نازکنی،نظرکنی،قهرکنی،ستم کنی
گر که جفا،گرکه وفا،ازتوحذر نمیشود
داغ که دارد اين دلم، داغ تو و خیال تو
بی همگان به سر شود،بی تو به سر نمیشود
مولانای جان🌻
@wittj2
پندانه🍂
امام صادق علیه السلام مى فرمود :
همه علم مردم را در چهار چیز یافتم:
🌻اول: اینکه پروردگار خود را بشناسى.
🌻دوم؛ اینکه بدانى با تو چه کرده (بخلقت موزون و حکیمانه ات و نعمت عقل و حواس و ارسال رسل و انزال کتب پى ببرى)
🌻سوم؛ اینکه بدانى او از تو چه خواسته است.
🌻چهارم؛ اینکه بدانى چه چیز ترا از دینت خارج میکند (.گناهان و موجبات شرک و ارتداد را بشناسى.)
📗اصول کافی، جلد یک
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷نکته ای ناب
باید👌 توفیق الهی به داد ما برسه
اگر قراره تحولی در جان ما صورت بگیرد
همانطور که در طبیعت رخ میدهد.
👈توفیق رفیقی است که بر هر کس ندهندش
👈 بال و پر طاووس به کرکس ندهندش
👈 توفیق ندادند بزرگان همه کس را
👈تا یار که را خواهد و میلش، به که باشد
️گاهی سوال میشود❗️
آقا ما چطوری توفیق حق تعالی را متوجه خود بکنیم؟
➖ قرآن جواب داده است
✔️من یک قدم بردارم
✔او ده ها قدم به سوی ما برمیدارد
✖️اما من میخاهم تکان نخورم ،
✖ او مرا تکان دهد
✖ این نمیشود
آیـــــــه دیگــــــــر :
⭐️یک تلاشی ، یک مجاهدتی در مسیر عبودیت ، اجتناب از محرمات داشته باشیم
⭐️ او ده ها قدم به سوی ما برمیدارد.
دنبالــــــه آیـــــــه :
👈اصحاب کهف کسانی هستند که قدم برداشتند، ما بر هدایت آنها افزودیم.
📗استاد ضیایی نصوص الحِکَم
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷توصیه ی اهتمام نمودن به اصل توحید
⭐️عزیزان ! از توحید غافل نشوید . نمی گویم دست از شناخت معاد بر دارید ، اما توجه داشته باشید که معاد شما همان مبدأ شماست وآن جز توحید چیز دیگری نیست
⭐️از این حرفهای عوامی رایج در بین مردم پیرامون بهشت و جهنم و عقائدی که در این باره دارند خود را بالاتر بکشید و بدانید که تمامی این ها در آیات قرآن ، 👌مَثَل هایی برای فهم من و جناب عالی است . لذافرمود:مَثَل آن بهشتی که به من و شما وعده داده شده چنین است و چنان است ، نه اینکه حقیقت امر ، منحصر به همین مقدار باشد.
⭐️باید دائما درصدد باشیم که سلطان" هوالاول و الاخر و الظاهر والباطن " را در خودمان پیاده نماییم.
⭐️برای رسیدن به مقام شامخ توحید هیچ راهی جز حضور و مراقبت تام نیست.
عزیزان من! هر چه که حضور و مراقبت را به هم بزند گناه است.
⭐️👌ولذا بالاترین مقامی که برای شهدا و بزرگان الهی تجلی میکند مقام شامخ عندیت وشهود تامه است ، و رزق این مقام همان حضور است ، هرچه حضور داشته باشی به همان مقدار مرزوقی ،لذا بعد از حضور به دنبال چیزی نگردید..
📗شرح دروس معرفت نفس
استاد صمدی آملی🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
ولایت.mp3
4.23M
⭐️روح ولایت
🎷علامه مروجی سبزواری
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷عرفان مخلصانه و جهاد مصلحانه در سلوك حسينى (۲۱)
⭐️ادامه بحث خشيت:
عارفان راستين با آن كه همه جا آثار و اسماء او را ظاهرى مىبينند، اما با اين حال، ذات او و معرفتش را گوهرى ناياب دانسته و با تعابيرى همچون 👈«عنقاى مغرب» و «هويت غيبى» از آن ياد مىكنند.
👌هم از اينجاست كه عارف راستكيش بر دورى و كاستى وجودش، كه مادر همه حجابهاست، پى مىبرد و از خداى تعالى طلب «عفو» مىنمايد تا اين اولين و آخرين حجاب را بر هم كوبد و از ميان برداردو طلب مغفرت مىكند تا با غفرانش نور هستى خود را بر وجود پر از كاستى عبد فرا پوشاند و اين است 👈معناى حقيقى «العفو» و «استغفار» كه بر زبان پاك و معصوم امام حسينعليه السلام و ساير معصومان و مخلصين جارى مىگردد و اندام بىگناه آنها را مىلرزاند.
پس بخوان و ببيين آيات خشوع را در 👈دعاى عرفه، كه سيدالشهدا چگونه در پيشگاه ربّ جليل و حىّ جميل سراپاى خود را كاستى و ناراستى مىبيند
⭐️و اين نيست مگر حاصل شهود نور مطلق و زيبايى بىنهايت حضرت حق:
«... انتَ الذى هدَيت. انت الذى عصمتَ. انت الذى سترتَ. انت الذى غفرتَ. انت الذى اقلتَ. انت الذى مكَّنتَ... ثم انا يا الهى المعترف بذنوبى فاغفرهالى. انا الذى اسَاتُ. انا الذى اخطأتُ انا الذى هممتُ. انا الذى جهلتُ. انا الذى غفلتُ. انا الذى سهوتُ... لا اله الاّ انت سبحانك انّى كنتُ من الظالمين لا اله الاّ انت سبحانك انى كنت من المستغفرين لا اله الاّ انت سبحانك انى كنت من الموحدين. لا اله الاّ انت سبحانك انّى كنت من الخائفين...»؛
👈تويى كه هدايت كردى. تو هستى كه از خطا بازداشتى. تويى كه گناه را پوشاندى. تويى كه آمرزيدى. تويى كه چشم پوشيدى. تويى كه توانايى بخشيدى... سپس خدايا اعتراف مىكنم به گناهانم، پس آنها را برايم بشوى و ببخش. من هستم كه زشتىها را انجام دادم. منم كه خطا كردم. منم كه به گردنكشى همت گماردم. منم كه نادانى كردم. منم كه غفلت ورزيدم. منم كه سهلانگارى كردم... نيست خدايى جز تو كه پاك و پيراسته هستى و همانا من از ستمكاران و مجرمان هستم. نيست خدايى غير از تو كه پاك و منزهى و همانا من از آمرزش خواهانم، خدايى نيست جز تو كه پيراسته و آراستهاى و من از موحّدان هستم. خدايى غير از تو نيست كه پاك هستى و من از بيمناكان هستم...
ادامه دارد....
علمی عرفانی👇
@wittj2
امام على (ع):
💚تنها به خداوند سبحان دل ببند،
كه مى فرمايد:
❤️به عزّت و جلال خودم سوگند كه اميد هر كس را كه به غير من اميد بندد به نوميدى مى كشانم.
📗میزان الحکمه
@wittj2
ادامه ی مبحث 🔮🎷ذهن کوانتومی چیست؟
اما شرایط به شکل عجیبی متحول شد. همه چیز زمانی تغییر کرد که برای اولین بار سرو کله ی عدم قطعیت در قالب مکانیک کوانتومی پیدا شد، چیزی که ما آن را به عنوان اصل عدم قطعیت هایزنبرگ (یا تصادف کوانتومی) می شناسیم. همانطور که بارها گفته شده👌 اصل عدم قطعیت، می گوید شما حتی با دانستن کامل تمام قوانین فیزیکی، باز نمی توانید هیچ نتیجه ای را با اطمینان ۱۰۰ درصد پیش بینی کنید! در واقع طبیعیت به شما این اجازه را نمی دهد. در چنین جهانی، شما فقط می توانید احتمال رخ دادن نتایج را محاسبه کنید نه نتیجه ی قطعی را. حالا این تصادف کوانتومی می تواند جایی برای اراده ی آزاد باز کند.
⭐️ذهن کوانتومی چیست ؟ انسان دارای اراده ی آزاد است
پس نظریه ی کوانتومی، نوعی تصادف یا شانس را معرفی نمود که در مقابل دیدگاه جبرگرایی، قدعلم کرد. تصادف کوانتومی بیان می کند که در پدیده هایی مانند تابش خودبخودی نور، واپاشی رادیواکتیو یا سایر مثال های کاهش حالت، آینده ی بنیادی طبیعت، مستقل از جهل یا دانش ما، دارای عدم قطعیت خواهد بود.
ممکن است این سوال پیش آید، پس چگونه ما می توانیم خواص ماکروسکوپی پدیده های زندگی هر روزمان را با دقت بسیار زیاد پیش بینی کنیم؟ پاسخ این است که جهان روزمره ی ما، یک جهان ماکروسکوپی است و خواصی که ما پیش بینی می کنیم، میانگینی از تعداد بسیار زیادی از خواص میکروسکوپی و کوانتومی است (به عبارت تخصصی تر ما با یک رویکرد مکانیک آماری و با استفاده از انسامبل ها، این خواص را پیش بینی می کنیم). پس در مقیاس میکروسکوپی و کوانتومی، همچنان عدم قطعیت ها، حمکرانی می کنند، در حالیکه با بزرگتر شدن مقیاس ها و نزدیک شدن به جهان ماکروسکوپی، با میانگین گیری کردن از تعداد زیادی از سیستم های کوچک کوانتومی، می توان خواص ماکروسکوپی را با دقت عالی پیش بینی کرد.
⭐️جمع بندی: ذهن کوانتومی چیست ؟
در قسمت اول، مقدمه ی کوتاهی در پاسخ به این سوال که ذهن کوانتومی چیست بیان کردیم. در این نظریه، سعی می شود تا ساختار و عملکرد مغز، ذهن و آگاهی با استفاده از قوانین مکانیک کوانتومی بررسی شود. در مورد تاثیر مکانیک کوانتومی بر یکی از مظاهر ذهن، یعنی اراده ی آزاد و تقابل آن با نظریه ی جبرگرایی صحبت کردیم.
⭐️سایر ویژگی های نظریه ی کوانتومی مانند مکملیت و درهم تنیدگی نیز در بحث آگاهی کوانتومی بسیار چالش برانگیز هستند. پیشگامان و به عبارتی پدران نظریه ی کوانتوم، یعنی پلانک، بور، شرودینگر و پائولی، معتقد بودند که نظریه ی کوانتومی، نقش های مختلفی در اراده ی آزاد و آگاهانه بازی می کند. در قسمت های بعدی، محبوب ترین نگرش ها برای اعمال نظریه ی کوانتومی به آگاهی، بررسی و مقایسه خواهند شد. پس به هیچ وجه قسمت های جذاب بعدی را از دست ندهید!
علمی عرفانی👇
@wittj2