مرحوم شيخ مفيد(رضوان الله تعالي عليه) در کتاب شريف أمالي از معصوم(سلام الله عليه) نقل کرد دعايي مستجاب است که دعا کننده موحّد باشد، بداند فقط از خدا چيزی ميخواهد و لاغير![4] اگر کسي بيماري داشته باشد چشمش هم به داروي خودش باشد به رهنمود طبيب باشد به دستگاه تغذيه و تجزيه و مانند آن باشد و خدا را هم يکي از اين علل و اسباب بداند چنين دعايي موحّدانه نيست يا بياثر است يا کماثر؛ ولي اگر کسي بگويد خدايا همه اينها فيض تو هستند، همه اينها را تو تدبير ميکني همه اينها دست اندرکاران تو هستند ﴿وَ ما يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ إِلاَّ هُوَ﴾[5] من از تو ميخواهم که تو مسبّب اسباب هستي؛ فرمودند اين دعا يقيناً مستجاب است، دعاي موحّد ممکن نيست رد بشود. در بخش پاياني سوره مبارکه «يوسف» که دارد: ﴿وَ مَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُم بِاللَّهِ إِلّا وَ هُم مُشْرِكُونَ﴾[6] يک زنگ خطري است که بسياري از مردم گرفتار يک شرک مرموز هستند. آنکه ميگويد خدا هست «ولي»! خدا هست «اما»! اين «ولي» و «اما» را شرک و شريک او قرار ميدهد؛ ولي اگر بگويد خدا هست و همه آنچه علل و اسباب هستند مأموران اجرايي خداي سبحان هستند چنين شخصي موحد است و دعاي او موحّدانه است و يقيناً اثربخش است.
در اينجا فرمود: «فَمَنْ أَحَبَّ الدُّنْيَا وَ تَوَلَّاهَا أَبْغَضَ الْآخِرَةَ وَ عَادَاهَا»؛ کسي که گرفتار زودپسندي است نقدپسندي است از آينده نگران است و از آينده بريده است او کاري به آخرت ندارد. در قرآن کريم فرمود کساني که با دست پُر ميميرند فرشتگان الهي به خدمت او ميآيند ﴿الَّذينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلائِكَةُ طَيِّبينَ﴾ سلام ميکنند ﴿سَلامٌ عَلَيْكُمْ﴾،[7] با احترام روح او را قبض ميکنند. ما از جان دادن هراسناک هستيم و واقعاً هراس هم دارد چون آدم اگر خانهاي، يک سال در آنجا بود بخواهد فاصله بگيرد کمي نگران است، وقتي رفت ييلاق سه ماه در جايي ماند هنگام خداحافظي، يک نگاه منتظرانه به اين خانه ميکند، چون سه ماه در اين خانه بود؛ اين روح که تقريباً هفتاد يا هشتاد يا بيشتر سال در اين بدن بود حالا ميخواهد اين بدن را رها کند، جريان مردن سخت است؛ اما دو نظر است: يکي اينکه انسان چون به اين بدن ميرسيد اين بدن فرسوده شد او ناچار است اين خانه فرسوده را ترک کند اين درباره اهل دنيا. مردان الهي براي خود قصري ساختند چون آنجا قصر خوبي ساختند به اين خانه توجهي ندارند، کمکم اين خانه فرو ميريزد. در مردن دو ديد است: عدهاي ميگويند چون اين بدن تاب ندارد مثل خانه کلنگي دارد ميريزد من رها ميکنم؛ عدهاي ميگويند نه، چون قصر مجلل ساختهام و اين خانه مورد علاقه من نيست سرکشي نميکنم مرمّت نميکنم تعمير نميکنم، اين خانه دارد ويران ميشود. آنها که ميگويند چن خانه فرو ميريزد من ميروم:
جان عزم رحيل کرد گفتم که مرو ٭٭٭ گفتا چکنم خانه فرو ميآيد[8]
اينها بدني زندگي ميکردند اما ديگران برخلاف اين شعر ميگويند. ميگويند ما چون خانه بهتري که ساختيم اين خانه مورد توجه ما نيست او را سرکشي نميکنيم مرمّت نميکنيم آن فرو ميريزد؛ چون ما ميخواهيم برويم اين خانه کلنگي شد. آنها ميگويند چون خانه، کلنگي شد ما ميميريم؛ اين دو ديد، دو تا کار و دو تا برنامه است. چرا يک عده به مرگ علاقهمند هستند يک عده از مرگ ميترسند آنکه گرفتار اين خانه است هرچه تلاش و کوشش ميکند ميبيند که اين قابل بازسازي نيست آنکه قصر مجلّل ساخته است حور و مقصور به انتظار اوست چون خانه ديگر ساخته است سري به اين خانه نميزند اين خانه فرو ميريزد. حضرت فرمود دنيا و آخرت اين طور است اينها به منزله مشرق و مغرب هستند از هم خيلي فاصله دارند «وَ هُمَا بِمَنْزِلَةِ الْمَشْرِقِ وَ الْمَغْرِبِ وَ مَاشٍ بَيْنَهُمَا كُلَّمَا قَرُبَ مِنْ وَاحِدٍ بَعُدَ مِنَ الْآخَرِ»؛[9] اگر کسي به طرف شرق حرکت کرد از غرب ميماند به طرف غرب حرکت کرد از شرق ميماند به طرف آخرت حرکت کرد خيلي دنيازده نيست؛ اما مردان الهي کسانياند که دنيا را تعمير نميکنند، خودشان را در دنيا تعمير ميکنند، کسي دنيا را تعمير کند بيگانه را دارد تعمير ميکند. مستحضريد اين بزرگان حکمت ميگويند درخت هرگز ترقّي نميکند گرچه شاخههاي فراواني دارد ميوههايي هم ميدهد ولي هرگز درخت ترقي نميکند؛ چون درخت از آن جهت که درخت است حيات او گياهي است سر آن در گِل است و خاک است و لجن؛ مغزش آنجاست اين فروعات اوست؛ آنکه محصول کار او برجهاي فراوان است سر او در سنگ و گِل است؛ اين روايات نوراني را اهل بيت فرمودند فرمود آن کسي که دنياپرست است «سَلَّطَ اللَّهُ عَلَيْهِ الْبِنَاءَ وَ الْمَاءَ وَ الطِّين»[10] مغز او در گِل است شاخهها و فروعات او بالا آمده بعد اين را تنها رها ميکند و ميرود.
در قبال مردان الهي که رادمردانه زندگي کردند و فرشتهها هنگام مرگ به استقبال آنها ميآيند و آنها اصلاً فشار مرگ ندارند راحت جان ميسپارند زيرا اين همه ملائکه آمدند کنار بستر او گفتند: ﴿سَلامٌ عَلَيْكُمْ﴾ اينها را به بهشت دعوت ميکنند؛ در قبال، در دو بخش از قرآن کريم خداي سبحان فرمود کسانياند که بيراهه رفتند يا راه ديگران را بستند ﴿إِذَا تَوَفَّتْهُمُ الْمَلاَئِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَ أَدْبَارَهُمْ﴾[11] اين ميشود فشار مرگ ما ميبينيم که مسلماني در يک بستري دارد جان ميدهد اما نميدانيم چه ميچشد و چه ميخورد! اين دو تا آيه فرمود فرشتگاني هستند که با مشت و سيلي صورتها و پشتهاي اينها را ميزنند ﴿إِذَا تَوَفَّتْهُمُ الْمَلاَئِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَ أَدْبَارَهُمْ﴾ ملائکه دنيا ميبينند عمري را به بطالت گذرانده چيزي را فراهم نکرده پشتش را محکم ميزنند او را بيرون ميکنند ملائکه آخرت ميبينند او با دست خالي و روي سياه دارد ميآيد محکم به صورتش ميزنند که اين عمر را در چه راهي صرف کردي؟ ﴿إِذَا تَوَفَّتْهُمُ الْمَلاَئِكَةُ يَضْرِبُونَ وُجُوهَهُمْ وَ أَدْبَارَهُمْ﴾ ملائکه دنيا ﴿أَدْبَارَهُمْ﴾ را و ملائکه آخرت ﴿وُجُوهَهُمْ﴾ را. اين بيان نوراني حضرت فرمود انسان ميتواند عاقلانه زندگي کند دنياي خوب و آخرت خوب، توليد خوب، حلّ مشکلات خوب، رسيدن به امور فقرا.
مستحضريد رسيدن به امور فقرا در صدقه نيست، صدقه کمترين ثواب را دارد. شما که با فقه آشنا هستيد! در تابلوي بهشت اين نوشته است که صدقه يکي دَه تا، قرض الحسنه يکي هجده تا؛[12] با بانک ربوي هرگز راه بهشت طي نميشود با قرض الحسنه راه بهشت هم براي خود آدم باز است هم براي جامعه. قرض دادن يکي هجده برابر است اما صدقه يکي ده برابر؛ چون دين نميخواهد انسان در کنار سفره ديگري بنشيند ميخواهد هر کسي در کنار سفره خودش بنشيند؛ لذا ميبينيد مزدوري در اسلام مکروه است، چرا؟ ائمه فرمودند محصول کار انسان و نيروي انسان را خود انسان بايد ببيند اما تمام نيروي کارش را به ديگري بدهد چيزي به عنوان مزد دريافت کند اين منهي است؛ منتها حالا بزرگان فقهي ما اين نهي را بر تنزيه حمل کردند، وگرنه بار سنگينتري بعضي از نصوص دارد که انسان مکروه است يا بالاتر از کراهت که عمر خود را به ديگري بفروشد.[13] سرّش آن است که خدا نميخواهد شکم مردم سير بشود ميخواهد کريمانه مردم زندگي کنند زندگي کريمانه در اين است که هر کسي در کنار سفره خودش بنشيند.
برگزاری کلاس های آزاد توسط طلاب برای نوجوانان در مسجد از تاریخ :1399/4/24
#حوزه_علمیه_خواهران_استان_سمنان
#مدرسه_علمیه_فاطمیه_گرمسار
#شعبه_ایوان_کی
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
اهدا جایزه به چهار نفر به قید قرعه از بین برندگان مسابقات دهه کرامت و هفته عفاف و حجاب که در فضای مجازی پخش شده بود.
شرکت کنندگان از شهرستان های سمنان، دامغان، شاهرود،سرخه،مهدیشهر
برندگان از شهرستان های شاهرود خانم ها: مریم نوری، صدیقه علیمحمدی و فاطمه مهاجر ابرسجی وحوزه علمیه عصمتیه سمنان سرکار خانم معصومه ادیبی
#سمنان
#شاهرود
#واحد_فرهنگی_مدرسه_علمیه_امام_جعفر_صادق_ع
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
جناب آقای دکتر صابریان "زیدعزه "
با سلام و عرض ارادت محضر حضرتعالی
به خاطرتمام زحماتی که طی این سالها مشفقانه ومدبرانه برای پیشبرد اهداف مقدس خود که همانا اعتلای نشر فرهنگ و معارف دین مبین اسلام است متقبل شده و تلاش نموده اید سپاسگزاریم وازخداوند متعال برایتان سلامتی، بهروزی و توفیق استمرار تلاش های
ارزشمند تان را مسالت داریم
کادر اساتید و طلاب موسسه آموزش عالی امام جعفر صادق (ع) خواهران شاهرود
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
جناب حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی نجم "زیدعزه"
سلام علیکم
با احترام، انتصاب حضرتعالی به مدیریت حوزه های علمیه خواهران استان سمنان؛ که نشان از شایستگی شماست را تبریک عرض می نماییم خدمت صادقانه و تلاش مخلصانه در عرصه های علمی و فرهنگی کشور توفیقی است که خداوند به شایستگان دراین راه عنایت می نماید. جنابعالی که از اساتید برجسته و خدوم جامعه حوزوی ودانشگاهی یکی از چهره های ارزشمند و فرهیخته عرصه علم و دانش بوده که همواره با تفکر علمی، مخلصانه در جهت اعتلای بار علمی و معنوی جوانان مومن گام برداشته و تلاش نموده اید. در این مسئولیت جدید از خداوند منان توفیق، سلامتی و بهروزی مسئلت می نماییم.
مدیریت، کادر ،اساتید و طلاب موسسه آموزش عالی خواهران امام جعفر صادق "ع" شاهرود
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
محضر استاد گرانمایه جناب آقای دکتر صابریان(زید عزه)
سلام علیکم
🍀خدمت بی منت به طلاب ، نعمتی است که تنها شایسته خادمان مخلص می باشد.
به حسب وظیفه وبه پاس مدیریت مدبرانه،دلسوزانه وموثر حضرتعالی که موجبات تربیت صدها طلبه، مبلغ و پژوهشگر فرهیخته را فراهم نمودید،
بر خود لازم می دانیم از زحمات وتلاشهای ۹ ساله جنابعالی که افتخاری ماندگار برای حوزه های علمیه خواهران استان سمنان می باشد تقدیر وتشکر نموده، سلامتی وسعادت وتوفیقات روز افزون حضرت مستطاب عالی را از درگاه ایزد منان مسئلت خواستاریم.
اساتید، کادر، طلاب مدرسه علمیه نجمیه سرخه
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
🔻تشکر مدیر جدید حوزه علمیه خواهران سمنان از پیامهای تبریک
🔹حجت الاسلام نجم، از ابراز لطف و محبت و پیام تبریک اساتید، طلاب، مدیران و کادر مدارس حوزه علمیه خواهران و برادران در انتصاب خود تشکر کرد.
hawzahnews.com/news/911577
🔸 @HawzahNews_smn
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
🔻تشکر مدیر جدید حوزه علمیه خواهران سمنان از پیامهای تبریک
🔹حجت الاسلام نجم، از ابراز لطف و محبت و پیام تبریک اساتید، طلاب، مدیران و کادر مدارس حوزه علمیه خواهران و برادران در انتصاب خود تشکر کرد.
hawzahnews.com/news/911577
🔸 @HawzahNews_smn
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
در طول تاریخ چندبار مراسم حج تمتع تعطیل شده است؟
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
اعمال شب🌙و روز☀️ عرفه مخصوص اعضای گل کانال☺️🌹
التماس دعا..
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a
🔸بین خودمان و خدا از گناهانمان توبه کنیم
📝« #روز_عرفه را قدر بدانید. در روایتی دیدم که «عرفه و عرفات را بدین خاطر چنین اسمی دادهاند که در این روز و آن مکان، موقعیّتی برای اعتراف به گناه در نزد پروردگار پیش میآید.» اسلام، اعتراف به گناه را در پیش بندگان، مجاز نمیداند. کسی نباید گناهی را که انجام داده است بر زبان آورد و پیش کسی به آن اعتراف کند. اما پیش خدا، چرا. بین خودتان و خدا، بین خودمان و خدا، خلوت کنیم و به قصورهایمان، به تقصیرهایمان، به خطاهایمان و به گناهانمان که مایه روسیاهی ما، مایه بسته شدن پروبال ما و مانع پرواز ماست، اعتراف نماییم و از آنها توبه کنیم. اگر فردی بخواهد اصلاح شود، باید گناه و عیب خود را بپذیرد و در پیش خود و خدا، به آن عیب و گناه اعتراف کند.» ۱۳۷۳/۰۲/۲۸
#عرفه #گناه #توبه #معنویت
https://eitaa.com/joinchat/2813067281Ca1f19b915a