🔹دعای هفتم #صحیفه_سجادیه، هفتمین دعا از مجموعه دعاهای صحیفه سجادیه از امام سجاد علیهالسلام. این دعا در ۱۰ فراز تنظیم شده و موضوع اصلی آن دعا در هنگام بلا و سختی است.
🔹آموزههای دعا
➕گره هر سختی به دست خدا گشوده میشود و دشواریها به لطف او آسان میگردد.
➕وسایل زندگی و اسباب حیات به واسطه رحمت الهی فراهم میآید و قضا به قدرت او جریان میگیرد.
➕همه چیز فقط به خواست و اراده تکوینی خداوند جریان دارد؛ به گونهای که بیآنکه فرمان دهد، همه چیز فرمانبرند و بیآنکه نهی کند، از کار میایستند.
➕کسی نمیتواند از آنچه خداوند انجام میدهد، جلوگیری کند و آنچه خداوند انجامش را دشوار میکند، کسی نمیتواند آسانش کند.
➕آن را که خداوند ذلیل کند، هیچ یاوری نمییابد.
🔹شرحهای فارسی
➕دیار عاشقان اثر حسین انصاریان
➕شهود و شناخت اثر محمدحسن ممدوحی کرمانشاهی
➕شرح و ترجمه صحیفه سجادیه اثر سیداحمد فهری.
➕شرح صحیفه سجادیه اثر محمد بن سلیمان تنکابنی.
🔹شرحهای عربی
➕آفاق الروح اثر سید محمدحسین فضل الله.
➕ریاض السالکین فی شرح صحیفه سید الساجدین اثر سید علیخان حسینی.
➕فی ضلال الصحیفه السجادیه
🔹شرحهای لغوی
➕تعلیقات علی الصحیفه السجادیه
➕حل لغات الصحیفه السجادیه
➕شرح الصحیفه السجادیه اثر عزالدین جزائری.
wikifeqh.ir/دعای_هفتم_صحیفه_سجادیه
@WikiFeqh
🌸 #امام_جواد
علیه_السلام
🔸ثَلاثُ خِصالٍ تُجتَلبُ بِهِنَّ المَحَبَّةُ: الإِنصافُ فِي المُعاشَرَةِ، وَالمُؤاساةُ فِي الشِّدَّةِ وَالاِنطِواعِ، وَالرُّجوعُ إلى قَلبٍ سَليمٍ
🔸با سه خصلت، دوستى را به دست مىآورند: انصاف در معاشرت، همدردى [با ديگران ]در خوشى و ناخوشى، و داشتن قلبى پاك [از گناهان].
📖 بحار الأنوار، ج78 ص82
@WikiFeqh
كسى نزد #امام_على_عليه_السلام از عدم استجابت دعايش شكايت كرده و گفت: با اين كه خداوند فرموده: دعا كنيد من اجابت مىكنم؛ چرا ما دعا مىكنيم و به اجابت نمىرسد؟!
امام علیهالسلام فرمودند: «قلب و فكر شما در هشت چيز خيانت كرده (لذا دعايتان مستجاب نمىشود):
1️⃣ شما خدا را شناختهايد اما حق او را ادا نكردهايد، به همين دليل شناخت شما سودى به حالتان نداشته!.
2️⃣ شما به فرستاده او ايمان آوردهايد سپس با سنتش به مخالفت برخاستهايد ثمره ايمان شما كجا است؟
3️⃣ كتاب او را خواندهايد ولى به آن عمل نكردهايد، گفتيد شنيديم و اطاعت كرديم سپس به مخالفت برخاستيد!
4️⃣ شما مىگوئيد از مجازات و كيفر خدا مىترسيد، اما همواره كارهائى مىكنيد كه شما را به آن نزديك مىسازد
5️⃣ مىگوئيد به پاداش الهى علاقه داريد اما همواره كارى انجام مىدهيد كهشما را از آن دور مىسازد
6️⃣ نعمت خدا را مىخوريد و حق شكر او را ادا نمىكنيد.
7️⃣ به شما دستور داده دشمن شيطان باشيد، ادعاى دشمنى با شيطان داريد اما عملا با او مخالفت نمىكنيد.
8️⃣ شما عيوب مردم را نصب العين خود ساخته و عيوب خود را پشت سر افكندهايد ... با اين حال چگونه انتظار داريد دعايتان به اجابت برسد؟ در حالى كه خودتان درهاى آن را بستهايد؟
⬅️ تقوا پيشه كنيد،اعمال خويش را اصلاح نمائيد امر به معروف و نهى از منكر كنيد تا دعاى شما به اجابت برسد».
📚 تفسیر نمونه ج۱ ص۷۲۸.
@WikiFeqh
🔸الکل در داروسازی و پزشکی، از اهمیت زیادی برخوردار است. از الکلها در ساخت داروها، مواد ضدعفونی کننده و .... در بیمارستانها و مرکزهای بهداشتی استفاده میشود.
🔸 با این گستردگی کاربرد میبایست حکم پاکی، یا ناپاکی و فراوردههای آن، در کتاب و سنّت، سرچشمههای اجتهادی اسلام، بررسی و پژوهش دقیق و همه سویه گردد. کوشش جهت شناخت علمی الکل و فراوردههای آن و دریافت حکم شرعی آن از #کتاب و #سنت، منبعها و سرچشمههای دینی و نصها و سخنان روشن شریعت، روشن گردد.
🔸در کتاب و سنت و در سخنان روشن دینی، سخن از الکل به میان نیامده، فقیهان، بدین دلیل که #الکل را سُکر آور انگاشته، برابر دلیلها، حکم به #نجاست_الکل دادهاند؛ در دیگر سوی، درک سخنان شرع در باب آب مایگان سُکر آور، چه بسا بستگی بر فهم و درک نصها و سخنان وارد شده در باب خمر داشته باشد، لازم و بایسته است نجسی و یا پاکی خمر و #مشروبات_الکلی را بررسی کنیم. اگر پاکی خمر ثابت گردد، پاکی الکلها نیز به خودی خود ثابت میشود.
📖ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید
wikifeqh.ir/احکام_الکل
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬| راهکار رفع نگرانی و اضطراب در بیان آیت الله العظمی مظاهری
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #بیانات_رهبری
🌸 زندگی #امام_جواد_علیه_السلام، الگویی برای جوانان
🔹 زندگی امام جواد علیهالسلام هم الگوست. امام جواد علیهالسلام - امامی با آن همه مقامات، با آن همه عظمت - در بیستوپنج سالگی از دنیا رفت. این نیست که ما بگوییم؛ تاریخ میگوید؛ تاریخی که غیر شیعه آن را نوشته است. آن بزرگوار، در دوران جوانی و خردسالی و نوجوانی، در چشم مأمون و در چشم همه، عظمتی پیدا کرد. اینها چیزهای خیلی مهمی است؛ اینها میتواند برای ما الگو باشد.
گفت و شنود در دیدار جمعی از جوانان به مناسبت هفتهی جوان ۱۳۷۷/۲/۷
@WikiFeqh
wikifeqh (22).mp3
7.21M
#بیانات_رهبری #ویکی_فقه
🔸 شرح حدیثی قدسی درباره اهمیت #دعا کردن در ابتدای جلسه درس خارج فقه
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #علمای_شیعه #عرفا
🔸 آخوند ملاحسینقلی درگزینیِ نجفی، معروف به ملاحسینقلی همدانی، عالم و عارف و فقیه قرن سیزدهم و چهاردهم میباشد و نسبت وی به #جابر_بن_عبدالله_انصاری میرسد.
🔹 وی را در زمان حیاتش به صوفی بودن متهم کردند و حتی گروهی بر ضد وی به #فاضل_شربیانی مرجع مطلق وقت، عریضه نوشتند و از روش عرفانی او انتقاد کردند و او را صوفی خواندند، اما شربیانی در پاسخ نوشت: «کاش خدا من را هم مثل آخوند، صوفی قرار بدهد» و با این سخنِ شریبانی، دسیسهها فرونشست.
✅ #آیت_الله_ملا_حسینقلی_همدانی را بیشتر بشناسیم 👇
http://wikifeqh.ir/آخوندملاحسینقلی_همدانی
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اخلاق_اسلامی #شفا #سیره_پیامبر
✅ مواجهه پیامبر با بلاء و بیماری
🔻صبر و استقامت در مواقع بلاء و مصیبت و بیماری سیره پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) بود و بیماران را به شکیبایی و سپاسگزاری، صدقه دادن و دعا کردن دعوت میکردند و از گلایه کردن برحذر میداشتند.
🔻از ابوسعید خدری نقل شده، در زمانی که رسول خدا (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) تب داشت،... گفتم: یا رسول الله (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) چقدر تب شما شدید است؟ فرمودند: ما چنین هستیم بلاها بر ما سختتر است و پاداش ما هم دو برابر.
http://wikifeqh.ir/مواجهه_پیامبر_با_بلاء_و_بیماری
@WikiFeqh
هدایت شده از ویکی فقه؛ دانشنامه علوم اسلامی
#آیه_ولایت #فضیلت_امام_علی
#شبهات_وهابیت #ویکی_فقه
❇ از نظر شیعه جای هیچ شکی نیست که آیات ۵۵ و ۵۶ #سوره_مائده دربارهی #امام_علی علیهالسلام نازل شده است، هنگامی که #انگشتر خودشان را در نماز به فقیر صدقه دادند این حادثه در منابع اهل سنت نیز، از چندین نفر از صحابه و #تابعین و گاهی هر کدام با چند طریق نقل شده است.
👤 تنها کسی که رخداد تصدق انگشتر را #انکار کرده و ادعا میکند #احادیث درباره آن دروغ است #ابن_تیمیه است که سخنش برای سایر وهابیان الگو شده است.
✅ تصدق انگشتر از ناحیهی امام علی علیهالسلام واقعیت داشته و آیه ولایت دربارهی این رویداد تاریخی نازل شده است. برای بررسی ادعاهای وهابیت و نقد آنها به لینک زیر بروید.👇
wikifeqh.ir/شأن_نزول_آیه_ولایت
@WikiFeqh
#حدیث #ویکی_فقه
🔶 قالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّی اَللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِهِ: یَا عَلِیُّ اَنْتَ اَخِی وَ وَارِثِی وَ وَصِیِّی وَ خَلِیفَتِی فِی اَهْلِی وَ اُمَّتِی فِی حَیَاتِی وَ بَعْدَ مَمَاتِی مُحِبُّکَ مُحِبِّی وَ مُبْغِضُکَ مُبْغِضِی یَا عَلِیُّ اَنَا وَ اَنْتَ اَبَوَا هَذِهِ اَلْاُمَّةِ یَا عَلِیُّ اَنَا وَ اَنْتَ وَ اَلْاَئِمَّةُ مِنْ وُلْدِکَ سَادَةٌ فِی اَلدُّنْیَا وَ مُلُوکٌ فِی اَلْآخِرَةِ مَنْ عَرَفَنَا فَقَدْ عَرَفَ اَللَّهَ وَ مَنْ اَنْکَرَنَا فَقَدْ اَنْکَرَ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ.
🔸پيامبر صلّى اللّه عليه و آله فرمود: اى على! تو برادر و وارث و وصى و جانشين من در ميان خاندان امت من خواهى بود؛ چه در دوران حيات من و چه پس از وفات من. دوست تو، دوست من است و دشمن تو، دشمن من است. اى على! من و تو پدران اين امت هستيم. اى على! من و تو و امامان معصوم عليه السّلام از نسل تو، سروران دنيا و شاهان آخرت خواهيم بود. هركس ما را نيك بشناسد، خداوند را نيك شناخته است و هركس فضيلت ما را انكار كند،خداوند را انكار كرده است.
📚 شیخ صدوق، الامالی، ج1، ص754-755.
💠 در دعای رجب میخوانیم: یا مَنْ ارْجوهُ لِکلِّ خَیْرٍ وَ امَنُ سَخَطَهُ عِنْدَ کلِّ شَرٍّ تا آنجا که میگوییم: یا مَنْ یُعْطِی الْکثیرَ بِالْقَلیلِ ای خدایی که رحمت و نعمت بسیار را میدهی در مقابل عمل کم. یا مَنْ یُعْطی مَنْ سَئَلَهُای خدایی که عنایت میکنی به هرکه از تو بخواهد ولو عملی هم نداشته باشد؛ معاوضه عمل هم نیست. یا مَنْ یُعْطی مَنْ لَمْ یَسْئَلْهُ وَ مَنْ لَمْ یَعْرِفْهُای خدایی که اعطا میکنی و رحمت میکنی به بندهای که حتی از تو نخواسته و تو را نمیشناسد تَحَنُّناً مِنْهُ وَ رَحْمَةً از بس تو به بندگان خودت لطف و تحنّن و رافت و رحمت داری!
📗 شهید مرتضی مطهری، آشنایی با قرآن.
@WikiFeqh
#حدیث_شناسی #اخلاق_اسلامی #ویکی_فقه
در بحارالانوار نقل شده است که به پیامبر در روز احد ندا شد:
🌀 "ناد علیا مظهر العجائب • تجده عونا لک فی النّوائب • کلّ غمٍّ و هَمٍّ سَینجَلی• بِوَلایَتِکَ یا علیّ یا علی یا علی."
این دعا به #دعای_نادعلی مشهور است.
نکاتی درباره این دعا
1️⃣ در روایت به همین مقدار اکتفا شده و مطلبی که دلالت داشته باشد که میتوان از این شعر بهعنوان دعا استفاده کرد، نقل نشده است.
2️⃣ هر دعا را بر همان اساسی خواند که در روایت مرتبط وارد شده، اما باید در نظر داشت که برخی دستوراتی که در ارتباط با کیفیت خواندن "ناد علیا" بیان میشود، منشأ روایی نداشته و در کتب معتبر حدیثی چنین دستوراتی مشاهده نمیشود.
3️⃣ خواندن دعایی که اعتبار سندش معلوم نشده، به امید ثواب، نه به #قصدورود اشکال ندارد.
4️⃣ در #عبادات، آنچه که در مرحله اول اهمیت دارد، استناد آن به یکی از منابع معتبر است؛ اما در خصوص ادعیه، ایرادی ندارد که هر فردی با انشاء خود و به شرط عدم تعارض با آموزههای اسلامی، به مناجات با پروردگار بپردازد.
❌ نمیتوان اصل کلی را مورد پذیرش قرار داد که اگر شخصی با خواندن #دعا و یا پرداخت نذری به حاجت خویش رسید، دیگران نیز آن دعا را مانند دعایی مأثور و منقول از امامان ـ علیهمالسلام ـ دانسته شود.
wikiporsesh.ir/دعای_نادعلی
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #بیانات_رهبری #حزب_الله_این_است
🔸 ما امروز بعد از گذشت قرنهای متمادی، با این عید [ولادت امیرالمومنین علیهالسلام]، با این چگونه باید برخورد کنیم؟
@WikiFeqh
#بیانات_امام_خمینی #امام_خمینی #ویکی_فقه #کرونا
💬 چیزی که بسیار اهمیت دارد برای پزشکان و پرستاران و آنهایی که تماس با مریضها و بیمارها و مجروحها دارند این است که روح عطوفت در آنها باشد. یکی از اموری که کمک میکند به خوب شدن مریضها و اعاده صحت برای آنها، این است که پزشک آنها، پرستار آنها، به آنها تقویت روانی بدهد. اگر انسان اعتقادش شد که خوب میشود از این مرض، این کمک میکند به اعاده صحت، و اگر نظرش اینطور شد که در این مرض دیگر خوب نمیشود، این او را رو به هلاکت زودتر میبرد.
📚 صحیفه نور، ج۱۸، ص۱۷۲
@WikiFeqh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#ویکی_فقه
از ذکر علی مدد گرفیم...
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #کلام_اسلامی #امام_شناسی
🔸 ولادت در #کعبه، چه افتخاری برای مولود آن (امام علی علیهالسلام) دارد؟
wikifeqh.ir/مناظره_درباره_ولادت_امام_علی_در_کعبه
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #دعا #اخلاق #صحیفه_سجادیه
🔶فرازی از دعای هفتم صحیفه سجادیه
🔻يا مَنْ تُحَلُّ بِهِ عُقَدُالْمَكارِهِ، وَ يا مَنْ يُفْثَأُ بِهِ حَدُّ الشَّدآئِدِ،
اى كسى كه گره هر سختى به دست تو گشوده شود، و اى كه تندى شدائد به عنايتت مىشكند،
🔻و يا مَنْ يُلْتَمَسُ مِنْهُالْمَخْرَجُ اِلى رَوْحِ الْفَرَجِ، ...
ای که راه بیرون شدن از تنگی و رفتن به سوی آسایش از تو خواسته شود،...
صحیفه سجادیه، دعای هفتم.
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #اخلاق #نمازهای_مستحبی
🔶#نماز_جعفر_طیار
🔹زمانیکه جعفر در روز فتح خیبر، از «حبشه» به «مدینه» آمد، رسول خدا (صلّیاللهعلیهوآله) این نماز را به او آموختند و فرمودند: «اگر توانستی این نماز را هر روز، و اگر نتوانستی هر هفته، و اگر نتوانستی هر ماه، و اگر نتوانستی هر سال، و اگر نتوانستی در عمر خود یک بار این نماز را بخوان. اگر این نماز را خواندی، خداوند گناهان بزرگ و کوچک، قدیم و جدید و گناه عمدی و اشتباهی تو را میبخشد».
🔹امام کاظم (علیهالسلام) فرمود: «کسی که نماز جعفر را بخواند اگر گناه او به عدد ریگهای درهم فشرده بیابان و بهاندازه کفهای دریا باشد، خداوند همه آنها را میبخشد».
🔹در روایات، سه روش برای خواندن نماز جعفر طیار بیان شده است که به هر روشی خوانده شود کفایت میکند هر چند روش اول مشهورتر است...
ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید👇
http://wikifeqh.ir/نماز_جعفر_طیار
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #کلام #معاد
💢 #مرگ
🔺مرگ به معنای انتقال از دنیا به آخرت، از قوانین فراگیر جهان هستی است که همه موجودات طعم آن را خواهند چشید. آدمی در خواب نیز حالتی شبیه مرگ پیدا میکند و گویی روح او از بدن جدا میشود؛ امّا وقتی روح از گذر مرگ بدن را ترک میکند، دیگر بازگشت ندارد.
🔺بیشتر مردم از مرگ میهراسند، این ترس ریشه در اموری بسیار دارد؛ از جمله نابودی پنداشتن مرگ، دوستی دنیا، گناهکاری و بیخبری از سرنوشت و پیشامدهای پس از مرگ و طولانی بودن راه آخرت.
🔺مؤمنین نیکوکار، پس از مرگ به جهانی پرنعمت و خوش میروند، امّا جدایی روح از بدن به گونه طبیعی سختیهایی میآورد...
http://wikifeqh.ir/مرگ
@WikiFeqh
#ویکی_فقه #تاریخ_اسلام #اهل_بیت
⭕️ #وفات_حضرت_زینب
♦️حضرت زینب کبری (علیهاالسّلام) پس از گذشت حدود ۱۸ ماه بعد از شهادت امام حسین (علیهالسّلام)، در دمشق چشم از جهان فرو بست. در تاریخ وفات حضرت اختلاف نظر وجود دارد، اما مشهور این است که آن حضرت در ۱۵ رجب سال ۶۲ هجری پس از تحمل مصائب کربلا و رنجهای اسارت در ۵۷ سالگی به دیدار معبود شتافتند و در جوار حضرت حق آرام گرفتند.
♦️یکی از سوالاتی که در ارتباط با آن بانوی بزرگوار مطرح میشود درباره چگونگی وفات ایشان است؟ علت اصلی وفات حضرت زینب کاملا مشخص نیست و در این باره گمانههای مختلفی وجود دارد...
♦️در اینجا سؤالی وجود دارد که ممکن است به ذهن هر خوانندهای خطور کند و آن، این پرسش است که سفر دوم حضرت زینب از مدینه به شام، چگونه و به چه علت بوده است؟
http://wikifeqh.ir/حضرت_زینب_کبری
@WikiFeqh