درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۱
🔹آیا هزینه های مادی و انسانی که در سوریه در طول این سال ها کردیم، ارزشش را داشت؟ اصلا ما در سوریه چه می کردیم؟ اگر این حضور ارزشش را داشت، چرا از دستاوردهای آن صیانت نکردیم؟
🔻برای پاسخ به این سوالات، ابتدا باید منطق و حکمت متعالیه "مقاومت" را در دو بُعد "ایرانی" و "اسلامی" فهمید. حتی اگر کسی دریافت اسلامی نداشته باشد و نگرش صرفا ایرانی و محدود به منافع ملی داشته باشد، باید به حقیقتی مهم پی برده باشد:
🔹مواجه نشدن بهنگام با تهدیدهای دشمن، مساوی است با این که به شکل کاملا منفعلانه در خاک خود غافلگیر شوید و صد برابر هزینه بپردازید؛ تازه معلوم هم نیست که بتوانید او را عقب برانید یا نه.
🔻امیر مومنان (ع) در این باره حکمتی را بیان فرموده اند که مقبول استراتژیست هاست: «با دشمن بجنگید، پیش از آن که با شما بجنگند. َوَاللَّهِ مَا غُزِيَ قَوْمٌ قَطُّ فِي عُقْرِ دَارِهِمْ إِلَّا ذَلُّوا. به خدا سوگند با هیچ قومی در خانهاش نجنگیدند، مگر آن که او را خوار ساختند.» (خطبه ۲۷ نهجالبلاغه)
🔹منطق مقاومت در منطقه ما، جعلی و مصنوعی نیست، بلکه از متن ملت ها و در واکنش به واقعیت های تلخ چند ده سال انفعال و خوش خیالی جوشیده است.
🔻برپایی رژیم اشغالگر در فلسطین و سپس دست درازی آن به خاک همه همسایگان، دقیقا به موازات دعوت به صلح و سازش در طول چند دهه انجام شد و به ملت ها فهماند که بدون مقاومت، نمی توانند از حیثیت و موجودیت خود پاسداری کنند.
🔹ملت ما، پیشگام مقاومت است. این، یک انتخاب میان ذلت و عزت، و بنابراین، یک الزام بود. متجاوزان ارتش بعث، چه جنایاتی که در استان های غربی و جنوب غرب مرتکب نشدند. وقتی آنها با پشتیبانی جند ده کشور غربی و عربی به خاک چند استان ما تجاوز کردند، نه ارتش بلکه بسیج مردم بود که خط مقدم مقاومت را شکل داد.
🔻در چنان روزگار دشواری که همسایگان جنوبی ما در حال خیانت و کمک به صدام بودند، سوریه جزو معدود دولت های عربی بود که کنار مقاومت ملت ایران ایستاد و پشتیبانی کرد و به همن علت هم، مغضوب آمریکا و اسرائیل شد.
🔹حکومت اسد -پدر و پسر- اگر به تهدید و تطمیع های غرب و ارتجاع عرب تن می دادند، هیچ رسانه و سیاستمدار غربی یادش نمی افتاد که درباره دموکراسی و دیکتاتوری سخن بگوید. همچنان که نه درباره دیکتاتوری مطلق در عربستان و اردن و امارات و بحرین و قطر و مصر حرف می زنند و نه از جریان معارضه جانبداری می کنند.
🔻نوبت دوم که آتش جنگ نیابتی غرب علیه ملت ایران و دیگر ملت های مستقل برافروخته شد، به واسطه برکشیدن دولت داعش در عراق و سوریه بود. سرطان این تروریسم از یکسو به عمق سوریه کشیده شده بود و از جانب دیگر به مرزهای غربی ایران رسیده بود؛ جنان که علنا از حمله به عمق خاک ما می سخن گفتند.
🔹تروریست های تکفیری و اجاره ای، اگر در عراق و سوریه مهار نمی شدند، جنایات بزرگتری را در عمق سرزمین ما مرتکب می شدند. نیاز مشترک سه کشور، موجب حضور مسشاری ایران شد. ما هنگامی توانستیم به مقاومت آنها کمک کنیم، که دولت و مردم هم پای کار بودند و برای امنیت خود جنگیدند.
🔻در اینجا، نیروهای مقاومت منطقه ای و روسیه هم وارد شدند تا سر افعی داعش به سنگ کوبیده شد. این پیروزی بسیار بزرگ، یعنی تضمین هفت- هشت سال امنیت برای خودمان و منطقه و حتی فرا منطقه.
💢ادامه دارد
@Kayhan_online
درباره ماجرای سوریه
و حکمت متعالیه مقاومت-۲
🔻دشمنانی که روزی صدام را برای حمله به ایران ملعبه دست کردند، روزگاری دیگر به اشغال مستقیم دو همسایه شرقی و غربی ما پرداختند و رسما ایران را تهدید کردند، و روز سوم، جنگ نیابتی داعش و دیگر گروه های تکفیری را بر ساختند، از حجم شکست های راهبردی، لحظه ای آرام و قرار نداشته اند.
🔹فکرش را بکنید: فقط هفت هزار میلیارد دلار هزینه آمریکا در دو جنگ افغانستان و عراق و "تقدیم عراق به ایران در سینی طلایی" به تعبیر سعود الفیصل وزیر خارجه مقبور عربستان؛
🔻پس از آن سرمایه گذاری انبوه روی جنگ نیابتی و شکست در آن و بسیج شدن ظرفیت های مقاومت منطقه ای، از افغانستان و پاکستان تا یمن و عراق و سوریه و لبنان؛ و سپس، دریافت ضربات راهبردی، بعد از عملیات طوفان الاقصی و نمایش محدود وحدت میدان ها از سوی جبهه مقاومت.
🔹عملکرد یکایک دستگاه های خودمان در بحران اخیر سوریه را می توان (و باید از موضع کارشناسی) نقد و بررسی کرد. اما زبان طعنه و تمسخر با زبان نقد دوتاست.
🔻ناراحتی از اتفاق مهم پیش آمده، سزاوار هر ایرانی مسلمان است؛ اما زبان طعنه و تمسخر، قطعا خیر خواهانه نیست و اگر با توجه باشد، قطعا همان زبان شماتت منافقانه در پسِ هر ناکامی جبهه خودی است.
🔹این یادداشت مجال پرداختن به عملکرد دولت، دستگاه های اطلاعاتی، وزارت امور خارجه، نیروهای نظامی مسئول به ویژه سپاه پاسداران، و وزارتخانه های اقتصادی را ندارد.
🔻اگر ما حداکثر ۱۰ تا ۲۰ درصد امکان اثر گذاری بر تحولات سوریه را داشته ایم، ۸۰- تا ۹۰ درصد دیگر به نقش "دولت، ارتش و مردم سوریه"، دولت روسیه، و دولت های معارض (از آمریکا و اسرائیل و غرب تا ترکیه و ارتجاع عرب) بر می گردد.
🔹تشدید تحرکات گروه های تروریستی در شمال سوریه، از چند ماه قبل آشکار بود و این نکته هم که ماموریت داشته باشند برای نجات رژیم از نفس افتاده اسرائیل، میدان جنگ را عوض کنند، احتمال بالایی به شمار می رفت. در عین حال، سرافکندگی بزرگی بود اگر وسط جنگ حزب الله و حماس با صهیونیست ها، مرتکب خیانت می شدند.
🔻اما ائتلاف تحریر الشام بلافاصله پس از اعلام آتش بس، وارد معرکه شد و این در حالی بود که دولت اسد پس از قریب ۱۵ سال جنگ، تحمل ویرانی و چند پارچگی، غارت منابع اقتصادی و نفتی اش از سوی آمریکا و ترکیه، نارضایتی اقتصادی مردم، و ارسال پیام های تهدید و تطمیع از سوی فرستادگان دولت های عربی به دمشق، توان ادامه مقاومت را نداشت و به همین علت، در دام محاسبات غلط افتاد.
🔹این نکته هم گفتنی است متاسفانه ارتش سوریه به اعتبار آموزه های سکولار حزب بعث، غالبا فاقد انگیزه های دینی یا ملی قوی برای جنگیدن بوده و این در حالی است که هم برخی سران ارتش و هم برخی مقامات دولتی، از طریق کارهای اطلاعاتی طولانی مدت، خلع روحیه شده یا با دشمن بسته بودند.
🔻در چنین شرایطی فارغ از شدت و ضعف عملکرد دستگاه های مسئول ما، دولت میزبان مقاومت، آمادگی روحی تداوم مسیر را نداشت و بنابراین ایران هم نمی توانست جای میزبان هزینه بدهد. هر چند که به احتمال قریب به یقین، مردم سوریه، هزینه های تلخ تر و بزرگتری خواهند پرداخت.
🔹بازخوانی و بازیابی و ارتقای عمومی منطق مقاومت، بالاترین نیاز امروز ما و منطقه است. ملت های منطقه، حجم خباثت و شرارت آمریکا و رژیم صهیونیستی را به ویژه در طول دو دهه اخیر به چشم دیده است. همچنان که یقین کرده، آمریکا و غرب سر سوزنی قابل اعتماد نیستند.
🔻سیاستمداران و فعالان فلسطینی، شاخه زیتون را کنار اسلحه بالا آوردند تا سازش را جایگزین مقاومت کنند؛ اما در طول چند دهه، هر بار بخش بیشتری از سرزمین شان به اشغال در آمد و هر بار، عرصه تنگ تر شد. ملت بی سرزمین و بدون حاکمیت بر سرنوشت خود، دیگر کجا می توانست سکونت کند و چه اختیاری درباره آینده خود و فرزندانش می توانست داشته باشد؟
🔹رویداد سوریه، ناکامی بزرگی برای همه ملت هایی است که می خواهند در امنیت و استقلال زندگی کنند. اما نه اول ماجراست و نه پایان آن. پیروزی و ناکامی، ویژگی نبرد های بزرگ و دوران ساز است. شبکه سیطره جوی غرب، ضربات بزرگی را دریافت کرده که پنهان می کند و پیروزی مهمی را کسب کرده که برای شکستن جبهه مقاومت، بزرگ نمایی می کند.
🔻بازسازی و باز آرایی استحکامات مقاومت در منطقه بسیار مهم است؛ اما از آن مهم تر، همدلی و اجماع بر سر دو واقعیت است: اولا راهبرد دشمن بر از هم گسیختن وحدت میدان ها قرار گرفته و حال آن که خود به آن عمل می کند؛ و ثانیا دعوت به مذاکره مستقل از ایران و "گشایش نمایی" تله های تعبیه شده، صرفاا عملیات فریب است و باید از افتادن در این دام پرهیز کرد.
▪️محمد ایمانی
@Kayhan_online
♨️ یک منبع نظامی اسرائیلی :
🔹 حمله نیروی هوایی به سوریه یکی از بزرگترین حملات تاریخ ماست
🔹بیش از 350 حمله هوایی اسرائیل در ساعات گذشته خاک سوریه را هدف قرار داده است.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
♨️شب گذشته بر اثر حملات اسرائیل ناوگان دریایی ارتش سوریه توسط جنگنده های رژیم صهیونیستی نابود شد.
✍بندری به نام بندرلاذقیه دیگر وجود ندارد
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
✍ این دیدگاه و تحلیل روزنامه های زنجیره ای و بدنبال شان اساتید غرب زده ما از وضعیت کنونی سوریه است که آزادی پوشش را در سوریه مهم تر و شگفت آورتر از سقوط و ویرانی آن میدانند.
این در حالیست که در زمان بشار هم آزادی کامل پوشش وجود داشت.
اما اینکه یک تروریست تندرو چنین دستوری بدهد نشان از تعهد به حرف شان است!
مملکت ویران شده، تمام تاسیسات نظامی و تحقیقاتی شان با خاک یکی شده، اسرائیل تا بیخ گوش دمشق رسیده، نفت شان را امریکا برده و بزودی حتی نفس کشیدن در سوریه سخت خواهد شد، بعد روشنفکر ما دستور آزادی عریان گردی تروریستی که برای سرش ۱۰ میلیون دلار جایزه گذاشته اند را انقلابی بزرگ میداند!
بزودی ژورنالیست هایشان برای انحراف افکار عمومی یکی یکی به خط میشوند که در رَسای این خزعبل گویی ترانه ها نیز بسرایند.
حالا که معلوم شده دنیا، دنیای زور و قدرت بیشتر است، مجبورند از مغز گاو ِ غربی، سرشیر بگیرند که مبادا از چهره طویله غرب فقط بوی بدی آن به مشام برسد.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️بالگردهای نابود شده ارتش سوریه!
✍کفتار که بیشه را از شیرهای مقاومت خالی دید اینچنین هجوم آورد.
📌 #خبر_فوری_سراسری
بزرگترین کانال خبری تحلیلی در ایتا
@fori_sarasari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ویدئو دُر افشانی ضرغامی..
نمونهی #مدیران_دارای_تفکرات_بهایی_صهیونیستی
مانند بشاراسد که متاسفانه شل شد و وا داد
اگر باحسن ظن نگاه کنیم، امثال ضرغامی سابقا پاسدار و خانم پاد چادری هم وادادهاند و تبدیل شدهاند به نیروهای منفعل یعنی زهر در جبهه خودی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نیروهای ارتش اسد وقتی عقب نشینی کردند، خودروهای زرهی را در کنار جاده رها کردند.
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ زجرکش کردن عناصر نظام سابق توسط مسلحین داعشی در ادلب جلوی چشم خانواده اش!
🔴 #بیداری_ملت 👇
@bidariymelat
🔹طی دو روز گذشته حدود ۱۸۰ فروند هواپیمای سوریه ، کلیه تأسیسات پدافندی، نیروی دریایی و زاغه های مهمات سوریه توسط اسراییل نابود شد.
🔹فقط حدود ۵۰ میگ ۲۹ مجموعا «۳ میلیارد دلار»!
🔹قیمت ۱۲۰ فروند دیگر و هزاران تن مهمات و دهها سامانه پدافندی و کشتی جنگی را به این عدد اضافه کنید!
🔹اگر سوریه را در همین شرایط به ۷۲ ساعت قبل برگردانیم، دهها سال طول می کشد تا بتواند این توان را بازیابی کند.
🔹حالا تصور کنید این تسلیحات در همین ۷۲ ساعت علیه رژیم اسراییل مصرف می شد؛ قطعا رژیم جولان را با کمک ایران و حزب الله خالی می کرد و غرب برای جلوگیری از پایان حیات رژیم اسراییل پای میز مذاکره می آمد.
🔹هزینه شکست همواره از هزینه پیروزی خیلی بیشتر است...
#فتنه_شام
#آنتی_فتنه
#نکته_بصیرتی
@rabedini8
.
♻️ چندبار تاریخ تلخ اعتماد به غرب باید تکرار شود؟
به هیچوجه به دنبال اثبات سناریوی خیانت بشار اسد به مقاومت نیستیم و در نتیجه گیری نهایی معلوم میشود که نکته دیگری مد نظر است:
۱. معمر قذافی
از قبل پیروزی انقلاب ایران، حاکم لیبی بود و بخاطر ماجرای امام موسی صدر که پس از جلسه با قذافی ایشان دیگر دیده نشد، هیچگاه دل امام با او صاف نشد. ولی برخی انقلابیون ما در لیبی آموزش دیدند و در جنگ ایران و عراق نیز کمکهای نظامی به ایران کرد و مثل سوریه جزو معدود کشورهای عربی بود که طرف ایران را میگرفت. اما از دهه ۸۰ شمسی تغییر رفتار داد و شروع به سازش با غرب کرد: غرامت لاکربی را پذیرفت، فناوری هسته ای خود را تحویل داد، از تیر ۸۳ روابط رسمی با آمریکا برقرار کرد، از فرانسه ایرباس خرید و ... نتیجه چه شد: در سال ۸۹ گرفتار شورش داخلی و کمتر از یک سال سرنگون شد و وضع لیبی هم که معلوم است.
۲. یاسر عرفات
از قبل انقلاب اسلامی ایران رئیس سازمان آزادیبخش فلسطین بود. در روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب به ایران آمد و از امام تجلیل کرد. در جنگ ایران و عراق دنبال میانجیگری بود. از اواسط جنگ بخاطر اختلاف با سوریه، طرف صدام را گرفت و سال ۶۷ اسرائیل را به رسمیت شناخت و بعد کمپ دیوید و صلح نوبل و همه کار برای غربیها کرد. ولی سال ۸۳ پس از دو سال حبس خانگی توسط اسرائیلیها مسموم شد و مرد. وضع فلسطین بعد از او هم معلوم است.
۳. عمرالبشیر
از سال ۶۸ حاکم سودان شد. ابتدا با روسیه و چین و ایران ارتباط خوبی داشت. سودان جنوبی که جدا شد دچار مشکلات اقتصادی شد و دست به دامان اعراب شد و آنها شرط کمک را قطع روابط با ایران تعیین کردند که ۹۳ این کار را کرد ولی ۹۸ دستگیر شد و هنوز در زندان است.
۴. حسنی مبارک
وی از سال ۶۰ همه کار برای آمریکا و اسرائیل کرد، ولی سال ۹۰ با شورش داخلی برکنار و ۶ سال زندان و محاکمه و سال ۹۹ مرد.
۵. محمد مرسی
رئیس جمهور مصر از همه جالبتر است. سال ۹۱ رئیس جمهور شد و علیرغم اخوانی بودن، شروع میکند به دفاع از کمپ دیوید، انفجار تونلهای به سمت غزه، از شورشهای سوریه علیه اسد دفاع میکند و ... ولی سال ۹۲ با کودتا برکنار و زندانی شد تا مرد.
۶. اشرف غنی
در آمریکا درس خوانده بود، با بانک جهانی همکاری کرده بود، حتی نامزد دبیرکل سازمان ملل بود، پس از حمله آمریکا به افغانستان و نابودی موقت طالبان، در دولت افغانستان مقاماتی گرفت و سال ۹۳ رییس جمهور شد ولی ۹۸ توافق آمریکا و طالبان در دوحه و ۱۴۰۰ فتح افغانستان توسط طالبان که از نظر زمانی کمتر از فتح سوریه توسط تحریر الشام طول کشید و فرار مفتضحانه اشرف غنی.
جالب است که حتی خود اردوغان هم دچار کودتای امریکایی شد ولی ماند و البته حمایت ایران هم موثر بود. بارزانی هم توسط داعش در حال نابودی بود که ایران به او کمک کرد. نتیجه اعتماد مصدق به غرب هم که معلوم است.
نتیجه:
آمریکا و کشورهای عربی متحد او به هیچیک از کسانی که به آنها متمایل شده و کمک خواسته اند، نهایتا کمک قابل توجهی نکردند و به وضع اسفباری برکنار شده اند و کشورشان نیز پس از رفتن آنها ویرانتر شده است.
تنها کشورهایی در منطقه که هنوز آمریکا در آنها کودتا نکرده و وضع اقتصادی خوبی دارند، عمدتا شدیدترین شکل سلطنت خانوادگی را دارند و فاقد هرگونه انتخابات و شدیدا وابسته هستند به نحوی که علنا در زمان لازم باید نقش گاو شیرده و اسپانسر انقلابات مخملی و تروریستی در سایر کشورها را برای غرب ایفا کنند.
بنابراین مشاهده میشود که محور غربی-عبری-عربی، جز دو گزینه سلطنت خانوادگی و کاملا وابسته به خود به شیوه مذکور و یا برکناری از حکومت پس از مدت کوتاه و سرنوشت تلخ خود آن حاکمان و ویرانی کشورشان را برنمیتابد.
ولی هنوز عده ای در داخل کشور ما امید به مذاکره با غرب برای پیشرفت ایران و ایجاد دموکراسی دارند!
نکته مهم:
همانطور که در مقدمه گفته شد، هدف از این مطلب، اثبات سناریوی خیانت بشار اسد به مقاومت نیست. اینکه وی واقعا در سالهای اخیر نیروهای مقاومت را در سوریه محدود کرده بود و تمایل جدی به کشورهای عربی پیدا کرده بود و حتی در قضیه جزایر هم طرف امارات را گرفت و به توصیههای ایران گوش نکرد و هیچ اقدامی علیه اسرائیل نمیکرد، بعدا مشخصتر شود. اصلا فرض کنید شخص بشار اسد صددرصد مصداق مثالهای تاریخی فوق نبوده است، ولی در مورد سایر گروههای سوری، چه معارض و چه ارتشیهای خائن و غیره که میشود این تجربه تاریخی را تعمیم داد.
طبق این تجربیات، متاسفانه هیچیک از گروههای سوری پیروز و یا خائن، عاقبت خوشی نخواهند داشت و کشور سوریه نیز ویرانتر خواهد شد.
و همچنان کسانی در ایران دنبال مذاکره و برادر شدن با غرب هستند و جالبتر اینکه دنبال استفاده و بهرهبرداری از قضایای سوریه برای اثبات حرفهای خودشان هستند!
✍️ ارسالی کاربران
👈 کانال حمید رسایی:
eitaa.com/rasaee
حماقت از کسانی است که گفتند اسرائیل اسلحهاش را زمین بگذارد ما هم اسلحه را زمین میگذاریم.
بشار زمین گذاشت اما اسرائیل در حال نابود کردن زیرساختهای حیاتیای است که دوباره ساختن آنها اگر غیورمردی باشد شاید دهها سال زمان میبرد