کتاب بانوی اول از زبان مولف
کتاب «بانوی اول» در قالب پانزده فصل تدوین شده و هر فصل از زبان یکی از نزدیکان حضرت خدیجه(س)، مقطعی و ابعادی از زندگی و شخصیت آن حضرت را در قالب داستانی کوتاه روایت می کند.
در فصل آغازین، موقعیت تاریخی، جغرافیایی، اقتصادی، فرهنگی و دینی مکه از زبان جبرئیل امین بیان می گردد تا ضمن اشاره به موقعیت ممتاز مکه، پیوستگی تاریخی نبرد دو جبهه حق و باطل از زمان حضرت آدم و حوا، تا حضرت ابراهیم و هاجر و اسماعیل تا حضرت محمد و خدیجه و علی و فاطمه و فرزندان آنها (علیهم السلام) نشان داده شود. وجه ارتباط جبرئیل با حضرت خدیجه آن است که جبرئیل چندین بار حامل پیام سلام خداوند برای حضرت خدیجه(س) بوده است.
در فصل دوم به اختصار خانواده حضرت خدیجه(س) از زبان یکی از خواهران ایشان معرفی می گردد.
در فصل سوم نشان داده می شود که آشنایی های شخصی و خانوادگی حضرت خدیجه(س) با حضرت محمد(ص) به پیش از ارتباط تجاری آنها با هم باز می گردد. این داستان از زبان یکی از فرزندخوانده های حضرت خدیجه(س) روایت میشود.
فصل چهارم به همکاری تجاری حضرت خدیجه و حضرت محمد در سنین حدود بیست تا بیست و پنج سالگی اختصاص یافته است. این داستان از زبان یکی از دوستان حضرت محمد بیان می گردد که در روایتی از پیامبر آمده است «وقتی با دوستم از بازار برمی گشتیم، خدیجه با غذایی لذیذ به گرمی از ما پذیرایی می کرد.»
سفر تجاری پیامبر به شام، به عنوان وکیل و نماینده حضرت خدیجه(س) نقطه عطفی در زندگی آنهاست که به ازدواج پیامبر و حضرت خدیجه منتهی میگردد. این مقطع از تاریخ، از زبان میسره (کارگزار حضرت خدیجه(س) که در سفر به شام پیامبر(ص) را همراهی نمود، در فصل پنجم روایت گردیده است.
نفیسه یکی از دوستان حضرت خدیجه است(س) که در قضیه ازدواج حضرت خدیجه با پیامبر، از ایشان در کتب تاریخی یاد شده است. داستان دل بستن حضرت خدیجه(س) به حضرت محمد(ص)، در فصل ششم از زبان ایشان بیان شده است.
در میان خواهران حضرت خدیجه(س) هاله از همه مشهورتر است. او در ازدواج حضرت خدیجه با پیامبر نقش داشته، پسر او (ابوالعاص) با زینب (دختر پیامبر و خدیجه) ازدواج کرده و پس از فوت حضرت خدیجه(س)، پیامبر اکرم(ص) به یاد همسر مرحومشان بسیار به هاله احترام می گذاشتند. داستان ازدواج حضرت محمد و حضرت خدیجه در فصل هفتم از زبان هاله روایت شده است.
در فصل هشتم مروری مختصر به خاطراتی از دوران پس از ازدواج حضرت خدیجه و حضرت محمد تا زمان بعثت، از زبان زید (پسر خوانده پیامبر و بزرگ شده در خانه حضرت خدیجه(س)) خواهیم داشت.
با این که پیامبر قبل از بعثت نشانه های بسیاری از الهام الهی را دریافت کرده بود، اما با اولین مواجهه آشکار و مستقیم ایشان با روح الامین و دریافت وحی، مسئولیت بسیار سنگین هدایت مردم و جامعه جاهلی برعهده پیامبر گذاشته شد. حضرت خدیجه و حضرت علی اولین کسانی بودند که مسلمان شدند و با ایشان نماز گذاردند. این بخش از تاریخ در فصل نهم از زبان پیامبر(ص) روایت گردیده است.
با توجه به این که کتاب حاضر حول شخصیت حضرت خدیجه(س) تدوین شده است، در فصل دهم نقش حضرت خدیجه در دعوت زنان مکه و سختیهایی که زنان تازه مسلمان در راه اسلام به جان خریدند، از نگاه اسما(همسر جعفر بن ابیطالب) به نمایش درآمده است.
تولد حضرت فاطمه یکی از نقاط عطف در زندگی مشترک پیامبر(ص) و حضرت خدیجه(س) است که این مقطع از زبان حضرت خدیجه در فصل یازدهم تقریر شده است.
محاصره شدید اجتماعی و اقتصادی در شعب ابوطالب نیز یکی از سخت ترین مقاطع زندگی مسلمانها در مکه بود که در فصل دوازدهم از زبان ابوالعاص(خواهر زاده و داماد حضرت خدیجه(س)) شیوه مدیریت اقتصادی حضرت خدیجه در دوران تحریم ترسیم شده است.
حضرت علی از کودکی تحت تربیت پیامبر و خدیجه قرار داشت و پس از رسالت پیامبر کلام وحی را به همراهی معانی دقیق و عمیق آن در خانه وحی فراگرفت. در این فصل خاطرات حضرت علی از روزی که به خانه پیامبر و خدیجه آمدند تا زمانی که پیامبر، پیکر خدیجه را به خانه ابدی این دنیایی سپردند مرور خواهد شد.
سختیهایی که حضرت خدیجه در راه گسترش اسلام به جان خریدند، به خصوص سه سال زندگی سخت در شعب ابوطالب و همچنین آزارهای مشرکان مکه پس از فوت حضرت ابوطالب نسبت به خانواده پیامبر، طاقت حضرت خدیجه را طاق کرد و به شهادت ایشان منتهی شد. این مقطع از زندگانی حضرت خدیجه، از زبان حضرت فاطمه(س) روایت گردیده است.
در واپسین فصل کتاب، یعنی فصل پانزدهم روح همیشه شاهد و ناظر حضرت خدیجه(س)) مشاهدات خود را پس از شهادت بازگو می کنند و از انتظار خود برای ظهور منجی موعود و سر مستودع الهی سخن میگویند تا آرزوی دیرینه شان (گسترش عدل و ایمان در کل عالم) به دست فرزندشان امام زمان(عج) تحقق یابد.
دریافت متن کامل کتاب👇
🌐 women.gov.ir/detail/15823
@womengov
🏴 دهم رمضان رحلت بانوی بزرگ اسلام ام المومنین حضرت خدیجه کبری «سلام الله علیها» تسلیت باد.
@womengov
با وحدت و مشارکت مردمی تا قله راهی نمانده
🔷 دکتر انسیه خزعلی، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در توئیتی نوشت:
"مشارکت مردمی ....
جهش تولید ....
وحدت و همدلی ....
تا قله راهی نمانده ...."
🌐 twitter.com/EnsiyehKhazali/status/1771523229686845912?t=yHWZ4Y6GXgiq5EkYYSgdzg&s=19
🌐 virasty.com/Ensiyehkhazali/1711199122870328945
🌐 threads.net/@ensiyeh_khazali/post/C425n0eKLQN/?xmt=AQGzr3IetZ1vlFxv7fsFOks6cr80r412YTYst346CGS3rw
@womengov
مهمترین سخن مقام معظم رهبری در سال ۱۴۰۲ در زمینه زن و خانواده چه بود؟
لطفا در نظرسنجی زیر شرکت بفرمایید👇
https://EitaaBot.ir/poll/t4ia6y
@womengov
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده در برنامه صف اول:
دعوت از کشورها برای پیوستن به جنبش
« تعهد به خانواده»
🔷 دکتر انسیه خزعلی، در برنامه تلویزیونی «صف اول» شبکه خبر گفت: در سفر به نیویورک از همه کشورها دعوت کردیم به دو جنبش «تعهد به خانواده» و«زنان ضد فساد» بپیوندند. ایران با بعضی از کشورها رایزنی کرده و از هر دو جنبش استقبال شده است.
@womengov
روانشناسان از سراسر دنیا خواستار اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن شدند
🔹 نامه بیش از 2000 روانشناس به دبیر کل سازمان ملل متحد و دبیر کمیسیون حقوق زن سازمان ملل متحد درخصوص لزوم اخراج رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن
🔹 بیش از 2000 روانشناس و مشاور از سراسر جهان در نامه ای خطاب به گوترش، دبیر کل سازمان ملل و لاگدامئو، رئیس کمیسیون مقام زن سازمان ملل، جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی نسبت به مردم غزه خصوصا زنان و کودکان بی گناه را محکوم کرده و خواستار اخراج فوری رژیم صهیونیستی از کمیسیون مقام زن آن سازمان شدند.
🔹 در این بیانیه که به صورت نامه برای افراد مذکور ارسال شده است، روانشناسان از بی توجهی سازمانهای جهانی نسبت به سلامت روان زنان و کودکان غزه ابراز نگرانی شدید کردند و بر لزوم اخراج اسرائیل از کمیسیون مقام زن تاکید کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است:
🔹 امروز سوال مهم روانشناسان دنیا این است که آیا کمیسیون مقام زن سازمان ملل متحد تنها برای کشورهای معدودی است و ملت غزه و زنان و کودکان آن، در این سازمان جایگاهی ندارند؟ آیا اعضای محترم کمیسیون مقام زن تاکنون در مورد سلامت روان زنان و کودکانی که روز خود را با صدای بمب و آتش و گلوله شروع می کنند فکر کرده اند؟
🔹 چگونه است که این رژیم با همه این تجاوزهای هولناک، هنوز در این کمیسیون عضویت داشته و با دستان آغشته به خون بیش از 25 هزار زن و کودک بی گناه از حقوق زنان و کودکان سخن می گوید؟ ادعای حقوق زنان دارد، در حالیکه حدود 70 درصد کشته شدگان جنگ در غزه زنان و کودکان بی¬گناه هستند! آیا چشم ها و گوش های سازمان ملل که سازمانی بین المللی است، بر این جنایت هولناک بسته شده است؟
🔹 این جنایات، عملکرد خارج از چارچوب های انسانی رژیم صهیونیستی و اشغالگر، کذب بودن رویاهای اروپایی و آمریکایی برای نظم نوین جهانی و آرمانهای آنان را نیز معلوم کرده و نشان می دهد، آرمانهای توسعه پایدار و تلاشهای صندوق های وابسته به سازمان ملل متحد، صرفا برای مدیریت کردن کشورهای ضعیف تر نوشته می شود. شش سال دیگر که در ارزیابی دستیابی به اهداف توسعه پایدار (2030)، به عدم تحقق آن رسیدید و نتایج نشان داد که کشورها در اجرای آن با شما همکاری نکرده و نمی کنند، خاطرات این رسوایی های بزرگ را به خاطر بیاورید و دلیل عدم اعتماد کشورها به سازمان ملل و صندوقهای وابسته به آن را به درستی تشخیص دهید.
🔹 ما روانشناسان با هشدار نسبت به وضعیت سلامت روان مردم و خصوصا زنان و کودکان غزه، شما را نسبت به اعتبار سازمان ملل و خطر عدم مقبولیت جهانی این سازمان بیم داده و سریعا و قویا خواهان اخراج هرچه سریع تر این رژیم منحوس و جعلی از کلیه صندوقهای وابسته به سازمان ملل متحد و در کمترین واکنش اخراج آن از کمسیون مقام زن و نیز پیمان نامه حقوق کودکان هستیم.
لینک بیانیه امضاشده به انگلیسی و فارسی :
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfL5b_5HTFERj5fUWZrPJVUB1OtvNOHDHjkENQnyHjkctUn4g/viewform?usp=sf_link
@womengov
12.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مادر عالم مادر شد، پدر امت شد بابا
یا حبیبی، یا طبیبی، یابن حیدر یا مجتبی(ع)
میلاد با سعادت حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام مبارک باد🌺
@womengov
22.98M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ بررسی ۷۵ سال خشونت جنسی اسرائیل علیه زنان فلسطینی
🔷 بهترین و جامع ترین بررسی که در طی این چند روز دیده شده، تمام زوایا و سابقه تاریخی موضوع خشونت جنسی اسرائیل علیه زنان مظلوم فلسطینی
@womengov
8.48M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ آرزوی بانوی شاعر هندوستانی که برآورده شد
🔷 خانم آذرمیدخت صفوی از شعرای هندوستان: امشب با چشم خودم دیدم که رهبر معظم چقدر نسبت به شعر و ادب ذوق دارند و واقعا یک شخصیت منفرد هستند. سیاستمداران و کشورداران مختلف به امور ادبی و شعری اینقدر توجه ندارند.
@womengov
معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده، طی پیامی خطاب به همسر و فرزندان دکتر زهرا شجاعی درگذشت ایشان را تسلیت گفت
🔷 لازم به ذکر است دکتر زهرا شجاعی از سال ۷۶ تا ۸۴ مدیریت مرکز مشارکتهای زنان دولت اصلاحات را عهدهدار بوده است.
@womengov