در حاشیه نشست68 کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل صورت گرفت؛
دیدار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با وزیر امور جنسیت و کودکان سیرالئون
🔹 دکتر انسیه خزعلی، در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با خانم ایساتا ماهوئی، وزیر امور جنسیت و کودکان سیرالئون، دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 معاون رییس جمهور در ابتدای این دیدار به ابتکار عمل کشورمان در طرح ایده "زنان و مبارزه بافساد" جهت بهرهبرداری از کنشگری زنان برای مبارزه با اقسام فساد اداری و اخلاقی و نیز حمایت از ایشان در مقابل آسیبهای اجتماعی اشاره نمود.
🔹 ایشان همچنین ایده ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران در موضوع "جنبش جهانی تعهد به خانواده" را تبیین نمود و حفظ و تقویت خانواده فطری را برشمرد و گفت: باید زمینه را برای رشد یک خانواده طبیعی و پویا (پدر، مادر و فرزندان) آماده کنیم و از آسیبهایی که خانواده های غیرطبیعی به نسل آینده وارد میکند جلوگیری نماییم."
🔹 وی ادامه داد: ماه رمضان ماهی است برای رسیدگی به فقرا و همانطور که مطلع هستید شرایط در غزه بسیار سخت است و ما مسئولیت داریم که با موضوع گرسنگی در غزه مبارزه کنیم. وی در خصوص نسبت رژیم صهیونیستی با "کمیسیون مقام زن" تصریح نمود: "کشوری که در حال قتل و غارت زنان است نمیتواند برای زنان تصمیم درستی بگیرد و حضور این کشور در کمیسیون مقام زن جای سوال دارد. امیدواریم همه کشورها با هم متحد شوند تا اقدامی علیه رژیم صهیونیستی صورت پذیرد."
🔹 دکتر خزعلی برخی دستاوردهای کشور در موضوع زنان و خانواده را برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا روابط دو کشور بخصوص در زمینه اقتصادی در تبادل تولیدات زنان دو کشور در قالب بازارچه مجازی و حضوری گسترش یابد.
🔹 خانم ماهویی ضمن ابراز خرسندی از این دیدار گفت: مساله مبارزه با فساد بسیار مهم است و ما نیز معتقدیم زنان چه در کسب و کار و چه در زمینههای دیگر نسبت به مردان پاک دست تر میباشند.
🔹 اولویتمان در تخصیص اعتبارات و تسهیلات خرد زنان هستند چرا که از لحاظ مدیریت مالی بسیار دقیق عمل میکنند ولی گاهی زنان مورد سوء استفاده قرار میگیرند و تسهیلات خود را، عموما تحت زور و فشار، به مردان واگذار مینمایند که این برای ما یک چالش محسوب میشود. زنان از لحاظ مالی شفافتر و پاسخگوتر هستند و باید راهکارهایی برای افزایش ظرفیت زنان و توانمندسازی آنها ایجاد گردد.
🔹 ایشان افزود تمایل داریم تا از تجربیات شما در زمینه مبارزه با فساد استفاده کنیم و آنها را در کشور خودمان بومیسازی کنیم تا بتوانیم زنانی را پرورش دهیم که در زمینه اقتصادی سالم و توانمند هستند.
🔹 وی در خصوص مساله خانواده گفت: در کشور ما قانونی برای حمایت از خانواده های غیر طبیعی وجود ندارد هرچند ما کشوری دین محور هستیم. رییس جمهور ما فردی نوع دوست است و به مساله خانواده و زنان بسیار اهمیت میدهد و اقدامات اسراییل علیه زنان و کودکان را محکوم کرده است. امیدوارم کشورها با یکدیگر هماهنگ شده و اقدامی در خصوص پایان رنج مردم غزه صورت پذیرد.
🔹 وی در پایان از گسترش همکاری با ایران استقبال و ابراز امیدواری نمود.
@womengov
سخنرانی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در نشست 68 کمیسیون مقام زن «میزگرد وزرایی»
دکتر انسیه خزعلی امروز در ادامه نشست 68 کمیسیون مقام زن «میزگرد وزرایی» به سخنرانی پرداخت و بیان کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
🔹 خانم رئیس، عالیجنابان، خانمها و آقایان؛شرکت در این میزگرد وزرایی که به اهمیت کاستن از فقر زنان میپردازد باعث خرسندی است و این فرصت تبادل تجربیات را ارج می نهم.
🔹 جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که علاوه بر مشکلات مشترک زنان، درگیر تحریمهای اقتصادی ناجوانمردانه است که هدفی جز فقیر کردن ایران ندارند در این نشست حاضر است. مفتخرم که اعلام دارم ما از این چالش فرصتی ساختیم برای قویتر شدن و در برابر یک جانبه گرایی، ایستادیم.
حضار محترم؛
🔹 توجه شما را به برخی از اقدامات مهم کشورم در راستای مبارزه با زنانه شدن فقر و توان افزایی ایشان، جلب مینمایم:
۱_ امروز بودجه ریزی جنسیتی یکی از روشهای شناخته شده برای کاستن از فقر زنان است، بدین منظور یک درصد از بودجهی سال ۱۴۰۲همهی دستگاههای اجرائی به بحث زن و خانواده تخصیص داده شد. بر این اساس همه دستگاههای اجرائی مکلفند یک درصد از منابع بودجهی خود را به مسائل زنان و خانواده اختصاص دهند.
۲_ طرح کسب و کار پایدار خانواده محور با همراهی زنان کارآفرین ایرانی به منظور توان افزائی زنان سرپرست خانوار در سراسر کشور از آموزش تا تهیه مواد اولیه و اتصال به زنجیره فروش و بازار در حال اجراست و توانسته در مدت کوتاهی ۸۰۰۰ زن را تحت پوشش قرار دهد.
۳_ جمهوری اسلامی ایران در اقدامی مبتکرانه، خود، ضامن بانکی گروهی از زنان فاقد پوشش حمایتی در دهکهای آسیب پذیر اجتماعی، به منظور دریافت تسهیلات اشتغال و وام گردید.
۴_ اجرای CBR از سال 1374 به منظور ارائه خدمات توانبخشی، کاهش فقر، برابرسازی فرصتها برای افراد دارای معلولیت در زمینه سلامت، آموزش، اشتغال و امور اجتماعی با نگاه ویژه به زنان از دیگر مواردی است که به اذعان سازمان جهانی بهداشت، بعنوان یک الگوی موفق از این برنامه در جهان قلمداد میشود.
۵_ از جمله اقدامات جمهوری اسلامی ایران در مقوله حمایت از زنان، ارزشگذاری به کار خانگی زنان، اجرای «قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری» است که توانسته وضعیت زنان و دختران روستایی را به شکلی قابل توجه بهبود بخشد. بعلاوه افزایش میزان دسترسی زنان روستایی و عشایری به منابع همچنین ارتقای سطح دانش و مهارت ایشان و به صورت ویژه ایجاد صندوق خرد روستایی منجر به افزایش ضریب امنیت معیشتی و سلامت غذایی خانوارهای روستایی وعشایری در کشور شده است.
۶_ تخصیص وام به مشاغل خانگی و صدور مجوز با سهولت بیشتر، دو درصد از نرخ بیکاری زنان در سال گذشته کاسته است.
🔹 در پایان از همگی شما و از نهادهای بینالمللی فعال در موضوع زنان می خواهم با توجه به گزارش UN WOMEN درباره تاثیرات جنگ اخیر بر امنیت، معیشت و فقر زنان در غزه اقدام مناسبی برای رسیدن غذا و دارو به این مردم بی دفاع صورت پذیرد.
@womengov
دیدار دکتر انسیه خزعلی با وزیر امنیت اجتماعی فنلاند
در ادامه حضور در مقر سازمان ملل در نیویورک، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با وزیر امنیت اجتماعی فنلاند دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 به گزارش اداره کل امور بین الملل معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، در ابتدای نشست، خانم سانی گران لاسونن، با اشاره به حضور اخیر خود در وزارت امنیت اجتماعی دولت فنلاند اذعان داشت: مقوله توسعه پیشرفت زنان و بهبود حقوق بشر، موضوعی جدی در دولت فنلاند تلقی میشود. وی تامین تساوی جنسیتی برای زنان کشورش را محور همه برنامههای دولت عنوان کرد.
🔹 در ادامه دکتر خزعلی ضمن تبریک انتصاب ایشان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران به ترویج "عدالت جنسیتی" با هدف بهبود وضعیت زنان و خانواده باور دارد. ما معتقدیم برای زنان به دلیل ویژگیها و شرایط ایشان تساوی جنسیتی، کافی، عادلانه و ضامن آسایش و مصالح ایشان نیست و معتقد به عدالت جنسیتی هستیم که فراتر از برابری جنسیتی است.
🔹 وی افزود: امروز در ایران امتیازات ویژهای به نفع زنان بالاخص مادران باردار و شیرده در قوانین و در حوزه اجرا اعمال شده است که هدف توسعه و پیشرفت زنان و بهبود وضعیت خانوادههایشان را تامین مینماید.
🔹 دکتر خزعلی افزود: در ایران بر اساس قانون، زنان موظف به تامین معاش خانواده نیستند و این امر به عنوان تکلیف مردان لحاظ شده است.
🔹 وی ادامه داد: در قوانین کشورم حمایت از تغذیه مادران در دوران شیردهی و نیز کودکان به طور ویژه پیش بینی شده است. در قوانین برای مادران شاغل، مهد کودک، ساعات شیردهی، مرخصی ویژه زایمان با دستمزد پیش بینی شده که در دولت سیزدهم به طور جدی به اجرا گذاشته شده است.
🔹 معاون رئیس جمهور در پاسخ به اظهار نگرانی وزیر فنلاندی در موضوع حجاب و عفاف اظهار داشت: حجاب در کشور ما مقوله فرهنگی و پذیرفته شده است و ما بر این باوریم که حریمها برای حمایت از زنان در برابر خشونت علیه ایشان میبایست، جدی گرفته شود چرا که پژوهشها حاکی از آن است که عدم رعایت حریمهای زنان منجر به افزایش آمار خشونت علیه ایشان شده است. هرچند قوانین در کشورم به گونهای است که مردان مرتکب خشونت را مجازات مینماید اما با نگاه به حجاب به عنوان یک مقوله پیشگیرانه، امنیت زنان در ایران به طور جدی تری تثبیت گردیده است.
🔹 در سایه امنیت موجود در نظام جمهوری اسلامی ایران، زنان محجبه در حوزههای مختلف اجتماعی، ورزشی، فرهنگی، هنری و علمی در امنیت کامل میدرخشند و آمار و مستندات رسمی موید این مقوله است.
🔹 دکتر خزعلی اشاره داشت: میبایست به امر تنوع فرهنگی کشورها احترام گذاشته شود. رویکرد برخی دول غربی نسبت به مقوله خشونت علیه زنان تنبیهی و درمانی است این در حالی است که رویکرد کشورم نسبت به این مسئله مشترک حوزه زنان, پیشگیرانه است و و به نظر میرسد آمارهای سازمانهای بینالمللی موید موفقیت دیدگاه جمهوری اسلامی ایران نسبت به مقوله خشونت علیه زنان است.
🔹 در انتهای نشست، دوطرف، کشتار زنان و کودکان جهان را محکوم نموده و تاکید کردند برای پیگیری جدی تر ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه اقدامات مشترکی صورت پذیرد.
@womengov
در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن سازمان ملل صورت گرفت؛
دیدار معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با دبیر کل شورای امور خانواده عربستان سعودی
🔹 دکتر انسیه خزعلی، در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با خانم دکتر بنت خلیل آل خلیل، دبیرکل شورای امور خانواده عربستان سعودی، دیدار و گفتوگو کرد.
🔹 معاون رئیسجمهور ضمن اشاره به دو محور اصلی فعالیتهای معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده شامل: ۱. ایجاد زمینه و فرصت برای بالندگی زنان و ارتقاء خانواده و ۲. رفع آسیب از زنان و خانواده، برخی تجارب مثبت و اقدامات سازنده دولت از جمله طرح ملی مشاوره خانواده را تبیین نمود.
🔹 وی در بخشی از سخنان خود ابراز داشت: برنامه مشاوره خانواده برای پنج سال اول زندگی مشترک در راستای پیشگیری از آسیب طلاق در دست اجرا است.
🔹 وی افزود: به دلیل آنکه امار طلاق در یکسال اول زندگی مشترک بالاست، مشاوره برای کلیه زوجین رایگان در سال اول است و از سال دوم تا پنجم برای زوجین دهک پایین همچنان رایگان خواهد بود.
🔹 خانم الخلیل ضمن ابراز خرسندی از طرح ایران در ارائه مشاوره خانواده گفت: در گذشته زوجین اگر به مشکلی برمیخوردند به خانوادهها و آشنایان برای مشاوره مراجعه میکردند اما امروزه بافت جامعه با وجود شرایط نوظهور جوامع، تعاملات فرهنگی و اقتضائات فضای مجازی، هوش مصنوعی و فناوریهای نوین تغییر کرده است، زنان زمان طولانی در محل کار هستند و توازن بین مسئولیتهای شغلی و خانوادگی بسیار حائز اهمیت است و نیاز به آموزش و حمایت دولت دارد.
🔹 دکتر خزعلی در پاسخ به سوال خانم الخلیل در خصوص تسهیلات فرزندآوری در ایران گفت: مرخصی زایمان از ۶ به ۹ ماه با حقوق کامل افزایش یافته است. در خصوص دانشجویان نیز دو سال مرخصی تحصیلی بدون احتساب در سنوات لحاظ میگردد.
🔹 در پایان هر دو طرف نسبت به افزایش روابط ابراز تمایل کردند.
@womengov
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽️ دکتر انسیه خزعلی، در نشست کمیسیون مقام زن سازمان ملل: محور گفتگوها موضوع فقر بود/ رسیدگی به وضعیت زنان فلسطین و غزه از مهمترین مطالبات ما بود
@womengov
در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل صورت گرفت؛
دیدار دکتر انسیه خزعلی با وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه
🔹معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با خانم ماهی نور اوزدمیر گوکتاش، وزیر خانواده و خدمات اجتماعی ترکیه، دیدار و گفتگو کرد.
🔹 دکتر خزعلی در ابتدا راهیابی ایشان به کابینه وزرای ترکیه را تبریک گفت و در ادامه افزود: از مواضع شما در زمینه خانواده و حمایت از شکل طبیعی آن تشکر میکنم. همانطور که مطلع هستید بحث خانواده از جانب برخی کشورها در معرض تهدید قرار دارد و کشورهای دوستدار خانواده، بخصوص کشورهای اسلامی باید موضع مشترک خود نسبت به آن را اعلامنمایند.
🔹 وی با اشاره به جنایات اخیر اسراییل در نسلکشی مردم بیگناه غزه گفت: ما وظیفه داریم در خصوص زنان غزه اقدامی جدی داشته باشیم. خاطره اقدام شما در ارسال کشتی حامل کمک به غزه در خاطرها خواهد ماند. امیدوارم کشورها، خصوصا کشورهای اسلامی، در اقدامی هماهنگ به شرایط بغرنج مردم غزه پایان دهند.
🔹 خانم گوکتاش نیز ضمن تایید مواضع دکتر خزعلی، دو کشور همسایه را دارای علقه های عمیق تاریخی و فرهنگی دانست و از ایران به دلیل حمایت های بی دریغ در زمان زلزله ترکیه بسیار سپاسگزاری نمود.
🔹 ایشان تصریح کرد: با توجه به تهدیدها که چالش های پیش رو در منطقه، تقویت روابط فی مابین کشورها بسیار حائز اهمیت است.
🔹 وی افزود: ماه گذشته میزبان رییس جمهور ایران بودیم و تمایل داریم اینگونه ملاقات های سطح عالی موجبات تقویت ارتباط آتی را فراهم سازد.
🔹 وزیر ترکیه در خصوص مساله خانواده گفت: موضوع خانواده بسیار حائز اهمیت است و کیان خانواده سنتی در معرض خطر قرار دارد. لذا آقاي اردوغان، رییس جمهور ترکیه، در سپتامبر سال گذشته در مجمع سازمان ملل، در خصوص لزومحمایت از خانواده در حضور همگان ایراد سخنرانی نمود. جنسیت در ترکیه فقط شامل مرد و زن است و خانوادههای طبیعی حاصل از ازدواج زن و مرد به رسمیت شناخته میشوند.
🔹 وی ضمن حمایت از مردم غزه تصریح کرد: غزه و فلسطین برای ما مقدس است؛ سالها پیش در کنار آنها ایستادیم و اکنون نیز کنارشان هستیم و با همین رویکرد کمکهای بشر دوستانه را از طریق مصر به آنان ارسال کردیم.
🔹 طرفین نسبت به عملیاتی سازی تفاهمنامه دوجانبه تاکید نمودند.
@womengov
با حضور دکتر انسیه خزعلی انجام شد؛
دیدار و گفتوگو با وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر
🔹 معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، در حاشیه نشست ۶۸ کمیسیون مقام زن در مقر سازمان ملل با مریم بنت علی بنناصر المسند وزیر توسعه اجتماعی و خانواده قطر دیدار کرد.
🔹 در آغاز نشست دکتر خزعلی از مواضع دولت قطر در حمایت از مردم مظلوم غزه قدردانی نمود و ابراز امیدواری کرد با همکاری گسترده کشورهای مسلمان، آتش بس فوری در غزه برقرار شود و امکان دسترسی مردم به کمکهای بشردوستانه فراهم گردد.
🔹 وی با اشاره به ایده «جنبش تعهد به خانواده»که توسط رییس جمهور کشورمان در نشست هفتاد و هشتم مجمع عمومی ملل متحد طرح گردید، از دولت قطر دعوت کرد برای احیا و ترویج ارزشهای خانواده طبیعی و فطری به این جنبش بپیوندند.
🔹 خانم بنناصر المسند ضمن ابراز خرسندی از دیدار با معاون رییس جمهور کشورمان ابراز امیدواری کرد همکاری پایدار و گسترده در موضوعات مرتبط با زنان و خانواده بین دو کشور برقرار گردد.
🔹 وی اذعان داشت: کشورهای اسلامی و بسیاری از کشورهای غیر مسلمان، در موضوع صیانت از خانواده همسو هستند.
🔹 وزیر قطری افزود: منشور ارزشهای خانواده بدین منظور در وزارت توسعه اجتماعی و خانواده تنظیم گردیده و توسط تعداد زیادی از کشورهای آسیایی امضا شده است.
🔹 معاون رئیسجمهور کشورمان، ضمن تقدیر از وزیر خانواده قطر، از تدوین سند خانواده در معاونت زنان ایران خبر داد و پیشنهاد بررسی اسناد دو کشور برای رسیدن به سند مشترک خانواده را ارائه نمود که مورد موافقت و استقبال طرف قطری قرار گرفت.
🔹 در ادامه این نشست دکتر خزعلی بحران جنسیت و شناخت انحرافی از هویت جنسی را از فجایع انسانی پیش روی نسل بشریت در جهان خواند و نگرانی خود را از تهدید جدی دامنگیر نهاد خانواده که منافع کودکان، زنان و سلامت جوامع را بخاطر انداخته است، ابراز داشت.
🔹 وی همچنین بر موضوع اشتغال، کارآفرینی و اقتصاد برای بسط تعاملات و تبادلات تجاری بین زنان دو کشور تاکید نمود که مورد استقبال طرف قطری نیز قرار گرفت.
@womengov