#کتاب_شناسی #ملا_محسن_فیض_کاشانی #ویکی_وفقه
📝 آبِ زُلال، نام منظومهای مختصر در ادب پارسی است و بیشتر جنبه عرفانی دارد و توسط ملامحسن فیض کاشانی نوشته شده است. این منظومه به دو جرعه تقسیم شده و هر جرعه دارای سه نفس است. جرعهی اول خطاب به حق تعالی و جرعهی دوم خطاب به نفس است. این مثنوی اینگونه آغاز میشود:
یا محیی قلب کل عارف فیاض زوارف المعارف
ستّار معایب البرایا غفار کبائر الخطایا
و چنین خاتمه مییابد:
از سرتاپای گوش بادت وین آب زلال نوش بادت
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/آب_زلال_(فیض_کاشانی)
@wikifeh
#فال_حافظ #فرهنگ #تفأل #شب_یلدا #ویکی_فقه
🔸 در قلمرو زبان فارسی، غیر از قرآن که با آن استخاره میکنند، برای فال زدن بیش از هر کتاب دیگری، از دیوان حافظ استفاده میشود.
باور عامیانه ایرانیان بر آن بود که حافظ از نیت و نیاز همگان خبر دارد و از همین روست که او را لسان الغیب خواندهاند.
🔹 تفأل به دیوان حافظ، هر چند جنبه سرگرمی و تفنن برانگیزههای دیگر در این کار غلبه دارد فال زدن به دیوان حافظ، مراسم شب یلدا، چهارشنبه سوری و... انجام میشود.
🔸 فالْخوان، غالباً فرد باسواد و محترمی است که نزد حاضران در جمع، حائز ارج و اعتبار است. معمولا در خانوادهها، کار فال خواندن بر عهده بزرگ خاندان نهاده میشود.
🔹 فالخوان، #دیوان_حافظ را همچون کتابی مقدّس در دست میگیرد و رو به قبله مینشیند، ابتدا صاحب فال، نیت میکند و سپس فالخوان با سر انگشت و معمولا با چشمان بسته، صفحهای را نشان میکند و میگشاید. غزلِ فال، اولین غزل درج شده در صفحه راست است و اگر شروع غزل از صفحه قبل باشد، فالخوان یک ورق به عقب بر میگردد و غزل را از مطلع آن میخواند. غزلی را که پس از غزل فال قرار دارد، شاهد فال تلقی میکنند.
🔸 بنا بر باور عامیانه، در تفأل به دیوان حافظ، باید او را به شاخ نبات، که معشوق وی بوده، قسم داد و گرنه فال، وصف الحالِ نیت کننده در نخواهد آمد؛ همچنین قَسَمهای متنوع دیگر و نیز نذرهایی برای مزار حافظ در اینباره معمول بوده است.
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/فال_حافظ
@wikifeh
#فرهنگ #ویکی_فقه #تفأل_تطیر #خرافات
👁🗨 فال بد زدن به چیزی را طِیَره میگویند. طیره در دوران جاهلیت مرسوم بوده است و مردم جاهل هنگام سفر و انجام کارهای مهم به رخدادها، پرندگان و حیوانات، فال بد زده و به سبب آن از انجام دادن کار یا رفتن به سفر خودداری میکردند.
📌 ادامهی مطالب را در لینک زیر مطالعه کنید
wikifeqh.ir/طیره
@wikifeh
#ویکی_فقه
#فرهنگ
📍 تفأل غیر از استخاره است؛ #تفأل از مقوله پیشبینی آینده و بیان امور پنهان است، ولی #استخاره نوعی درخواست معرفت و بصیرت و برطرف شدن شک در کاری است که فرد قصد دارد آن را انجام دهد یا ترک کند و در واقع، واگذار کردن امور به خداوند است تا او را راهنمایی کند.
📌 ادامه مطالب را در لینک زیر
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/تفال_و_تطیر
@wikifeh
#کتاب_شناسی #اعلام #ویکی_فقه
👤 سید محمدحسن حسینی مشهور به آقا نجفی قوچانی، از عالمان و فقیهان و ادیبان قرن چهاردهم قمری میباشد.
محمدحسن از شاگردان میرزا جهانگیر خان قشقائی و آخوند خراسانی بوده و در سن ۳۰ سالگی به درجه اجتهاد رسید.
وی پس از بیست سال زندگی در نجف به ایران بازگشت و پس از آن تا هنگام مرگ در سال ۱۳۶۳ق در قوچان، به تدریس، ارشاد پرداخته و در گرفتاریها از مردم حمایت میکرد و با آن که در هنگام مرگ در منطقه قوچان و حتی برخی شهرستانهای اطراف نفوذ معنوی داشت، از مال دنیا چیزی نداشت.
📚 دو کتاب خواندنی سیاحت غرب و سیاحت شرق از آثار اوست.
wikifeqh.ir/سیدمحمدحسن_آقانجفی_قوچانی
@wikifeh
ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#کتاب_شناسی #اعلام #ویکی_فقه 👤 سید محمدحسن حسینی مشهور به آقا نجفی قوچانی، از عالمان و فقیهان و اد
#حکایات #آقا_نجفی_قوچانی #حق_الناس #نماز_شب #ویکی_فقه
🔸 مرحوم آقا نجفی قوچانی، در گزارشی ماجرای دوران طلبگی خود در اصفهان را چنین می نویسد: در این حجره تازه که حجره هامان وصل به هم بود، از میان طاقچه سوراخ نمودیم و ریسمانی در آن کشیدیم که یک سر ریسمان در حجره رفیق بود و یک سر آن در حجره من. وقت خواب آن سر را رفیقم به پا یا دست خود می بست و این سر ریسمان را من به دست خود می بستم تا سحر هر کدام زودتر بیدار شدیم دیگری را بدون اینکه صدا بزنیم بیدار کنیم، که مبادا طلبه ای از صدای ما بیدار شود و راضی نباشد.
📒 سیاحت شرق، انتشارات طوس، ۱۳۵۱شمسی، ص۱۹۸-۱۹۹
@WikiFeqh
5.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
◽️ در چه شرایطی میتوان استخاره کرد؟
#حجت_الاسلام_لقمانی
#کلیپ_تصویری
#استخاره
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #فقه #تورم #اقتصاد
🔹 زیان وارد شده بر غیر، باید جبران شود و زیان زننده ضامن است و قاعده (من اتلف مال الغیر فهو له ضامن) یک قاعده مسلّم و غیر قابل خدشه است و نبودن روایتی بر این مضمون، از قدرت قاعده نمیکاهد، زیرا افزون بر عقلایی و بر مبنای عدالت بودن، عصاره روایات زیادی نیز هست.
به هر حال، این قاعده در هر نابودکننده مال، چه مباشر، چه سبب و چه جزء سبب و در تمامی تلفها، چه حقیقی و چه حکمی و چه اعتباری، جریان دارد.
🔸 پس از اینکه روشن شد، نابود کننده مال دیگران ضامن است، این پرسش مطرح میشودکه: تلف به چه چیزهایی گفته میشود؟
📌 پاسخ پرسش در لینک زیر
🔻🔻🔻
wikifeqh.ir/تورم_و_ضمان
@wikifeh
#ویکی_فقه #حدیث
#پيامبر_خدا_صلى_الله_عليه_و_آله
🌸 از ابوذر روایت است که رسول خدا (صلّیاللّهعلیهوآله) فرمودند: ای ابوذر! من آنچه برای خود دوست میدارم برای تو نیز دوست میدارم؛ همانا تو را ناتوان میبینم، پس هیچ گاه به دو نفر امر نکن و به هیچ وجه عهدهدار مال یتیم مباش.
📚 امالی طوسی، مجلس سیزدهم، ص۳۸۴.
lib.eshia.ir/27725/1/384/ضعیفا
@WikiFeqh