ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در نشست اسکاپ ثبت کرد
🔻در جلسه پایانی اجلاس سهروزه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه که در ۲۱ اکتبر در بانکوک برگزار شد، جمهوری اسلامی ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در گزارش نشست اسکاپ ثبت نمود.
🔻فاطمی، مشاور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در امور بینالملل، ضمن قدردانی از هیئت رئیسه و دبیرخانه اسکاپ بهخاطر تهیه پیشنویس گزارش سند با عنوان "بررسی وضعیت اجرای بیانیه پکن و پلتفرم اقدام و اولویتها برای اقدام سریع در آسیا و اقیانوسیه"، تأکید کرد که ورود به برخی مباحث بحثبرانگیز و غیراجماعی تمرکز سند را از اهداف اصلی خود دور میکند. وی با اشاره به غیر الزامآور بودن سند پکن، بر لزوم عمل جمهوری اسلامی ایران صرفاً بر اساس قوانین و سیاستهای ملی در موضوعات زنان و خانواده تأکید کرد.
🔻فاطمی خاطرنشان کرد که ایجاد ساز و کارهای قهری و الزامآور مانع اجرای بیانیه پکن شده و فرصتهای دولتها را برای مشارکت فعال در توانمندسازی زنان و بهبود وضعیت اشتغال، مشارکت اجتماعی و سلامت آنان محدود میکند.
🔻در این نشست، نماینده جمهوری اسلامی ایران در تبصرههای ۱ و ۳ نیز اصلاحات پیشنهادی ایران را برای تغییر مصوبات مطرح کرد که با اجماع حاضران پذیرفته شد.
🔻در روز سوم اجلاس، در جلسه غیررسمی، تعدادی از نمایندگان کشورها که در زمینه محورهای مورد تاکید بیانیه پکن اقدامات قابل توجهی انجام داده بودند، از سوی کریستین عرب، مدیر منطقهای دفتر منطقهای زنان ملل متحد در آسیا و اقیانوسیه، مورد تقدیر قرار گرفتند.
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در نشست اسکاپ ثبت کرد 🔻در جل
در پایان اجلاس اسکاپ:
🔻ایران درخواست خود برای عمل بر اساس قوانین ملی در حوزههای غیراجماعی را در نشست اسکاپ ثبت کرد.
🔻نرجس ابوالقاسمی مشاور امور بررسی های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری:
تامین احساس امنیت لازمه حضور مستقل زنان در اجتماع است
@womengov
تامین احساس امنیت لازمه حضور مستقل زنان در اجتماع است
🔻نرجس ابوالقاسمی مشاور امور بررسیهای راهبردی معاونت امور زنان و خانوادهٔ ریاست جمهوری در پنل «استراتژیهای پایدار برای جلوگیری و ترویج خشونت علیه دختران و زنان» با تشریح مفهوم امنیت، به این موضوع اشاره نمود که امنیت دارای دو وجه عینی و ذهنی است و صرف تمرکز بر وجه عینی امنیت همانند ایجاد زیرساختهای مناسب امنیتی، قوانین و مقررات، نیروهای انتظامی و… به تنهایی نمیتواند ابعاد مختلف نیاز به امنیت را پوشش دهد و زنان برای حضور مستقل در اجتماع نیازمند احساس امنیت و تامین امنیت ذهنی هستند.
🔻وی در سخنرانی خود که به مناسبت سیامین سالگرد تصویب سند پکن در بانکوک ارائه گردید با اشاره به تجربه شهرداری تهران فرایند علمی شناخت شاخصهای 11 گانه احساس امنیت زنان که از طریق روشهای کیفی از جمله بارش فکری با مشارکت زنان احصاء گردیده بود را تشریح و نحوهٔ مناسبسازی محیط شهری را برای حضور زنان بیان نمود.
🔻وی بیان داشت که پس از انجام اصلاحات مطابق با دادههای دریافتی از جلسات همفکری زنان، در دورهٔ دوساله (که از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا نیمه سال ۱۴۰۲ به اجرا درآمد) از مجموع 35312 نقطه شناساییشده در سطح شهر تهران که زنان در آنها احساس ناامنی داشتند، تعداد 21202 نقطه اصلاح و مرتفع شده است و بدین ترتیب شهر تهران به فضای مناسبتری برای حضور زنان، کودکان و خانوادهها تبدیل شده است.
@womengov
در گفتگوی برخط زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با ترزا آمارل، دبیرکل فدراسيون زنان کوبا مطرح شد:
ایستادگی دو ملت ایران و کوبا در برابر تحریمها، تغییرات شگرفی را رقم زده است.
روز گذشته زهرا بهروز آذر، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با ترزا آمارل دبیرکل فدراسيون زنان کوبا به صورت برخط دیدار و گفتگو کرد.
در این ملاقات، دو طرف درخصوص همکاری های ایران و کوبا در زمینه حقوق بشر، ارتقای وضعیت زنان و کاهش تاثیر تحریم ها بر توانمندسازی زنان تبادل نظر کردند.
دو طرف همچنین ابراز امیدواری کردند امضای یک سند یادداشت تفاهم همکاری فرصتهای جدیدی را برای توسعه روابط دو کشور فراهم کند.
دو طرف توافق کردند در زمینه برنامه های توسعه و اجرای قوانین مرتبط با حوزه زنان و خانواده تبادل تجربه نمایند.
بهروز آذر و آمارل در این گفتگو، تحریمهای ظالمانه و تروریسم اقتصادی آمریکا و متحدان آن علیه کشورهای مستقل را محکوم کردند. معاون رئیس جمهور تاکید کرد که این تحریمها علیه ایران و کوبا تاثیر منفی بر بهره مندی مردم به ویژه زنان و کودکان از حقوق خود دارد؛ اما دو ملت با ایستادگی در برابر این تحریمها توانسته اند تغییرات شگرفی را رقم بزنند.
آمارل نیز خاطر نشان کرد: ملت کوبا، ملتی مقاوم و انقلابی است که با وجود تمام مشکلات اقتصادی ناشی از تحریمها، برای پیشرفت زنان در تمام زمینه ها مبارزه میکند. وی افزود یک برنامه ملی برای زنان در دستورکار دولت کوبا قرار دارد.
دو طرف همچنین حملات اخیر رژیم صهیونیستی اسرائیل به کشورهای منطقه به ویژه نسل کشی در غزه را محکوم کردند.
آمارل از همبستگی جمهوری اسلامی ایران با کوبا در شرایط سخت کنونی ابراز قدردانی کرد و خواستار توسعه روابط دو کشور به ویژه در زمینه زنان و خانواده شد.
در پایان، بهروز آذر از طرف کوبایی دعوت نمود به ایران سفر کند و از نزدیک با دستاوردهای کشور ما در زمینه ارتقای وضعیت زنان و توانمندسازی زنان آشنا شود.
@womengov
معاون رییس جمهور درامورزنان وخانواده:
طرح «کلینیک ترک بیحجابی» هیچگونه ارتباطی با دولت جمهوری اسلامی ایران ندارد.
@womengov
معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده
معاون رییس جمهور درامورزنان وخانواده: طرح «کلینیک ترک بیحجابی» هیچگونه ارتباطی با دولت جمهوری ا
معاون رییس جمهور درامورزنان وخانواده:
طرح «کلینیک ترک بیحجابی» هیچگونه ارتباطی با دولت جمهوری اسلامی ایران ندارد.
اخیراً طرحی تحت عنوان «کلینیک ترک بیحجابی» در برخی رسانهها مطرح شده است که واکنشهای زیادی را در پی داشته است. معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در حیاط دولت در تاریخ… و همچنین در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا، علیه این طرح موضع گرفت و گفت این کلینیک ارتباطی به دولت ندارد.
زهرا بهروزآذر، معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، در گفتوگو با خبرنگار ایلنا به صراحت اعلام کرده است که طرح «کلینیک ترک بیحجابی» هیچگونه ارتباطی با دولت جمهوری اسلامی ایران ندارد. وی تأکید کرد که این طرح هیچگونه مصوبه، بودجه یا برنامهای از سوی دولت فعلی یا نهادهای وابسته به آن نداشته است.
بهروزآذر اظهار داشت که این موضوع ابتدا از طریق برخی رسانهها مطرح شد و حتی برای دولت نیز تعجبآور بود. پس از انتشار این شایعه، از مسئولین دستگاههای اجرایی از جمله وزارتخانههای کشور و فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسیهایی انجام دادند و تأیید کردند که این طرح در دستور کار این دستگاهها نیست.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده به احتمال وجود برخی گروهها یا افراد اشاره کرد که ممکن است با طرح چنین موضوعاتی، به قصد تضعیف جایگاه دولت در افکار عمومی و کاهش اعتماد مردم به دولت را دارند. بهروزآذر معتقد است این نوع طرحها تنها بار روانی منفی به جامعه تحمیل میکند، بلکه نتیجهای جز ایجاد شکاف میان حاکمیت و مردم ندارد.
بهروزآذر طرح مسائل اینچنینی را موجب ایجاد یک نگرانی عمومی دانست و ابراز داشت: این نگرانی طبیعی است و حق مردم است که نسبت به این موضوع حساس باشند. ما ضمن تأکید مجدد بر اینکه هیچ نسبتی با این طرح نداشته و نداریم، به مردم اطمینان میدهیم که هرگونه اقدام یا سیاستی در حوزه فرهنگی، با رویکردی دقیق، مبتنی بر کرامت انسانی و محترمانه طراحی و اجرا خواهد شد.
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه استفاده از واژگان و مفاهیمی که معمولاً در حوزه سوءمصرف مواد مخدر یا برای درمان اختلالات روانشناختی استفاده میشود، مانند "ترک" یا "کلینیک"، در این حوزه نهتنها اشتباه است بلکه موجب ایجاد حساسیتهای اجتماعی و آسیب به وحدت ملی میشود، بیان کرد: به مردم ایران اطمینان میدهم که دولت صدای نگرانیهای مردم را میشنود و اطمینان میدهم که هیچ طرحی که مغایر با کرامت انسانی و رویکرد فرهنگی دولت باشد، از سوی دولت به اجرا در نخواهد آمد. وظیفه ما ایجاد فضایی امن، محترمانه و منطبق با آموزههای دینی و فرهنگی برای همه مردم است.
@womengov
سفر معاون رییس جمهور به استان سیستان وبلوچستان
@womengov