دکتر انسیه خزعلی بیان کرد:
هیچ مانعی از نظر شرع، دین و قانون برای فعالیت اجتماعی و مشارکت زنان وجود ندارد
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در دومین نشست «زنان و مشارکت سیاسی در ایران» که به همت اندیشگاه بیانیه گام دوم انقلاب دفتر حفظ و نشر آیتالله خامنهای (مدظلهالعالی) برگزار شد، اظهار داشت:
🔹 اولین تظاهراتی که در قم بعد از خبر مرحوم سید مصطفی فرزند حضرت امام خمینی (ره) به راه افتاد در صحن حرم حضرت معصومه بود که مردان شعار سر دادند و ما نیز به همراه چند تن از خواهران دیگر که در کنار صحن ایستاده بودیم شروع به دادن شعار کردیم .
🔹 آقایان از شعار دادن ما ناراحت شدند و اقداماتی را برای متفرق کردن ما انجام دادندو تحلیلشان این بود که کارِ ما خلاف شرع است؛ در مدتی بعد از آن اعلامیه امام (ره) اعلام شد که زنان نیز همدوش مردان در این نهضت حضور داشته باشند و در واقع ما یک آرامشی پیدا کردیم و حرکتی در میان زنان شکل گرفت، این را مدیون امام(ره) بودیم.
🔹 هیچ مانعی از نظر شرع، دین و قانون برای فعالیت اجتماعی و مشارکت زنان وجود ندارد، بلکه آن چیزی که ذکر می شود تکلیف است و امام (ره) و رهبر انقلاب این مشارکت سیاسی، فعالیت و همراهی زنان را به عنوان یک تکلیف ذکر کردهاند.
🔹 خیلی از این مشارکتها در رأی دادن، مشارکتهای اجتماعی، همراهیهایی که طی جنگ انجام گرفت و در مقاومتهایی که در همه عرصهها ، زنان با تمام وجود، زندگی و خانوادهشان حضور داشتند و نشان دادند پای کار هستند.
🔹 اما عواملی برای ضعف در بخشی از این مشارکتها نسبت به زنان وجود دارد؛ ۷۸ زن در ۱۱ دوره مجلس شورای اسلامی کرسیهایی را کسب کردند که کم است و هنوز فضا برای مشارکت بیشتر نیاز است؛ برخی از این عوامل درونی و بعضی نیز بیرونی بوده است.
🔹 یک بخش عوامل درونی خود خانمها هستند که شاید به آن باور لازم نرسیدهاند و یا این احساس مسئولیت را در بحثهای اجتماعی کمتر میکنند، همچنین به دلایل و شرایط ویژهای که دارند ترجیح میدهند که مسئولیتهای سنگین را نپذیرند.
🔹 در بخشهای بیرونی از نظر عرف و یا فرهنگی که در جامعه ما حاکم است، شاید خیلی از این مسائل برای زنان تعریف نشده و یا مقدماتش فراهم نمیشود.
🔹 وجود زنان در مشارکت سیاسی، مشارکت در تصمیمگیریها و اداره کشور یکی از این جهت که حق آنان بوده، لازم است و از جهت دیگر اینکه حق کشور و لازمه کشورداری و برای بهتر مدیریت شدن کشور لازم است.
🔹 نمیخواهم بگویم که در این صورت تنها زنان از حقشان محروم میشوند، بلکه باید گفت جامعه از فکر زن محروم میشود و اگر ما زنان را از مدیریت جامعه حذف کنیم، در واقع بخشی از نگاه های مدیریتی را حذف کردهایم.
@womengov
🌸 عید بزرگ مبعث نبی رحمت، پیامبر خاتم حضرت محمد مصطفی (صلی الله علیه و آله و سلم) آغاز راه رستگارى و طلوع تابنده مهر هدایت و عدالت، بر شما مبارک باد.
💥اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍوآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ
🌸
🌺🍃🌸
🌺🍃🌺🍃🌸🍃
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
@womengov
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده وارد استان یزد شد
🔹به گزارش روابط عمومی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده؛ دکتر انسیه خزعلی در ادامه سفرهاى اعضاى هيئت دولت در ايام الله دهه مبارك فجر، با استقبال رسمی مهران فاطمی استاندار یزد، مهدیه السادات حسینی مطلق مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری یزد و جمعی از مسئولان استان وارد فرودگاه بین المللی شهید صدوقی یزد شد.
🔹 معاون رئیس جمهور در سفر خود به یزد چند طرح را افتتاح می کند و در ادامه نشستی با جمعی از بانوان فعال و نخبه استان در حوزه های مختلف خواهد داشت.
@womengov
دکتر انسیه خزعلی در دیدار با امام جمعه یزد:
اجرای ۳ طرح در حوزه زنان و خانواده در تمام استانها پیگیری میشود
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و امام جمعه یزد بیان کرد:
🔹 طرح «زندگی و بالندگی» که مرتبط با والدین دانش آموزان است و به طور عمده به زیست عفیفانه، سبک زندگی و نوع تعامل دانش آموزان با خانواده و اجتماع می پردازد و سبک زندگی که برای دانش آموزان نیاز است، توسط خانواده ها برای آنها تبیین می شود.
🔹 ۳ طرح در حوزه خانواده در استانهای مختلف در حال اجراست که امیدواریم با کمک مسئولان استانها به طور کامل محقق شود.
🔹 طرح زندگی و بالندگی، رویداد خانواده و طرح شناسایی زنان تاثیرگذار در عرصههای مختلف جزو برنامههای مهمی است که در ۲ سال اخیر آغاز شده و بر اساس اهداف نظام و دولت با قوت ادامه دارد.
🔹 هدف زندگی طیبه در سایه همکاری و اجرای طرح های مختلف با جلب مشارکت مردم، مسئولان و بانوان اجرایی میشود و دولت با همه توان برای تحقق خانواده در تراز انقلاب اسلامی وظایف خود را بیش از گذشته در کشور انجام میدهد.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #گزارش_تصویری | نشست معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با فعالان و نخبگان حوزه زنان و خانواده با حضور شهردار و اعضای شورای اسلامی شهر یزد
@womengov
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده:
زنان تاثیرگذار و موفق کشور شناسایی و معرفی می شوند
دکتر انسیه خزعلی، در جمع فعالان و نخبگان حوزه زنان و خانواده استان یزد اظهار داشت:
🔹 برای کمک به امر فرزند آوری و جوانی جمعیت، قوانین و آیین نامه هایی تصویب و اجرایی شده اما علاوه بر کمک گرفتن از خیران باید الگوسازی نیز انجام شود.
🔹 الگوسازی و اینکه فرهنگ و نگاه تغییر کند، اولین اولویتی است که باید در جوانی جمعیت و خانواده در دستور کار باشد که البته زمان بر است، بخشنامه ای نیست و باید به دست خود مردم صورت گیرد و مردم در این اقدام پیشگام هستند.
🔹 الگوسازی در حوزه خانواده و جوانی جمعیت در اولویت همه اقدامات است و به همین منظور زنان تاثیرگذار و موفق کشور شناسایی و معرفی می شوند.
🔹 استفاده از توان زنان در تصمیم گیریهای کلان از تاکیدات مقام معظم رهبری است و ریاست محترم جمهوری نیز درشوراهای کلان تصمیم گیری برخی خانم ها را نصب کردند و استان یزد نیز با همت استاندار نسبت به استفاده از توان بانوان فرهیخته اقدام کردند البته نگاه جامعه نیز باید در این زمینه تغییر کند.
🔹 در اولین سفر که به این استان آمدیم، آمار بیکاری بانوان ۳۱ درصد بود که الان به ۱۴ درصد تقلیل یافته و نشان از برنامه ریزی اصولی و منسجم در زمینه اشتغال است همچنین عموما مشاغل خانگی در دستور کار بوده و شغل های منعطف اجرایی شده تا خانواده هم صدمه نخورد.
🔹 در همه دولت ها شعار داده شد که زنان خانه دار بیمه می شوند اما در دولت مردمی سیزدهم اجرایی شد و امسال نیز بودجه آن دیده شده و طرح از روستاها آغاز می شود تا زنان روستایی دارای سه فرزند به بالا بیمه شوند.
🔹 کاهش ازدواج و عدم فرزند آوری از مشکلات اساسی جامعه امروز است که باید رفع شود البته ممکن است زمان بر باشد اما خود مردم نیز باید کمک کنند تا ارزشهای اصیل ایرانی و اسلامی جایگزین ارزشهای غربی شده و قوانین مرتبط با جوانی جمعیت به صورت اصولی اجرایی شود.
🔹 در مورد جلوگیری از سقط جنین نیز قوانین باید به گونه ای نوشته شود که ضمانت اجرایی داشته و از سوء استفاده جلوگیری شود و در زمینه فرزند خواندگی نیز طرحی در دست انجام است تا نسبت به بررسی و آسان سازی قوانین اقدام گردد.
🔹 در زمینه مشاورین و به خصوص مشاورین مدارس،از لحاظ کمی و کیفی مشکلات و کاستی هایی وجود دارد همچنین سند مشاور خانواده که از سال ۱۳۹۲ به عنوان تکلیف معاونت زنان باید اجرایی می شد اما در دستور کار قرار نگرفته بود، در این دولت تدوین گردید.
@womengov
تبریک ویژه به دختران به خاطر بعثت پیامبر (ص)
🔷 دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در توئیتی نوشت:
"مبعث رسول رحمت (ص) مبارک باد...
مبارک بر همه انسانها...
خصوصاً بر دختران آنگاه که زندگی دوباره یافتند..."
#مبعث
🌐 twitter.com/EnsiyehKhazali/status/1755626697976635893?t=sNmupQNHk-8sHbfggS-HHw&s=19
🌐 virasty.com/Ensiyehkhazali/1707409303077729331
🌐 threads.net/@ensiyeh_khazali/post/C3F9I1vq4iy/?igshid=NTc4MTIwNjQ2YQ
@womengov
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده:
خانوادههای تاثیرگذار را در آینده معرفی خواهیم کرد
دکتر انسیه خزعلی، در نشست مسئولین کمیتههای شورای سیاستگذاری دومین کنگره ملی بانوان تاثیرگذار در استان یزد بیان کرد:
🔹 بانوان باید به این باور برسند که توانمندیهای خود را شناخته و از آن استفاده کنند. ما هم باید تلاش کنیم از این سرمایه بسیار گرانبها استفاده کنیم.
🔹 وظیفه ما بود که در قالب زنان تاثیرگذار این توانمندیها را شناسایی کنیم و صرفا به دنبال آن نبوده و نیستیم که افراد شناخته شده را مورد تقدیر قرار دهیم بلکه شناسایی ظرفیتها هم به صورت ویژه در دستور کار قرار گرفته است.
🔹 علاوه بر خود زنان باید خانوادهها و حاکمیت هم این توانمندی بانوان را بشناسند و آن را قبول کنند. وقتی خانمی با حجاب و عفاف وارد جامعه میشود این مفهوم را القا میکند که به جای نگاه به جنسیت من، فکر و توانمندیهای من را نگاه کنید.
🔹 این همان نگاهی است که امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری داشته و دارند و تاکید همیشگی آنها این بوده که باید توانمندیهای زنان با حفظ عفاف و خانواده مورد توجه و استفاده قرار گیرد.
🔹 بحث ما صرفا انتخاب نیست بلکه ایجاد خط مشی برای رسیدن به الگوی سوم و رشد زنان است.
🔹 مهمترین وظیفهای که ما در این بخش داریم آن است که بتوانیم بهترین الگوها را به زنان و دختران معرفی کنیم و این ارتباط را به صورت ویژه با شناسایی بهترینها ایجاد کنیم.
🔹 زمانی کار باید به صورت گسترده در عرصه رسانه معرفی و مطرح شود که بتوانیم محتوای مناسب و قوی در این حوزه تولید کرده باشیم و در حال حاضر هم این کار در مرحله انجام است.
🔹 شاخصهای عمومی همچون خانواده، فرزندپروری، همسرداری و ایثار و شهادت را در کنار شاخصهای تخصصی به صورت ویژه مد نظر قرار دادیم و به آن توجه میکنیم.
🔹 خانواده اثرگذار موضوع دیگری است که آنرا نیز مد نظر قرار دادیم و در حال طراحی نشانی هستیم که هر سال بتوانیم به تعدادی از خانوادهها نشان خانواده تاثیرگذار را اهدا کنیم.
@womengov
در تفاهم نامه میان معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری و شهرداری یزد؛
یزد به عنوان شهر خانواده معرفی شد
🔹 تفاهم نامه مشترک مابین معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده و شهرداری یزد در راستای رویکرد خانواده محوری و برجسته سازی الگویی راستین از زنان و خانواده به امضای معاون رییس جمهور و شهردار یزد رسید.
🔹 دکتر انسیه خزعلی شامگاه پنجشنبه نوزدهم بهمن ماه در این مراسم ضمن تبریک مبعث حضرت رسول اکرم(ص)، بیان کرد: مایه مباهات مسلمانان است که پیامبرمان بنیان توصیه به خانواده و توصیه به حسن رفتار با زنان را داشته است.
🔹 وی با ابراز خرسندی از حضور در خانوادههای پرفرزند یزدی که به خوش جمعیت نامگذاری شده، افزود: پیامبر اکرم (ص) توصیه مکرر به موضوع جمعیت داشتند و می فرمودند؛ به تعداد امتم مباهات میکنم.
🔹 دکتر خزعلی بر لزوم مقابله با هجمههایی که خانواده ایرانی را هدف قرار داده است، اظهار امیدواری کرد که با امضای این تفاهم نامه زمینه تقویت بنیان خانواده را در کشور و استان شاهد باشیم.
🔹 «عزیز الله سیفی» رئیس شورای اسلامی شهر یزد نیز در این مراسم ضمن اشاره به اقدامات و تدابیر شورا در زمینه قانون جوانی جمعیت، گفت: یزدیها از گذشتههای دور به توجه ویژه به بنیان خانواده شهرت داشتهاند.
🔹 «ابوالقاسم محی الدینی» شهردار یزد نیز با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بین معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و شهرداری یزد با عنوان «یزد دارالعباده، شهر خانواده»، ابراز امیدواری کرد با این حرکتهای نمادین و برنامههایی که پس از انعقاد این تفاهم نامه تدارک دیده خواهد شد.
@womengov