sharab_tahoor.pdf
11.09M
📗شراب طهور pdf
✍استاد مهدی طیب
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷فیزیک در سال ۲۰۱۸: انرژی تاریک ممکن است با نظریه ریسمان، ناسازگار باشد
فیزیکدانان از تابستان ۲۰۱۸ در مورد حدسی در حال بحث هستند که به نظر میرسد جهان ما را با نظریه ریسمان، دچار اختلاف میکند. این حدس میگوید همانطور که جهان منبسط میشود، چگالی انرژی در خلا فضای خالی باید سریعتر از یک سرعت معین، کاهش یابد. به نظر میرسد این قاعده در تمام مدلهای کوچک جهانهایی که مبتنی بر نظریه ریسمان هستند، برقرار بوده و در نتیجه احتمالا در سرتاسر چشمانداز جهانهای ممکنی که این نظریه مجاز میداند، درست باشد. اما این قاعده، دو باور گسترده در مورد جهان واقعی را نقض میکند: این فرض هم تصویر استاندارد انبساط امروزی کیهان که با انرژی تاریک هدایت میشود و هم مدل پیشگام تولد انفجاری آن (تورم کیهانی) را غیرممکن میپندارد. این حدس، باعث سردرگمی شده، اما به قول تیم ریز، البته که هیجان زیادی را ایجاد کرده، زیرا پیامدهای مهمی برای کیهانشناسی به دنبال خواهد داشت.
علمی عرفانی👇
@wittj2
کیهان در حال گسترش و انبساط است و در طول زمان بر سرعتش افزوده شده است. تنها راه برای توضیح این موضوع، این است که انرژی تاریک نیرو محرکهی این شتاب کیهانی را تامین میکند.
هر چقدر به سرعت نور نزديك شويم به آينده سفر مي كنيم همچنين اگر بشر مي توانست با سرعت انبساط بافت فضا -زمان حركت كند در آن صورت به گذشته سفر مي كرد و به جهان موازي ديگري پاي مي نهاد.
👇
@wittj2
ممکن است هزاران کیهان وجود داشته باشد که قوانین فیزیکی در آن متفاوت باشند.زیرا خود قوانین زمانی بوجود می آیند که کیهان به وجود می آید.
👇
@wittj2
اگر شما زمان را متوقف میکردید، دیگر شما قادر به دیدن هیچ چیزی نبودید. زیرا با توقف زمان،فوتون های نوری نیز ثابت و بی حرکت میشدند و با توجه به عدم برخورد فوتون ها به شبکیه ی چشم شما دیگر عمل دیدن برایتان میسر نمی شد.
👇
@wittj2
گرانش ميتواند حتي زمان را هم دچار كشيدگي كند و اين به معناي تسخير آينده هاي حتي دور، به واسطه جاذبه و گرانش است.
👌✨اجرام میتوانند در فضا، باعث انحنای فضا زمان باشند. انحنای فضا-زمان نیز بسته به میزان جرم اجرام مورد نظر دارد. پس امواج گرانشی وجود داشته اما به علت ضعیف بودن اندازه گیری آن مشكل است.
👇
@wittj2
میدان جاذبه باعث تغییر در فرکانس نور می شود. انتقال به سرخ گرانشی منجر به اتساع زمان گرانشی می شود، یعنی نرخ گذر زمان در مکان های نزدیک به میدان جاذبه کندتر از مکان های دورتر از میدان جاذبه است و این یعنی نسبیت آلبرت انیشتین.کسانی که در بالای برج ها زندگی می کنند زودتر از کسانی که در طبقات پایین یا آپارتمان های معمولی زندگی می کنند، پیر می شوند.
👇
@wittj2
🔮🎷 ماده تاریک و انرژی تاریک، دو معمای گیجکننده کیهان
⭐️انرژی تاریک چیست؟
انرژی تاریک بیش از آنکه شناخته شده باشد چیزی ناشناخته است. تنها چیز معلوم درباره انرژی تاریک مقدار آن در جهان است چون نحوه اثرش بر گسترش کیهان قابل اندازه گیری است. بیش از این، موضوع کاملا یک معماست. اما معمایی مهم. چیزی که مشخص است این میباشد که تقریبا ۶۸ درصد کیهان را انرژی تاریک تشکیل میدهد. ۲۷ درصد هم سهم ماده تاریک است. و بعد از این هر آنچه که روی زمین است به علاوه تمام آنچه که تا به حال با استفاده از ابزارآلات اکتشافیمان کشف کردهایم، “مواد معمولی” هستند (بیایید رو راست باشیم، شاید نباید به این مقدار ناچیز کمتر از ۵ درصد بگوییم ماده معمولی).
یک توضیح برای انرژی تاریک این است که بگوییم شاید این انرژی در واقع یک ویژگی فضا میباشد. اینشتین اولین کسی بود که فهمید فضای خالی در واقع “هیچ چیز” نیست. فضا ویژگیهای شگفت انگیزی دارد و خیلی از آنها تازه در آغاز شناخته شدن هستند. یکی از این ویژگیها که توسط اینشتین کشف شد، این است که فضا می تواند از هیچ به وجود بیاید. یک ویژگی دیگر این است که فضای خالی میتواند انرژی مخصوص به خود را داشته باشد.این ویژگی از همان نسخه نظریه گرانش منتهی می شود که ثابت کیهانی در آن وجود دارد. واضح است که چون این انرژی ویژگی فضاست، با گسترش آن از غلظتش کم نمیشود. چرا که هرچه فضای بیشتری خلق شود، انرژی بیشتر هم به وجود میآید. همین عامل باعث میشود که سرعت گسترش فضا سریع و سریعتر شود.
⭐️ ماده تاریک چیست؟
بیشتر از اینکه بدانیم ماده تاریک چیست، میدانیم که چه چیزی نیست. اولا تاریک است. یعنی شکلی از ماده که ستارگان و سیارات را میسازد نیست. دوما به شکل ابرهای تاریک ماده معمولی نیست. چرا؟ خب همانطور که میدانید مواد از ذراتی تشکیل شده اند که باریون نام دارند. و ما به این دلیل میدانیم که به شکل ابرهای تاریک معمولی نیستند که میتوانیم خاصیت باریونی آنها را مثلا از طریق آشکارسازی جذب تشعشع عبوری از میان آنها، تشخیص دهیم. سوما ماده تاریک، پادماده نیست. چرا که ما قادر به مشاهده امواج گامایی که از خنثی شدن بین ماده و پادماده به وجود میآیند نیستیم....
👈جزئیات بیشتر مقاله در سایت::: bigbangpage.com/?p=61613
علمی عرفانی👇
@wittj2
کیهان ما تقریبا ۶۸درصد از انرژی تاریک، ۲۷ درصد از ماده تاریک و ۵درصد از ماده معمولی تشکیل شده،یعنی همهٔ چیزهایی که باابزارآلات اکتشافیمان کشف کردیم سهم ناچیزی از کیهان را تشکیل داده است.
علمی عرفانی👇
@wittj2
🔮🎷نگاهی به آخرین نظریه استیون هاوکینگ
⭐️استیون هاوکینگ (فیزیکدان برجسته انگلیسی) قبل از فوتاش، اثر علمی مهمی از خود به جای گذاشت. نظریه آخر او، «آخرین نظریه درباره منشاء جهان» نام دارد که با همکاری توماس هرتوگ نوشته شده است. این مقاله اعلام می دارد که جهان پیچیدگی بسیار کمتری در مقایسه با آنچه نظریههای چندجهانی فعلی پیشنهاد می کنند، دارد. این نظریه بر مفهومی به نام تورم ابدی استوار است که برای نخستینبار در سال ۱۹۷۹ معرفی و در سال ۱۹۸۱ منتشر شد.
⭐️پس از رویداد بیگ بنگ، جهان دوره تورم تصاعدی را تجربه کرد. سپس از سرعت تورم کاسته شد و انرژی به ماده و تابش تبدیل گشت. با این حال، بر اساس نظریه تورم ابدی، برخی حباب های فضا دست از تورم برداشته یا در مسیری رو به توقف با کاهش سرعت روبرو شدند. در این شرایط، بن بست کوچکی از فضای استاتیک پدید آمد. در عین حال، در سایر حبابهای فضا، تورم هیچگاه متوقف نمی شود که دلیل آن را به اثرات کوانتومی نسبت می دهند؛ این امر باعث پیدایش تعدادی بی نهایت از جهانها می شود. بر طبق این نظریه، هر چیزی که در جهان قابل مشاهدهمان می بینیم، تنها در یکی از این حبابها جای گرفته است. در این حباب، تورم پایان یافته و شرایط برای ایجاد ستارگان و کهکشانها فراهم آمده است.
⭐️هاوکینگ این چنین توضیح می دهد: «نظریه عادی تورم ابدی پیشبینی می کند که جهان ما به سانِ فراکتال بینهایت است؛ با موزائیکی از جهانهای مختلف که توسط اقیانوسِ در حال تورم از یکدیگر جدا شدهاند. قوانین محلی فیزیک و شیمی می توانند از یک جهان به جهان دیگر متغیر باشند. این جهانها با یکدیگر، مفهوم چندجهانی را تشکیل می دهند. اما من هرگز طرفدار چندجهانی نبودهام. اگر مقیاس جهانهای مختلف در چندجهانی بزرگ یا بی نهایت باشد، امکان آزمایش نظریه وجود ندارد.»
⭐️هرتوگ این طور توضیح می دهد: «مشکل تورم ابدی این است که یک جهان پس زمینه فرض می کند که بر اساس نظریه نسبیت عام اینشتین تکامل می یابد و اثرات کوانتومی را بعنوان نوسانات کوچکی به دور این در نظر می گیرد. اما ویژگیهای دینامیک تورم ابدی باعث از بین رفتن تفکیک میان فیزیک کلاسیک و کوانتومی می شود. در نتیجه، نظریه اینشتین در تورم ابدی ناکارآمد می شود. نظریه آخر هاوکینگ بر پایه نظریه ریسمان استوار است. این نظریه را میتوان بعنوان چارچوبی در نظر گرفت که تلاش می کند با جایگذاری ذرات نقطه مانند در فیزیک ذرات با ریسمانهای تک بعدیِ در حال ارتعاش، نظریه نسبیت عام را با نظریه کوانتوم ادغام کند.»...
ادامه این مقاله:👇
bigbangpage.com/?p=81628
✍ترجمه: منصور نقی لو/ سایت بیگ بنگ
علمی عرفانی👇
@wittj2