#اماکن_مذهبی_عراق #زیارتگاههای_مسیب #ویکی_فقه
🕌 آستان طفلان مسلم بن عقیل که نزد اهالی منطقه، به «اولاد مسلم» شهرت دارد، از زیارتگاههای مشهور شیعیان عراق و نیز مهمترین زیارتگاه منطقه مسیب میباشد. این زیارتگاه، مدفن دو تن از فرزندان مسلم بن عقیل، به شمار میآید که گفته میشود در این مکان، کنار رود فرات، به شهادت رسیدهاند.👇
wikifeqh.ir/آستان_طفلان_مسلم_بن_عقیل
@wikifeqh
#مباحث_کلامی #کلام_مسیحیت #لیبرالیسم #ویکی_فقه
🔳 الهیات لیبرال بیانگر دیدگاهای آزاد کلیساها و افرادیست که الهیات رسمی مسیحی را نمیپذیرند. و ارزش زیادی برای انسان قائل است و در مقابل نقش خداوند را کمرنگ میکند.
فردریک شلایرماخر را بنیانگذار الهیات لیبرال دانستهاند. او دین را چیزی ورای الهیات، اخلاق و اعمال میدانست و میگفت دین به ساحت احساسات تعلق دارد.
📌 ادامهی مطلب را در لینک زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/الهیات_لیبرال
@wikifeqh
#محمد_ابراهیم_آیتی #علمای_شیعه #ویکی_فقه
🔳 دکتر محمد ابراهیم آیتی، نویسنده و مورخ شیعه، نویسنده کتاب تاریخ آندلس و کتاب تاریخ پیامبر اسلام و نیز مترجم تاریخ یعقوبی به زبان فارسی.
او علاوه بر تحصیلات حوزوی دارای مدرک دکتری فلسفه اسلامی از دانشگاه تهران بود. آیتی از روحانیون فعال در عرصههای علمی، پژوهشی و فرهنگی بود و نزد اهل علم و فرهنگ، صاحب جایگاه و احترام بود.
او در مهر ۱۳۴۳ شمسی بر اثر تصادف رانندگی درگذشت.
📌 ادامهی مطلب را در لینک زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/محمد_ابراهیم_آیتی
@wikifeqh
#کلام #پیامبر_شناسی #سیره_پیامبران #ویکی_فقه
🔳 رعایت قانون و اجرای آن، در هر حکومت و جامعهای لازم و مایه بقاء آن حکومت و جامعه است، همهی افراد از پیامبر صلیاللهعلیهوآله تا خلفای آن حضرت و سایر افراد همه باید تا ابد تابع قانون باشند. همان قانونی که از طرف خدای تبارک و تعالی نازل شده است. حکومت اسلامی قانونگرا و قانون محور است و پیامبر صلیاللهعلیهوآله که به عنوان اولین مجری این حکومت مسوولیت سنگین آن را بر دوش کشید.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/قانونگرایی_در_دولت_نبوی
@wikifeqh
#علوم_اسلامی #فقه #فقه_کودکان #ویکی_فقه
🔳 ولایت بر کودک، قدرت شرعی و قانونی است که شارع آن را بهاصالت و یا به صورت عرضی، جعل نموده است و به صاحب ولایت اجازه میدهد در امور کودک دخالت نماید. اگر رجوع به حاکم شرعی، موجب حرج و مشقّت و تضییع حق صغیر باشد، برای مؤمنین عادل جایز است در امور صغار دخالت نمایند.
مقصود از ولایت عدول مؤمنین، دخالت آنها در غیر امور ضروری میباشد.
امّا انجام امور ضروری، به نحو واجب کفایی بر تمام مسلمین واجب است.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
http://wikifeqh.ir/ولایت_عدول_مؤمنین_بر_کودک
@wikifeqh
🗓 تقویم مناسبتی هفتگی مهر ماه ۱۳۹۸
◽ #پیام_هفته
👤 #امام_خامنه_ای:
شروع جاذبهی مغناطیس حسینی، در روز اربعین است. جابربنعبدالله را از مدینه بلند میکند و به کربلا میکشد. ۱۳۸۵/۰۱/۰۱
@wikifeqh
#کلام #دین_پژوهی #انتظار_بشر_از_دین #ویکی_فقه
انتظار اعتدالی بشر از دین طریقی عاری از افراط و تفریط را میپیماید. این تلقی از قلمرو دین بر آن است که دین و متون دینی چه از منظر درون دینی و چه از منظر برون دینی، نه تنها بر آبادکردن آخرت دلالت دارد که به تامین پارهای از نیازهای دنیایی نیز تاکید میورزد. در مقابل، انتظار برخی از دین، حداکثری است و برخی دیگر، حداقلی که این دو از نظر نگارنده مورد مناقشه است.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/انتظار_اعتدالی_بشر_از_دین
@wikifeqh
#تاریخ_اسلام #تراجم #یاران_امام_علی #اشخاص #ویکی_فقه
✅ ❓عابد قریش کیست؟
🔹 #محمد_بن_ابوبکر از قبیله بنی تمیم قریش، ملقب به «عابد قریش» در بیست و پنجم ذی القعده سال دهم هجرت در مسیر کاروان حجة الوداع پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله از مدینه به مکه در مکانی به نام «بیدا» چشم به جهان گشود. حضرتش چندی قبل از تولد، نوید ولادتش را به عایشه داده بود و پس از تولد، بر وی نام نهاد.
🔹 پدرش #ابوبکر، نخستین #خلیفه، هنگامی که درگذشت محمد دو سال و چند ماه بیشتر نداشت. مادرش اسماء بنت عمیس، ابتدا همسر جعفر بن ابی طالب و پس از شهادت جعفر، با ابوبکر ازدواج کرد. اسماء پس از مرگ ابوبکر به ازدواج حضرت علی (علیهالسّلام) درآمد. بدین سبب محمد بن ابی بکر در خانه حضرت علی (علیهالسّلام) بزرگ شد. فقه و معارف و اندیشههایش برگرفته از تعالیم ناب امام علی (علیهالسّلام) بود و برای هیچ کس فضیلت علی (علیهالسّلام) را قائل نبود.
🔹 بیشتر منابع #تاریخ صدر اسلام به #صداقت، دیانت و نجابت محمدبنابیبکر اعتراف دارند. او یکی از پنج نفر خواص حضرت علی (علیهالسّلام) بود. و در فضیلت او از ائمه اطهار نقل شده است؛ عمار یاسر و محمد بن ابی بکر هرگز به گناه کردن و عصیان در پیشگاه پروردگار راضی نمیشدند.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/محمد_بن_ابی_بکر_(عابد_قریش)
@wikifeqh
✅ مروان حمار کیست؟
حکومت بنی امیه از سال ۴۰ هجری توسط معاویة بن ابی سفیان در شام آغاز گردید و تا سال ۱۳۲ هجری ادامه یافت. معاویه پس از خود پسرش یزید را به ولی عهدی گماشت. پس از یزید، معاویه دوم مدت کوتاهی حکومت کرد. و با مرگ او خلافت اموی پایان یافت. سپس مردم شام با مروان بن حکم ابن ابی العاص بیعت کردند و مروانیان تا سال ۱۳۲ هجری خلافت را عهدهدار بودند. آخرین خلیفه اموی «مروان بن محمد» معروف به #مروان_حمار میباشد.
@wikifeqh
#تاریخ_اسلام #بنی_امیه #تاریخ_خلفا #ویکی_فقه
🌀 بنی امیه موفق شدند از حیث کشورگشایی و گسترش قدرت سیاسی به پیشرفتهای قابل ملاحضهای دست یابند، اما به واسطه جنایات و اقدامات خلافی که مرتکب شده است، چهرهای منفی از خود به جای گذاشته است.
برخی از اقدامات منفی این حکومت عبارتند از:
🔹 سختگیری نسبت به شیعیان
🔹 شهادت ائمه: شهادت امام حسن، امام حسین، امام سجاد و امام باقر (علیهمالسّلام) توسط حاکمان سفاک اموی صورت گرفت. بدون شک شهادت این ائمه بزرگوار، خصوصا به شهادت رساندن امام حسین علیهالسّلام، از بزرگترین جنایات بشری در طول تاریخ است.
🔹 موروثی کردن خلافت: معاویه فرزندش یزید را به عنوان جانشین خویش معرفی کرد و با این کار خلافت را موروثی کرد. این روند تا پایان دوره حکومت بنی امیه ادامه داشت.
🔹 گسترش اندیشه جبرگرایی: این اندیشه که در حقیقت در راستای تثبیت خلافت امویان صورت میگرفت، این عقیده را در مردم القا میکرد که خواست خداوند این است که بنی امیه به عنوان خلیفه در جامعه اسلامی حکومت کنند و کسی حق مخالفت و اعتراض بر این خواست الهی را ندارد.
🔹 رفتار ناشایست با غیر عربها: امویان نژاد عرب را نژاد برتر و والاتر شمردند و گفتند؛ چون پیامبر اسلام از عرب برخاسته است پس عرب بر دیگران برتری دارد.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/انقراض_بنی_امیه
@wikifeqh
#شمول_گرایی #کلام_مسیحیت #کلام #ویکی_فقه
🎴 در تاریخ مسیحیت، اندیشه غالب، انحصارگرایی دینی بوده و #رستگاری مخصوص #مسیحیان شمرده میشده است. شورای دوم واتیکان، که در سال 1962 تشکیل شد، کوشید از این موضع انحصارگرایانه سخت، فاصله بگیرد و موضعی شمولگرایانه، که رستگاری غیر مسیحیان را ممکن میدانست، اتخاذ کند.
🎴 آنچه در بیست قرن گذشتهی تاریخ مسیحیت غلبه داشته، انحصارگرایی سخت بوده است. #انحصار_گرایی تا آنجا پیش رفت که معتقد شد در هیچ کلیسایی غیر از #کلیسای_کاتولیک رستگاری محقق نیست وهمه باید تابع پاپ روم باشند تا بتوانند بهشتی شوند.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/انحصارگرایی_در_باب_نجات
@wikifeqh
#شهدای_محراب #علمای_شیعه #ویکی_فقه
◀️ عطاءالله اشرفی اصفهانی، روحانی شیعه و نمایندهی امام خمینی در استان کرمانشاه و امام جمعه آن شهر بود. وی مسئولیت #حوزه_علمیه_کرمانشاه را به عهده داشت و حوزه خواهران را نیز در این شهر راهاندازی کرد.
🌀 تلاش برای وحدت میانشیعه و اهل سنت از فعالیتهای او بود. او در جریان برگزاری #نماز_جمعه به دست مجاهدین خلق ترور شد.
🔸 او یکی از امامان جمعهای است که در #ایران به #شهدای_محراب مشهور است.
wikifeqh.ir/عطاءالله_اشرفی_اصفهانی
@wikifeqh
#رموز_اعداد #اربعین #ویکی_فقه
☑️ #چهل، از مهمترین و پربسامدترین رمزهای عددی رایج در میان تقریبآ همه اقوام و فرهنگها است. در مذهب شیعه هم، اربعین به روز بـیـسـتـم مـاه صـفـر یـعـنـی ۴۰ روز پـس از واقـعـه عـاشـورا و #شهادت #امام_حسین_علیه_السلام و اصحابش گفته میشود و این روز از جایگاه ویژهای در نزد شیعیان برخوردار است.
🌀 عدد #چهل، کاربردهای دیگری هم، دارد که میتوانید برای مطالعه به لینک زیر بروید.
wikifeqh.ir/چهل_(عدد)
@wikifeqh
#امام_علی_علیه_السلام #حدیث #نهضت_عاشورا #ویکی_فقه
🌀 هرثمة بن سلیم روایت کرده است که در مسیر #جنگ_صفین، باامیرمؤمنان علی علیهالسّلام به کربلا رسیدیم. پس از آنکه به امامت ایشان نماز خواندیم، امام (علیهالسّلام) خاک کربلا را بویید و فرمودند:
واهاً لک ایتها التربة، لیحشرنّ منک قومٌ یدخلون الجنّة بغیر حساب.
wikifeqh.ir/مقام_امام_علی_(کربلا)
@wikifeqh
#ادبیات #علم_نحو #ویکی_فقه
💢 ولاسیما
🌸 غرض از آوردن این لفظ در کلام، بیان این مطلب است که آنچه پس از لفظ "و لاسیّما" میآید، با آنچه پیش از آن آمده در یک ویژگی مشترک بوده اما آنچه پس از "و لاسیّما" ذکر شده بهرهی بیشتری از آن ویژگی دارد؛ مانند عبارت «ما أجملَ الکواکب فی لیلِ الصیفِ و لاسیّما القمرُ»، متکلم ضمن بیان اشتراک ماه و ستارگان در ویژگی زیبایی، با ذکر لفظ "القمر" بعد از "و لاسیما" به بهره بیشتر ماه از آن ویژگی اشاره دارد.
🔹 کثرت به کارگیری "و لاسیّما"در کلام، سبب تصرفاتی در لفظ آن شده است؛ مانند تخفیف "یاء" (و لاسیما)، حذف "واو" (لاسیّما)، حذف "واو" و "لا" (سیّما) و غیره
🔹 لفظ"و لاسیّما" در #قرآن به کار نرفته است اما مواردی از کاربرد آن در احادیث دیده میشود؛ مانند
قالَ الصادق علیهالسلام: «فاغلقْ بابَ لسانَکَ عمّا لکَ منهُ بُدٌّ لاسیّما إذا لمْ تجدْ أهلاً للکلامِ و المُساعِدَ فی المُذاکَرَةِ للّهِ و فی اللّهِ؛ در اموری که ضرورتی ندارد سخن مگو، خصوصا وقتی که شخص صلاحیت سخن گفتن را ندارد و در گفتگو برای خدا و در راه خدا یاری نرساند.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/ولاسیما
@wikifeqh
#یاران_امام_علی #تاریخ_معصومان #اویس_قرنی #ویکی_فقه
اُوِیْسِ قَرَنی، تابعی نامآور و نزد شیعه، به عنوان یکی از اصحاب #امام_علی علیهالسلام شناخته میشود. او در عهد پیامبر (ص)، در یمن میزیست، ولی هرگز موفق به دیدار آن حضرت نشد. وی سرانجام در #جنگ_صفّین در رکاب امام علی علیهالسلام به شهادت رسید.
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/اویس_قرنی
@wikifeqh
#کتابشناسی #میر_حامد_حسین_هندی #ویکی_فقه #تحفه_اثنی_عشریه
📖عبقاتالانوار بزرگترین و ارجمندترین کتاب علامه میر حامد حسین است و از شاهکارهای #علمی و #اعتقادی #شیعه بشمار میرود. مؤلف بزرگوار این کتاب عظیم و شگفت انگیز را در مناقب ائمه اطهار (علیهمالسّلام) و در جواب کتاب خصومت برانگیز «تحفة اثنی عشریه» #عبدالعزیز_دهلوی معروف به «سراج الهند» نوشته است...
📌 ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/عبقات_الانوار_(کتاب)
@wikifeqh
🗓 تقویم مناسبتی هفتگی مهر_آبان ماه ۱۳۹۸
👤 #امام_خامنه_ای
امروز در دنیای پیچیدهی پُرتبلیغات و پُرهیاهو، حرکت اربعین، یک فریاد رسا و #رسانه بیهمتا است. چنین چیزی وجود در #دنیا ندارد؛ اینکه میلیونها انسانراهمیافتند، از کشورهای مختلف، از فِرَق مختلف اسلامیوحتّیبعضی ادیان غیر اسلامی. این وحدت حسینی است. شما بدرستی گفتید: «الحسین یجمعنا». ۱۳۹۸/۰۷/۲۱
@wikifeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اربعین #زیارت_اربعین #امام_حسین
#ویکی_فقه
مقام معظم رهبری: روزی که اربعین در کربلا میعاد شیعیان شود.
❇️ ویکی فقه؛ دانشنامهی بزرگ علوم اسلامی
@wikifeqh
#اربعین_حسینی #کربلا #کاروان_اسرا #ویکی_فقه #امام_حسین_علیه_السلام
🔅 زمان ورود کاروان حسینی به کربلا
آيا اهلبيت امام حسين (سلاماللهعليه) در اولين اربعين به کربلا رسيدند يا نه؟
🔹 عدهاي از مخالفان اهلبيت (عليهمالسّلام) از هراس تاثيرگذاري اين گردهمايي عظيم بر جهانيان که طولانيترين راهپيمايي گروهي و بزرگترين اجتماع ساليانه جهان به شمار ميرود، تلاش ميکنند با پررنگکردن اين ديدگاه، حضور مردم در اين گردهمايي را کمرنگ کنند.
🔹 با تشريح دقيق سفر کاروان اسيران و همچنين اثبات سفرهاي مشابه با زمانهاي کمتر، به راحتي ميتوان باور کرد که خاندان رسالت در روز اربعين سال 61هـ به کربلا آمده و به فيض عظيم زيارت سيد الشهداء (سلاماللهعليه) نائل شده باشند.
🔹 با کنار هم گذاشتن روايات به روشني ثابت ميشود که در روز چهلم شهادت و دقيقا روز بيستم صفر، کاروان به کربلا رسيده و سر مقدس به بدن سيدالشهداء (عليهالسّلام) ملحق شده است.
📌ادامهی مطلب را در لینک 🔗 زیر بخوانید:
wikifeqh.ir/اولین_اربعین_امام_حسین
@wikifeqh