#احادیث
#ویکی_فقه
🔰 #ویژگی_های_علما در روایات
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم): فرشتگان بالهای خود را به جهت خشنود بودن از طالب علم برای او میگسترانند. اصول کافی، ج۱، ص۳۴.
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم): علماء وارث پیامبرانند. بحار الانوار، ج۱، ص۱۶۴.
پیامبر اکرم (صلّیاللهعلیهوآلهوسلم): فضیلت عالم بر عابد همچون برتری ماه شب چهارده بر بقیه ستارگان است. اصول کافی، ج۱، ص۳۴.
امام علی (علیهالسّلام): هنگامیکه دانشمندی میمیرد، چنان شکافی در اسلام پدید میآید که جز جانشینش آن را پر نمیسازد. الارشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج۱، ص۲۳۰.
حضرت علی (علیهالسّلام): دانشمندان حاکم بر مردم هستند. غرر الحکم و درر الکلم، ج۱، ص۳۶، ح۵۵۹.
امام صادق (علیهالسّلام): در روز قیامت مرکّب علماء با خون شهیدان سنجیده میشود و مرکّب علما بر خون شهید رجحان مییابد. بحار الانوار، ج۲، ص۱۴ و ۱۶.
✅ ویژگیهای علماء در قرآن و روایات را در مقاله زیر مطالعه کنید.
http://wikifeqh.ir/علما_(ویژگیها)
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎇 دعای فرج توسط رهبر معظم انقلاب
✅ کانال رسمی سایت #ویکی_فقه 👇
http://eitaa.com/joinchat/609681418C9a83e3fcdf
#ادبيات
#ویکی_فقه
#تنافر در لغت به معنای از هم رمندگی چیزهاست و در اصطلاح آن است که میان حروف و کلمات یا جملههای متوالی، تناسب و سازگاری و هماهنگی وجود نداشته باشد، که این شکل از کلمات و عبارات را متنافر، و ضد آن را ملایم و متلایم یعنی سازگار و متناسب میخوانند.
🌀 تنافر به قسم تقسیم میشود که اقسام آن را در مقاله زیر ملاحظه کنید.
http://wikifeqh.ir/متنافر
@WikiFeqh
#کتابشناسی
#ویکی_فقه
آموزش #فلسفه، اثر آیتالله محمدتقی مصباح است، که بـه انـگیزه بـازنگاری مباحث فلسفی و طرحی نو در آموزش فلسفه تألیف شده و یک دوره فلسفه اسلامی را به نـوآموزان فـلسفه، آموزش میدهد. به دلیل اتقان و استحکام و نیز شیوایی #سبک_نگارش و #ترکیب و #اسلوب بیسابقه کتاب و تناسب آن با محیطهای آموزشی، این مجموعه در محیطهای #علمی و #دانشگاهی مطرح است [...]
wikifeqh.ir/آموزش_فلسفه_(کتاب)
@WikiFeqh
#سیره_معصومین
#امام_جواد علیه السلام
جود و #بخشش او زبانزد همه بود و امروزه نیز آن امام (علیه السلام) را بدین صفت میشناسند و بدین روی از القاب مشهورش «جواد الائمّه» است. هر کس نیازی بدو میآورد، حاجت روا بازمیگشت [...]
wikifeqh.ir/امام_جواد_علیهالسلام
@WikiFeqh
#حقوق
#ویکی_فقه
#بازداشت، اصطلاح حقوق کیفری به معنای حبس متهم در جریان تحقیقات مقدماتی است کهگاهیتا پایان رسیدگی ماهوی و صدور حکم و شروع به اجرای آن، ادامه مییابد. این مقاله زیر به بررسی موارد و #احکام_بازداشت در #حقوق_موضوعه_ایران و برخی کشورهای اسلامی و نیز مبانی فقهی آن میپردازد. برای مطالعه کامل مقاله، لینک زیر را لمس کنید.
wikifeqh.ir/بازداشت
@WikiFeqh
#تفسیر
#سوره_اسراء/۲۳_۲۴
و پروردگارت «چنین»حکم کرد که جز او را مپرستید و به پدر و مادر، نیکی کنید. اگر یکی از آن دو یا هر دوی آنها در نزد تو به «سن» پیری رسند «حتی» به آنان «اف» مگو و بر آنان بانگ مزن و به نیکی با آنان سخن گوی و از «روی» مهربانی بال فروتنی بر آنان بگستران و بگو: پروردگارا! به آنان رحمت آور، چنان که «به سن» خردسالی مرا پروراندند.
📓مقاله زیر، به بررسی آیات و روایاتی که در مورد #احترام_به_پدر_و_مادر آورده شده، میپردازد.[کلیک کنید] 👇
wikifeqh.ir/احترام_به_پدر_و_مادر
@WikiFeqh
#کلام
#امام_على_عليه_السلام
#ویکی_فقه
🔅وَ مِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاء مَرْضَاتِ اللّهِ وَاللّهُ رَؤُوفٌ بِالْعِبَادِ؛ و از مردم کسی است که جانش را در برابر خشنودی #خدا میفروشد و خداوند به بندگانش بسیار دلسوز است.
این آیه شریفه اندکی پس از #هجرت درباره امیرمؤمنان نازل شده که در شب #هجرت_پیامبر صلیاللهعلیهوآله (لیلة المبیت) به جای پیامبر صلیاللهعلیهوآله آرمید و جان خویش را سپر بلای حضرت کرد.
✅ مطالعه آیات بیشتر در مورد امام علی علیهالسلام 👇
wikifeqh.ir/آیات_ویژه_امام_علی
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔅دو نمونه از حلیههای شریفه در قرن هفدهم و هجدهم @WikiFeqh
#هنر
#حلیه_نویسی
حِلیهنویسی، نوعی قطعه نویسی مذهّب عمدتاً مشتمل بر وصف شمایل پیامبر و گاه امامان میباشد.
حلیهنویسی در بین عثمانیان رواج داشته است. هنرمندان ایرانی چندان تحت تأثیر این سنّت در فرهنگ عثمانی نبودند و نمونههای اندکی از حلیه پدید آوردهاند.
در حلیهنویسی خطاطان عثمانی محبت خود را به پیامبر اسلام ابراز میکردند آنان براساس حدیث «استشفوا بالحلیه»، تحریر حلیه شریف پیامبر را مبارک میدانستند و نیز اعتقاد داشتند هر جا حلیه پیامبر (یا حلیه شریف، حلیه نبی، حلیه سعادت) باشد، نه فقط آنجا را از گزند آفاتی چون زلزله و آتشسوزی و قحطی حفظ میکند، بلکه موجب آرامش و رفاه و برکت ساکنان آنجا خواهد شد. حتی بر این باور بودهاند که حلیه در روز رستاخیز شفیع افراد خواهد شد.
حافظ عثمان را مبدع حلیه نویسی دانستهاند. او حلیههایش را در کیفی از گردن میآویخت و هنگامی که در اثنای ذکر به حال وجد میرسید، نوشتهها از گردنش میافتاد و علاقهمندان آنها را برمیداشتند. گفته شده که نوشتن حلیه و طرح آن را پیامبر در عالم معنا به او امر کرده است.
حلیهنویسی مناسبتی با اجازهنامهها (رجوع کنید به اجازه) نیز داشت، چنان که خطاط با نوشتن حلیه از استادش اجازهنامه دریافت میکرد. [ادامه مطلب]
wikifeqh.ir/حلیه_نویسی
@WikiFeqh
#اقتصاد
#تاریخ
#بانک_استقراضی ایران به وسیله یکى از اتباع #روسیه_تزاری در ایران به نام پولیاکف، با هشت ماده افتتاح شد.
بانک در سال ۱۲۷۰ خورشیدی با افتتاح یک اداره مرکزی و شعبههایی در چند شهر شمال کشور کار خود را آغاز کرد. در سال ۱۲۷۷ دولت روسیه همه سهام این بانک را خرید و آن را تحت کنترل بانک دولتی پترزبورگ درآورد. در سال ۱۳۰۱ بر اساس توافق قبلی بین ایران و اتحاد جماهیر شوروی، بانک به دولت ایران واگذار شد.
این بانک هیچ گاه نتوانست سپرده قابل ملاحظهای جذب کند و در انجام فعالیتهای بانکی چندان موفق نبود. در ۱۳۱۲ ش، به موجب اجازه تأسیس بانک فلاحتی و صنعتی، به دلیل فقدان سرمایه نقدی و مشکلات زیاد در وصول مطالبات، #بانک_ایران، ضمیمه بانک کشاورزی ایران شد.
wikifeqh.ir/بانک_استقراضی
@WikiFeqh