🔮🎷عرفان و عبادت در سيره پيامبراعظم(ص) (۴)
ادامه معرفت و بصيرت پیامبر(ص)
عرصه هاى معرفتى در باب ذات مقدس الهى و آيات او همواره براى پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله) گشوده بود و آهنگى رو به كمال داشت.
⭐️رخداد «اسراء» و «معراج» را مى توان حركتى در اين راه دانست؛ چرا كه به تصريح آيه نخستِ سوره اسراء، اين امر براى ارائه آيات الهى به پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله) رخ داد:
«منزه است آن [خدايى] كه بنده اش را شبانگاهى از مسجدالحرام به سوى مسجدالاقصى، كه پيرامون آن را بركت داده ايم، سير داد تا از نشانه هاى خود به او بنمايانيم، كه وى همان شنواى بيناست»
👌و معراج، بنابر برخى روايات، در مراحل و دفعات متعددى براى پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله)رخ داد و روشن است كه در هر نوبت، معرفتى بر معرفت پيشين افزوده مى شد.
حركت رو به كمالِ معرفتى در آن حضرت، روح ايشان را به چنان درجه اى از شهود و يقين رسانيد كه پرده هاى عالم غيب از برابر ديدگان درون بين آن حضرت كنار رفت و آنچه را ناديدنى بود مى ديد.
بنابر روايتى كه ابوذر، صحابى برجسته پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله)، نقل كرده، پيامبراكرم (صلى الله عليه وآله) فرمود:
👈«من چيزى مى بينم كه شما نمى بينيد و چيزى مى شنوم كه شما نمى شنويد. آسمان [از كثرت ملائك] به سنگينى گراييده و سزاوار است چنين باشد؛ چرا كه در آن به قدرِ موضع چهار انگشت نيز نيست جز آنكه فرشته اى پيشانى اش را در حال سجده قرار داده است. به خدا قسم اگر مى دانستيد آنچه را مى دانم، اندك مى خنديديد و بسيار مى گريستيد، و در بسترها از همسران متلذذ نمى شديد و به ارتفاعات رفته، به پيشگاه الهى استغاثه مى كرديد».
👈نمود ديگرى از شهود حقايق هستى در پيامبراكرم(صلى الله عليه وآله) اخبار غيبى پرشمارى است كه از آن حضرت مى رسيد. از اين دست مى توان پيشگويى حضرت درباره تعداد، اسامى و محل قتلِ كشتگانِ مشركان در بدر، و نيز سخن گفتن حضرت با اين كشتگان پس از مرگ آنان و ريخته شدن اجسادشان در يك چاه در منطقه بدر اشاره كرد؛ و هنگامى كه عُمر به اين عمل اعتراض كرد و پرسيد كه چگونه پيامبر(صلى الله عليه وآله) با اجسادى بى روح سخن مى گويد، حضرت پاسخ دادند: «شما شنواتر از آنان نيستيد! جز آنكه آنان توان پاسخگويى ندارند».
علمی عرفانی👇
@wittj2
ما خرابیم و خرابات ز ما شوریدهست
گنج عیشیم اگر چند در این ویرانیم
کدخدامان به خرابات همان ساقی و بس
کدخدا اوست و خدا اوست همو را دانیم
مولانای جان🌻
@wittj2
برگی از معرفت🍂
ابوسعید ابوالخیر با پیری در حمام
بود. پیر از گرمای دلکش و هوای خوش حمام فصلی تمام گفت. ابوسعید گفت: می دانی چرا این جایگاه خوش است؟
پیر گفت: چون شیخی مثل تو در این حمام است.
چون در این حمام شیخی چون تو هست
خوش شد و خوش گشت و خوش آمد نشست
شیخ گفت: من جواب بهتری دارم. پیر گفت: بگو که هرچه تو بگویی عین صواب است.
شیخ گفت: حمام از این جهت خوش است که از مال دنیا فقط یک سطل و یک پارچه بیشتر نداری که آن هم عاریت حمامی است...
📗مصیبت نامه عطار
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷آخرین مقالۀ هاوکینگ به اثبات “چندجهانی” کمک میکند
⭐️آخرین مقاله علمی استیون هاوکینگ ریاضیات لازم برای کمک به جستجوی اعماق فضا را ارائه می دهد تا شواهدی برای اثبات نظریۀ چند جهانی بدست آورد. این ایده از وجود جهانهای دیگر بجز جهان ما صحبت می کند. دو هفته قبل از مرگ، استیون هاوکینگ بازبینی نهایی آخرین مقالۀ علمیاش را ارائه داد. این نظریه توضیح می دهد که بشر چگونه می تواند جهانهای موازی را کشف کند.
⭐️این مقاله تحت عنوان “یک خروج یکنواخت از تورم ابدی” می تواند مهمترین میراث فیزیکدانان نظری باشد زیرا ریاضیات پیشگامانهای را مطرح می کند که به کشف اثراتی از چند بیگ بنگ کمک می کند. هدف این مقاله حل مسئلهای است که هاوکینگ در سال ۱۹۸۳ در نظریۀ “بدون مرز” مطرح کرد. جهان با یک بیگ بنگ آغاز شد. این نظریه حتی تعداد نامحدودی بیگ بنگ را پیشبینی می کند که هر کدام جهان خود را با قوانین فیزیکی خاص مخصوص به خود ساختهاند.
⭐️نظریه چندجهانی بیان می کند که جهانهای دیگری بجز جهان ما وجود دارند. اما این ایده یک پارادوکس ریاضیاتی را مطرح می کند زیرا به نظر اندازهگیری آن غیرممکن است. مقالات جدید ریاضیات لازم برای کاوش اعماق فضا را پیشنهاد می دهند تا شواهدی برای جستجوی وجود جهانهای بیشتر بدست آید. شواهد چند جهانی در تابش پس زمینه کیهانی قابل اندازهگیری است که به آغاز جهان بازمی گردد و یک فضاپیما با حسگرهای درست می تواند آن را اندازه بگیرد.
👈توماس هرتوگ از دانشگاه لوون بلژیک که با هاوکینگ بر روی این نظریه کار می کرد و در نگارش آن کمک کرد (این مقاله در حال حاضر در یک مجلۀ علمی پیشرو در حال بازبینی است) گفت که هدف این مقاله تبدیل ایدۀ چند جهانی به یک چارچوب قابل آزمایش است. محققان یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ نیز بیان کردند که “نقطۀ سرد کیهانی” در فضا می تواند ناشی از برخورد بین جهان ما و جهانی دیگر باشد...
ادامه و بیشتر:
bigbangpage.com/?p=74500
ترجمه: سحر اللهوردی/ سایت بیگ بنگ
علمی عرفانی👇
@wittj2
مهمترين عاملي كه باعث شده است كيهان و بافت فضا- زمان با سرعت مافوق نور حركت كند به انرژي تاريك برمي گردد! كه اين سرعتِ سريعتراز نور، نسبيت خاص را نقض نميكند.
علمی عرفانی👇
@wittj2
فیزیکدانان در ۱۵ ژوئن ۲۰۱۷ در دمای اتاق به «نور مایع» دست پیدا کردند. این ماده، یک ابرشاره با اصطکاک و گرانروی صفر و نوعی از چگالش بوز-اینشتین است.
(حالت پنجم ماده)
@wittj2
🔮🎷تکامل در موجودات:
⭐️به غیر از انسان، همه ی موجودات مادی دیگر یعنی جماد، نبات و حیوان دارای تکاملی بسته اند،
⭐️یعنی حیات شان با پرانتز اول که تولد است باز شده، و با پرانتز دوم که مرگ است بسته می شود؛
🎯یعنی هر کدام با دارایی های خود، محکوم قوانین دایره ی خود هستند. جماد تا در مرتبه ی جمادیست، محکوم قوانین دایره جمادی است، و راهی به بالاتر از خود ندارد؛ نبات و حیوان هم در عین تبدیل به یکدیگر هر کدام محکوم قوانین نباتی و حیوانیت خود هستند، و راهی به عالم بالاتر از خود ندارد.
⭐️ تنها روح انسان است که از آغاز تعلق به جسم، در حال تکامل است، تا به نهایت درجه ی کمال ویژه ی خود برسد؛ روح انسان تکامل خود را از مرتبه ی پایین (نطفگی) شروع کرده، و راه به بالا برایش بسته نیست، و در این تکامل ناصیه اش بدست حضرت حق است.
📗کتاب نکاحات در آفرینش
استاد سمندری🌻
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷بیان آیه6سوره کافرون
⭐️ انسان در انتخاب دين آزاد است نه مجبور. «لَكُمْ دِينُكُمْ وَ لِيَ دِينِ»
بايد صفها از هم جدا شود، حق از باطل و كفر از ايمان متمايز شود. 🌻«لَكُمْ دِينُكُمْ وَ لِيَ دِينِ»🌻
بعضى از #مفسرين براى دفع اين توهم گفته اند: كلمه دين در آيه شريفه به معناى مذهب و آئين نيست، به معناى 👌جزا است. میفرمايد: جزاى شما مال شما، و جزاى من از آن من است.
علمی عرفانی👇
@wittj2
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مفهوم 👈لااکراه فی الدّین🌻
در دین اجباری نیست⭐️
🔮در ثواب نشر شریک باشید
علمی عرفانی👇
@wittj2
عنایت چیست؟.mp3
3.27M
🎷علامه مروجی سبزواری
⭐️عنایت چیست؟
علمی عرفانی👇
@wittj2
بهر اظهارست این خلق جهان
تا نماند گنج حکمتها نهان
کنت کنزا کنت مخفیا شنو
جوهر خود گم مکن اظهار شو
مولانای جان🌻
@witt2