💠زمینه پیدایش واقفیه💠
✍پیدایش و گسترش فرقه واقفیه در دامن مکتب تشیع و منحرف شدن این عده از امامیه را میتوان در چند عامل توضیح داد:
⬅ عدم شناخت مهدویت
🔸 عدهای از اصحاب امام صادق (ع) با عدم درک صحیح و کامل از مهدویت به ادعای روایاتی از امام صادق (ع) در شان والای حضرت موسی بن جعفر (ع)، برای مهدویت ایشان استدلال میکردند. در حالی که این روایات اگر هم واقعا صادر شده باشد دلالتی بر مهدویت و زنده بودن آن حضرت ندارد، علاوه بر اینکه شهادت امام موسی بن جعفر (ع) بر کسی پوشیده نیست.
⬅ اقامه نماز میت امام
🔸 از معتقدات شیعه این است که تجهیز و غسل و نماز بر بدن امام (ع) باید توسط امام بعدی صورت بگیرد مگر اینکه مانعی شرعی جلوی چنین اظهاری را بگیرد. وقتی این اعتقاد را با وضعیت موجود زمان شهادت امام موسی بن جعفر (ع) ملاحظه میکنیم ظاهرا تحلیل چنین اعتقادی مشکل مینماید. زیرا امام رضا (ع) در مدینه بودند نه در بغداد، پس به ظاهر نمیتواند این تکالیف را انجام داده باشند.
🔹 وقتی واقفیه در تحلیل این واقعه ناتوان شدند امام رضا (ع) جواب این شبهه را با شهادت حسین بن علی (ع) در کربلا و اعتراف واقفیه به اینکه علی بن الحسین (ع) به امر خدا در کوفه از دست دشمنان خارج شده و به امر تجهیز پرداخت، فرمودند و حجت را بر واقفیه تمام نمود.
⬅ طمع ورزی
🔸 امام (ع) برای حل مشکل در مناطق مختلف وکلاء و نائبانی را منصوب نموده بودند تا شیعیان در جهت عمل به وظائف خویش دچار ضعف نشوند. شیعیان با مراجعه به این نواب به وظائف دینی خود عمل مینمودند که پرداخت وجوهات مالیه شرعی نیز از جمله آنها بود و از طرفی وکلاء نمیتوانستند آن را به امام موسی بن جعفر (ع) تحویل دهند. به همین جهت اموال بسیاری نزد این وکلاء میماند.
🔹 با شهادت امام (ع)، طمع ورزی، برخی وکلاء را بر آن داشت تا برای تصاحب این اموال به انکار شهادت امام موسی بن جعفر (ع) و انکار امامت ولایت امام رضا (ع) بپردازند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#فرق_ادیان_مذاهب
#واقفیه
#امام_رضاعلیهالسلام
#مهدویت
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/واقفیه
🆔 @wikifeqh
💠اقتصاد اسلامی💠
🔸واژه «اقتصاد» از ماده «قـصـد» به معنای تصمیمگیری و اراده به انجام کاری بوده و در معانی مرتبط دیگری چون عدل و میانهروی، حد وسط میان اسراف و تقتیر، استقامت و پایداری در مسیر نیز به کار رفته است.
🔹اقتصاد اسلامی، مجموعهای از گزارههای دینی است که به عنوان بستر و زیربنای نظام اقتصادی تلقی شده و غایاتی که دین در زمینه اقتصاد برای انسان ترسیم کرده است و فعالیتهای فردی و اجتماعی مربوط به تولید، توزیع و مصرف را اقتصاد گویند. در این میان دین مبین اسلام دیدگاه خاص و ویژهای به مقوله اقتصاد دارد که از آن تعبیر به اقتصاد اسلامی میشود.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#اقتصاد_اسلامی
#میانهروی
#تولید
#مصرف
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/اقتصاد_اسلامی
🆔 @wikifeqh
نقارهها ز اوج مناره وزیدهاند
مردم صدای آمدنت را شنیدهاند
💐💐💐
زیباتر از همیشه شده آستان تو
آقا! چقدر ریسه برایت کشیدهاند
💐💐💐
میلاد عالم آلمحمد، هشتمین حجت سرمد، حضرت امام رضا (علیهالسلام) تبریک و تهنیت باد.
🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼
🆔 @wikifeqh
⁉️ چرا به علی بن موسی، امام هشتم شیعیان، «رضا» میگویند؟
🔹احمد بن أبی نصر بزنطی به امام جواد (ع) عرض كرد: گروهی از مخالفان شما گمان می کنند كه مامون پدر بزرگوار شما را رضا لقب داده ، آن هم بدین جهت كه امام (ع) را برای پذیرش ولایتعهدی راضی كرده است.
🔸امام فرمود: به خدا سوگند اینان دروغ میگویند ؛ بلكه خدا پدرم را رضا نامیده ، چون كه پسندیده خدا در آسمان بود و رسول خدا و أئمه هدی در زمین از او خوشنود بودند...
📎شیخ صدوق، علل الشرایع، ج1، ص237.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#مناسبتی
#امام_رضا_علیهالسلام
#رضا
🌐 http://lib.eshia.ir/10107/1/237/مُخَالِفِيكُمْ
📚 کتابخانه مدرسه فقاهت
🆔 @WikiFeqh
💠کنشگرایی یا کارکردگرایی💠
🔸 کنشگرایی یا کارکردگرایی، یکی از مکاتب روانشناسی است که به کارکرد ذهن یا استفاده از آن توسط موجود زنده در سازگاری با محیط خود سر و کار دارد.
🔹 مکتب کنشگرایی، در پایان قرن نوزدهم توسط "جان دیویی" و "جیمز رولند آنجل" پدید آمد و در دهه اول قرن بیستم در آمریکا حامیان بسیاری پیدا کرد.
🔸 این جنبش علمی که تاثیریافته از مطالعات داروین و گالتون بود، به جای ساختار یا محتوای فرآیندهای هشیار، بر چگونگی عمل این فرآیندها تاکید داشت.
🔹 نظریههای تکامل و بقای اصلح (Survival of the fittest) داروین که بر کارکرد ساختارهای زیستی برتر در سازگاری ارگانیزمها با محیطشان تاکید داشت، سبب شد تعدادی از روانشناسان آمریکایی به بررسی "کارکرد فرآیندهای ذهنی" در سازگاری فرد با محیط بپردازند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#روانشناسی
#کنشگرایی
#کارکردگرایی
#نظریه_تکامل
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/کنشگرایی_(روانشناسی)
🆔 @wikifeqh
✍نقد مکتب کنشگرایی
🔹 مکتب کنشگرایی به عنوان اعتراض به ساختگرایی به وجود آمد و تحت یک نظام مطرح در آمریکا مورد استقبال روانشناسان قرار گرفت. اما این مکتب روانشناختی نیز همچون سایر نظامها، تحت تاثیر حملات و انتقادات شدید به ویژه از سوی ساختگرایان قرار گرفت. همین امر باعث شد که برای اولین بار در ایالات متحده، روانشناسی جدید دستخوش انشعاب گردد.
🔸 به بیانی دیگر، با گذشت زمان، برخی مسایل کنشگرایانه که در طول مجادله با ساختگرایی حیاتی بودند، ارزش و اهمیت خود را از دست داده و برخی موضوعات نیز تحتالشعاع مسایل جدیدی که رفتارگرایی و مکتب گشتالت مطرح کرده بودند قرار گرفتند و برجستگی خود را از دست دادند.
🔹 به علاوه، بعضی مسایل و دیدگاهها هویت خود را به عنوان دستاوردهای کنشگرایی از دست دادند، زیرا یا جذب خود روانشناسی شدند یا تغییر هویت داده و به وسیله جنبشهای دیگر تعبیر دوباره یافتند. نهایتا کنشگرایی به تدریج از رونق افتاد و در عین حال مکاتب دیگر فعال شدند.
🔸 این اعتراضها و انتقادات، بیشتر متوجه تعریف کنشگرایی، ماهیت کنشگرایی، تعریف روانشناسی، جنبه عملی کنشگرایی، روش مطالعه کنشگرایان به ویژه نظرات کنشگرای معروف ویلیام جیمز (wiliam James) میشود.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#روانشناسی
#کنشگرایی
#کارکردگرایی
#نظریه_تکامل
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/نقد_مکتب_کنشگرایی_(روانشناسی)
🆔 @wikifeqh
💠حسین بن منصور حلاج💠
🔸 حَلّاج، حسین بن منصور، صوفی مشهور سده سوم و چهارم است.
🔹 زندگی، اندیشه و بهویژه کشته شدن حلاج، در تاریخ تصوف پیوسته معرکه آرای متقابل و حتی متناقض بوده است.
🔸 مآخذ و اسناد، مشحون از روایات افسانهآمیز، ناسازگار و آمیخته به حب و بغض مریدان و منکران حلاجاند و اعتماد نسبی را هم بر نمیانگیزند.
🔹 موافقان و مخالفان حلاج، نه تنها در تحلیل افکار و آثار وی سخت رویاروی هم قرار گرفتهاند بلکه در گزارش سوانح حیات، بهویژه انگیزههای محاکمه و قتل او، نیز کمتر توافق نشان دادهاند.
🔸 شخصیت حلاج بعد از قتل نیز تا عصر حاضر، در هالهای از پیچیدگی و ابهام، و در نوسان بیسابقهای از رد و قبول است: از شیادی مدعی الوهیت تا شهید عشق الهی.
🔹 شگفت آنکه، برخلاف تصور معمول، در بین منکران حلاج کم نیستند صوفیان مشهوری چون سهل تستری و جنید بغدادی ؛ همچنانکه در شمار ستایشگران، یا دست کم عذرجویان عقاید او، به نام فقیهان و حکیمان شیعه نیز برمیخوریم.
🔸 مجموعه این ویژگیها ــکه خبر از تعدد شخصیت حلاج میدهدــ سبب شده است تا برخی او را بیش از یک تن انگارند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#اعلام
#حسین_بن_منصور_حلاج
#صوفی
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/حسین_بن_منصور_حلاج
🆔 @wikifeqh
💐وکالت در ازدواج💐
✍وکالت در ازدواج، از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای عقدی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را برای انجام ازدواج نایب (وکیل) خود مینماید.
🔸وکالت زوجه در ازدواج ممکن است به این صورتها باشد:
🔰وکالت به صورت مقیّد
🔰وکالت به صورت مطلق
🔰وکالت به صورت عموم
🔰وکالت با اذن صریح
🔹قانون مدنی نکاح فضولی را تابع قواعد معامله فضولی قرار داده و آن را نافذ دانسته است نه باطل؛ بنابراین اگر کسی بدون اجازه از فردی، وی را به عقد کسی در آورد، چنانچه آن فرد رضایت دهد، عقد نکاح صحیح است.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#حقوق
#وکالت
#ازدواج
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/وکالت_در_ازدواج
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌خاطره جالب و شنیدنی «رشید بن عیسی» سیاستمدار برجسته الجزایری و کارشناس یونسکو، در گفتگو با شبکه لندنی "الحوار" از ملاقات با فرمانده سپاه در حرم امام رضا علیه السلام
🆔 @wikifeqh
💠اطلاعات جغرافیایی در قرآن💠
✍️در گزارشهای قرآنی از ذکر صریح اطلاعات جغرافیایی پرهیز شده است؛ هرچند اطلاعاتی کلی از بسیاری از آیات استفاده میشود؛ به عنوان مثال:
🔰در مناجات ابراهیم (ع) با خدا به خشک و بی گیاه بودن مکه اشاره میشود [ابراهیم/۳۷]
🔰اشاره به زیارتگاه کعبه با عنوان «المسجد الحرام» [بقره/144]
🔰در جایی دیگر آن را «اُمّ القُری» میخواند [انعام/92]
🔰در برخی آیات، مکّه[فتح/24]
🔰و در در جایی دیگر از نام بکّه [آل عمران/96] برای آن استفاده میکند.
🔸اشارات جغرافیایی قرآن به شهر مکه محدود نیست و به اطلاعات دیگری درباره آبادانی و عمران مناطقی در گذشته یا کارکرد زیارتی برخی شهرها (مسجدالاقصی [اسراء/1]) اشاره شده است.
🔹به نظر میرسد این حقیقت ناشی از نگاه متفاوت قرآن به مکانهای اجتماعات است که کمتر به عنوان زمینهای برای تعاملات انسانی به کار گرفته شده است، بلکه بیشتر از نقطه نظر آخرت شناسی و بیان قدرت خداوند و پیروزی توحید بر شرک به آنها توجه شده است.
🔸بیانات قرآن در مورد مکانهای جغرافیایی در دوران مدینه شکل ملموستری مییابد و از شهرها و مناطق متفاوتی نام برده شده است. (صفا و مروه ، مدینه، مکه، طائف ، حنین ، بدر ، مسجدالاقصی، روم ، طور سینا و ...)
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات #جغرافیا
#قرآن #مکه #مسجد_الاقصی
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/جغرافیا
🆔 @wikifeqh
⁉️چرا حجاب زن یک ارزش واجب الرعایه است؟
✍از منظر فقهی و بر اساس نصوص موجود در ارزیابی خاستگاه و فلسفه الزام به حجاب، به روشنی پیداست که باید دو علت را که هر کدام نیز دارای اثر فقهی است، در نظر داشت. نصوص موجود نیز برخی مطلق و برخی ناظر به یکی از دو علت است:
1⃣ حرمت و احترام زن
یکی از دو خاستگاه الزام به حجاب، حرمت خاص و احترامی است که زنان بهطور کلی دارند. این امر هر چند امری کاملاً فراگیر نیست، در سطحی است که حجاب را به عنوان یک ارزش دینی و حکم شرعی پدیدار ساخته است. شواهد روشنی گواه این امر است، از جمله این که:
🔰حرمت نداشتن زنان نامسلمان
روایت از امام صادق (ع) که سخن پیامبر اکرم (ص) را بازگو میکند و میتوان به حجیت آن اعتماد کرد، گویای چنین واقعیتی است:
«زنان نامسلمان اهل ذمّه حرمتی ندارند که به موها و دستهای آنان نگریسته شود.» [1]
🔰عموم تعلیل در جواز نگاه به زنان بادیه نشین و مانند آن
روایت معتبر دیگری که عباد بن صهیب از امام صادق (ع) نقل میکند، به صراحت، نگاه به موی سر دستههایی از زنان را که در یک نقطه مشترکند، مجاز میشمارد؛ زنان اهل تهامه، بادیه نشین، اهل سواد (عراق قدیم) و (علوج). نقطه مشترک، همان نکتهای است که در بیان امام علت جواز است و آن، بی پروایی این دسته از زنان از نپوشاندن موی خود است تا جایی که اگر هم از آن باز داشته شوند، نوعاً نمیپذیرند. [2]
🔰واجب نبودن پوشش سر کنیزان
شاهد دیگر این است که کنیزان الزامی به پوشش موی خود نداشتهاند. چنان که یک گفته در شأن نزول آیه حجاب "یا ایها النبی قل لازواجک و بناتک و نساء المؤمنین یدنین علیهن من جلابیبهن ذلک ادنی أن یعرفن فلا یؤذین" [3] به همین وضعیت اشاره دارد. بر اساس این گفته، آیه از زنان مسلمان میخواهد خود را بپوشانند تا شناخته شوند که کنیز نیستند و آزار نبینند.
🔰حرمت نداشتن دیوانگان و بی عقلان
دیوانگان و کسانی نیز که به دلیل بی عقلی، به چنین حرمتهای اجتماعی پای بند نیستند و بهطور طبیعی، پروا داشتن از نگاه بیگانه برای آنان معنا ندارد، از حرمت نگاه بیگانه بیرون هستند.
2⃣ پرهیز از مفسده
در نصوص و فتاوای متعددی، هم حرمت نگاه و هم وجوب پوشش مربوط به مفسدهانگیزی آن شمرده شده است. از این رو، یک وجه الزام به ترک نگاه و پوشش بدن و مو ، جلوگیری از فساد و زمینه آن است.
پینوشت:
1. کافی، ج۵، ص۵۲۴.
2. همان.
3. احزاب/59.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#فقه
#حجاب
#زن
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/مبانی_فقهی_حجاب
🆔 @wikifeqh
💠تاریخ تطبیقی💠
🔸تاریخ تطبیقی (Comparative history) رویکردی خاص در مطالعات تاریخی به شمار میآید که اساس آن را مقایسهی میان جوامع، مؤسسات تمدنی و ادوار مختلف تشکیل میدهد.
🔹در طول قرن بیستم تاریخ تطبیقی به عنوان شعبهای از تاریخنگاری رشد بسیاری یافته است.
🔸آنچه که تاریخ تطبیقی نامیده میشود در کشور ما بیشتر به صورت تاریخ عمومی (general History) انعکاس یافته است، که در یک برهه از زمان در همه عرصهها یا زمانها یک پدیده را بررسی میکند. لذا صرف بیان همزمانی وقایع را نمیتوان تاریخ تطبیقی نامید.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#اصطلاحات
#تاریخ
#تاریخ_تطبیقی
#جوامع
#تاریخنگاری
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/اصطلاحات_تاریخی
🆔 @wikifeqh
💠فقه الامام الصادق💠
🔸فقه الامام الصادق اثری ارزشمند، ابتکاری و با اسلوب جدید در فقه شیعی اثر محمدجواد مغنیه است.
🔹استاد محمدجواد مغنیه، محقق ونویسنده برجسته شیعی و دارای آثار و نوشتههای ارزشمندی است.
🔸در بیشتر کتابهای وی، ابتکار، روانی و شیوایی قلم ، عصری بودن و همگامی با زمان و نیاز، به روشنی پیداست.
🔹این اثر غنی، در سال ۱۳۸۴ه.ق نگاشته شده و تاکنون چند نوبت به چاپ رسیده است.
🔹كتاب "فقه الإمام الصادق" يك دورهى كامل فقه از طهارت تا دیات است كه به منظور آشنايى ساير فرق اسلامى با فقه جعفری نوشته شده است. مسائل به صورت نيمه استدلالى مطرح شده و در عين اختصار عبارات، ادلهى احکام نيز مورد توجه قرار گرفته است.
🔸استاد، در مقدمه کتاب، هدف از نگارش را چنین بیان میکند:
این کتاب، برای کسانی که شناختی از فقه جعفری ندارند، ولی شوق آن را دارند که بشناسند، نوشته شده است. برای آنان که راهی برای این آشنایی نمییابند… زیرا منابع موجود در فقه شیعی، دارای عبارتهای مشکل، روش پیچیده، بدون ترتیب و تبویب، با طول و تفصیل و نقل قولهای فراوان است که خواننده جذب آن نمیشود و نمیتواند با آن انس پیدا کند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#معرفی_کتاب
#فقه
#فقه_الامام_الصادق
#محمدجواد_مغنیه
🍁برای مطالعه کامل مقاله بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikifeqh.ir/فقه_الامام_الصادق
🆔 @wikifeqh
⁉️پرسش: چرا حجاب کامل زنان فقط در کشور ایران اجباری است؟
✍پاسخ: حجاب و پوشش زنان یکی از دستورات اسلام است.
🔸در دیگر ادیان الهی نیز چنین دستوری وجود داشته است.
🔹️در قرآن مجید و بسیاری از روایات محدوده آن به این صورت بیان شده است که زن در برابر نامحرمان تنها میتواند صورت و دو کف دست خود را آشکار کند.
🔸بنابراین تشریع و قانونمند شدن آن ربطی به حکومتها و نظامهای اسلامی و غیر اسلامی ندارد.
🔹حجاب تا آنجا که در حریم زندگی خصوصی افراد است، یک امر فردی و خصوصی است و کسی نمیتواند دخالت کرده؛ ولی آنگاه که به یک امر اجتماعی تبدیل شد و با حقوق دیگران ارتباط پیدا کرد، حکومت و حاکم میتواند از باب نهی از منکر و صیانت از اخلاق و معنویت جامعه، رعایت حجاب را الزامی کند و برای آن مجازات تعیین نماید؛ زیرا بیحجابی از محرمات الهی محسوب میگردد و طبق قاعده هر فعل حرامی قابل تعزیر است.
🔸بنابراین آنچه بر عهده همه حکومتها و نظامهای اسلامی است، اجرای دقیق دستورات اسلام است که متأسفانه بسیاری از دولتهای اسلامی در این زمینه کوتاهی میکنند.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#پرسش_و_پاسخ
#حجاب
#اسلام
#ایران
#حکومتها
🍁برای مطالعه کامل پاسخ بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikiporsesh.ir/حجاب
🆔 @wikifeqh
💠منتخب آخرین تازههای سایت ویکی فقه💠
✨ ابوطمحان حنظلة بن شرقی قینی
از شاعران نیکوسُرا و مشهور در عهد جاهلیت که اسلام را درک کرده و مسلمان شد ولی موفق به دیدار پیامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) نشده است و دارای عمری طولانی بوده است.
www.wikifeqh.ir/ابوطمحان_حنظلة_بن_شرقی_قینی
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ کودکان استثنایی
یکی از مباحث مطرح در روانشناسی و علوم تربیتی و به معنای کودکانی است که از هوش و استعداد خارقالعادهای برخوردار باشد و یا کودکانی که به هر دلیلی غیرعادی توصیف میشوند.
www.wikifeqh.ir/کودکان_استثنایی_(روانشناسی)
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ اختیار و قدرت
یکی از مباحث مطرح در علوم تربیتی بوده و بیانگر ضرورت وجود این دو عنوان تاثیر گذار در بحث برنامهریزی و مدیریت آموزشی است.
www.wikifeqh.ir/اختیار_و_قدرت_(مدیریت_آموزشی)
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ رئالیسم و تعلیم و تربیت
یکی از مباحث مطرح در علوم تربیتی بوده و به دنبال اجرای عملی مفاهیم فلسفه رئالیسم در بحث تعلیم و تربیت میباشد.
www.wikifeqh.ir/رئالیسم_و_تعلیم_و_تربیت
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ رشوه
رشوه از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای مال یا وجهی است که از طرف کارکنان و مامورین دولتی به سبب انجام وظیفه گرفته میشود.
www.wikifeqh.ir/رشوه_(حقوق_جزا)
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ ارش جزائی
ارش جزائی از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای دیه غیرمقدر است که میزان آن در شرع تعیین نشده است و دادگاه با لحاظ نوع و کیفیت جنایت و تاثیر آن بر سلامت مجنی علیه و میزان خسارت وارده با در نظر گرفتن دیه مقدر و با جلب نظر کارشناس میزان آن را تعیین میکند.
www.wikifeqh.ir/ارش_جزائی_(حقوق_جزا)
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ ایدهآلیسم و تعلیم و تربیت
یکی از مباحث مطرح شده در علوم تربیتی بوده که به دنبال اجرای عملی تفکر ایدآلیسیتی در جریان تعلیم و تربیت میباشد.
www.wikifeqh.ir/ایدهآلیسم_و_تعلیم_و_تربیت
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ چاه یسره
از چاههای مدینه در نزدیکی مسجد بنیقریظه است. نام این چاه، به رغم کمتر شناخته بودن، در شعر و منظومه فاضل عشقی درباره چاههای مدینه، آمده است.
www.wikifeqh.ir/چاه_یسره
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ اخفاء
از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای مخفی کردن شخص یا مال یا ماهیت واقعی مال با انگیزه مجرمانه است.
www.wikifeqh.ir/اخفاء_(حقوق_جزا)
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ کاهش سرمایه
از اصطلاحات علم حقوق بوده و به معنای آن است که شریک دچار زیان شده و آورده شرکا به جای آنکه فزونی یابد کاهش یافته است.
www.wikifeqh.ir/کاهش_سرمایه
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
✨ فلج مغزی
یکی از مباحث مطرح در روانپزشکی و علوم تربیتی بوده که عبارتست از ناتوانی در کنترل حرکات و وضع اندامی بدن بر اثر آسیب مغزی که این آسیب به طور معمول در حین فرایند تولد و یا مدت کوتاهی پس از آن رخ میدهد و محل آسیبدیده، نوع فلج مغزی را مشخص میکند.
www.wikifeqh.ir/فلج_مغزی
🏷🏷🏷🏷🏷🏷🏷
🌐 wikifeqh.ir
🆔 @wikifeqh
🌀 قیام مسجد گوهرشاد در سال ۱۳۱۴ شمسی در اعتراض به قانون تغییر لباس توسط حکومت #پهلوی بود. علت اصلی این قیام و تحصن اعتراض به اجباری شدن #کلاه_شاپو و سیاستهای تغییر لباس، و حصر آیتالله سید حسین قمی بود. این قیام در نهایت به شدت توسط رژیم سرکوب گردید و عدهای زیادی به خاک و خون کشیده شدند.
#مناسبتی
#تاریخ_ایران
#حجاب_و_عفاف
#پهلوی
✅ برای مطالعهی بیشتر، به لینک زیر بروید. 👇
🌐 wikifeqh.ir/قیام_مسجد_گوهرشاد
🆔 @WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔅 وقل للمؤمنـت... ولیضربن بخمرهن علی جیوبهن ولا یبدین زینتهن...و به زنان با ایمان بگو چشمهای خود را (از #نگاه هوس آلود) فرو گیرند، و دامان خویش را حفظ کنند و #زینت خود را- جز آن مقدار که نمایان است- آشکار ننمایند.
#علوم_قرآنی
#حجاب
#حجاب_سر
wikifeqh.ir/حجاب_سر_(قرآن)
@wikifeqh
💠 زمینههای کشف حجاب در ایران💠
✍در روزگار صفویه، زندیه و قاجاریه، چادر حجاب رسمی به شمار میآمد.
🔸 از زمان "ناصرالدین شاه" در پی توجه او به فرهنگ تغییراتی در نوع پوشش زنان درباری به وجود آمد و دامنهای کوتاه متداول شد و بیحجابی در میان برخی از خانوادههای اشراف رسوخ کرد و در روزگار مشروطیت روشنفکران غربزده با الگوگیری از غرب بحث بیحجابی را مطرح کردند و حجاب را مخالف تمدن و تجدد شمردند.
🔹 تا اینکه در تاریخ معاصر ایران، "قرةالعین" وابسته به بابیه، اولین زنی بود که پوشش خود را برداشت. "تاجالسلطنه" دختر ناصرالدین شاه و "صدیقه دولتآبادی" نیز از پیشگامان رفع حجاب هستند.
🔸 رضاخان نیز به کمک جریان وابسته روشنفکری، تمام تلاش خود را در تغییر لباس ملی بکار گرفت و به عنوان لباس متحدالشکل، مردم را مجبور به تغییر لباس و کلاه نمود.
🔹 سفر رضاخان به ترکیه که در آن هنگام به وسیله "تمام مصطفی پاشا" (آتاتورک) عرصه تاخت و تاز فرهنگ غرب قرار گرفته بود و فرهنگ اسلامی با زور از صحنه زندگی مردم خارج میشد، یکی از توطئههای روشنفکران وابسته بود تا رضاخان نافهم، تحت تاثیر قرار گرفته و در تغییر ماهیت ملی و اسلامی مردم ایران تلاش بیشتری بنماید.
🔸 رضاشاه وقتی که به ایران بازگشت تصمیم گرفت، ایران را از لحاظ ظاهر به پای ترکیه برساند. تغییر کلاه، کشف حجاب، تاسیس دانشگاه، تمام اینها سوغات ترکیه بود.
🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂🍃🍂
#تاریخ_معاصر
#حجاب
#قاجاریه
#رضاشاه_پهلوی
#قیام_مسجد_گوهرشاد
🍁برای مطالعه کامل پاسخ بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 wikiporsesh.ir/قیام_مسجد_گوهرشاد
🆔 @wikifeqh
🔰 خاطرم جمع است که همه مشکلات قابل برطرف شدن است
🔸رهبر انقلاب، امروز: ما مشکلاتمان هم حقیقتاً ناشی از این است که خودمان کمتوجّهی کردیم؛ «ظَهَرَ الفَسَادُ فِي البَرِّ وَالبَحرِ بِمَا كَسَبَت أَيدِي النَّاسِ». خود ما یک جاهایی بیتوجّهی کردیم، کمتوجّهی کردیم. به تولید و سرمایهگذاری اهمّیّت ندادیم، ناگهان مواجه شدیم با شکست کارخانجات.
🔹️ وقتی انسان کار نکند، نتیجهی کار نکردن مشهود است. آنجاهایی که خود ما، مسئولین، بیتوجّهی کردیم، کمتوجّهی کردیم -در طول سالهای مختلف البتّه- نتایجش این خواهد بود.
🔸اگر چنانچه این تفکّر خوداتّکایی که امروز خوشبختانه عمومیّت پیدا کرده، بخصوص در بین قشرِ جوانِ تحصیلکردهی با عزم و اراده، اگر این اعتماد به نیروی داخلی در اقتصاد به همین شکل پیش برود و امیدهای واهیای که گاهی انسان مشاهده میکند به بیرون از مرزها وجود دارد، بعد اقتصاد کشور را شرطی میکند نسبت به تصمیمگیری بیگانگان، این اگر چنانچه وجود نداشته باشد یا ضعیف بشود و اعتماد ملّی افزایش پیدا کند، به نظر بنده همهی این مشکلاتی که امروز در اقتصاد وجود دارد قابل رفع و برطرف کردن است.
🔹️انشاءاللّه مشکلات برطرف خواهد شد. بنده خاطرم جمع است که این مشکلات همهاش قابل برطرف شدن است. ۹۹/۴/۲۲
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⁉️چرا ماسک زدن الزامی آری، ولی در حجاب الزامی نیست؟
#پرسشها_و_پاسخها
#عفاف_و_حجاب
#آیت_الله_وفسی
#نظام_اسلامی
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh
💠جنس و فصل💠
✍جنس و فصل، از اصطلاحات منطق و فلسفه و از کلیات خمس است.
🔹️این دو اصطلاح در مباحث متعددی از منطق و فلسفه بهکار رفته است، از جمله در مباحث کلی و اقسام آن، حمل، تعریف، صناعات خمس، ذاتی، مادّه و صورت، علیت، مقولات، وجود و حتی مباحث الفاظ.
🔸نخستین بار ارسطو در کتاب جدل، در تقسیم کلیات محموله (کلیات خمس)، جنس و فصل را از منظر مواضعِ جدل بررسی کرد.
🔹بنا بر سخن ارسطو، جنس و فصل از محمولهایی هستند که موضوعشان متقابلاً بر آنها قابل حمل نیست و این دو از اجزای حدِ موضوع به حساب میآیند.
#اصطلاحات
#منطق
#جنس
#فصل
#کلیات_خمس
🍁برای مطالعه کامل پاسخ بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 www.wikifeqh.ir/جنس_و_فصل
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh
💠اخبات💠
🔹اطمینان و فروتنی و تسلیم محض در برابر خداوند را اِخبات گویند.
🔸اخبات به عنوان یکی از فضائل اخلاقی در علوم اخلاقی بحث میشود و در علوم تربیتی و رفتاری به شکل یک هنجار در جامعه ترویج میشود.
🔹در آیات و روایات بسیاری از این فضیلت اخلاقی بحث به میان آمده و علما و عرفا و مفسران به مناسبت بحثهای کاملی ارائه دادهاند.
🔸اِخبات در اصطلاح عرفان بهگونهای تعریف شده است که با دستهبندی مطالب ارائه شده از سوی عارفان میتوان برای آن، دو جنبه را مطرح کرد:
🔰یکی جنبه رحمت و رجا که اِخبات با این نگاه، انس و سکون به پروردگار بهشمار میرود که به واسطه نیروی شوق و جذبه بهسوی او حاصل شده است.
🔰و دیگری، جنبه خوف و خشیت که اِخبات با این دید، عبارت از انکسار دل و خشوع و فروتنی در مقام تضرّع و تخشّع به حضرت کبریایی است.
🔹اِخبات در ادعیه و زیارات نیز بهصورت یکی از درخواستهای بنده از درگاه خداوند آمده، از جمله در دعای ختم قرآن روایت شده از حضرت امیرمؤمنان (ع) که با عبارت «اللّهم انّی اسئلک اخبات المخبتین» آغاز شده است.
#اصطلاحات
#اخلاق_اسلامی
#اخبات
#خشوع_و_فروتنی
#تسلیم_محض
🍁برای مطالعه کامل پاسخ بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 www.wikifeqh.ir/اخبات
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 23 ذی القعده روز زیارتی مخصوص امام رضا علیه السلام و زیارت آن حضرت از دور و نزدیک سنت است، همه با هم صلوات خاصه حضرت را بخوانیم:
اللّهُمَّ صَلِّ عَلى عَلِىِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الاِْمامِ التَّقِىِّ النَّقِىِّ وَحُجَّتِکَ عَلى مَنْ فَوْقَ الاَْرْضِ وَمَنْ تَحْتَ الثَّرى الصِّدّیقِ الشَّهیدِ صَلوةً کَثیرَةً تآمَّةً زاکِیَةً مُتَواصِلَةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَةً کَاَفْضَلِ ما صَلَّیْتَ عَلى اَحَدٍ مِنْ اَوْلِیآئِکَ:
التماس دعا
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا المرتضی (علیه السلام)
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh
💠روز دحوالارض💠
🔸بیست و پنجم ذیقعده را روز دَحْوُالارض (روز پهن شدن زمین از زیر کعبه) گویند.
🔹بنابر قول منسوب به مشهور، غسل کردن در روز دحوالارض مستحب است.
🔸روزه این روز نیز مستحب مؤکد و یکى از چهار روزى است که در بین ایّام سال روزه گرفتن در آن فضیلت بسیار دارد و بنابر روایتی روزه گرفتن در این روز معادل شصت ماه روزه و کفّاره هفتاد سال گناه است.
#مناسبتی
#روز_دحوالارض
#کعبه
#روزه
🍁برای مطالعه کامل پاسخ بر روی لینک زیر کلیک کنید👇
🌐 www.wikifeqh.ir/روز_دحوالارض
•┈┈••✾•🍃🌸🍃•✾••┈┈•
📌 کانال ویکی فقه👇
🆔 @wikifeqh