#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه2️⃣🔞
🔰 فمینیستها مواجهه دوگانه و یا سه گانه با #روانکاوی دارند:
👈 مواجهه اول با فروید: طرد و رد و فحاشی است.(فروید معتقد است تمام روان پریشی های ما ریشه در #سرکوب_غرایز_جنسی دارد و این سرکوب در #زنان بیشتر از #مردان است. فمینیست ها این تبیین را #ذات_گرایانه می دانند. اگر تفاوت ها به امور بیولوژیک و روان شناختی -زیست شناختی(سایکو بیولوژیک) باز گردد در واقع برون رفت از وضعیت را دشوار فرض کرده اید.(80 درصد بیماران فروید زنان بوده اند). فمینیست ها می گویند این کار فروید تئوریزه کردن فرودستی زنانه است.
👈 مواجهه دوم با فروید زمانی بود که فمینیستها به سمت #لاکان چرخش کرند. لاکان گفت #بیولوژی اهمیتی کمتر از #فرهنگ دارد و #نظم_نمادین است که در فرایند #جامعه_پذیری این روان پریشی ها را رقم زده است. سرکوبی که توسط فرهنگ اتفاق می افتد از نظر لاکان از یک امر نمادینی ک سیطره فراتری دارد و همه افراد تحت آن سیطره و نظم قرار دارند. وی بستری را برای تفکر فمینیستی فراهم کرد تا یک چرخشی برای استفاده از ابزار روانکاوی ایجاد کرد. آنان تلاش کردند بگویند فرهنگ و نظم مادین امری سرکوبگرانه است و روان پریشی بیشتر زنان ناشی از آن است.
👈 برخی دیگر از روان کاوان فمینیست نیز پسا لاکانی طبقه بندی می شوند.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
شاید برای بهتر فهمیدن، نظریات فمینیست های روانکاو، بهتر باشد نظریه ی فروید را مقدمتا بیان کنیم و بعد سراغ اعتراضات و نقدهای فمینیستها نسبت به نظریه فروید رفته و در مرحله ی آخر آنها را نقد کنیم.
لذا تا پایان بحث همراه ما باشید🌹
#جلسه_بیست_و_دوم
🔰🔰🔰🔰🔰
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#موجها_و_گرایش_و_نظریه_پردازانِ_فمینیسم
╲\╭┓
╭🌸 🍃 @woman_family
┗╯\╲
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه3️⃣🔞
🔰 بررسی نظریه فروید و تأثیر آن بر فمینیسم روانکاوانه1️⃣
❌ برای آشنایی با فروید بهتر است مبحثمان را از زندگینامه ی او شروع کنیم:
✳️ زندگینامه فروید
فروید در خانوادهای #یهودی گالیسی در شهر موراویا بخشی از #جمهوری_چک متولد شد. وی نخستین فرزند خانواده از هشت فرزند بود. پدرش یاکوب فروید (۱۸۱۵–۱۸۹۶) تاجر پشم بود و از نخستین ازدواجش دو پسر داشت: امانوئل (۱۸۳۳–۱۹۱۴) و فیلیپ (۱۸۳۶–۱۹۱۱).
خانواده یاکوب از #یهودیهای_حسیدی بودند، هرچند که خود یاکوب آدمی سنتی نبود. او در مطالعه تورات مشهور بود. او و مادر زیگموند در ۱۹ سالگی بهعنوان همسر سوم توسط خاخام یهودی ایزاک مانهایمر در تاریخ ۲۹ ژوئیه ۱۸۵۵ عقد کردند. آنها مشکلات اقتصادی داشتند و هنگامی زیگموند متولد شد، در یک اتاق اجارهای در خانه یک قفلساز در شهر اشلاساگاسا زندگی میکردند.
او با یک پرده نازک که به دور بدنش پیچیده شده بود از رحم مادر بیرون آمد که مادرش این را نشانه خوبی برای آینده پسرش میدانست.
در ۱۸۵۹ خانواده فروید فرایبرگ را ترک کردند برادران ناتنی فروید به شهر منچستر در انگلستان مهاجرت کردند که موجب جدایی میان فروید و پسر امانوئل که همبازی فروید بود شد.
پدر فروید زن و دو فرزند خود را (خواهر فروید آنا متولد ۱۸۵۸ و برادرش یولیوس در کودکی مرده بودند) نخست به لایپزیگ و در سال ۱۸۶۰ به وین برد در وین بود که چهار خواهر (روسا، ماری، آدولفین و پاولا) و یک برادر، الکساندر، فروید متولد شدند در سال ۱۸۶۵ فروید نه ساله وارد Leopoldstädter Kommunal-Realgymnasium که یک دبیرستان ممتاز بود، گشت.
او در سال ۱۸۷۳ از مچورا فارغالتحصیل شد، او عاشق ادبیات بود و در زبانهای آلمانی، ایتالیایی، فرانسه، انگلیسی، اسپانیایی، عبری، لاتین و یونانی تخصص داشت.
فروید، ویلیام شکسپیر را در طول عمرش تنها به زبان انگلیسی میخواند و به عقیده برخیها درک او از #روانشناسی به خواندن نمایشنامههای #شکسپیر برمیگردد.
فروید در سن ۱۷ سالگی وارد دانشگاه وین شد. او میخواست حقوق بخواند اما به دانشکده پزشکی پیوست؛ جایی که مطالعات او شامل فلسفه زیر نظر #فرانتس_برنتانو فلسفه زیر نظر ارنست بروک و جانورشناسی زیر نظر استاد #داروینیستی به نام #کارل_نوئل بود.
در سال ۱۸۷۶ فروید چهار هفته را در ایستگاه پژوهشهای جانورشناسی نوئل در تریست به پژوهش و تشریح بینتیجه هزاران مار ماهی برای یافتن #اندام_تناسلی_نر در آنها گذراند وی با درجه دکترا در سال ۱۸۸۱ فارغالتحصیل شد.
📚 ویکی پدیا.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
#فمینیسم
#نقد_فمینیسم
#گرايشهاي_فمينيستی
6️⃣ فمینیسم روانکاوانه4️⃣🔞
🔰 بررسی نظریه فروید و تأثیر آن بر فمینیسم روانکاوانه2️⃣
❌ برای آشنایی با فروید بهتر است مبحثمان را از زندگینامه ی او شروع کنیم:
✳️ زندگینامه فروید
در سال ۱۸۸۲ فروید کار پزشکی خود را در درمانگاه روان پزشکی تئودور ماینرت در بیمارستان عمومی وین آغاز کرد. او در سال ۱۸۸۶ از کار در بیمارستان استعفاء داد و بهصورت خصوصی در رشته #اختلالات_عصبی تخصص گرفت و در همان سال با مارتا برنایز نوه ایساک برنایز یک خاخام ارشد در هامبورگ ازدواج کرد. این زوج دارای شش فرزند بودند: ماتیلد متولد ۱۸۸۷، ژان مارتین متولد ۱۸۸۹، اولیور متولد ۱۸۹۱، ارنست متولد ۱۸۹۲، سوفی متولد ۱۸۹۳و آنا متولد ۱۸۹۵.
#کارل_یونگ این شایعه را مبنی بر رابطه داشتن فروید با #خواهر_زنش را پخش کرد. مینا برنایز در سال ۱۸۹۶ پس از مرگ نامزدش به خانه فروید در شاره ۱۹ برگاس نقل مکان کرده بود. بررسی سوئیس هتل لانگ در سال ۲۰۰۶ نشان میدهد که فروید در مورخه ۱۳ اگوست ۱۸۹۸ در آنجا با یک خانم که #زنش_نبودهاست اقامت داشتهاست.
سپس توسط شماری از پژوهشگران دربارهٔ فروید #درستی شایعات تا حدودی مورد تأیید واقع شد. پیتر گی که پیشتر در مورد این شایعات تردید داشت نظر خود را عوض کرد و احتمال وجود رابطه میان آن دو را تأیید کرد.😱
بر اساس پژوهشهای تاریخی و تحلیل نوشتههای مربوط به فروید پیتر جی به این نتیجه رسید که در طی رابطه این دو، برنایز یک سقط جنین داشتهاست.😱
فروید در ۲۴ سالگی آغاز به #سیگار کشیدن کرد نخست سیگار عادی میکشید و سپس آن را به #سیگار_برگ تبدیل کرد او باور داشت سیگار ظرفیت او را برای کار بالا میبرد و او مهار بیشتری روی خود دارد به رغم هشدارهای همکارش ویلیام فیلیس او همچنان سیگاری باقی ماند و در نهایت دچار #سرطان_سقف_دهان شد.
در سال ۱۸۹۷ به فیلیس پیشنهاد داد که اعتیاد به تنباکو جایگزینی برای استمناء میباشد.
📚 ویکی پدیا.
ادامه دارد...👇👇👇
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
شاید باورتون نشه ولی زندگی شخصیِ بیشتر نظریه پردازان روی نظریاتشون اثر داره، حالا هنوز ماجراهای خصوصیتر زندگی فروید مونده که دارم دنبال سندش می گردم تا براتون بذارم🤭
تازه فروید یهودی بوده و اینجوری روابط نامشروع داشته😐 دیگه اون نظریه پردازان فمینیست رو ببینید چی بودن، برای همین گفتم باید بعضی از پیامها رو ویرایش بزنم...
بیشتر افرادی که در غرب نظریه ای دارند، در زندگی های شخصیشون، داااغون بودند، با یه رصد تو پیج های فمنیستی هم به این نتیجه خواهید رسید که بیشتر افرادی که داعیهدار حقوق زنان شدند، در زندگیهای شخصیشون یه مشکلی دارند🙄
ان شالله نظریه ی فروید رو در جلسات آتی بررسی می کنیم👌
مباحث #فمینیسم_روانکاوانه رو تا آخر دنبال کنید تا به نقد برسیم.
مباحث خیلی طولانی اند و دنباله دار، برای همین در یک جلسه نمیشه جمعش کرد مخصوصا با این پیام های کوتاه در ایتا، پس لطفا تا آخر مبحث با ما باشید😎
#روز_خوبی_داشته_باشید
#به_برکت_صلوات_بر_محمد_و_آل_محمد
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
مطلبشو پیدا کردم: (گفتم امروز زندگینامشو کامل بذارم که دیگه جلسه ی بعد ان شالله بریم سراغ نظریه اش)
فروید در ابتدا در خانواده ناآرام بوده است. مادر جوانی دارد، پدرش چند زن داشته است. او به شدت از پدرش متنفر بوده است و گرایش جنسی به مادرش داشته است.😱
📚 زندگینامه ی علمی من: گزارش هایی از همسر فروید.
دیگران نیز این مطلب را تأیید کرده اند.
❗️به نظرتون چرا انقدر نظریه ی فروید در روانشناسی و حتی علم فلسفه اهمیت پیدا کرد⁉️
👇👇👇
👆👆👆
❌ ببینید فروید یک پزشک و عصب شناس هست.
حال می آید در مورد روح و روان که موضوعی فلسفی است، صحبت می کند. یعنی می رود سر اصل مطلب، چون بیشتر روانشناسان و روانکاوان در مورد تجلیات روان صحبت می کردند یعنی رفتار. چون می گویند به روان دسترسی نداریم. ولی فروید میرود سر اصل مطلب که همان روح و روان هست.
در جنگ جهانی دوم .
از سال 1918 تا 1950، بیشترین نظریه پردازان، ناظر به نظریه ی فروید نظر دارند.
حدود بیست مدرسه تاسیس شد تا نظریه ی فروید را #نقد کنند.
حالا متوجه ی ماندگاری نظریه ی فروید شدید⁉️👈 #نقد
چون ادعا کرد از طریق تجربه هم می توان به این موضوع پرداخت، خیلی تأثیرگذار بود👈 یعنی روشش هم متفاوت بود و معرفت شناسی را هم تغییر داد.
ادامه دارد...👇👇👇
* ان شالله جلسات آتی☺️
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
👩🎤
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂👩🎤🥀
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#حجاب
#زن_غربی
🎥 فیلم رنگی شده از پاریس در سال ۱۹۰۰، فیلمبرداران برادران لومیر
حجابهای خانمها رو با الان مقایسه کنید 😑
@BisimchiMedia
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
🧕
🍂👩🎤🥀 @woman_family
🥀🍂🧕🥀🍂👩🎤
✨🥀🍂👩🎤🥀🍂🧕🥀
#زن_مسلمان
💎 پنج صفت شایسته برای #بانوان
🌸🍃 امام رضا(علیه السلام) از امیرالمؤمنین(علیه السلام):
خَيْرُ نِسائِكُمْ، اَلْخَمْسُ.
قِيلَ: يا اَمِيرَالمُؤْمِنينَ! وَ مَا الْخَمْسُ؟
قالَ: اَلْهَيِّنَةُ، اللَّيِّنَةُ، المُؤاتِيَةُ، الّتِي إذا غَضِبَ زَوْجُها لَمْ تَكْتَحِلْ بِغَمْضٍ حَتّى يَرْضى، وَ اِذا غابَ عَنْها زَوْجُها حَفِظَتْهُ في غَيْبَتِهِ، فَتِلْكَ عامِلٌ مِنْ عُمّالِ اللَّهِ وَ عامِلُ اللَّهِ لا يَخِيبُ؛
🌸🍃 بهترين زنان شما داراى پنج صفت هستند.
گفته شد: اى امير مؤمنان! آن پنج صفت كدام است⁉️ فرمود👇
◻️ سبكبار و كم صداق،
◻️نرمخو و خوشرفتار،
◻️مطيع و موافق،
◻️آنگاه كه همسرش خشم گيرد، خواب به چشمش نرود تا از او راضى گردد و
◻️ در غياب شوهرش حافظ او باشد.
چنين زنى، كارگزارى از كارگزاران خداوند است و كارگزار خداوند نيز دچار ناكامى و خسران نخواهد شد.
📚 كافى، ج ۵، ص ۳۲۵.
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
🧕
🍃🧕🌸 @woman_family
🌸🍃🧕🌸🍃🧕
✨🌸🍃🧕🌸🍃🧕🌸
#زن_مسلمان
#زن_خانهدار
🌺 استاد پناهیان:
خانم ها نه نیاز به #جهاد دارند و نه به #شهادت که به مقامات عالیه برسند بلکه با همان نقش پنهان در دین به همه مقامات می رسند.
در قیامت معلوم می شود که یک #خانم_خانهدار که به ظاهر هیچ کاری نکرده چه مقامی دارد.
در قیامت معلوم می شود که عالَم را خانم های خانه دار می چرخاندند👌
#موقوفه_مجازی_زن_خانواده_و_سبک_زندگی
https://eitaa.com/joinchat/2018574369C2399355813
🧕
🍃🧕🌸 @woman_family
🌸🍃🧕🌸🍃🧕
✨🌸🍃🧕🌸🍃🧕🌸
هدایت شده از پژوهشکده زن و خانواده
✅ خانواده و ادبیات تفسیری
🔻سرکار خانم دکتر علاسوند «عضو هیئت علمی پژوهشکده زن و خانواده»
✳️ در این پژوهش ادبیات و خوانش مفسران از واژگان قرآنی درباره خانواده بررسی میشود. میخواهیم بدانیم در سنت تفسیری گزاره های مفسران واژگان قرآنی را چگونه توضیح داده اند و آیا این ادبیات متاثر از عوامل متنی بوده یا غیر متنی، آیا اگر در قرن اخیر این ادبیات تغییر کرده متاثر از مدرنیته بوده یا عوامل دیگر، تفاسیر معاصر با ادبیات قرآن پژوهان فمینیست چه تفاوتهایی دارد؟ امروزه در میان نواندیشان مفسر جهان اسلام چه ادبیاتی به کار گرفته میشود و در نهایت کدام یک احتمالا به مراد الهی نزدیک تر است؟
📎https://www.aparat.com/v/27pKS
از فراقت چشم هایم غرق باران می شود
عاشق هجران کشیده زود گریان می شود
درد غفلت یک طرف، درد جدایی یک طرف
مشکلاتم یک به یک دارد فراوان می شود😔
✍ محمد فردوسی
#اللهمعجللولیکالفرج