فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸معراج ۵۳۲ جدیدترین پهپاد کامیکازی سپاه
معراج ۵۳۲، پهپادهای کامیکازی نیروی زمینی سپاه است:
برد ۴۵۰ کیلومتر
ارتفاع پروازی۱۲ هزار پا
مدت زمان پرواز ۳ ساعت
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
🔺موضع آمریکا در قبال تلاش های روسیه
🔹در دهه 1990، دولت کلینتون با روسیه مانند یک دموکراسی در حال ظهور، دوست و شریک ایالات متحده رفتار کرد. سپس به یلتسین کمک اقتصادی برای کاهش اثرات انتقال دردناک اقتصادی بازار داخلی پیشنهاد شد و در سال 1998، روسیه به گروه کشورهای صنعتی پیشرفته جی -7 (که به جی -8 تبدیل شد) پیوست.
🔸 با این حال، واشنگتن پس از فروپاشی شوروی شاهد یک خلاء امنیتی در اروپای شرقی نیز بود. منطقی به نظر می رسید که شکاف موجود را با پیشنهاد عضویت در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی که در واقع یک اتحاد دفاعی به کشورهای تازه دموکراتیک اروپای مرکزی و شرقی که البته مشتاق پیوستن به آن بودند، پُر کند. پیروزی حزب ناسیونالیست ولادیمیر ژیرینفسکی در انتخابات دومای ایالتی در سال 1993 زنگ خطری بود مبنی بر اینکه روسیه می تواند «بد شود» و به روش امپریالیستی سابق خود بازگردد.
🔹در اوایل سال 1994، پرزیدنت کلینتون علناً از ایده گسترش عضویت در ناتو حمایت کرد و آن را برای اروپا لازم دانست. برای پیوستن به این اتحاد دفاعی، متقاضیان بایستی دارای دموکراسی بوده و مایل به قرار دادن نیروهای خود تحت فرماندهی ناتو (که به معنای یادگیری زبان انگلیسی، خرید سیستم های تسلیحاتی سازگار، پذیرش پایگاه های ناتو در قلمرو خود و غیره ) باشند.
🔸در مقابل، طبق ماده پنچ منشور ناتو، ائتلاف متعهد شد که از هر کشور عضوی که مورد حمله قرار میگیرد دفاع کند. لهستان، مجارستان و جمهوری چک در سال 1999 به ناتو پیوستند و هفت کشور دیگر همچون (استونی، لتونی، لیتوانی، بلغارستان، رومانی، اسلواکی و اسلوونی) در سال 2004 وارد ناتو شدند. کرواسی و آلبانی نیز در سال 2009 به آن ملحق شدند.
🔹روسیه با گسترش ناتو مخالفت کرد و به این مسئله اشاره داشت که اتحاد پیمان ورشو به رهبری شوروی در سال 1991 منحل شده است.گسترش ناتو به این معنی بود که روسیه همچنان به عنوان یک دشمن بالقوه در نظر گرفته میشد؛ اگرچه رهبران غربی اصرار داشتند که هرگز اینطور نیست.
🔸سپس؛گامهایی برای ایجاد یک رابطه ویژه بین ناتو و روسیه برداشته شد . در سال 1997، قانون تأسیس ناتو-روسیه یک شورای مشترک دائمی را در بروکسل ایجاد کرد و در سال 2002، نشست رم شورای ناتو-روسیه را به رسمیت شناخت. پرزیدنت جورج دبلیو بوش به عنوان بخشی از برنامه "آزادی" خود پس از حوادث تروریستی 11 سپتامبر،به شدت مایل بود ناتو را به سمت شرق گسترش دهد. با این حال، در نشست بخارست در آوریل 2008، اعضای اروپایی ناتو از طرح بوش برای ارائه طرح اقدام عضویت اوکراین و گرجستان جلوگیری کردند.برای کمک به آنها گفته شد که درها برای عضویت در ناتو در آینده باز است که در مقابل؛ عزم روسیه برای جلوگیری و ممانعت از چنین تحولی دو چندان شد.
🔹پس از یادداشت های همکاری سال 1994 بوداپست که منجر به خلع سلاح اتمی اوکراین شد، سیاست ایالات متحده در قبال این کشور تازه استقلال یافته بیشتر تابع سیاست آمریکا در قبال روسیه بود. انتقال اوکراین به دموکراسی و اقتصاد بازار محور از همان مشکلاتی رنج می برد که روسیه همسایه خود داشت: ظهور یک طبقه الیگارشی ثروتمند که رقابت را خفه می کرد و در عین حال با نخبگان سیاسی به شدت فاسد تبانی داشت.
🔸 پس از انقلاب نارنجی در سال 2004 موجی از خوش بینی ها در جامعه شرق شکل گرفت، اما این خوش بینی به زودی از بین رفت زیرا دولت یوشچنکو طعمه همان نوع فساد و درگیری های داخلی شد که درگذشته دولت های سابق درگیر آن شده بودند. با پیروزی یانوکوویچ طرفدار روسیه در انتخابات کم و بیش آزاد در سال 2010، به نظر می رسید؛ استراتژی ایالات متحده به بن بست نهایی رسیده و واشنگتن عملاً سیاست غرب در قبال اوکراین را به شرکای خود در بروکسل واگذار کرد و از آن خارج شد.
@amniatemeli
🔸هیئتی از نیروهای مسلح آمریکا از ارمنستان بازدید کرد.
در این بازدید، امکان آموزش پرسنل و برگزاری رزمایش مشترک آمریکا و ارمنستان مورد بحث قرار گرفت.
🔸سفیر مسکو در دمشق: نشست چهارجانبه وزرای خارجه روسیه، ایران، ترکیه و سوریه به ماه آینده موکول شد
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از ابوقاسم
درباره آثار نتیجه انتخابات ترکیه بر سیاست های منطقه ای و بین المللی این کشور این نکته رو عرض کنم که سیاست رجب طیب اردوغان و حزب عدالت توسعه سیاست متوازن میان آتلانتیک و اوراسیا است
البته این وسط بازی های اردوغان میان شرق و غرب بخاطر موقعیت جغرافیایی این کشور است که اجازه نمیده این کشور اشتباه اوکراین رو مرتکب بشه و همه تخم مرغ های خود را در سبد یکی از دو قدرت شرق و غرب بگذارد
به عنوان نمونه رفتار ترکیه در قبال جنگ اوکراین کاملا متوازن است و با دو طرف درگیری همکاری می کند
در صورت پیروزی اردوغان در انتخابات آینده سیاست های کلان ترکیه میان شرق و غرب به همین شکل ادامه خواهد داشت، از اخوان المسلمین حمایت خواهد شد
تنش ها با یونان حفظ خواهد شد، از دولت الهام علی اف در قفقاز حمایت خواهد شد
خانواده الهام علی اف که به شکل آشکار از اردوغان در انتخابات ترکیه حمایت می کنند می دانند که کمال قلیچداراوغلو و ائتلاف ملت درصورت پیروزی از خجالت آن ها در خواهند آمد
اما اگر کمال قلیچداراوغلو پیروز شود جغرافیای سیاسی منطقه دچار دگرگونی خواهد شد
سیاست متوازن میان آتلانتیک و اوراسیا را پایان خواهند داد و کاملا در جبهه غرب خواهند رفت(مساله ای که آمریکا بدنبال تحقق آن است) تنش ها با یونان که یک کشور غربی است تعديل خواهد شد.
در جنگ اوکراین جانب ناتو را خواهند گرفت، از اسلام گرایی در منطقه غرب آسیا و حمایت از آن فاصله خواهند گرفت و در نهایت در مساله قفقاز نیز حمایت های از جنس آنچه اردوغان انجام داد را تکرار نخواهند کرد.
بنابراین تغییر جغرافیای سیاسی در ترکیه به نفع ایران و روسیه و چین نخواهد بود
البته همان طور که بیان کردیم اگر کمال قلیچداراوغلو رئیس جمهور ترکیه شود و نسبت به سیاست های متعادل و متوازن دولت اردوغان چشم پوشی کند آنچه از ژئوپلیتیک این کشور می فهمیم و ذهنیتی که جغرافیای ترکیه برای ما ایجاد می کند این کشور وارد تنش های داخلی و منطقه ای با بلوک شرق خواهد شد
ابوقاسم
🔸شبکه 13 رژیم صهیونیستی : تل آویو منزل ماهر اسد برادر رئیس جمهوری سوریه را شب گذشته هدف قرار داد تا هشداری برای سوریه بخاطر ارسال پهپاد به اراضی اشغالی باشد
وستانیوز
🔶 تایمز اسراییل: ایران در حال ساخت یک خاورمیانه جدید است. اقدام آمریکا به اعزام زیردریایی اتمی به مقصد پایگاه دریایی اش در بحرین، یک بُعد راهبردی دارد: آمریکا نگرانی بالایی از محور در حال ظهور در منطقه خاورمیانه میان ایران، چین، روسیه و عربستان سعودی دارد.
وستانیوز(فراخط)
🔸سناتور لیندسی گراهام در مصاحبه با فاکس نیوز گفته ایالات متحده باید موشکهای کروز با کلاهک هستهای را در ناوگان اقیانوس آرام مستقر کند تا در برابر چین بایستد، گراهام در ادامه افزوده اگر اکنون بازوی خود را تقویت نکنید، یک جنگ خواهید داشت.
گراهام به سال 1983 اشاره میکند، ریگان موشک های هسته ای میان برد را به اروپای غربی منتقل کرده بود که با زمان پرواز دو دقیقه ای به مسکو می رسیدند؛ در آن زمان گفته میشد این مانند نگه داشتن اسلحه ای روی سر گورباچف بود و برخی می خواهند شاهد استقرار مشابهی در اولین زنجیره جزیره ای(تصویر دوم) در نزدیکی چین باشند.
گراهام سناتور جمهوری خواه موضع گیری های دیگری نیز داشته است که در رسانه ها سرو صدای زیادی به پا کرده بود، از صحبت او با ترامپ(رئیس جمهور وقت) و بمباران کره شمالی تا خط قرمز کشیدن برای روسیه در مورد استفاده از بمب اتمی در اوکراین که آن را حمله اتمی نه تنها به اوکراین بلکه حمله اتمی روسیه به ناتو عنوان کرده بود که قاعدتا پاسخ اتمی کشور های عضو ناتو را در پی خواهد داشت، همچنین او بارها از اسرائیل برای جلوگیری از برنامه هسته ای ایران حمایت کرده است.
وستانیوز(فراخط)
هدایت شده از مطالعات امنیت ملی و جنگ نرم
✅مهم ترین درس جنگ اوکراین برای پکن
دیوید سیکس فارن افرز
🔹 شی تقریبا به همان شیوه ای از تایوان سخن می گوید که پوتین در مورد اوکراین صحبت می کند. او پیوندهای خونی را برجسته کرده و استدلال می کند که چین و تایوان یک خانواده هستند. در حالی که پوتین اخیراً درک متداول از حاکمیت دولت را به چالش کشیده تا بگوید که اوکراین شایسته آن نیست، شی (مانند اسلاف خود) به طور کلی حاکمیت تایوان را انکار می کند.
🔺 استراتژی «گردش دوگانه»
🔸 چین همچنین تحریم های اعمال شده علیه روسیه را بررسی و اقداماتی را برای کاهش آسیب پذیری خود در برابر اقدامات مشابه انجام خواهد داد. به عنوان اولین اقدام، پکن استراتژی «گردش دوگانه» خود را -ارتقای صادرات و در عین حال تشویق تقاضای داخلی قویتر- در تلاش برای افزایش وابستگی اقتصادی سایر کشورها به چین و کاهش وابستگی آن به دیگران، تسریع خواهد کرد.
🔹 این استراتژی دو هدف را دنبال میکند: مصون کردن اقتصاد چین از تحریمها و ایجاد هرگونه تحریمی که کشورهای غربی برای جلوگیری یا مجازات حمله به تایوان علیه پکن اعمال میکنند، بیشتر از چین به غرب آسیب میزند. چین همچنین تلاش خواهد کرد تا فناوری های حیاتی مانند نیمه هادی ها را در داخل تولید کند، وابستگی خود را به سیستم مالی ایالات متحده و دلار کاهش دهد و از جایگزینی برای سوئیفت -سیستم پرداخت های بین المللی مبتنی بر دلار- حمایت کند. صرف نظر از میزان پیشرفت چین در این جبهه، رهبران آن احتمالاً مطمئن هستند که متحدان ایالات متحده با توجه به مرکزیت این کشور در زنجیره های تامین جهانی، در اعمال تحریم های گسترده علیه چین بسیار محتاط تر خواهند بود
🔸 تحلیلگران و سیاست گذاران چینی احتمالاً به این نتیجه رسیده اند که زرادخانه هسته ای روسیه، ایالات متحده را از مداخله مستقیم منصرف و سلاح های هسته ای فضای بیشتری را برای عملیات های متعارف ایجاد می کند. استراتژیستهای چینی احتمالاً بر این باورند که این امر تصمیم این کشور برای سرمایه گذاری هنگفت برای افزایش زرادخانه هسته ای خود را موجه می کند -وزارت دفاع ایالات متحده اخیراً تخمین زده که ظرف یک دهه ظرفیت این زرادخانه به حداقل 1000 کلاهک خواهد رسید. علاوه بر این، چین با مشاهده شمشیرهای هستهای پوتین، ممکن است به این نتیجه برسد که میتواند با افزایش سطح هشدار هستهای یا انجام آزمایشهای هستهای در ابتدای درگیری، از مداخله ایالات متحده به نمایندگی از تایوان جلوگیری کند.
منبع
https://www.foreignaffairs.com/articles/china/2022-05-16/what-china-learning-russias-war-ukraine
@amniatemeli
🔸نمایندگان حکومت سعودی در صنعا
رویترز از ورود هیئت سعودی به صنعا برای گفتگو پیرامون آتشبس با مقامات انصارالله خبر می دهد. به نوشته این خبرگزاری هیئت سعودی پس از رسیدن هیئت عمانی وارد صنعا شده است.
سعودی پس از 8 سال حمله و تجاوز به یمن اکنون در جستجوی صلح به صنعا رسیده است. مقامات انصارالله پیش از این خواهان جبران خسارات جنگ از سوی سعودی به عنوان پیش شرط صلح شده بودند
وستانیوز(فراخط)
🔸گزارش شده یک فروند RC-135V "Rivet Joint" نیروی هوایی ایالات متحده که یک پلت فرم جاسوسی، اطلاعات سیگنالی است بر فراز کره جنوبی در نزدیکی مرز با کره شمالی در امتداد منطقه غیرنظامی شده عملیات می کرد.
اگرچه این پروازهای اطلاعاتی عادی هستند، اما میتواند مربوط به مشاجره های اخیر در ارتباطات بین کره شمالی و جنوبی است.
وستانیوز(فراخط)
🔸جزئیات اتصال خطوط ریلی ایران و عراق
سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری:
یکی از اهداف سفر وزیر نقل عراق به ایران رایزنی درباره احداث خط ریلی شلمچه-بصره است.
ایران مسئولیت احداث پل بر روی اروندرود را پذیرفت.
پروژه خط ریلی شلمچه-بصره طی 1.5 سال به سرانجام خواهد رسید
وستانیوز
🔸سخنگوی وزارت خارجه چین به اقدام وزیر کشور هند در بازدید از یک منطقه مورد مناقشه بین دو کشور واکنش نشان داد.
«وانگ ونبین» سخنگوی وزارت خارجه چین روز دوشنبه (امروز) موضع پکن در رابطه با تعلق منطقه مورد مناقشه با دهلی نو را تکرار کرد.
در شرایطی که تنشهای چین و آمریکا بر سر تایوان همچنان ادامه دارد، بازدید اخیر وزیر کشور هند از یک منطقه مورد منازعه با چین خبرساز شده است.
به گزارش رسانههای دولتی چین از قبیل «سی جی تی ان» خبر دادند، سخنگوی وزارت خارجه این کشور به بازدید اخیر وزیر کشور هند از منطقهای که هند آن را ایالت «آروناچال پرادش» مینامد، واکنش نشان داد. چین بر این ایالت مرزی هند، ادعای حاکمیت دارد و آن را جزو تبت و به عنوان تبت جنوبی میداند.
وستانیوز
🔸ایالات متحده ، کامیونهای سنگین، تانکرها و وسایل نقلیه بازیابی را که اوکراینیها برای نفوذ به خط دفاع روسیه به آنها نیاز دارند، در اختیار اوکراین قرار داده است.
همه نگاهها به تانکهایی است که متحدان اروپایی اوکراین برای جنگ تعهد دادهاند و میتوانند ضدحمله آینده را پیش ببرند. اما به تجهیزات حمایتی ای که ایالات متحده تحویل داده است دقت کنید.
این تجهیزات - وسایل نقلیه بازیابی زرهی، تانکرهای حمل و نقل، تانکرهای سوخت و پلهای متحرک - که برای موفقیت در هر ضد حمله بسیار مهم هستند.
وستانیوز(فراخط)
🔸الحاق رسمی ناو بالگردبر/پهپادبر آنادولو برای خدمت در نیروی دریایی ترکیه
امروز وزیر دفاع ترکیه به همراه رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه، در مراسم الحاق ناو بالگردبر آنادولو برای فرماندهی نیروی دریایی ترکیه شرکت خواهند کرد.
این ناو همچنین توانایی شرکت در تهاجم آبی و خاکی را دارد و ادواتی چون تانک و نفربر و... را می تواند برای عملیات مذکور حمل کند.
برای مدت کوتاهی این ناو قرار بود محلی برای F-35B های ترکیه باشد که پس از خرید سامانه S-400 توسط آنها، ترکیه زیر قانون کاتسا رفته و از برنامه F-35 آمریکا اخراج می شود.
حالا ناو آنادولو تبدیل به ناو پهپادبر یا بالگردبر شده است؛ ترکیه اعلام کرده علاوه بر TB-3، در حال کار و توسعه پهپاد کیزیل آلما برای برخاست و نشست از روی آنادولو می باشد.
وستانیوز(فراخط)