📖 #حدیث_روز | فضیلت ماه شعبان
🔻رسولُ الله صلى الله عليه و آله:
🔸شهْرٌ شَرِیفٌ وَ هُوَ شَهْرِی وَ حَمَلَةُ الْعَرْشِ تُعَظِّمُهُ وَ تَعْرِفُ حَقَّهُ وَ هُوَ شَهْرٌ تُزَادُ فِیهِ أَرْزَاقُ الْمُؤْمِنِینَ لِشَهْرِ رَمَضَانَ وَ تُزَیَّنُ فِیهِ الْجِنَانُ؛
✨ این ماه، ماهی است شریف و ماه من است و حاملان عرش آن را بزرگ میدارند و حق آن را میشناسند. این ماه، ماهی است که روزی مؤمنان برای ماه رمضان زیاد میشود و بهشت در این ماه آراسته میشود.
📚 بحارالأنوار، ج۹۷، ص۶۹.
📲 https://lib.eshia.ir/11008/97/69/شهري
🆔 @wikifeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸 ماه شعبان از اول تا آخرش عید است
🌷حلول ماه مبارک شعبان، این ماه شیرین بر همه شما مبارک باد.
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🌸 ابتکار استفاده از اصطلاح دهه فجر
🔸«فَجْر»، در اصل به معنی شکافتن وسیع است، و از آنجا که نور صبح تاریکی شب را میشکافد، از آن تعبیر به «فجر» شده است.
🔹بعضی «فجر» را در این آیه، به معنی مطلق آن یعنی «سپیده صبح» تفسیر کردهاند.
🔸درخشیدن اسلام و نور پاک محمّدی (ص) در تاریکی عصر جاهلیت یکی از مصادیق فجر است، و همچنین درخشیدن سپیده صبح قیام مهدی (عج) به هنگام فرو رفتن جهان در تاریکی و ظلمت ظلم و ستم، مصداق دیگری از آن محسوب میشود.
🔹همچنین، تمام انقلابهای راستینی که بر ضد کفر، جهل، ظلم و ستم در تاریخ گذشته و امروز انجام میگیرد و حتی نخستین جرقههای بیداری که در دلهای تاریک گنهکاران ظاهر میشود، و آنها را به توبه دعوت میکند، «فجر» است. براین اساس میتوان گفت که یکی از بارزترین مصادیق فجر در عصر حاضر، انقلاب اسلامی ایران است.
✅ اصطلاح دهه فجر با الهام از آیات نورانی قرآن، در سال ۱۳۶۰ به پیشنهاد و ابتکار حجتالاسلام عبدالمجید معادیخواه وزیر وقت ارشاد اسلامی برای جشنهای انقلاب از روز ۱۲ بهمن، سالگرد بازگشت امام خمینی تا روز ۲۲ بهمن قرار داده شد.
جهت مطالعهی بیشتر👇👇👇
📲 wikifeqh.ir/دهه_فجر
📎 #دهه_فجر
📎 #امام_زمان
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
🔘 #سید_بن_طاووس
🔻رضیالدین ابوالقاسم سید علی بن موسی بن طاووس (۵۸۹-۶۶۴ ه.ق)، معروف به سید بن طاووس، از فقهای نامآور شیعه در قرن ششم و هفتم هجری قمری که بیشترین شهرت وی در زهد، تقوی و عرفان است و اکثر تالیفات او در موضوع ادعیه و زیارات میباشد.
▪️ابن طاووس از علمای حله بوده و تحصیلات علمی خود را در حله و بغداد از اساتیدی چون نجیبالدین ابننمای حلی، فخار بن معد موسوی، محمد بن معد موسوی، تاجالدین حسن بن دربی، سالم بن محفوظ سوراوی، محییالدین محمد بن عبداللّه حلبی، اسعد بن عبدالقاهر اصفهانی، حیدر بن محمد حسینی، ابن نجار بغدادی شافعی فراگرفته است.
▫️وی از روحیه اعتدال برخوردار و با علمای اهلسنت تعاملاتی داشته به گونهای که از مکتب آنها دانش اندوخته است.
▪️او از علمایی بود که از منصبهای حکومتی دوری میجست و همه منصبهای پیشنهاد شده از سوی حاکمان را رد نمود، اما در زمان حمله مغولان به بغداد، بنا بر نقلها، برای حفظ جان مردم، ریاست نقابت علویان را پذیرفته و سه سال در این منصب بود که دارفانی را وداع گفت؛ به هر حال سیاست سید در برابر حکومت زمان خود، همواره بر دوری، انزوا و یک نوع مبارزه منفی و یا به تعبیر واقعیتر یک نوع سیاست مداراجویانه بوده است.
▫️کتاب اللهوف علی قتلی الطفوف، الاقبال بالاعمال الحسنه، الامان من اخطار الاسفار و الزمان، فرج المهموم، فلاح السائل و نجاح المسائل، کشف المهجة لثمرة المهجه، محاسبة النفس، الملاحم و الفتن و بسیاری دیگر از تالیفات ابن طاووس است.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/سید_بن_طاووس
🆔 @wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#محمد_بن_زکریای_رازی
🔻ابوبکر محمد بن زکریای رازی (۲۵۱-۳۱۳ق)، طبیب، کیمیادان و فیلسوف مشهور ایرانی در قرن سوم و چهارم هجری قمری بود.
🔹طبق برخی گزارشها رازی در جوانی شعر میگفت و عود نیز مینواخت و به زرگری و صرافی اشتغال داشت و به همین علت به کیمیاگری روی آورد، اما در سنین بالاتر به طب پرداخت و از طبیبان بزرگی شد که امراء برای طبابت نزدش میآمدند، و چندی هم ریاست بیمارستان بغداد و ری را برعهده داشت.
🔸او در زمان حیات و پس از آن شهرت فراوان یافت و برخی او را ستودهاند، هرچند به خاطر آرای فلسفی و برخی از عقایدش مثل انکار نبوت، مخالفان فراوان داشت و موجب تکفیر اهل مذهب و علماء قرار گرفته است، با اینحال برخی معتقدند اینها اتهاماتی است که به رازی نسبت داده شده.
🔹وی در موضوعات مختلف علوم و پزشکی تالیفات بسیاری دارد که نویسندگان، فهرستهایی از آثار او را در موضوعات پزشکی، طبیعی، منطق، ریاضی، نجوم، تفاسیر، فلسفه، مابعدالطبیعه، الهیات، کیمیا و آثار کفرآمیز جمعآوری کردهاند.
🔸آرای پزشکی رازی، چه در زمان خودش و چه پس از مرگ او، در سرزمینهای اسلامی و خارج از آن، بسیار تأثیرگذار بود بهگونهای که آثار او به زبانهای مختلف دنیا ترجمه و مورد استفاده است.
🔹رازی را پدر علم شیمی و بنیانگذار آن و یکی از شیمیدانان متنفذ جهان اسلام خواندهاند.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/محمد_بن_زکریای_رازی
🆔 @wikifeqh
#محمدحسن_نجفی
🔻آیتاللّه شیخ محمدحسن نجفی جواهری (۱۲۰۰ یا ۱۲۰۲- ۱۲۶۶ه.ق)، معروف به صاحب جواهر، از فقهای نامآور شیعه در قرن سیزدهم هجری قمری بود.
🔸صاحب جواهر از علمایی همچون سید محمدجواد عاملی، شیخ جعفر کاشف الغطاء، سید حسین شقرایی عاملی، وحید بهبهانی، سید بحرالعلوم و دیگران دانش علوم دینی آموخته. او در بیست و پنج سالگی به درجه اجتهاد نایل آمده و نوشتن کتاب جواهر الکلام را آغاز نموده است.
🔸ایشان ریاست مرجعیت شیعه را در عصر خود بر عهده داشتند و صاحب خدمات اجتماعی، علمی، و تربیت شاگردانی که هر کدام از علمای بزرگ و سرشناس بودند که در گوشه و کنار جهان پخش گردیدند و بعد از او مقام مرجعیت یافتند و بر کرسی فتوا نشستند.
🔸وی تالیفات بسیاری داشتند که مهمترین آنها کتاب جواهر الکلام است که به خاطر این کتاب، ایشان به صاحب جواهر معروف شدند. این کتاب دائرة المعارف فقه شیعه نامیده میشود و معتبرترین متن درسی عالیترین سطح دروس حوزههای علمیه شیعه، یعنی درس خارج فقه است.
🔸بعد از صاحب جواهر و به توصیه ایشان، زعامت مرجعیت شیعه به شیخ انصاری واگذار شد.
مطالعه کامل مقاله👇👇👇
📥 wikifeqh.ir/محمدحسن_نجفی
🆔 @wikifeqh
📖 روزمان را با قرآن آغاز کنیم
💌 صفحه ۲۴۸ قرآن کریم
📝 فهم لغات:
🍃 wikifeqh.ir/صفحه_248_قرآن_کریم
🆔 @wikifeqh
🗓 شنبه
☀️ ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۰۲ شعبان ۱٤٤٦ هجری قمری
🎄 01 فوریه 2025 میلادی
🔹 قمری:
▫️آغاز وجوب روزه (۲ ق)
📥 wikifeqh.ir/حکم_روزه_(قرآن)
▫️آغاز غزوه بنی مصطلق (۵ ق)
📥 wikifeqh.ir/غزوه_بنیالمصطلق
▫️ترور فضل بن سهل در حمام سرخس (۲۰۳ ق)
📥 wikifeqh.ir/فضل_بن_سهل
▫️مرگ معتز عباسی (۲۵۵ ق)
📥 wikifeqh.ir/المعتز_عباسی
▫️ولادت «خواجه عبداللَّه انصاری» (۳۹۶ ق)
📥 wikifeqh.ir/خواجه_عبدالله_انصاری
▫️درگذشت شیخ مجتبی حاتمی لنکرانی (۱۴۰۶ ق)
📥 wikifeqh.ir/مجتبی_لنکرانی
🔸 شمسی:
----------
🆔 @wikifeqh
📖 #حدیث_روز | دلیل نامگذاری ماه شعبان به "شعبان"
🔻رسولُ الله صلى الله عليه و آله:
🔸و إِنَّمَا سُمِّیَ شَعْبَانَ لِأَنَّهُ یَتَشَعَّبُ فِیهِ أَرْزَاقُ الْمُؤْمِنِینَ وَ هُوَ شَهْرٌ الْعَمَلُ فِیهِ مُضَاعَفُ الْحَسَنَةِ بِسَبْعِینَ وَ السَّیِّئَةُ مَحْطُوطَةٌ وَ الذَّنْبُ مَغْفُورٌ وَ الْحَسَنَةُ مَقْبُولَةٌ وَ الْجَبَّارُ جَلَّ جَلَالُهُ یُبَاهِی فِیهِ بِعِبَادِهِ وَ یَنْظُرُ صُوَّامَهُ وَ قُوَّامَهُ فَیُبَاهِی بِهِمْ حَمَلَةَ الْعَرْشِ؛
✨این ماه بدین دلیل شعبان نامیده شده که روزی مؤمنان در آن تقسیم میشود و ماهی است که عمل در آن چند برابر میشود: نیکی هفتاد برابر و زشتی فرو ریخته، گناه آمرزیده و حسنه مورد قبول واقع میشود و خدای بزرگ در این ماه به بندگان خود مباهات مینماید و به روزه داران و عبادت کنندگان آن نظر میافکند و به خاطر آنها به حاملان عرش مباهات میکند.
📚 بحارالأنوار، ج۹۷، ص۶۹.
📲 https://lib.eshia.ir/11008/97/69/سمي
🆔 @wikifeqh