به خاطر كم بودن جمعيت آن منطقه در آن زمان باشد».(3) «گروهي از عارفان و حكيمان به استناد برخي از تواريخ، حضرت ادريس را همان هرمس پنداشتند، هم چنان كه حضرت شيث را همان آغاثا ذيمون دانستند و عدهاي شايد بر اثر همين هرمس و آغاثاذيمون و فيثاغورس، مانند آنها مثل ارسطو... را از انبيا دانستند». (4) كه اينان از اقوام ديگري هستند و از خاورميانه برنخواستهاند.
همچنين «يكي از لوازم نبوت عامه اين است كه هيچ مردمي بدون راهنما نيستند و ممكن نيست، خداوند ملتي را بدون راهنما رها كند، زيرا خدا مربّي، مدبر انسان است و انسان مسافري است كه عوالمي را پشت سر گذاشته و عوالمي را در پيش روي دارد. از اين رو امكان ندارد جمعيتي در منطقهاي زندگي كند و خداوند براي آنها راهنما نفرستد». (5 )، حضرت آية الله جوادي آملي در اين ضمينه در جاي ديگر مي فرمايد:بالاخره خداوند يا خود پيامبر يا اوصياي او يا كتاب او را براي ديگران ارسال مي كند. (6) از طرفي ديگر مركز نبوت و رسالت انبيا يك روستا و يا يك منطقه كوچك و محدود نبود... و صداي انبيا هميشه از مراكز كشورها برخاسته است، زيرا وظيفه آنان ابلاغ پيام الهي به همه مردم آن منطقه است و اين رسالت بدون شهرتِ دعوت و شيوعِ دعوي حاصل نميشود و آن شهرت و اين شيوع بايد ازمركز جمعيت و هسته مركزي اجتماع تودهها شكل يابد. (7) در زمانهاي قديم، بعضي اقوام مانند سرخپوستها در گوشهاي گنگ از دنيا زندگي ميكردند كه كسي از آنان خبري نداشت و آنها هم از كسي خبري نداشتند. حال اگر پيامبري در ميان آنان بيايد امّا در مركز كشور نيايد دعوت او عمومي نخواهد شد و صداي او به گوش جهانيان نميرسد. چنان كه پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ هنگام رسالت به كشورهايي مانند: روم و ايران نامه نوشت و آنان را دعوت به دين اسلام كرد و «خود پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ ميفرمودند: كه من اختصاص به قوم خاصي ندارم، من براي سياه پوست و زردپوست و سفيد پوست مبعوث شدهام» (8). و همين باعث ميشود كه صعيب از روم و سلمان از ايران دور پيامبر ـ صلّي الله عليه و آله ـ جمع شوند. در آخر به اين نكته بايد اشاره شود كه نبوت انبيا دو گونه بوده است. بعضي از انبياء براي قوم خاصي مبعوث ميشدند مثل حضرت موسي ـ عليه السّلام ـ كه براي قوم بني اسراييل مبعوث شده بود(9) و دعوت خويش را فقط در قوم بنياسراييل گسترش داد (10) و بعضي ديگر از انبيا مثل پيامبر اكرم ـ صلّي الله عليه و آله ـ دعوتش فراگير و جهان شمول بود و براي تمام مردم مبعوث گرديده بود. (11) لذا شايد در يك زمان چند پيامبر با هم براي چند قوم مبعوث ميشدند و در جوامع روايي و قرآن نام بعضي از آنها برده شده است، ولي بخاطر دلايلي به بعضي ديگر اشاره نشده است و اين عدم ذكر نام آنان دليل بر عدم وجود آنان نيست.
#غرب_آسیا
@Westasia
#انبیاء_در_غرب_آسیا
در پايان كلامي را از حضرت آية الله مكارم شيرازي نقل مي كنيم كه ايشان در پاسخ به اين سوال اينگونه جواب داده اند: با توجه به وضع پيدايش جوامع بشري، و ظهور تمدّن انساني، اين مسئله جاي شگفتي نيست كه اكثر پيامبران در منطقه خاور ميانه بوده اند، زيرا مورخان بزرگ جهان تصريح مي كنند كه مشرق زمين مخصوصاً شرق ميانه، گهواره تمدن انساني است و منطقه اي كه به نام هلال خصيب است(هلال خصيب يعني هلال پر بركت كه اشاره به منطقه اي است كه از دره نيل شروع مي شود و تا مسير دجله و فرات و اروند رود ادامه پيدا ميكند زادگاه تمدن
هاي بزرگ جهان است).
تمدن مصر باستان كه قديمي ترين تمدّن شناخته شده جهان است، تمدّن بابل در عراق، تمدن يمن در جنوب حجاز، همچنين تمدّن ايران و شامات، همه نمونه تمدن هاي معروف بشري هستند ... قدمت تمدن انساني دراين مناطق به هفت هزار سال يا بيشتر باز مي گردد.
از سوي ديگر، رابطه نزديكي ميان تمدن انساني و ظهور پيامبران بزرگ است، زيرا انسان هاي متمدن نياز زيادي به آيين هاي الهي دارند، تا هم قوانين حقوقي و اجتماعي را تضمين كرده، جلو تعديات و مفاسد را بگيرد، و هم فطرت الهي آن ها را شكوفا سازد.
به همين دليل مي گويم نياز بشر امروز مخصوصاً كشورهايي كه از تمدن و صنعت سهم بيشتري دارند، به مذهب، از هر زمين بيشتر است.
اقوام وحشي و يا نيمه وحشي، آمادگي زيادي، براي پذيرش مذاهب ندارند، و اگر مذهب را پذيرا شوند، قدرت نشر آن را ندارند. (12).
#غرب_آسیا
@Westasia
#انبیاء_در_خاورمیانه
🔴چرا پیامبرانی که ما می شناسیم معمولاً در خاورمیانه هستند!؟
چند علت دارد که عبارتند از
الف) خاورمیانه، محل تلاقی سه قاره بزرگ آسیا، اروپا و آفریقا بوده و مشتمل بر قلمروها و آب راه هایی است که در زمره پر اهمیت ترین مناطق استراتژیک جهان می باشد، به همین جهت، خاورمیانه از نخستین خاستگاه های تمدن های جهان بوده است. لذا پیامبران بزرگ الهی مانند مسیحیت، اسلام، یهودیت در این مهد تمدن مبعوث شده اند.
ب) بر اساس روایات، در جامعه بشری حدود 124 هزار پیامبر الهی آمده اند که از این میان، تنها نام 25 نفر از آن ها در قرآن ذکر شده است، که معمولاً ایشان در خاورمیانه بوده اند؛ و این، به معنا نیست که آن هایی که ما نمی شناسیم در خاورمیانه باشند، بلکه امکان دارد این پیامبران الهی در سرزمین های دیگر مبعوث شده باشند که جامعه عرب آن زمان، شناختی نسبت به آن ها نداشته است، به همین خاطر در قرآن ذکری از آن ها نشده است. در برخی از روایات به این نکته اشاره شده است: «عمروبن العاص» بعد از سفر اسکندریه خدمت حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) آمد، حضرت از او پرسیدند که در اسکندریه چه دیدی؟ عمرو گفت: یا رسول اللّه قومی را دیدم که طیلسان (شِنِل) بر دوش می اندازند و حلقه حلقه جمع می شوند و از مردی نام می بردند که نامش ارسطاطالیس است؛ خدا لعنتش کند! پس آن حضرت فرمود: ساکت شو ای عمرو! همانا ارسطاطالیس پیامبر بود امّا قومش او را نشناختند». (علامه حسن زاده، قرآن و عرفان و برهان از هم جدائی ندارند، مؤسسه مطالعاتی و تحقیقات فرهنگی، تهران ، 1379ش،ص10
#غرب_آسیا
@Westasia
#نبرد_قرقیسیا
نبرد قرقیسیا، از جنگهای سفیانی و نام منطقهای است که در روایات مربوط به آخرالزمان و سفیانی از آن یاد شده است. بنابر برخی روایات اسلامی در آخرالزمان و در آستانه ظهور امام مهدیجنگها، فتنهها و آشوبهای گسترده و فراوانی روی میدهد. او با سپاهی بزرگ به سمت عراق رهسپار میشود و در میانه راه در منطقهای به نام قرقیسیا در شمال سوریه امروزی، میان او و سپاهی دیگر، جنگی هولناک در میگیرد.
#غرب_آسیا
@Westasia
#نبرد_قرقیسیا
🔴روایات درباره نبرد قرقیسیا🔴
✅روایتی منسوب به پیامبر(ص):
«فتنهای به پا میشود و به دنبال آن فتنهای دیگر برمیخیزد. فتنه اول در مقایسه با دوم همانند تازیانه خوردن است در مقایسه با ضربات لبه تیز شمشیر! سپس فتنهای پدید میآید که همه محرمات در آنحلال شمرده شود! آنگاه خلافت به بهترین مردم روی زمین میرسد در حالی که او در خانهاش نشسته باشد.
✅امام باقر (ع) در روایتی خطاب به میسر ضمن پرسش از فاصله محل اقامت او تا قرقیسیا به بزرگی و بیسابقه بودن نبردی که در این منطقه رخ خواهد داد، اشاره کرده و میفرماید
«ای میسر! از اینجا تا قرقیسیا چقدر راه است؟ عرض کردم: همین نزدیکیها است، در ساحل فرات قرار دارد. پس فرمودند: اما در این ناحیه واقعهای رخ خواهد داد که مانند آن از زمانی که خداوند تبارک و تعالی، آسمانها و زمین را آفریده اتفاق نیفتاده و تا زمانی هم که آسمانها و زمین برپا هستند مانند آن اتفاق نخواهد افتاد. سفرهای است که درندگان زمین و پرندگان آسمان از آن سیر میشوند.
✅روایتی منسوب به امام باقر (ع):
«واقعهای برای فرزندان عباس و مروان در قرقیسیا روی خواهد داد که پسر نوجوان در آن پیشامد پیر گردد و خداوند هرگونه یاری را از ایشان برگیرد و به پرندگان آسمان و درندگان زمین الهام کند که از گوشت تن ستمگران، خود را سیر کنید، سپس سفیانی خروج خواهد کرد.»[۳]
✅روایتی منسوب به امام باقر (ع) درباره ارتباط نبرد قرقیسیا وخروج سفیانی:
«سپاهیان سفیانی از قرقیسیا عبور خواهند کرد و در آنجا به نبرد خواهند پرداخت، پس صد هزار نفر از ستمگران در آنجا به قتل خواهند رسید. آنگاه سفیانیسپاهی را به سوی کوفه روانه میسازد که تعداد آنها به هفتاد هزار نفر میرسد.»
✅روایتی منسوب به امام صادق(ع):
«همانا برای خداوند در قرقیسیا سفرهای است که سروش آسمانی از آن خبر میدهد، پس ندا میکند ای پرندگان آسمان و ای درندگان زمین! برای سیر گشتن از گوشت ستمکاران شتاب کنید.»[۵]
🔴🔴روایت اهل سنت
«سفیانی با سپاهیان خود بر آنان غالب میشود و ترک و روم را در قرقیسیا به قتل میرساند تا اینکه درندگان زمین از گوشت آنان سیر میشوند.»
ابن حماد در روایت دیگری از امام علی(ع) نقل میکند:
«سفیانی بر شام غالب میشود، آنگاه در قرقیسیا نبردی بین آنان رخ میدهد، تا اینکه پرندگان آسمان و درندگان زمین از کشتههای آنان سیر میشوند.»[۷]
#غرب_آسیا
@Westasia
#نبرد_قرقیسیا
⚠️⚠️زمان این نبرد
نبرد قرقیسیا در ماه شوال و میان دو رخداد بزرگ روی میدهد:
نخست خروج سفیانی
دوم ظهور امام مهدی (عج)
#غرب_آسیا
@Westasia
#نبرد_قرقیسیا
🔴🔴علت این نبرد بزرگ
آنچنان که از روایات برمیآید نبرد قرقیسیا بر سر گنجی است که در ناحیه فرات پیدا میشود. ممکن است مراد این روایات از گنج چیزی غیر از گنج در معنای لغوی آن باشد و این روایات نیازمند تاویل باشند. ابن حماد به نقل از پیامبر(ص) از این گنج چنین گزارش میدهد:
«فرات از کوهی از طلا و نقره پرده برمیدارد، سپس بر سر آن جنگ میشود. به طوری که از هر نه نفر، هفت نفر کشته میشود، پس اگر آن را درک کردید به آن نزدیک نشوید.
در الفتن و الملاحم از ابن کثیر نیز به نقل از پیامبر(ص) به پیدا شدن گنج اشاره شدهاست:
«به زودی فرات از گنجی از طلا پرده برمیدارد، پس هر کس آن را یافت، نباید چیزی از آن برگیرد.
ابن حسام جونپوری نیز در کتاب البرهان به ماجرای کوه طلا در فرات چنین اشاره مینماید:
«قیامت برپا نمیشود، مگر اینکه فرات کوهی از طلا را آشکار میسازد، مردم بر سر آن گنج به نبرد برمیخیزند و نه دهم آنان کشته میشوند.
✅✅نویسنده کتاب عصر ظهور در بحث از جنبش سفیانی چنین آوردهاست:
«هدف اصلی سفیانی از جنگ عراق سلطه یافتن بر آن کشور و ایجاد مقاومت در برابر نیروهای ایرانی و زمینهسازان ظهور حضرت، که از مسیر عراق به سویسوریه و قدس پیش میروند، خواهد بود. ولی در راه عراق در اثر حادثه عجیبی جنگ قرقیسیا رخ میدهد و آن حادثه پیدا شدن گنجی در مجرای فرات و یا نزدیک مجرای رود فرات است. به طوری که عدهای از مردم برای دست یافتن به آن، دست به تلاش میزنند و آتش جنگ بین آنها شعلهور میشود و بیش از ۱۰۰ هزار تن از آنها کشته میشوند و هیچ یک به پیروزی قطعی نمیرسند و به آن گنج دست نمییابند. بلکه همگی از آن منصرف شده و به مسایل دیگر مشغول میشوند.
#غرب_آسیا
@Westasia
🌍کانال غرب آسیا🌍
(🚫خاورمیانه)
ویژگی های کانال ما👇
🚫⚠️بیوگرافی کامل کشورهای غرب آسیا درآن ذکر شده
📙📙دقیق ترین تحلیل های سیاسی ایران ومنطقه رو در این کانال دنبال کنید👇👇
🔴دعوای اصلی در غرب آسیا برسر چیست؟؟
#غرب_آسیا
https://eitaa.com/joinchat/2796093485C948123bb80
✅✅هشتگ های زیر رو کلیک کنید و استفاده کنید👇👇
#خاورمیانه
#کشور_های_غرب_آسیا
#غرب_آسیا
#ویژگی_های_استراتژیک_غرب_آسیا
#نقشه
#عراق
#شناخت_احزاب_عراقی
✅✅هشتگ های زیر رو کلیک کنید واستفاده کنید👇👇
#مقاومت
#شاخه_های_ارتش_بین_المللی_مدافعان_حرم
#غرب_آسیا_از_نظر_ایران
#حشد_الشعبی
#برخی_از_رهبران_مقاومت_در_عراق
#تنگه_هرمز
#غرب_آسیا
@Westasia