eitaa logo
مطالعات قفقاز و آسیای مرکزی
6.5هزار دنبال‌کننده
667 عکس
139 ویدیو
1 فایل
مشاهده در ایتا
دانلود
🌀گزارش نشست "اختلاف های سرزمینی جمهوری آذربایجان و ارمنستان پس از جنگ ۲۰۲۰ و پیامدهای آن برای ج.ا.ایران" 🔹تنها نظم میزبان و طبیعی منطقه، نظم ایرانی بوده است و بقیه نظم ها تحمیلی بودند. از زمانی که قفقاز و کوههای قاف و سیمرغ افسانه ای آن در ادبیات اساطیری و عرفانی ایران و بعدها در تفاسیر قرآن، مطرح بوده، نظم قفقازی با ایران عجین بوده است. این یک واقعیت است؛ نظم ایرانی. 🔹مدل کالینینگراد برای ارتباط بین جمهوری آذربایجان و نخجوان در اوایل سال 2021 توسط میخائیل فینکل (Mikhail Finkel)، کارشناس صهیونیستی در زمینه سیاست و حقوق بین‌الملل در مصاحبه با سایت آخار جمهوری آذربایجان پیشنهاد شد. 🔹 اگر به مرزهای بین المللی با ارمنستان رسیدید پس چرا هنوز راهبرد تطمیع، تهدید و سناریو سازی ادامه دارد؟ چرا بعد از بحث اختلافات مربوط به مالکیت قره باغ، کریدور لاچین، الان بحث اختلافات مرزی، بحث درون بوم ها و بحث آذریهای رانده شده از ارمنستان مطرح میشود؟ 🔹با آغاز فرایند اجرایی طرح «کریدور ارس» برای ارتباط جمهوری آذربایجان با نخجوان، بمانند سه دهه گذشته، اساسا مشکلی در ارتباط ترانزیتی دو طرف وجود ندارد، اصرار باکو بر گرفتن معبری از جنوب ارمنستان مرتبط با تعهدات باکو به جبهه لندنی- صهیونی جهت اجرای دالان تورانی ناتو و در راستای تحقق نظم آنگلوساکسونی است. برای مطالعه گزارش کامل به سایت موسسه مراجعه فرمایید. https://ccsi.ir//vdcb05b5.rhbszpiuur.html @www_ccsi_ir
🚨 انفجاری در کارخانه آراز صنایع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در شیروان رخ داده ، این انفجار تلفاتی داشته است . وستانیوز
https://ahmadkazemi.com/?p=7070 موشن گرافی؛ طرح عبری-لندنی استقرار صهیونیسم در قراباغ
https://ahmadkazemi.com/?p=7078 موشن‌گرافی؛ چشم انداز حقوقی پاکسازی قومی ارامنه قراباغ
https://ahmadkazemi.com/?p=7091 موشن گرافی؛ اصرار باکو به کاشت بحران برای آینده قفقاز
رهبر حزب خلق باکو: ارتش باکو باید روستاهای درون بوم(که جاده ترانزیت ایران به ارمنستان و گرجستان از آن عبور میکند) در خاک ارمنستان را تصرف کند.این موضوع باید در جلسه کمیسیون تحدید مرزها حل شود. درخواست ارمنستان برای پس گرفتن روستاهایش در خاک جمهوری باکو هذیان گوییه!
💢هشدار ایران به آذربایجان و ترکیه در مرز؛ تغییر مرزهای جغرافیایی منطقه را نمی‌پذیریم به گزارش خبرآنلاین، سید کمال خرازی در صحبت‌های خود با اشاره به روابط تاریخی و دوستانه ایران و ارمنستان و عزم جمهوری اسلامی ایران برای گسترش این روابط، به تحولات جاری در منطقه قفقاز پرداخته و تحلیل جامعی از وضعیت ناپایدار این منطقه ارائه داد. رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران از استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی همه کشورهای این منطقه حمایت می‌کند و تغییر مرزهای جغرافیایی را به هیچ عنوان نمی پذیرد. به گزارش ایسنا، وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی منطقه قفقاز گفت: ایران به عنوان محور اتصال مسیرهای حمل و نقل شمالی – جنوبی و شرقی – غربی آمادگی دارد ظرفیت‌های اقتصادی و علمی خود را در خدمت توسعه و پیشرفت این منطقه قرار دهد. سفر  خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی به ارمنستان در ادامه سفرهای دوره‌ای وی به کشورهای منطقه و حوزه همسایگی و جهت بررسی راهبردهای جمهوری اسلامی ایران در منطقه قفقاز صورت می‌گیرد.
🚨🚨بیانیه ی سفارت آمریکا در ایروان : شهروندان آمریکایی از نزدیکی به تمام مرزهای بین المللی ارمنستان و آذربایجان خودداری و احتیاط کنند.
📌یک روحانی اهل آذربایجان به اتهام ارتباط با ایران به ١۵سال زندان محکوم شد! حجت الاسلام علی بهشتی از روحانیون شیعه اهل باکو که ششم فروردین سال گذشته با اتهامات ساختگی بازداشت شده بود در دادگاه جرایم سنگین باکو به ۱۵سال زندان محکوم شد! براساس ادعای این دادگاه، بهشتی در سال ٨۶ با حکومت ایران ارتباط داشته و اطلاعات دینی، تعداد مساجد، اعتقادات مذهبی و فرهنگی مردم جمهوری آذربایجان را در اختیار سرویس های ویژه جمهوری اسلامی قرار داده است! بهشتی در دفاعیات خود این اتهامات را رد کرده و گفته است: در حوزه علمیه قم تحصیل می‌کردم و مدتی با خانواده‌ام در ایران زندگی کرده‌ام و با هیچ سرویس ایرانی ارتباطی نداشته و پولی دریافت نکرده‌ام. وی اذعان داشت: هیچ مدارکی دال بر جاسوس بودن من وجود ندارد و اطلاعاتی که اسرار دولتی محسوب شود در اختیار کسی نگذاشته‌ام. اطلاعاتی در اتهامات من آمده یک اطلاعات عمومی است و تعداد مساجد کشورمان در اینترنت نیز موجود می‌باشد و نیازی به گفتن نیست. دولت علی‌اف در سال گذشته بیش از ۲۵۰۰ تن از شیعیان جمهوری آذربایجان را با اتهامات ساختگی بازداشت و روانه زندان کرده است. وستانیوز
ابراز شادمانی اهالی شهر "وان" از افتتاح گذرگاه مرزی جدید بین ایران و ترکیه گذرگاه مرزی «گلینجیک» که قرار است در شهرستان هم‌مرزی ایران باش‌قلعه از توابع استان وان ترکیه افتتاح شود، باعث خوشحالی ساکنان منطقه شده است. مقامات وزارت بازرگانی و مصطفی چلیک فرماندار منطقه باش‌قلعه در منطقه گلینجیک در مرز ایران بررسی کردند. رحمی آشکان رئیس اتاق کشاورزی باش‌قلعه که از در دستور کار قرار گرفتن گذرگاه مرزی خوشحال بود، گفت که مردم منطقه سال‌ها منتظر این تصمیم بودند. آشکان با بیان اینکه افتتاح گذرگاه مرزی تاثیر بسزایی در اقتصاد منطقه خواهد داشت، گفت: امید ما این است که هر چه زودتر این دروازه افتتاح شود و با افتتاح دروازه مرزی تجارت احیا خواهد شد. منطقه‌ای که دروازه مرزی در آن افتتاح م‌ شود دارای منطقه‌ای مسطح نه تپه‌ای و نه کوهستانی است، 20 کیلومتر با شهرستان سلماس فاصله دارد. وی ادامه داد: رئیس جمهور ما امروز "به تمام وعده‌های خود تا کنون عمل کرده است. ما از آنها بسیار تشکر می‌کنیم. از طرف منطقه و منطقه خودمان. ما در طرف ایرانی اقوام داریم. در میان آن‌ها هم هیجان زیادی وجود دارد. مورات اوزکایا، یکی از ساکنان این منطقه نیز گفت: این تصمیم هیجان زیادی در منطقه ما ایجاد کرد. ما سال ها منتظر باز شدن دروازه بودیم. ما طولانی‌ترین خط مرزی با ایران را داریم. این دروازه یک دروازه است که مایه حیات مردم منطقه خواهد شد.
کاهش پنجاه درصدی صادرات ایران به ترکیه براساس داده‌های اعلام شده از سوی گمرک در سال جاری ارزش کالای صادراتی ایران به ترکیه تا دی ماه برابر با ۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار بوده، این در حالی که صادرکنندگان ایرانی سال گذشته ۶ میلیارد و ۶۱۱ میلیون دلار صادرات به ترکیه داشته‌اند. آمارهای اعلام شده از روند صادرات کالاهای غیرنفتی در ۱۰ ماه سال جاری نشان می‌دهد تراز تجاری در دی ماه به منفی ۱۳ میلیارد و ۸۷۷ میلیون دلار رسیده است. براساس داده‌های گمرک در ۱۰ ماه  سال ۱۴۰۲ میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به استثنای نفت خام، نفت کوره و نفت سفید و همچنین بدون صادرات از محل تجارت چمدانی)، بالغ بر ۱۱۳ میلیون و ۵۱ هزار تن و به ارزش ۴۰ میلیارد و ۴۷۲ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایشی ۹/۳۹ درصدی در وزن و کاهشی ۱۱/۴۴ درصدی در ارزش دلاری داشته است. با توجه به داده‌های اعلام شده می‌توان گفت در دهمین ماه سال جاری هم ما شاهد ارزان فروشی کالای صادراتی در کشور بوده‌ایم. براساس آمار گمرک در این مدت همچنین میزان واردات کشور با افزایشی ۵/۸۵ درصد در وزن و ۱۱/۵۹ درصد در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۳۲ میلیون و ۶۸۳ هزار تن و ۵۴ میلیارد و ۳۵۹ میلیون دلار میلیون دلار رسیده است. داده‌های اعلام شده نشان می‌دهد طی ده ماهه سال۱۴۰۲ بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۱۱ میلیارد و ۴۹۳ میلیون دلار و سهم ۲۸/۴۰ درصد از کل ارزش صادرات صورت گرفته است. در جایگاه دوم هم «عراق»  با ۷ میلیارد و ۷۳۳ میلیون دلار و سهم ۱۹/۱۱ درصدی قرار دارد و «امارات متحده عربی» هم با ۵ میلیارد و ۲۴۴ میلیون دلاری و سهم ۱۲/۹۶ درصد سومین مقصد صادراتی ایران بوده است. اما روند صادرات به «ترکیه» در این مدت چگونه بوده است؟ داده‌های اعلام شده نشان می‌دهد صادرات به ترکیه با ۳ میلیارد و ۴۹۸ میلیون دلار و سهم ۸/۶۴ درصدی کاهش قابل توجهی داشته است، کشور «هند» هم  با یک میلیارد و ۸۲۰ میلیون دلار و سهم ۴/۵ درصد از کل ارزش صادرات را در اختیار داشته است.
🚨🚨🚨طبق گزارش منابع آذری به نقل از وزارت دادگستری ایران: حکم اعدام یاسین حسین زاده عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در ایران صادر شده است.