🔸دیدار سفیر ایران با وزیر دفاع ارمنستان با محور بررسی مسائل امنیتی منطقه
وزیر دفاع ارمنستان امروز چهارشنبه با سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان دیدار کرد؛ در این دیدار سرهنگ بهمن صادقیان، وابسته نظامی ایران در ارمنستان نیز حضور داشت.
وزیر دفاع ارمنستان در خصوص این جلسه گفت: در این نشست، دو طرف در مورد روند و چشمانداز همکاری ارمنستان و ایران و همچنین مسائل امنیتی منطقه بحث و تبادل نظر کردند.
وستانیوز
🔸یک منبع دیپلماتیک در واشنگتن به ریانووستی گفت: آمریکا قرا باغ کوهستانی را مجبور به دیدار با آذربایجان در کشور ثالث با مشارکت یک متولی آمریکایی در قالب یک اولتیماتوم می کند. که در صورت امتناع، استپاناکرت با عملیات ضد تروریستی آذربایجان مواجه خواهد شد.
وستانیوز
🔸شاوردیان: با توجه به توافقات پشت پرده نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور جمهوری آذربایجان نگرانیهایی در خصوص تغییر مرزها وجود دارد.
آرا شاوردیان، نماینده مجلس شورای اسلامی گفت:
با توجه به توافقات پشت پردهای که نخست وزیر ارمنستان و رئیس جمهور جمهوری آذربایجان انجام دادهاند نگرانیهایی در خصوص تغییر مرزها و نقشهها در قفقاز جنوبی وجود دارد.
بر اساس توافق نوامبر که بعد از جنگ ۴۴ روزه صورت گرفت این توافق خارج از آن بندهاست. ما به عنوان یک ایرانی دستگاه سیاست خارجیمان باید هوشیارتر باشد، چون با این رویه که روسای این دو کشور پیش گرفتند احتمال ایجاد کریدور (جعلی) زنگزور (دالان تورانی ناتو) احساس میشود.
با اینکه مقامات جمهوری ارمنستان همیشه میگویند مخالف کریدور (جعلی) زنگزور هستیم، اما شواهد نشان میدهد که قدم به قدم به این کریدور (جعلی) نزدیک میشویم که این به ضرر جمهوری اسلامی ایران است چرا که حضور ما را در قفقاز جنوبی محدود میکند و به ضرر کریدور جنوب به شمال است.
در صورت واگذاری قرا باغ به جمهوری آذربایجان آنها قدم به قدم جلو میروند و اگر این منطقه واگذار شود احتمالا جمهوری آذربایجان بحث جمهوری جعلی و خودخوانده زنگزور و بعد کریدورهای دیگر را مطرح میکند، چون میخواهند از طرف اروپا، ترکیه، نخجوان و جمهوری آذربایجان راه ارتباطی برقرار شود و این دسترسی ما را به اوراسیا، دریای سیاه و گرجستان محدودتر میکند در صورتی که ترکیه از طریق نخجوان و خاک ایران با جمهوری آذربایجان ارتباط دارد و نیازی نیست که این تغییر و تحولات مرزی را در منطقه داشته باشیم.
متاسفانه عناصر ثالثی که در قفقاز جنوبی حضور دارند مثل رژیم صهیونیستی و همچنین گسترش ناتو از عواملی هستند که دسترسی ما را به حوزه اوراسیا محدود میکنند و این امر از نظر سیاسی، اقتصادی و استراتژیکی به ضرر ما است و امیدواریم عضو دائمی اتحادیه اقتصادی اوراسیا باشیم.
وستانیوز
هدایت شده از ابوقاسم
📌ایران و جمهوری آذربایجان برای توزیع آب از رودخانه ارس به توافق رسیدند.
انتشار این خبر دقیقا بعد از اظهارات سخیف اردوغان درباره کریدور جعلی زنگزور نشان دهنده تلاش لابی پان ترک برای دور کردن ذهن افکار عمومی نسبت به تهدید عمیق در مرزهای شمال غربی است
آن ها از طرح مواصلاتی سیونیک با نظارت روس ها صحبت می کنند(اتصال باکو به نخجوان)درحالیکه این طرح فقط و فقط بازی با کلمات است و بدون شک با مخالفت صریح رهبر انقلاب با تغییرات ژئوپلیتیکی در سیونیک ارمنستان همخوانی ندارد و در تضاد با آن تعریف می شود
لازم است رسانه ها نسبت به تحولات منطقه قفقاز به راحتی عبور نکنند
نقش کلیدی رسانه ها در جریان سازی و مطالبه گری بسیار مهم است
ابوقاسم
🔸خط پرواز قزاقستان-اسرائیل افتتاح شد
به نقل از اسپوتنیک، وزارت صنعت و زیرساخت های قزاقستان از افتتاح خط پرواز آستانه-تلآویو خبر داد. به گزارش این وزارتخانه، از هفت سپتامبر سال جاری، اولین هواپیمای مسافربری از آستانه به مقصد تل آویو پرواز خواهد کرد.
پس از تاریخ مقرر، پروازها از قزاقستان توسط شرکت "ایر آستانه" دو روز در هفته، روزهای پنجشنبه و یکشنبه به مقصد تل آویو برقرار خواهد شد.
قابل ذکر است، برقراری ترافیک هوایی قزاقستان-اسرائیل موجب افزایش و توسعه همکاری های تجاری-اقتصادی، سرمایه گذاری، گردشگری اسرائیل با قزاقستان و کشورهای آسیای مرکزی خوهد شد. همچنین در پی تسهیل رفت و آمد مردم از آسیای مرکزی به اسرائیل، روند نفوذ فرهنگی اسرائیل در این منطقه سرعت خواهد گرفت.
وستانیوز
🔸شرط شهباز شریف برای احیای روابط پاکستان با ارمنستان
محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در تشریح شرط کشورش برای احیای روابط با ارمنستان اعلام کرد: پس از امضای قرارداد صلح بین باکو و ایروان، پاکستان نیز روابط خود را با ارمنستان احیا خواهد کرد.
نخست وزیر پاکستان که در سفری رسمی در باکو به سر می برد در نشست خبری مشترک با الهام علی اف رییس جمهوری آذربایجان گفت: پاکستان همواره از تمامیت ارضی آذربایجان حمایت کرده است.
وی با اشاره به عزم اسلام آباد و باکو برای توسعه همکاری در حوزه صنایع دفاعی، روابط پاکستان و آذربایجان را مبتنی بر صداقت، حمایت و اعتماد متقابل عنوان کرد.
شهباز شریف ملت پاکستان و آذربایجان را برادر خواند و تاکید کرد: مواضع پاکستان و آذربایجان در همه مسائل اعم از دوجانبه یا چندجانبه با هم منطبق است.
وستانیوز
🔸مناقشه ارمنستان و آذربایجان؛ پاشینیان: باکو قصد «پاکسازی قومی» در قرهباغ را دارد
نیکول پاشینیان، نخستوزیر ارمنستان با متهم کردن باکو به این که از روز پنجشنبه تردد وسایل نقلیه در کوریدور لاچین، تنها راه ارتباطی ارمنستان به مناطق قرهباغ را مسدود کرده است، گفت: «وضعیت بشردوستانه در قرهباغ به شدت وخیمتر شده است. رساندن مواد غذایی به قرهباغ عملا غیرممکن است و بیماران نمیتوانند برای درمان به بیمارستانهای ارمنستان مراجعه کنند. این اقدام باکو ثابت میکند که آذربایجان به دنبال سیاست پاکسازی قومی در قراباغ است.
وستانیوز
🔸سفیر ایران در ارمنستان: تحرکات رژیم اسرائیل در قفقاز برای جبران شکست در دیگر نقاط است
مهدی سبحانی، سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان درباره حضور رژیم صهیونیستی در قفقاز گفت:
این رژیم به دنبال این است برای جبران شکستهایی که در دیگر نقاط داشته، در اینجا تحرکاتی داشته باشد و بالانس را برقرار کند و چون اهدافشان در جهت خیر نیست، حتماً موفق نخواهد شد.
ایران به دنبال یک امنیت پایدار در منطقه است و این سیاست ماست.
ایران معتقد است مسائل منطقه باید درون منطقه حل شود و دخالت کشورهای بیرونی و فرامنطقهای باعث سخت شدن و پیچیده شدن مسائل میشود. کوچکترین آسیبی به خاطر دخالت کشورهای فرا منطقهای متوجه آنها نمیشود و آثار و تبعات تنشها، بحران ها و ناامنیها متوجه کشورهای منطقه میشود.
آن چیز که ایران دنبال میکند، توسعه صلح و آرامش در منطقه است. امنیت پایدار و توسعه اقتصادی از دیگر اولویتهای جمهوری اسلامی در منطقه است و هر آن چیزی که بخواهد به صلح و آرامش پایدار در منطقه کمک کند مورد حمایت ایران قرار خواهد گرفت.
ایران هیچ اعتمادی به حضور و یا دخالت کشورهای فرامنطقهای در حل و فصل بحران های منطقه ندارد. آنها اهداف سیاسی دارند و معتقدیم کشورهای فرامنطقهای اصلاً خیرخواه کشورها و ملتهای منطقه نیستند و این موضوع را در روابط با خودمان احساس کردیم و توافقاتی که صورت گرفته اصلاً پایدار نبوده و علتش آن است که منافع ملتهای منطقه را نادیده میگیرند و با گرایشات و اهداف خاصی دنبال کردند.
رژیم صهیونیستی بعد از این همه جنایاتی که در منطقه خاورمیانه نسبت به مردم و کشورهای منطقه و همینطور جهان اسلام و جهان عرب انجام داده و دستش هم رو شده، بازهم برخی کشورها این را درک نمیکنند و به دنبال ارتباط با اسرائیل غاصب هستند. این نشان میدهد آنها در مسیر درستی حرکت نمیکنند و در دراز مدت ملتهای همان کشورها متضرر خواهند شد.
اگر حاکمان این کشورها درک کنند که اسرائیل در راستای منافع آنها حرکت نمیکند بلکه به دنبال منافع خودش است، بسیار کمک میکند که در ارتباط با رژیم صهیونیستی تجدیدنظر کنند.
رژیم صهیونیستی نمیتواند بحرانهای درونی و پیرامونی خود را به مناطق دیگر سرایت دهد و یا از طریق مناطق دیگر فشارهای وارد شده به خود را تعدیل کند و این یک خیال باطل است.
وستانیوز
🔸رئیس جمهور ازبکستان فردا وارد تهران می شود
فردا ۲۸ خرداد ۱۴۰۲، شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان در سفری رسمی به همراه هیئتی عالی رتبه وارد تهران خواهد شد. نشست دوجانبه و خصوصی رؤسای جمهور ایران و ازبکستان، مذاکرات هیئتهای دو کشور، مراسم امضای اسناد همکاری و یک نشست مطبوعاتی، از برنامه های مورد انتظار این سفر است.
قابل ذکر است، که در ملاقات مهدی ضیغمی سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران با بهادر عبداللهیف سفیر ازبکستان در تاریخ ۵ خرداد، از برخی جزئیات سفر آتی میرضیایف سخن به میان آمد و گفتنی است که رفع موانع ترانزیتی و توافقاتی در زمینه حمل و نقل تجاری از موضوعات مهم مورد بحث طرفین خواهد بود.
باید افزود، که دو دهه از آخرین سفر رسمی رئیس جمهور ازبکستان به تهران می گذرد؛ در سال ۷۱، سفر اسلام کریم اف رئیس جمهور سابق ازبکستان در زمان ریاست جمهوری آقای رفسنجانی، آخرین سفر رسمی این مقام از ازبکستان به تهران می باشد. شهریور گذشته نیز رئیس جمهور ایران پس از ۱۸ سال سفری به این کشور داشت.
وستانیوز
❇️ الحاق بلغارستان به پروژه کریدور میانی
⬅️ سفیر قزاقستان در بلغارستان، ویکتور تمیربایف اعلام کرد: قزاقستان به دنبال فرصتهایی برای مشارکت شرکتهای بلغاری و سپس برای دولت بلغارستان در مسیر حملونقل بینالمللی ترانس خزر (کریدور میانی) است.
🔺 سفیر قزاقستان در میزگردی در موسسه مطالعات اقتصادی آکادمی علوم بلغارستان سخنرانی کرده و نتایج مجمع بین المللی آستانه را که در 8 و 9 ژوئن برگزار شد، ارائه کرد.
سفیر قزاقستان گفت: نگاه ما به موقعیت جذاب بلغارستان، علاوه بر حمل و نقل دریایی بندر بورگاس، از نظر افزایش ظرفیت حمل و نقل جاده ای مرز بلغارستان و ترکیه نیز می باشد.
وی افزود: ما می خواهیم به طرف بلغاری پیشنهاد کنیم که امکان مشارکت شرکت های بلغاری در کریدور میانی را بررسی کند.
مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر یا کریدور میانی، چین و اروپا را از طریق دریای خزر و قفقاز و با دور زدن روسیه به یکدیگر متصل می کند.
🔺 توکایف، رئیس جمهور قزقستان نیز در مجمع بین المللی آستانه گفته بود که کریدور میانی که چین و اتحادیه اروپا را به هم پیوند می دهد، فرصت های جدیدی را برای تجارت و سرمایه گذاری ایجاد می کند. این مسیر زمان مورد نیاز برای انتقال کالا از طریق اقیانوس هند را تقریباً به نصف کاهش می دهد.
🔺 سفیر قزاقستان گفت: کریدور میانی فعال است اما نه در حجمی که ما دوست داریم ببینیم. سفیر در صحبت از "انجمن مسیرهای حمل و نقل بین المللی ترانس خزر" که مقر آن در آستانه است، گفت: برای شرکتهای حملونقل جادهای بلغارستان در نظر است تا بخشی از مکانیسم کریدور میانی شوند.
ویکتور تمیربایف درباره همکاری های دوجانبه بلغارستان و قزاقستان گفت: کمیسیون بین دولتی بین دو کشور قرار است پنجمین نشست خود را در صوفیه برگزار کند. به گفته وی، باید چشمانداز همکاریهای تجاری و اقتصادی بین دو کشور و زمینههای جدید همکاری مشخص شود.
وستانیوز
🔸برگزاری نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا و تاجیکستان
در تاریخ ۲۶ ژوئن سال جاری، دهمین نشست شورای همکاری اتحادیه اروپا و تاجیکستان در شهر لوکزامبورگ به ریاست سراجالدین مهرالدین وزیر امور خارجه جمهوری تاجیکستان برگزار خواهد شد.
در این نشست در باب جنبه های کلیدی توافقنامه های همکاری اتحادیه اروپا و تاجیکستان، توافقنامه های جدید منعقد شده در نشست اخیر سران اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی بحث و گفتگو خواهد شد. در ادامه نیز، بر اساس اعلام وب سایت اتحادیه اروپا، از جمله مسائل مهم مورد بررسی در این نشست، طرح اتصال و انرژی اتحادیه اروپا و همچنین مسئله اوکراین و چالش های آن در منطقه است.
قابل ذکر است، که پیش از این چندین نشست تجاری و امنیتی در سال جاری و دو نشست جامع "نشست سران ..." و "نشست امنیتی (نمایندگان) ..." اتحادیه اروپا و کشورهای آسیای مرکزی در همین ماه برگزار شد.
وستانیوز
🔸پروژه انرژی بادی و باتری ۱ گیگاواتی عربستان در قزاقستان
سند نقشه راه پروژه ۱.۵ میلیارد دلاری شرکت ACWA Power در قزاقستان توسط وزرای انرژی عربستان و قزاقستان امضا شد.
پروژه انرژی بادی و باتری ۱ گیگاواتی به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار، ابر پروژه شرکت ACWA Power عربستان در قزاقستان، تا سال ۲۰۲۷ نهایی خواهد شد. پروژه ای که بزرگترین سرمایهگذاری عربستان سعودی در انرژی قزاقستان محسوب می شود و نقش مهمی در جهش صنعت انرژی این کشور خواهد داشت.
وستانیوز
🔸الحاق بلغارستان به پروژه کریدور میانی
سفیر قزاقستان در بلغارستان، ویکتور تمیربایف اعلام کرد: قزاقستان به دنبال فرصتهایی برای مشارکت شرکتهای بلغاری و سپس برای دولت بلغارستان در مسیر حملونقل بینالمللی ترانس خزر (کریدور میانی) است.
سفیر قزاقستان در میزگردی در موسسه مطالعات اقتصادی آکادمی علوم بلغارستان سخنرانی کرده و نتایج مجمع بین المللی آستانه را که در 8 و 9 ژوئن برگزار شد، ارائه کرد.
سفیر قزاقستان گفت: نگاه ما به موقعیت جذاب بلغارستان، علاوه بر حمل و نقل دریایی بندر بورگاس، از نظر افزایش ظرفیت حمل و نقل جاده ای مرز بلغارستان و ترکیه نیز می باشد.
وی افزود: ما می خواهیم به طرف بلغاری پیشنهاد کنیم که امکان مشارکت شرکت های بلغاری در کریدور میانی را بررسی کند.
مسیر حمل و نقل بین المللی ترانس خزر یا کریدور میانی، چین و اروپا را از طریق دریای خزر و قفقاز و با دور زدن روسیه به یکدیگر متصل می کند.
توکایف، رئیس جمهور قزقستان نیز در مجمع بین المللی آستانه گفته بود که کریدور میانی که چین و اتحادیه اروپا را به هم پیوند می دهد، فرصت های جدیدی را برای تجارت و سرمایه گذاری ایجاد می کند. این مسیر زمان مورد نیاز برای انتقال کالا از طریق اقیانوس هند را تقریباً به نصف کاهش می دهد.
سفیر قزاقستان گفت: کریدور میانی فعال است اما نه در حجمی که ما دوست داریم ببینیم. سفیر در صحبت از "انجمن مسیرهای حمل و نقل بین المللی ترانس خزر" که مقر آن در آستانه است، گفت: برای شرکتهای حملونقل جادهای بلغارستان در نظر است تا بخشی از مکانیسم کریدور میانی شوند.
ویکتور تمیربایف درباره همکاری های دوجانبه بلغارستان و قزاقستان گفت: کمیسیون بین دولتی بین دو کشور قرار است پنجمین نشست خود را در صوفیه برگزار کند. به گفته وی، باید چشمانداز همکاریهای تجاری و اقتصادی بین دو کشور و زمینههای جدید همکاری مشخص شود.
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحرکات مشکوک نیروهای الهام علی اف در مرز ارمنستان
گسیل گسترده تجهیزات نظامی ارتش جمهوری باکو به سوی مناطق مرزی با ارمنستان
وستانیوز
🔸بولتن وزارت دفاع ارمنستان: دشمن بار دیگر به سمت کارخانه متالورژی در یراسخ تیراندازی کرد. در 19 ژوئن در ساعت 13:25 یگان های نیروهای مسلح آذربایجان از سلاح های سبک با کالیبرهای مختلف به سمت وی تیراندازی کردند.
وستانیوز
🔸بولتن وزارت دفاع ارمنستان: در 19 ژوئن از ساعت 00:45 تا 02:20، یگانهای نیروهای مسلح آذربایجان از سلاحهای سبک با کالیبرهای مختلف به مواضع ارمنستان واقع در شرق (سوتک) و جنوب غربی جهت های مرزی (یراسخ) شلیک کردند. هیچ تلفاتی از طرف ارمنستان وجود ندارد.
وستانیوز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸رزمایش های راکتی و توپخانه ای در مرز جمهوری باکو با ایران و ارمنستان، همچنان ادامه دارد. باکو به بهانه ی این رزمایش، در حال استقرار ادوات مختلف نظامی در مرز خود با ارمنستان است.
وستانیوز
🔸ارمنستان: آذربایجان دنبال تشدید تنش در قفقاز است
معاون وزیر امور خارجه ارمنستان:
اقدامات جمهوری آذربایجان قطعا به ایجاد صلح در منطقه قفقاز جنوبی کمک نمیکند.
فعالیتهای آذربایجان بهویژه ایجاد تنش در مرز، گلوله باران ارمنستان و ایجاد تنش در قرهباغ، کمکی به ایجاد صلح و ثبات در قفقاز جنوبی نمیکند.
ارمنستان مایل به برقراری صلح و ثبات در منطقه است.
وستانیوز
چرا ایرانیان باید به سدسازیهای ترکیه روی ارس حساس باشند؟
ترکیه در حال احداث دهها سد بر روی «رودخانه بین المللی ارس» است. برخی از این سدها مانند سد «کاراکورت» افتتاح و به کاهش آب ارس منجر شده است و برخی نیز مانند سدهای «سویلمز، نارین قلعه و قارص» در حال احداث است.
سد سازی های ترکیه چه تبعاتی در آینده نه چندان دور متوجه ایران و مناطق آذری نشین ایران خواهد کرد؟
سدسازی های ترکیه در رودخانه مشترک ارس، از منظر حقوق بین الملل بشر، حقوق بین الملل محیط زیست و حقوق اقلیت ها چگونه است؟ و چه قواعد لازم الاجرایی را نقض می کند؟
چرا «خاندان علی اف» علیرغم صدمات سدسازیهای ترکیه بر مردم جمهوری آذربایجان، در قبال آنکارا موضع سکوت گرفته و همزمان به انحراف مسیر رودخانه های فرعی سرازیر شونده به ارس دست زده است؟
سدسازیهای ترکیه چگونه می تواند به «تروریسم آبی» علیه ایران بینجامد؟
چرا ترکیه اخبار مربوط به سدسازیهای خود، روی رودخانه ارس را سانسور می کند؟ و چرا ایرانیان باید به سدسازیهای ترکیه حساس باشند؟
ارتباط دالان تورانی ناتو (کریدور جعلی زنگزور) با سدسازیهای ترکیه چیست؟
برای برای مشاهده پاسخ این سوالات ، به ویدئو اظهارات دکتر احمد کاظمی پژوهشگر ارشد حقوق بین الملل و اورآسیا در لینک زیر مراجعه نمائید:
https://www.aparat.com/v/eUQiG