هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔸تاریخ همواره به ما نشان می دهد که با هر تحول عمده وجدید در فناوری اطلاعات، دوره ای از بی ثباتی بزرگ پیش می آید که اغلب به درگیری های بین المللی منجر می شود.
وستانیوز(فراخط)
@amniatemeli
الوعده وفا
بزودی مجموعه وستانیوز کانال بزرگی را برای تحلیل و بررسی تحولات داخلی کشور راه اندازی خواهد کرد
کانالی بسیار متفاوت و کاربردی که واکنش همگان را بدنبال خواهد داشت
وستانیوز
🔸وزیر خارجه ایران:توافقی بین ایران و عربستان برای ادامه گفتوگوها صورت گرفت که منجر به عادیسازی روابط میشود
ایران اماده تامین سوخت و تولید برق در لبنان است
ما از گفتگو بین سوریه و ترکیه خرسندیم و معتقدیم که میتواند به نفع دو کشور منعکس بشود
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔻تهدید ترکیبی یک اصطلاح کلی است که طیف گسترده ای از شرایط و اقدامات از جمله؛«تهدیدهای چندوجهی، کم شدت، جنبشی و همچنین غیر جنبشی، جنگ سایبری، تروریسم، دزدی دریایی، جنایات سازمان یافته فراملی و تکثیر سلاح های کشتار جمعی» در بر می گیرد.
🔸"جنگ ترکیبی" که در تفکر نظامی ایالات متحده در اواسط دهه 2000 میلادی ظهور کرد، استفاده هماهنگ و ترکیبی نظامی (استفاده از زور) و غیرنظامی (تاکتیک های نامنظم، بی نظمی جنایی، اقدامات تروریستی و غیره) را توصیف می کند.
🔹بی شک،دستیابی به "اثرات هم افزایی در ابعاد فیزیکی و روانی تعارض" مهم ترین حوزه جنگ ترکیبی به شمار می رود.
وستانیوز(فراخط)
@amniatemeli
🔸شنتوپ سفر رئیس پارلمان سوئد به ترکیه را لغو کرد.
رئیس مجلس ترکیه در واکنش به انجام اقدام حامیان گروه تروریستی پ.ک.ک/ی.پ.گ، سفر رسمی رئیس پارلمان سوئد به آنکارا را لغو کرد.
وستانیوز(فراخط)
🔸شروط «بشار اسد» برای استمرار دیدار مقامات سوریه و ترکیه
رئیس جمهور سوریه در دیدار با فرستاد ویژه پوتین گفت که لازمه اثر بخشی هر گونه دیدار با مسئولان ترکیه این است که اشغالگری پایان یابد و حمایت از تروریسم هم متوقف گردد.
بشار اسد گفت دیدارهای مقامات سوریه و ترکیه برای اینکه مثمر ثمر باشد، باید مبتنی بر هماهنگی و برنامهریزی قبلی بین سوریه و روسیه باشد تا «اهداف و نتایج ملموسی که سوریه از این دیدارها در پی آن است، محقق شود؛ لذا باید این نشستها بر مبنای اصول ملی حکومت و مردم [سوریه] مبتنی بر پایان اشغالگری و توقف حمایت از تروریسم باشد.»
وستانیوز(فراخط)
🔸 در تازه ترین روابط رو به گسترش ارمنستان و هند، ارمنستان برای نوسازی جنگنده های سوخو 30 و آموزش خلبانان از هند درخواست کمک کرد.
قطعا روابط بین پاکستان و آذربایجان در تصمیم رهبران هندوستان برای ورود به اولین عرصه چالش برانگیز بین المللی هند و منطقه بسیار تنشزای قفقاز بیشترین تأثیر رو داشته است و الا شاید ریسک محک زده شدن تسلیحات خود را در این کانون توجه جدید جهانی هرگز نمیپذیرفت!
وستانیوز(فراخط)
🔸واکنش آمریکا به برنامه ریزی ایران برای حضور در تنگه پاناما
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا:
ما از این ادعای نیروی دریایی ایران آگاهی داریم.
همچنان بر تلاش ها و اظهارات ایران مبنی بر قصدش برای توسعه حضور نظامی در نیمکره غربی نظارت میکنیم.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیش از این گفته بود: نیروی دریایی ارتش تا امروز در تمامی تنگههای راهبردی دنیا حضور داشته و تنها در ۲ تنگه حضور نداشتهایم که در یکی از این تنگهها امسال حضور پیدا میکنیم و در حال برنامهریزی برای حضور در تنگه پاناما هستیم.
وستانیوز(فراخط)
🔸نگرانی رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی از پیشرفت هستهای ایران
رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی از نگرانی این رژیم نسبت به پیشرفت برنامه هستهای ایران خبر داد.
آویو کوخاوی مدعی شد که ایران هم اکنون اورانیوم کافی برای ساخت چهار بمب اتمی در اختیار دارد. وی افزود: ایران می تواند سه بمب را با اورانیوم ۲۰ درصد و یک بمب را با اورانیوم ۶۰ درصد بسازد.
کوخاوی اضافه کرد: پیشرفت آنها کند است ولی نگرانی اصلی به تغییراتی در زمینه ساخت سانترفیوژهای پیشرفته مربوط می شود.
وی مدعی شد که در سال گذشته سه سناریو برای حمله به تاسیسات هستهای ایران آماده شد.
رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی که دوشنبه آینده مسئولیتش در این سمت به پایان میرسد و جای خود را به هرتزی هالیوی میدهد، توافق ترسیم مرزها با لبنان را خوب ارزیابی کرد و مدعی شد، این توافق همه منافع امنیتی اسرائیل را برآورده کرده است.
کوخاوی با بیان اینکه حزب الله در صورت به بن بست رسیدن گفتگوها در این باره برای درگیری آماده شده بود افزود: این توافق به سود اسرائیل و ارتش است.
وی مدعی شد در صورتی که حزب الله دست به اقدامی می زد ما برای مقابله آماده بودیم.
وستانیوز(فراخط)
🔸رئیس ستاد ارتش اسرائیل:
ارتش اسرائیل سال گذشته 3 برنامه مرتبط با حمله به ایران اجرا کرد و اماده حمله به حزب الله لبنان است
وستانیوز(فراخط)
🔸آمریکا اعلان کرد به شرطی جنگنده F-16 را به ارتش ترکیه میفروشد که این کشور با عضویت سوئد و فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو موافقت کند
وستانیوز(فراخط)
🔸اسرائیل به اوکراین سیستم های هشدار هوشمند برای پهپادها و موشک ها می دهد.
به گفته یوهن کورنیچوک، سفیر اوکراین در اسرائیل، این کشور احتمالاً در آینده نزدیک فناوری اسرائیل را دریافت خواهد کرد.
او گفت: "کار بر روی انتقال فناوری های اسرائیلی مربوط به هشدار هوشمند موشک ها و پهپادها ادامه دارد. یعنی این فناوری رسما توسط طرف اسرائیلی منتقل می شود. و فکر می کنم بعد از مدتی آن را به طور کامل دریافت کنیم
وستانیوز(فراخط)
🔸نخست وزیر مجارستان با انتقاد از رویکرد جنگ افروزانه غرب در اوکراین اعلام کرد این جنگ برندهای جز آمریکا ندارد.
«ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان امروز جمعه اعلام کرد که آمریکا تنها برنده درگیری نظامی در اوکراین است.
نخست وزیرمجارستان، که از مخالفان همیشگی سیاستهای اروپا در قبال جنگ در اوکراین است، در این باره گفت که از منظر اقتصادی، اروپا بزرگترین بازنده جنگ در اوکراین است واین در حالیست که آمریکا قطعاً برنده این جنگ است
وستانیوز(فراخط)
🔸گفتگوی تلفنی مسئول خارجه رژیم صهیونیستی با وزیر خارجه جمهوری باکو
الی کوهن مسئول جدید امور خارجه رژیم صهیونیستی در توئیتی اعلام کرد که به مناسبت افتتاح سفارت جمهوری باکو در اسرائیل، از بایراموف جهت سفر به اسرائیل دعوت به عمل آورده است.
وی افزود که در این گفتگو دو طرف بر افزایش روابط همه جانبه تأکید کردند.
وستانیوز(فراخط)
🔸منابع خبری اروپا از وقوع انفجار در خط لوله گاز میان کشورهای لتونی و لیتوانی خبر میدهند
وستانیوز(فراخط)
🔸جورج دیک سفیر اسرائیل در آذربایجان در مصاحبه با روزنامه تایمز اسرائیل: طی چند سال گذشته، اسرائیل و آذربایجان روابط کاملاً متنوعی داشتهاند.
افزایش پروازهای منظم بین اسرائیل و آذربایجان برای ماههای آینده برنامهریزی شده است.
واکنش عمومی در آذربایجان به تصمیم برای افتتاح سفارت در اسرائیل بسیار مثبت بود.
یک روز قبل از حمله موشکی به شهر گنجه در ۱۷ اکتبر ۲۰۲۰، من تصمیم گرفتم از شهر دیدن کنم. این موشک در وسط یک منطقه مسکونی اصابت کرد و بسیاری از غیرنظامیان کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند. البته من ترسیده بودم. در راه گنجه، گزارشهایی از پرتاب موشکهای جدید (از ارمنستان) شنیدیم. جایی که ما میرفتیم، هیچ پناهگاهی وجود نداشت، جایی برای پنهان شدن نبود. اما وقتی تصمیم گرفتم به آنجا بروم، هیچ چیز دیگری مهم نبود. با صحبت با مردم در محل تخریب، در پناهگاههای موقت، در خیابانها، داستانهایی شنیدم که مرا به لرزه درآورد.
واکنش به بازدید از گنجه باورنکردنی بود. من انتظار این را نداشتم مردم هنوز از سفر من به عنوان نقطه عطفی در روابط دو کشور یاد میکنند. این یک لحظه مهم در حرفه دیپلماتیک من بود.
اکثر آذربایجانیها وقتی میفهمند من یک عرب مسیحی هستم متعجب و گیج میشوند. هنوز خندهدار است وقتی در ۲۴ دسامبر همچنان به من «حنوکا» را تبریک میگویند، نه «کریسمس» را.
بسیاری از دوستان من از مدرسه و از جنبشهای جوانان ارمنی هستند. من معلمان ارمنی داشتم که تاثیر زیادی روی من گذاشتند و آنها را دوستان صمیمی خود میدانم.
اسرائیل از کودکان آذربایجانی و ارمنی میخواهد که از نو به عنوان همسایگان خوب در صلح و رفاه زندگی کنند.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
#آموزش_سیاسی
✅نظام های حزبی
در کشورهای مختلف ، نظام های حزبی گوناگونی وجود دارد :
نظام دو حزبی
نظام چند حزبی
نظام تک حزبی
الف - نظام های دو حزبی : اولین بار در انگلستان پدیدار شد و سپس رشد پیدا کرد ( الان حزب کار و حزب محافظه کار ) . در نظام های دو حزبی ، حزب سوم یا ائتلاف های موقت نادیده گرفته می شود . برای مثال در انگلستان حزب لیبرال ، اهمیت چندانی در مجلس عوام ندارد یا در ایالات متحده بجز حزب دموکرات و جمهوری خواهان ، بقیه سهم مهمی در قدرت ندارند . همانطوری که بیان شد تقسیم جامعه به دو حزب سبب نادیده گرفتن شدن شمار زیادی از دیگر منافعی می شود که در قلمرو این دو حزب قرار نمی گیرند .
ب - نظام چند حزبی : در اروپا بیشتر رایج است و معمولا هیات وزیران گاها بصورت ائتلافی تشکیل می شوند زیرا هیچ حزبی اکثریت مطلق را بدست نمی آورد . اگر احزاب همچنان در ائتلاف بمانند ، حکومت پایدار خواهد بود . در غیر این صورت حکومت جدیدی موجودیت می یابد . اما در کنار فواید چند حزبی و افزایش مشارکت مردمی ، نظام چند حزبی قوه مقننه کشور را، به محل دسیسه ها و عرصه کشمکش های جناحی تبدیل می کند که می تواند بی ثباتی را به همراه داشته باشد . حتی وجود چنین نظام هایی می تواند مردم را در انتخاب راه حل های مسایل جامعه شان ، سرگردان کند .
پ - نظام تک حزبی : این گونه نظام ها ( یا جبهه متحد احزاب ) در کشورهایی که ایدئولوژی سیاسی بر نظام سیاسی آنها حاکم است ، وجود دارد . به عنوان مثال حزب کمونیست چین . فاینر معتقد است که در نظام تک حزبی ، حزب بودن معنایی ندارد بلکه استبداد مکتبی یا شخصی وجود دارد . در چنین نظام هایی رهبری انحصاری است . مجالس قانونگذاری فقط صورت ظاهری داشته و اپوزیسیون ، سرکوب می شود . البته همه نظام های تک حزبی را نمی توان محکوم کرد . برای مثال ، ترکیه با رهبری اقتدارگرایانه آتاتورک ، شکلی از دموکراتیک را به صحنه سیاست کشاند . یا بسیاری از دولت های در حال رشد در آسیا ، آفریقا و آمریکای لاتین یا نمونه ملموس تر آن کشور چین که به قدرت اقتصادی بالایی دست یافت .
بطور کلی احزاب ستون فقرات دموکراسی هستند، که شاید 7 کارویژه مهم زیر را بتوان برای آنها مترتب دانست :
1 - گزینش نامزدهای انتخاباتی
2 - تدوین سیاست های عمومی
3 - انتقاد از حکومت
4 - آموزش سیاسی
5 - واسطه میان مردم و حکومت
6 - تسهیل در امر حکومت پارلمانی
7 - گردآوری همفکران
احزاب می توانند استبداد قوه مجریه را مهار کرده و کشور را از آشوب نجات دهند . اعتبار قوه مقننه را افزایش داده و بین ارگانهای حکومت هماهنگی ایجاد کنند . آموزش سیاسی را در جامعه بسط داده و روحیه انضباط را رواج دهند . در عین حال و با دارا بودن منافعی که احزاب برای یک نظام سیاسی و کشور دارند ، نقایص بسیاری بر کارکرد احزاب ( فارغ از تک یا دو یا چند حزبی بودن ) وارد است :
الف - منافع حزب به منافع مردم ترجیح داده می شود .
ب - فرقه گرایی و تفرق حاصل و وحدت میان جامعه تضعیف می شود .
پ - افراد با استعداد و شایسته حزب مخالف نادیده گرفته می شود .
ت - ریاکاری ، دو رویی ، تملق و چاپلوسی و از همه مهمتر دروغ در جامعه افزایش می یابد .
ث - مسئولیت ها ممکن است به گروهی واگذار شود که شعارهای جذابتری می دهند .
ج - اتلاف پول و فرصتی برای فرصت طلبان است .
چ - جامعه در معرض بمباران مطالب و خبرهای نادرست از سوی حزبی می شود که از منابع مالی و اسپانسرهای قوی تری برخوردار است .
اگر جامعه از آموزش سیاسی و آگاهی عمومی مطلوب تری برخوردار باشد ، در این صورت معایب نظام های حزبی تا حد زیادی رفع و این جزء ضروری و جدایی ناپذیر دموکراسی، می تواند برجای بماند.
منبع : بنیادهای علم سیاست — عبدالرحمن عالم
وستانیوز(فراخط)
@amniatemeli
🔸هیئتهایی از روسیه، ایران و ترکیه در ۱۰ فوریه در مسکو گرد هم میآیند تا درباره تصمیمات توزیع عادلانه غلات در سراسر جهان به منظور جلوگیری از بحران غذایی بحث کنند.
وستانیوز(فراخط)
🔸امیر عبدالهیان: تامین حداکثری امنیت ملی ایران و منطقه مورد توجه جدی ماست
وزیر امور خارجه:
آخرین تحولات منطقه را از نگاه ارزیابیهای حزب الله لبنان بیان کردند و ما در خصوص موضوعات مهمی همچون پرونده یمن، وضعیت در اوکراین، افغانستان و موضوع مذاکرات هستهای و آنچه که مداخلات برخی کشورها در اغتشاشات را شامل میشد گفتوگو کردم.
همچین به دلیل روی کار آمدن دولت جعلی نتانیاهو در کشور جعلی اسراییل یا فلسطین اشغالی آخرین وضعیت را مورد ارزیابی قرار دادیم.
اطمینان حاصل کردیم مقاومت در لبنان و در دیدارم با زیاد النخاله دبیرکل جنبش جهاد اسلامی مقاومت در حماس و چه در حوزه جهاد اسلامی و چه در سایر حوزه جهادی در بهترین وضعیت قرار دارد و این یعنی تامین حداکثری امنیت ملی ایران و منطقه مورد توجه جدی ماست و رژیم صهیونیستی در ضعیفترین وضعیت خود با بحرانهای چندلایه دست و پنجه نرم میکند.
وستانیوز(فراخط)
⭕️راه اندازی کانال فراخط
🔹 بنابر درخواست مکرر مخاطبین وستانیوز، رسانه فراخط(وستانیوز) برای بررسی تحولات داخلی کشور راهاندازی شد.
🔺این رسانه چالش های مختلف سیاسی، اجتماعی،فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و ... کشور را با نگاه جدید منعکس و بررسی می کند.
🔺فراخط آماده پذیرش و بررسی چالشهای شهر و محل زندگی شماست.
🔴 فراخط همیشه برخط
https://eitaa.com/joinchat/1482555655Cba3643e10d