امام رضا (ع) می فرمایند:
🔺کسى كه در ماه رمضان آيه اى از كتاب خدا(قرآن) را بخواند مانند كسى است كه در ديگر ماه ها تمام قرآن را خوانده باشد.
✨﷽✨
✍ پیامبر اکرم (ص) :
پنج چيز به امت من در ماه رمضان عطا شده است كه به امت هيچ پيغمبرى پيش از من عطا نشده است :
1⃣ چون شب اول ماه رمضان شود خداى عزوجل به آنان نظر كند و هر كس مورد توجه خداى شد هرگز او را عذاب نخواهد فرمود.
2⃣ بوى دهانشان به هنگام عصر نزد خداى عزوجل از مُشك خوشبوتر باشد.
3⃣ فرشتگان شبانه روز براى آنان طلب آمرزش كنند.
4⃣ خداى عزوجل بهشت را مأمور فرمايد كه براى بندگانم آمرزش بطلب و خود را براى آنان بياراى تا مگر خستگى و آزار دنيا از جانشان بدر آيد و به بهشت و پذيرائى من در آيند.
5⃣ چون شب آخر فرا رسد همگى آنان آمرزيده شوند مردى عرض كرد يا رسول اللَّه در شب قدر آمرزيده شوند ؟ فرمود: كارگران را نه بينى كه چون از كار فارغ شوند مزد خويش دريافت كنند.
📚 الخصال (الصدوق) ، ج۱،
May 11
May 11
May 11
>>> کارهای بدون وضو
❇️ انجام هیچ یک از واجبات ، وضو لازم ندارد مگر نماز وطواف
✅ برخی موارد گمان می شود وضو در آنها لازم است در حالی که وضو شرط آن ها نیست ؛ مثلا :
1⃣ نماز میت : با این که نماز میت ، واجب است ولی خواندن آن بدون وضو صحیح می باشد ؛ گرچه باوضو بودن در حال نماز میت ، بهتر است . [۳۷]
2⃣ سجده تلاوت : اگر کسی یکی از چهار آیه سجده را بخواند یابشنود لازم است در اولین زمان ممکن سجده نماید . این سجده با این که عبادت و واجب است ولی بدون وضو صحیح می باشد ؛ حتی اگر کسی غسل واجب برعهده اوست از آن جا که سجده تلاوت واجب فوری است ، باید قبل از انجام غسل ، سجده مزبور را بجا آورد. [۳۸]
3⃣ طواف مستحبی : وقتی محرم اعمال عمره یا حج را به جا آورد و از احرام خارج شد مستحب است هروقت وارد مسجد الحرام می شود هفت دور طواف کند و دو رکعت نماز بخواند در این طواف ، وضو لازم نیست ولی برای نمازطواف باید وضو داشته باشد. [۳۹]
4⃣ سجده شکر ، مستحب است وقتی خداوند به انسان نعمتی عنایت می کند یا مشکل او را بر طرف می کند یا انسان به یاد نعمت های خداوند می افتد ، سجده شکر به جا آورد ؛ در این سجده ، وضو لازم نیست .
✅ شرح چهارمین از مبطلات روزه
❇️ دروغ بستن به خدا و معصومين
1. دروغ بستن به خدا و پيامبران و معصومين علیهم السلام بنابر احتياط (واجب) موجب باطل شدن روزه می شود، هر چند بعداً توبه كند و بگوید كه دروغ بسته است.
2. نقل روایاتی كه در كتب آمده است و انسان نمی داند كه دروغ باشد، اشکال ندارد، هر چند احتياط(مستحب) آن است كه آنها را با نسبت به آن كتاب نقل كند(مثلاً بگوید: در فلان كتاب چنان نوشته شده است كه پيامبر(ص)فرمود...)
افضل 2:
✅ مفطرات روزه
1⃣ خوردن و آشاميدن.
2⃣ جماع (آميزش جنسی)
3⃣ استمنا (خود ارضایی جنسی)
4⃣ دروغ بستن به خدا و پيامبران و معصومين علیهم السلام (بنابر احتياط واجب)
5⃣ رساندن غبار غليظ به حلق (بنابر احتياط واجب)
6⃣ فرو بردن تمام سر در آب (بنابر احتياط واجب)
7⃣ باقی ماندن بر جنابت و حيض و نفاس تا اذان صبح.
8⃣ اماله (تنقيه) كردن با مایعات.
9⃣ قی كردن عمدی.
❇️ توجه:
- به كارهایی كه روزه را باطل میكند، «مفطرات روزه» میگویند
✴ حکم #تزریق_آمپول در حال روزه ماه رمضان چیست؟ ✴
🔺🔺🔺🔺🔺
🔶پاسخ:
💠 آیت الله خامنه ای: احتياط واجب آن است که روزهدار از آمپولهاى مقوّى يا مغذّى و هر آمپولى که در رگ تزريق مىشود و نيز انواع سرمها خوددارى کند، ◀ لکن آمپولهاى دارويى که در عضله تزريق مىشود و نيز آمپولهايى که براى بىحسّ کردن به کار مىرود، مانعى ندارد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی: تمام تزریقات دارویى و تقویتى و بى حسّى و واکسن هر گاه در عضله باشد براى روزه دار اشکال ندارد، ◀ ولى از تزریق در رگ مطلقاً پرهیز شود.
✍آیت الله سیستانی: تزريق آمپول روزه را باطل نمى كند؛ خواه جنبه غذايى و تقويتى داشته باشد، يا جنبه دوايى و مانند آن.
✍ آیت الله وحید خراسانی: تزريق آمپولى كه به جاى دوا به كار مىرود يا عضو را بى حس مىكند ، اشكال ندارد و همچنين آمپول كه به جاى آب وغذا به كار مىرود نيز مانعى ندارد ولى احتياط مستحب آن است كه از استعمال آمپولى كه به جاى آب و غذا به كار مىرود خوددارى كند.
#احکام_آمپول_تزریق_روزه
#احکام_روزه
➖➖➖➖➖➖
📝برگرفته از سایت مراجع عظام
🖊نشر #حداکثری👌