📖 #حدیث_روز | دور انديشى
🍂الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
▪️الحَزمُ صِناعَةٌ، ثَمَرةُ الحَزمِ السَّلامَةُ، مَن لَم يُقَدِّمْهُ الحَزمُ أخَّرَهُ العَجْزُ.
▫️دور انديشى يك هنر است، ثمره دور انديشى سالم ماندن [از آسيبها] است، كسى كه دور انديشى او را پيش نبرد، ناتوانى او را عقب اندازد.
📚غرر الحكم: 117، 4590، 8208.
📲 lib.eshia.ir/27307/3/52/صِناعَةٌ
🆔 @wikifeqh
🏴 چگونگی ورود اسرای اهل بیت (علیهمالسّلام) به شام
▪️در توصیف چگونگی ورود اسرای اهل بیت (علیهمالسّلام) به شام از یکی از اصحاب پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) به نام سهل بن سعد ساعدی روایت شده که میگفت:
▫️«در راه بیت المقدس به شام رسیدم. در آنجا شهری دیدم پر از درخت با جویبارهای فراوان؛ در و دیوارش با پردههای دیبا آذین بسته شده بود و مردم گرم شادی و سرور بودند و زنان نوازنده را دیدم که دف و طبل به دست، مینوازند. با خود گفتم گویا اهل شام عیدی دارند که ما نمیدانیم.
▪️(در همین فکرها بودم که) به گروهی از مردم دمشق برخوردم که مشغول صحبت بودند، پس به آنان گفتم: «آیا شما عیدی دارید که ما نمیدانیم؟» گفتند: «پیرمرد، به نظر غریب مینمایی.»
▫️گفتم: «آری؛ من سهل ساعدی هستم که رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) را دیده و احادیث او را میدانم.» گفتند: «ای سهل آیا در شگفت نیستی که چرا از آسمان خون نمیبارد و زمین اهلش را فرو نمیبرد؟»
▪️گفتم: «مگر چه شده است؟» گفتند: «ای سهل، سر حسین (علیهالسّلام) را از عراق به هدیه میآورند.» گفتم: «عجبا سر حسین (علیهالسّلام) را میآورند و این مردم چنین شادمانی میکنند؟
▫️از کدام دروازه وارد میشوند؟» گفتند: «از دروازه ساعات.»
▪️هنوز گفتگوهایمان به پایان نرسیده بود که دیدم بیرقها یکی پس از دیگری از راه میرسند. پس مردی را دیدم که سری بر نیزه داشت که سیمایش بسیار شبیه سیمای رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بود و از پی آن دختری را دیدم که بر شتری برهنه و بی محمل سوار بود.
▫️خود را شتابان به او رساندم و گفتم: «دخترم شما کیستی؟» گفت: «سکینه دختر حسین (علیهالسّلام)»
▪️گفتم: «آیا از من کاری ساخته است؟ من سهل بن سعد هستم که جدت را دیده سخن او را شنیدهام» گفت: «ای سهل اگر برای تو ممکن است بگو تا این سرها را از اطراف ما کنار ببرند تا مردم به تماشای این سرها مشغول شده کمتر به حرم رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نگاه کنند.»
▫️سهل ساعدی میگوید: «من خود را به حامل آن سر شریف رساندم و گفتم: «آیا برای تو ممکن است که برای حاجتی که من به تو دارم چهل دینار زر سرخ (چهار صد دینار) بگیری و حاجت مرا بپذیری؟» گفت: «حاجتت چیست؟» گفتم: «این پولها را بگیر و این سر را جلوتر و دور از این زنان ببر.» آن مرد پذیرفت و پولها را گرفت و آن سر را از زنان اهل حرم دور کرد.»
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/مصائب_اسرای_کربلا_تا_دمشق
🆔 @wikifeqh
🗓 چهارشنبه
☀️ ۲۵ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۲۹ محرم ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 16 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
----------
🌙 شمسی:
▫️اولين فرار «محمدرضا پهلوی» (1332 ش)
📥 wikifeqh.ir/محمدرضاشاه_پهلوی
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | دلایل بعثت رسول اکرم
🍂رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️بعِثْتُ للحِلْم مَرْكَزا، و للعِلْمِ مَعْدِنا، و للصَّبرِ مَسْكَنا.
▫️من مبعوث شدم تا محور بردباری و منبع دانش و آرامبخش پایداری باشم.
📚بحار الأنوار: 71/423/61.
📲 lib.eshia.ir/27307/3/216/بُعِثْتُ
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | رسیدن اسرای کربلا به نزدیکی دروازه دمشق
🍂یکی از مصائب جانسوز اهل بیت امام حسین (علیهالسلام) و اسرای کربلا در مسیر شام، برخورد دشمنانه با اسرا، نزدیک دروازه دمشق بود.
🌹سر مطهر امام حسین را همراه زنان و اسیران حرکت دادند. نزدیک دمشق که رسیدند، ام کلثوم که جزو اسیران بود، نزد شمر رفت و گفت: خواستهای دارم. گفت: چیست؟ گفت: وقتی ما را وارد شهر میکنی، از دروازهای وارد کن که تماشاگران کمتری باشند و بگو این سرها را هم، از بین محملها کنار برند. بس که ما را در این حال تماشا کردند، شرمنده شدیم. شمر در پاسخ خواستهاش، از روی دشمنی و سرکشی، دستور داد سرها را بر نیزهها وسط کجاوهها قرار دهند و آنان را همانطور از میان تماشاچیان ببرند تا به دروازه دمشق رسیدند و آنان را در آستانه در مسجد جامع نگه داشتند؛ جایی که اسیران را نگه میداشتند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/رسیدن_اسرای_کربلا_به_نزدیکی_دروازه_دمشق
🆔 @wikifeqh
🗓 پنجشنبه
☀️ ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۳۰ محرم ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 17 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️وفات ماريه قبطيه «س» (15 ق)
📥 wikifeqh.ir/ماریه_قبطیه
▫️قتل جعفر بن يحيي برمكي (189 ق)
📥 wikifeqh.ir/جعفر_بن_یحیی_بن_خالد
🌙 شمسی:
-----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | سه نشانه حماقت!
🍂الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
▪️تعرَفُ حَماقَةُ الرّجُلِ في ثلاثٍ: في كلامِهِ فيما لا يَعْنيهِ، و جَوابِهِ عَمّا لا يُسألُ عَنهُ، و تَهَوُّرِهِ في الاُمورِ.
▫️حماقت آدمى، از سه چيز شناخته مى شود:
1️⃣از بيهودهگوييهايش،
2️⃣از پاسخ دادنش به چيزى كه از او سؤال نمى شود،
3️⃣و از تهوّرش در كارها.
📚غرر الحكم: 4542.
📲 lib.eshia.ir/27307/3/233/ثلاثٍ
🆔 @wikifeqh
💠 #اعمال_مشترک_ماه_صفر
🔻ماه صفر اعمالی دارد که عبارتاند از:
🔹 در زمان دیدن هلال خواندن دعای هلال وارد شده است. حداقل آن است که سه مرتبه بگوید: «اللّهُ اَکْبَر» و سه مرتبه «لا الهَ الَّا الْلّه» و سپس بگوید: «اَلْحَمْدُ لِلّهِ الَّذی اذْهَبَ شَهْرَ کَذا وَ جاءَ بِشَهْرِ کَذا» بهترین دعای زمان رؤیت هلال، دعای چهل و سوم صحیفه سجادیه است.
🔹 خواندن هفت مرتبه سوره «حمد»
🔹 از اموری که بر آن تأکید شده، سه روز روزه گرفتن در هر ماه است. مرحوم علامه مجلسی در زاد المعاد میگوید: مطابق مشهور، این سه روز، پنجشنبه اول ماه و پنجشنبه آخر ماه و چهارشنبه اول از دهه وسط ماه است.
🔹 خواندن نماز در شب و روز اول ماه صفر بدینگونه است:
دو رکعت نماز به جا آورد، به این نحو که: در هر رکعت پس از سوره حمد، سوره انعام را بخواند؛ سپس از خداوند متعال بخواهد که او را از هر ترسی و هر دردی ایمن گرداند.
🔹 خواندن نماز اول ماه که آن دو رکعت است، در رکعت اول بعد از حمد، سی مرتبه سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد، سی مرتبه سوره قدر بخواند و بعد از نماز صدقهای در راه خدا بدهد، هر کس چنین کند، سلامت خود را در آن ماه از خداوند متعال گرفته است.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/صفر_المظفر
🆔 @wikifeqh
🗓 جمعه
☀️ ۲۷ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۱ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 18 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شروع جنگ صفين (۳۷ ق)
📥 wikifeqh.ir/جنگ_صفين
▫️ورود اسرای کربلا به شام (61 ق)
📥 wikifeqh.ir/ورود_اسرای_کربلا_به_شام
▫️كشته شدن صاحب الزنج و پايان يافتن فتنه زنگيان (270 ق)
📥 wikifeqh.ir/صاحب_الزنج
🌙 شمسی:
-----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | بشارت به امام مهدى عليه السلام
🍂الإمامُ الباقرُ عليه السلام:
▪️فإذا خَرجَ أسْندَ ظَهْرَهُ إلَى الكعبةِ، و اجْتَمعَ إليه ثلاثُ مائةٍ و ثلاثةَ عَشَرَ رجُلاً، فأوّلُ ما يَنطِقُ بهِ هذهِ الآيةُ: «بَقِيّةُ اللّه خيرٌ لكم إنْ كُنتم مؤمنين». [۱] ثُمّ يقولُ: أنا بَقِيّةُ اللّه ِ و حُجّتُهُ و خليفتُهُ علَيكُم، فلا يُسَلِّمُ إلَيهِ مُسَلِّمٌ إلاّ قالَ: السّلامُ عليكَ يا بَقِيّةَ اللّه ِ في أرضِهِ. [۲]
▫️هرگاه قيام كند به كعبه تكيه مى دهد و سيصد و سيزده مرد بر گردش حلقه مى زنند . نخستين سخنى كه مى گويد اين آيه است : «بقيّة اللّه براى شما بهتر است اگر ايمان داشته باشيد» . آن گاه مى فرمايد : من بقيّة اللّه هستم و حجّت و جانشين خدا بر شما . هيچ درود فرستنده اى به او درود نمى فرستد مگر چنين : درود بر تو اى باقيمانده خدا در زمين او.
📚پی نوشت:
[۱] هود: 86 .
[۲] نور الثقلين: 2 / 392 / 194.
📲 lib.eshia.ir/27307/1/384/الكعبةِ
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | ورود اسرای کربلا به شام
🍂ورود اهل بیت به شام یکی از مصائب رنجآور حادثه عاشورا بود که به امر یزید بن معاویه به عبیدالله بن زیاد و در جریان اسارت اهل بیت امام حسین (علیهالسّلام) و در راس آنها حضرت امام سجاد (علیهالسّلام) و حضرت زینب (سلاماللهعلیها) روی داد.
🔻عبیدالله بن زیاد پس از کسب تکلیف از یزید بن معاویه در خصوص اسرای کربلا، دستور اعزام آنها را به سوی شام صادر کرد که در مسیر حرکت و در شام اتفاقاتی روی داده که در منابع تاریخی و مقاتل به آنها اشاره شده است.
🌹با رسیدن کاروان اسرا به شام، دمشق غرق در شادی و سرور شد. ساکنان شهر به مانند اعیاد بر در و دیوار شهر پردههای دیبا آویخته بودند و به یکدیگر تبریک میگفتند و زنانشان دف میزدند و بر طبل میکوبیدند.
✍️سید بن طاوس در مورد این واقعه مینویسد:
«وقتی اسرای کربلا نزدیک شهر دمشق رسیدند، ام کلثوم نزد شمر بن ذی الجوشن رفت و گفت: ما را از دروازهای ببر که تماشاچیان کمتر حضور داشته باشند و به سپاه بگو این سرها را از محلها دورتر ببرند تا نگاه مردم کمتر به ما بیفتد. اما شمر در اثر خباثت و پلیدی که داشت دستور داد سرها را بالای نیزهها زدند و در میان محملها قرار دادند و آنان را از میان تماشاچیان عبور دادند»
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/ورود_اسرای_کربلا_به_شام
🆔 @wikifeqh
🚩 لحظاتی از جنگ صفین
▪️با گذشتن محرم، جنگ صفین به تمام معنا در نخستین روز ماه صفر میان مالك و حبیب بن مسلمه آغاز شد.
▫️در شب آغاز جنگ، امام به همه نیروهای خود، سفارش میكرد: «تا آغاز به جنگ نكردهاند شما به جنگ با ایشان نپردازید. فرارکننده ای را نكشید و مجروحی را به قتل نرسانید و کسی را برهنه نسازید و كشتهای را مثله نكنید».
▪️عمار كه پیامبر فرموده بود تو به دست گروهی متجاوز كشته میشوی و همه مردم نیز این خبر را شنیده بودند، در یكی از روزهایی كه جنگ با شدت در جریان بود به شهادت رسید.
▫️امام از معاویه خواست تا با یكدیگر مبارزه كنند تا هر كدام پیروز شدند، حکومت از آن او باشد. معاویه حاضر به پذیرش این پیشنهاد نشد. یكبار نیز امام با عمرو روبرو شد كه عمرو با آشكار كردن عورت خود و استفاده از حیای امام توانست از معركه بگریزد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/جنگ_صفين
🆔 @wikifeqh
🗓 شنبه
☀️ ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۲ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 19 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️شهادت حضرت زيد عليه السلام (121 ق)
📥 wikifeqh.ir/زید_بن_علی_بن_حسین_(علیهالسلام)
🌙 شمسی:
▫️کودتای ۲۸ مرداد و سقوط دولت مصدق (1332 ش)
📥 wikifeqh.ir/کودتای_۲۸_مرداد
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | براى دين خود احتياط كن
🍂الإمامُ عليٌّ عليه السلام:
▪️اتَّقُوا اللّه حَقَّ تُقاتِه، و اسْعَوا في مَرْضاتِه، و احْذَرُوا ما حذَّرَكُم مِن أليمِ عَذابِه.
▫️از خدا پروا كنيد آن گونه كه سزاوار اوست و براى خشنودى او بكوشيد و از آنچه شما را از عذاب دردناك حذر نمود حذر نماييد.
📚غرر الحكم: 2521.
📲 lib.eshia.ir/27307/3/260/مَرْضاتِه
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 حیله های عمروعاص و عاقبت دین فروشی
▪️معاویه و عمرو كه كار را تمام شده میدیدند و احساس شكست كردند دست به حیله زدند. فردای لیلة الهریر، پانصد قرآن بر سر نیزههای شامیان رفت. فریاد بلند بود كه ای گروه عرب! به زنان و دختران خود بیندیشید، اگر شما نابود شوید فردا چه كسی در برابر رومیان و تركان و پارسیان خواهد ایستاد؟
▫️این اقدام سبب شد تا كمكم در میان سپاه عراق این ندا شنیده شود كه دشمن حكمیت قرآن را پذیرفته است و ما حق جنگ با آنها را نداریم.
▪️در این لحظه حدود بیست هزار نفر از سپاه عراق نزد امام آمده از او خواستند تا حكمیت قرآن را بپذیرد.
▫️پس از جنگ صفین و ماجرای حکمیت، زمانی كه ابوموسی بر بالای منبر، خلع فرمانروایی امام علی علیهالسلام را اعلام كرد، عمرو بن عاص اعلام كرد: او تنها حق خلع علی را داشت و من خلافت را به معاویه واگذار میكنم.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/جنگ_صفين
🆔 @wikifeqh
🚩 شخصیت علمی زید
▪️زید از شاگردان ممتاز مکتب امام باقر (علیهالسّلام) و امام صادق (علیهالسّلام)، بعد از شاگردی در محضر پدر بزرگوارشان بوده، در علم و معرفت بدان پایه رسیده بود که امام صادق (علیهالسّلام) درباره وی فرموده بود: «کان عارفاً و کان عالماً و کان صدوقاً.»
▫️شیخ صدوق نیز در کتاب عیون اخبار الرضا (علیهالسّلام) به نقل از امام رضا (علیهالسّلام) نوشته است: «فانّه کان من علماء آل محمد (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) »
▪️او در مقامات علمیاش به جایی رسیده بود که گاه ائمه معصومین (علیهمالسّلام) دانشمندان مبرزی چون ابوحمزه ثمالی و ابوخالد واسطی را برای استفاده علمی به محضر شریفش (علیهالسّلام) ارجاع میدادند.
▫️محمد ابوزهره در کتابش الامام زید بیان داشته که عالمان سدههای دوم و سوم هجری اعم از علمای شیعه و سنی و معتزله و مرجئه به پیشوایی او در دانش و فضیلت به اتفاق گواهی داده و قیامش علیه امویان را قیام علم و زهد و ورع شناخته اصحاب و یارانش را در شمار فقهاء و قاریان قرآن قلمداد کرده است.
▪️بنابراین بیسبب نیست که در آثار تالیف شده امامیه و زیدیه، احادیث و قصص بیشماری از او نقل شده و تصانیف و تالیفات متعددی به او نسبت داده شده است.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/زید_بن_علی_بن_حسین_(علیهالسلام)
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | ورود اسرای کربلا به کاخ یزید
🍂ورود اسرا کربلا به کاخ یزید و نحوه برخورد با آنها یکی از مصائب خاندان اهل بیت (علیهمالسلام) بعد از واقعه عاشورا و در جریان اسارت اهل بیت امام حسین (علیهالسلام) است.
🔻طبق نقل مورخان، یزید به پندار خام خود، مجلس عمومیاش را چنان ترتیب داده بود که اهل بیت به محض ورود، به شدت تحت تاثیر قدرت او قرار گیرند و از ترس، تسلیم خواستههای خلیفه اموی شوند. بدین منظور تختی مرصع برای یزید قرار داده و کاخ و ایوان آنرا با تزیینات بسیاری آراسته بودند و صندلیهایی زرین در طرف راست و چپ برای نشستن مهمانهای دربار قرار داده بودند.
🌹اما با ورود اسرا با وضعیتی رقتبار به دربار یزید، برای اینکه احساسات حاضران در کاخ، از دیدن وضع دلخراش اهل بیت، جریحهدار، و نفرتشان برانگیخته نشود، یزید تصمیم گرفت به ظاهر با اهل مجلس همدردی کند و خود را فردی دلسوز و مهربان نشان دهد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/ورود_اسرای_کربلا_به_کاخ_یزید
🆔 @wikifeqh
🗓 یکشنبه
☀️ ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰۳ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 20 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
▫️ولادت امام باقر علیه السلام [به قولی] (57 ق)
📥 wikifeqh.ir/امام_محمدباقر_علیهالسلام
▫️تولد شيخ الرئيس ابوعلي سينا (370 ق)
📥 wikifeqh.ir/ابن_سینا
🌙 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | فضیلت و ثواب کمک به مومنان
🍂رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️خدْمَـةُ المؤمنِ لأخيهِ المؤمنِ دَرَجةٌ لا يُدْرَكُ فَضْلُها إلاّ بمِثْلِها.
▫️خدمت كردن مؤمن به برادر مؤمنش، مقامى است كه فضيلت و ثواب آن جز با همانند آن (خدمت) به دست نيايد.
📚مستدرك الوسائل: 12/429/14524.
📲 lib.eshia.ir/27307/3/302/دَرَجةٌ
🆔 @wikifeqh
📣 #ویژهنامه | ولادت امام محمدباقر علیهالسلام
🔹امام محمد بن علی (ع)، ابوجعفر محمّد بن علی بن الحسین بن علی بن ابی طالب (ع)، امام پنجم از ائمّه اثناعشر و یکی از چهارده معصوم میباشد.
🔸کنیه ایشان ابوجعفر و لقب مشهورشان «باقر» یعنی شکافنده علوم است.
🔹محل تولد آن حضرت شهر مدینه و سال تولد ایشان 57 هجری، بوده است. مدفن آن حضرت، گورستان بقیع در مدینه منوره است.
🔸دوران زندگی امام با حکومت ده تن از خلفای اموی (از معاویة بن ابی سفیان تا هشام بن عبدالملک) و ایام امامتش با حکومت پنج تن از ایشان ـ ولید بن عبدالملک (متوفی 96) و سلیمان بن عبدالملک (متوفی 99) و عمر بن عبدالعزیز (متوفی 101) و یزید بن عبدالملک (متوفی 105) و هشام بن عبدالملک (متوفی 125) مقارن بود.
🔹بیشترین افراد شیعه معتقد به امامت حضرت علی بن الحسین (ع) بوده و بعد از وفات وی به فرزندش امام باقر (ع) گرویدند.
🔸امّا زیدیّه که خود را پیرو زید بن علی بن الحسین (ع) میدانند، به نصّ بر امامت و تصریح بر عصمت معتقد نیستند و زید را از آنرو که «قیام به سیف» کرد، امام میدانند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/امام_محمدباقر_علیهالسلام
🆔 @wikifeqh
🚩 #حوادث_پس_از_عاشورا | اهانت یزید به سر مقدس امام حسین (علیهالسلام)
🍂یکی از رنجها و مصائب خاندان حضرت سیدالشهدا (علیهم السّلام) پس از ورود به شام، اهانت یزید بن معاویه نسبت به سر مطهر امام حسین (علیهالسلام) بود.
🔻با ورود اسرای کربلا به شهر شام، یزید مجلسی تشکیل داده و اسرای کربلا را با وضعیتی رقتبار وارد مجلس کرد و در آن مجلس او با نهايتِ قساوت و بى رحمى به سر مطهر امام حسین (علیهالسلام) جسارت کرد.
🌹مصیبت این فاجعه تا به حدی بود که بنا به گواهی تاریخ، زنان خاندان یزید به حال خاندان آل الله و شیون زنان و دختران اهل بیت (علیهمالسلام)، شیون و گریه سر دادند و شماری از صحابه پیامبر و مهمانان غیر مسلمان که در مجلس حضور داشتند؛ به او اعتراض کردند.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/اهانت_یزید_به_سر_مقدس_امام_حسین
🆔 @wikifeqh
🗓 دوشنبه
☀️ ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ هجری شمسی
🌙 ۰٤ صفر ۱٤٤٥ هجری قمری
🎄 21 آگوست 2023 میلادی
☀️ قمری:
----------
🌙 شمسی:
▫️آغاز هفته جهاني مسجد
📥 wikifeqh.ir/مسجد
▫️روز بزرگداشت «علامه محمدباقر مجلسي»
📥 wikifeqh.ir/علامه_مجلسی
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | اثرات پر برکت مسجد رفتن
🍂الإمامُ الحسينُ عليه السلام قالَ رسولُ اللّه صلى الله عليه و آله:
▪️مَن أدمَنَ إلى المَسجِدِ أصابَ الخِصالَ الثَّمانِيَةَ : آيَةً مُحكَمَةً ، أو فَريضَةً مُستَعمَلَةً ، أو سُنَّةً قائمةً ، أو عِلما مُستَطرَفا ، أو أخا مُستَفادا ، أو كَلِمَةً تَدُلُّهُ على هُدىً أو تَرُدُّهُ عن رَدىً ، و تَركَ الذَّنبِ خَشيَةً أو حَياءً.
▫️هر كه پيوسته به مسجد رود، به هشت چيز دست يابد: آيتى محكم ، يا فريضه اى عمل شده، يا سنّتى جارى [از معصومان]، يا دانشى تازه ، يا برادرى كه به دست آورده، يا سخنى كه او را هدايت كند، يا از هلاكت برهاندش و گناه را از سر ترس يا شرم ترك گويد.
📚بحار الأنوار: 84/3/73.
📲 lib.eshia.ir/27307/5/227/الخِصالَ
🆔 @wikifeqh
🕌جایگاه مسجد در صدر اسلام
🔸مسجد در عصر آغازین اسلام، افزون بر عبادت، مرکزی برای اداره حکومت نیز بود.
🔹پس از آن، به عنوان مدرسه نیز مورد استفاده قرار گرفت.
🔸بعدها وقتی دارالحکومه و مدرسه ساختند، مسجد به عبادت اختصاص داده شد؛ گرچه گهگاه از آن به عنوان مدرسه نیز استفاده میشده است.
🔹در واقع، مسجد تکیهگاه تمامی مسلمانان در اتکال به خدای واحد قهّار و سمبل قداست، پاکی، تقوا و وحدت جامعه اسلامی است.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 fa.wikifeqh.ir/مسجد
🆔 @wikifeqh
▪️#ویژهنامه|#حضرت_رقیه
🏴 پنجم صفر، سالروز شهادت جانسوز ریحانه الحسین، به نام مبارک حضرت رقیه (س) دردانه سه ساله حسین بن علی (ع) نامگذاری شده است.
🍂آشنایی کلی🍂
➖حضرت رقیه (س) در روز سوم یا پنجم صفر سال ۶۱ ه ق در سفر اهل بیت به شهر شام از دنیا رفته است.
➖شاید نامگذاری روز سوم محرم به نام این دختر کوچک و با کرامت به این انگیزه بوده که در گرماگرم عزاداری دهه اول، از مظلومیت او یادی شود.
➖برخی منابع از رقیه با نام فاطمه کوچک اسم بردهاند و چنین گزارش کردهاند: «هنگامی که چشم حضرت زینب (س) در کوفه به سر نازنین برادر که بر روی نیزه بود افتاد، فرمود: ای برادرم! با این فاطمه کوچک سخن بگو، زیرا نزدیک است دلش از شدّت اندوه آب شود.»
🍂مقالات🍂
📲 wikifeqh.ir/شام
📲 wikifeqh.ir/رقیه_بنت_حسین
📲 wikifeqh.ir/روضه_شب_سوم_محرم
📲 wikifeqh.ir/شام_(مفرداتنهجالبلاغه)
🍂پرسمان🍂
📲 wikiporsesh.ir/رقیه
📲 wikiporsesh.ir/حضرت_رقیه
📲 wikiporsesh.ir/تاریخ_دقیق_شهادت_امام_حسین_و_حضرت_رقیه_و_نرجس_خاتون
🆔 @wikifeqh