💡 نظارت دقيق امام زمان ـ عجّل اللّه تعالى فرجه ـ بر اعمال
☑️ آیت الله بهجت(ره) :
▫️ آيا نبايد توجّه داشته باشيم كه ما رييسى داريم كه بر احوال ما ناظر است؟!
واى بر حال ما اگر در كارهايمان او را ناظر نبينيم، و يا او را در همه جا ناظر ندانيم!
⛔️ گناهان شخصى كه در خلوت انجام میگيرد و ربطى به امور اجتماعى ندارد، استحقاق جهنّم را دارد « إِلّا بِتَوبَةٍ مُناسِبَةٍ لِلْحالِ »؛ (مگر اين كه بعد از آن توبهاى مناسب حال، انجام گيرد.)
📛 عواقب گناهان اجتماعى كه موجب تغييرات در جامعه و اختلال نظام و انحلال آن، و يا تحريم حلال و ترك واجب و يا مصادره ى اموال، هتك حرمت و قتل نفوس زكيّه و ريختن خون مسلمانان و حكم به ناحقّ و... مىشود، چگونه خواهد بود؟
❓ با وجود اعتقاد به داشتن رييسى ـ كه « عَيْنُ اللّه النّاظِرَة »(۱) است ـ آيا مى توانيم از نظر الهى فرار كنيم و يا خود را پنهان كنيم؟! و هر كارى را كه خواستيم انجام دهيم؟! چه پاسخى خواهيم داد؟
❗️همه ادوات و ابزار را از خود او مى گيريم و به نفع دشمن به كار مىگيريم، و آلت دست كفّار و اجانب مى شويم و به آنها كمك مىكنيم!
🛑 چه قدر سخت است اگر براى ما اين امر ملكه نشود كه در هر كارى كه مى خواهيم اقدام كنيم و انجام دهيم، ابتدا رضايت و عدم رضايت او را در نظر نگيريم و رضايت و خوشنودى او را جلب ننماييم!
🕯 البته رضايت و سخط او در هر امرى معلوم است، و ظاهرا منتهى به واضحات مىشود، و در غير واضحات و موارد مشكوك بايد احتياط كنيم.
🪔 در همين اواخر اتّفاق افتاده كه شخصى در تقليد و تعيين مرجع شايسته، شكّ و ترديد داشت، در خواب چهره ى شخص مورد نظر را به او معرفى كردند. به نجف رفت و پس از مدّتى جست و جو او را پيدا كرد.
هم چنين براى بعضى اتّفاق افتاده كه در بقا بر تقليد يا عدول به حىّ ترديد داشته اند، از قبر معصوم شنيده است كه « باقى باش! » البتّه هر كدام از اين نقل ها قابل تكذيب است،
💡ولى از مجموع اين قضايا معلوم مىشود كه امام زمان ـ عجّل اللّه تعالى فرجه الشّريف ـ متوجّه و مراقب ما است، و نمىتوان گفت:
❌ از احوال ما مطّلع نيست و ما هر كار و يا هر چه را خواستيم، مىتوانيم آزادانه انجام دهيم.
⬅️ در محضر بهجت، جلد اول
۱. بحار الانوار، ج ۲۶، ص ۲۴۰؛ توحيد صدوق ـ رحمه اللّه ـ ص ۱۶۷؛ معانى الاخبار، ص ۱۶.
🌤 أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج 🇮🇷
#امام_زمان_عجل_الله_فرجه_الشریف
#آخرالزمان
#ظهور
🪴❁═┄ @yaamahdi2 ┄═❁ 🪴
11.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚫 خوک های #امت_پیامبر
🌤 أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج 🇮🇷
#امام_زمان_عجل_الله_فرجه_الشریف
#آخرالزمان
#ظهور
🪴❁═┄ @yaamahdi2 ┄═❁ 🪴
10.87M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💰🔥 #تجارت پرسود‼️
☢ #خدمات_شیطان و سربازانش به #زنان جامعه‼️
🌤 أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج 🇮🇷
#امام_زمان_عجل_الله_فرجه_الشریف
#آخرالزمان
#ظهور
🪴❁═┄ @yaamahdi2 ┄═❁ 🪴
📖درس ششم
🍃فرمایش های حضرت مهدی (عج)
👈(بخش دوم)
🔹مجموعه دوم: سخنان دوران غيبت
آنگونه که پيش از اين نيز ياد شد، اين دوره به دو بخش متفاوت ـ با عنوان غيبت صغرا و غيبت کبرا تقسيم شده است.
شکّی نيست که آن حضرت در دوران غيبت نخست، پيامها و سخنان فراوانی به واسطه سفيران خاص، به يادگار گذاشته است؛ امّا از آنجا که ما دليل روشن و قابل اعتمادی بر پذيرش ادعای ملاقات و نقل سخن از آن حضرت، در دوران غيبت کبرا در دست نداريم، فقط به بررسی آثار آن حضرت در دوران غيبت صغرا می پردازيم.
مجموعه آنچه در اين دوران به دست رسيده، به طور عمده به صورت توقيع بوده است؛ اگر چه مطالبی نيز به صورت شفاهی از آن حضرت نقل شده است.
اكنون بحث را با عنوانهای: توقيعات، دعاها و زيارتنامهها ادامه می دهيم.
🔷توقيعات
«توقيع» در لغت به معنای «نامه را نشان کردن»، «نوشتن عبارتی در ذيل نامه و نوشته» است. همچنين «پاسخ های مكتوب بزرگان و دولتمردان به پرسشها و درخواست های كتبی كه از ايشان می شود.[۱۶۲]
از بررسی نوشتههای تاريخی به دست میآيد، از زمان های دور بين حاكمان و فرمانروايان، «توقيع نويسی» رواج داشته و موارد فراوانی از توقيعات آنها در متنهای تاريخی ثبت و ضبط شده است. افزون بر موارد پيشين، در منابع روايی، فقهی و تاريخی شيعه نيز سخن از توقيع به چشم ميخورد. توقيع در اين کتابها به طور عمده، به قسمتی از نوشته های پيشوايان دينی: اطلاق شده است که برای پيروان خود مرقوم فرمودهاند.
امروزه به سبب کاربرد بيشتر توقيعات در منابع مهدويّت، هنگامی كه سخن از «توقيع» به ميان می آيد، ذهن به توقيعات واپسين پيشوای معصوم، حضرت مهدی(عج) منصرف می شود؛ اما از امامان: ديگر نيز نوشته هایی با عنوان «توقيع» صادر شده است. [۱۶۳]
🔹چگونگی صدور توقيعات
درباره چگونگی صدور توقيعات از سوی حضرت مهدی(عج) ، به طور دقيق آگاهی روشنی در دست نيست؛ اما بدون شك، بسياری از اين توقيعات، به گونه ای معجزه آسا صادر شده است؛ به گونهای كه می توان گفت: صدور آنها به نحو عادی و از شخص معمولی صورت نگرفته است.
برای نمونه، می توان به حکايتی که در اينباره رسيده است اشاره کرد.
«محمد بن فضل موصلی» يکي از شيعيان بود که نيابت «حسين بن روح» را قبول نداشت. روزی هنگام بحث با يكی از دوستانش (حسن بن علی وجنا) و بنا به پيشنهاد او، در صدد آزمودن نايب امام برآمدند. آنان بر مطلبی كاملاً محرمانه توافق كردند. حسن بن علی وجنا كاغذی از دفتر موصلی جدا كرد و قلمی تراشيد. سپس با قلم بدون مركب، مطالبی را بر روي آن ورقه نوشت و آن كاغذ سفيد را مهر كرد و به وسيله خدمتكار نزد حسين بن روح فرستاد.
ظهر همان روز در حالی كه محمد بن فضل مشغول غذا خوردن بود، پاسخ نامه وارد آمد كه دقيقاً در همان ورقه فرستاده شده، پاسخها با مركب نوشته شده بود. محمد بن فضل، در حالی كه سخت تحت تأثير قرار گرفته بود، همراه حسن بن وجنا به محضر حسين بن روح وارد شد و از آن حضرت به سبب گمان نادرست خود عذرخواهی كرد. [۱۶۴]
افزون بر کرامتهای حضرت مهدی(عج) در صدور توقيعات که به يک نمونه آن اشاره شد، در متن توقيعات نيز، موارد فراوانی از کرامت به چشم می خورد كه بيشتر به صورت آگاهی بخشی غيبی، از حوادث آينده، اتفاقات پنهانی، شفای بيماران و مانند آن می باشد.
يك نمونه از اين توقيعات، آنگاه صادر شد كه درباره وكلا و نمايندگان حضرت، نزد خليفه غاصب وقت، بدگویی شده بود. خليفه، برای شناسایی و دستگيری آنان، دستور داد افراد ناشناسی را همراه پول نزد وكلا به جاسوسی بفرستند. اگر كسی از آنها چيزی پذيرفت، او را دستگير كنند.
حضرت مهدی(عج) در توقيعی خطاب به تمام وكيلها، دستوری فرمود از هيچ كس و تحت هيچ شرايطی چيزی نپذيرند و خود رابی اطلاع نشان دهند.[۱۶۵]
در ماجرای ديگری حضرت مهدی(عج) ، با صدور توقعی ، شيعيان را از زيارت كربلا و كاظمين برحذر داشت. پس از چند ماه، دانسته شد خليفه در آن موقع، دستور داده بود هر كس به زيارت رود، در كمينش باشند و او را دستگير كنند. [۱۶۶]
⬇️⬇️⬇️ادامه دارد⬇️⬇️⬇️
⬆️⬆️
🌴بيشتر توقيعات به خط حضرت مهدی(عج)
درباره اين که آيا توقيعات به خط مبارك حضرت مهدی(عج) بوده بايد گفت: عده ای از افرادی که توقيعها را روايت و نقل نمودهاند، تصريح کردهاند برخی از اين نوشته ها به خط شريف آن حضرت است. در ذيل، به نمونه هایی از آن اشاره می شود:
✅۱. شيخ طوسی به نقل از راوی يك توقيع، اين جمله را در كتاب خود نقل كرده است:
در پاسخ نوشته آنان، به خط امام زمان(عج) وارد شده است كه: به نام خداوند بخشنده مهربان؛ خداوند ما و شما را از گمراهی و فتنه ها سلامت بخشد و به ما و شما روح يقين عطا كند و ما و شما را از عاقبت بد پناه دهد!...». [۱۶۷]
✅۲. شيخ صدوق؛ نقل كرده است، محمد بن عثمان عمری می گويد:
خَرَجَ تَوقِيعٌ بِخَطِّهِ نَعْرِفُهُ... ؛
توقيعی به خطی كه ما آن را می شناختيم، خارج شد....[۱۶۸]
✅۳. وی همچنين نقل كرده است؛ اسحاق بن يعقوب گويد: از محمد بن عثمان عمری خواهش كردم پاسخ نامه ای را كه در آن از مسايل مشكلی پرسش كرده بودم، به من برساند. پس در توقيع به خط مولايمان صاحب الزّمان وارد شده بود:
اما آنچه درباره آن پرسيدی ـ كه خدايت هدايت كند و پايدارت بدارد! ـ راجع به امر منكران من از خاندان و عموزادگان خودم؛ بدان كه ميان خدا و كسی خويشاوندی نيست و هركس مرا منكر باشد، از من نيست و راه او راه فرزند نوح است اما راه عمويم جعفر و فرزندانش، راه برادران يوسف است.... [۱۶۹]
عبارتهای يادشده بيانگر اين مطلب است كه بزرگان محدث، اطمينان داشته اند همه توقيعات يا بيشتر آنها، به خط خود حضرت نگاشته شده است.
اين توقيعات، به وسيله نواب خاص در دوران غيبت صغرا، برای افراد صادر می شد و ارتباط نوشتاری با حضرت، فقط از راه آنان امكانپذير بود، به صورتی كه حتی وكيلهای آن حضرت، نامه های خود و ديگران را نزد نايب امام می فرستادند و از ايشان پاسخ دريافت می كردند. به طور اساسی، فلسفه نيابت خاص نيز همين است؛ وگرنه چنانچه هر كس می توانست به شرف گرفتن توقيع نايل آيد، ديگر نيازی به نايب خاص نبود.
يادآوری اين نكته لازم است که بيشتر دانشمندان دينی بر اين باورند كه توقيعات صادر شده از ناحيه صاحب الامر فقط در دوران غيبت صغرا و نيابت نواب خاص بوده است و بدينسان نمی توان به آن دسته از توقيعات صادر شده پس از اين دوران چندان اعتماد کرد و به صدور آنها از طرف حضرت مهدی(عج) اطمينان يافت.
📚[۱۶۳]. اربلی، كشف الغمه فی معرفه الائمه: ، ج ۳، ص ۳۶؛ کلينی, كافی، ج ۱، ص ۱۴۵، ح ۴.
📚[۱۶۴]. شيخ طوسی, كتاب الغيبه، ص ۳۱۵، ح ۲۶۴.
📚[۱۶۵]. شيخ کلينی, كافی، ج ۱، ص ۵۲۵، ح ۳۰.
بود؛ به
📚[۱۶۶]. همان، ح ۳۱.
📚[۱۶۷]. همان، ص ۲۸۵.
📚[۱۶۸]. شيخ صدوق، كمال الدين و تمام النعمه، ج ۲، ص ۱۶۰، ح ۳.
📚[۱۶۹]. همان، ح ۴.
⬇️⬇️⬇️ادامه دارد⬇️⬇️⬇️
⬆️⬆️
برخی از اين نوشتهها که پس از دوران غيبت صغرا به آن حضرت نسبت داده شده، از اين قرار است: 👇
🔹۱. نامه هایی که گفته شده از طرف حضرت مهدی(عج) به شيخ مفيد رسيده است.
اين توقيعات برای نخستين بار، به وسيله ابومنصور طبرسی (از عالمان قرن ششم)، بدون سند، افزون بر يک صد سال پس از وفات شيخ مفيد، در کتاب احتجاج نقل شده است. آنگاه شاگرد وی، ابن شهر آشوب (متوفای ۵۸۸ق) به آن اشاره كرده و ابن بطريق (متوفای ۶۰۰ق) شاگرد ابن شهر آشوب آنها را مطرح كرده است. در آن کتاب گفته شده: اين نامه ها به وسيله شخص مورد اعتمادی به شيخ مفيد می رسيد؛ ولی نام آن شخص ذكر نشده است. [۱۷۰]
آنچه اين ترديد را جدّی تر میکند اين است که شاگردان شيخ مفيد، از جمله آنها: سيّد مرتضی، ابن ادريس، نجاشی، شيخ طوسی، ابويعلی جعفری، ابوالفتح كراجكی، سلاربن عبدالعزيز دیلمی و... ـ با اين كه تأليفات فراوانی داشته و بيشتر شرححالنگار بودهاند ـ هرگز به اين توقيعات اشاره نكرده اند [۱۷۱]؛ در حالی که اگر چنين سخنانی به شيخ مفيد رسيده بود، با توجه به اهميّت شايان آن، به طور حتم، شاگردان او، نقل می کردند [۱۷۲].
افزون بر آن، خود شيخ مفيد نيز در آثار ارزشمند و فراوان خود، هيچ اشارهای به اين نامهها نکرده است. جای تأمل است که چگونه برخی بر توقيعبودن اين سخنان پافشاری می کنند.[۱۷۳]
علّامه بحر العلوم طباطبایی نيز در كتاب رجالی خود و آقای خويی در معجم رجالالحديث، در اين توقيعات، ترديد كردهاند. پيشبينی اين توقيعات از حوادث آينده دليل بر درستی آن نخواهد بود؛ زيرا آنچه به دست ما رسيده است پس از حوادث بوده كه امكان جعل آنها وجود دارد.
🔹۲. برخی نويسندگان، پیامی را كه برای مرحوم آيت اللّه سيّد ابوالحسن اصفهانی به وسيله مرحوم شيخ محمد كوفی شوشتری نقل شده است، در شمار توقيعات و سخنان حضرت مهدی(عج) ذكر كرده اند.
در ايننامه چنين آمده است: 👇
👈خودت را در اختيار [مردم] بگذار و محل نشستن خويش را در محل در ورود خانه قرار بده [تا مردم سريعتر بتوانند با تو ارتباط پيدا كنند] و حوايج مردم را بر آور؛ ما تو را یاری می كنيم.[۱۷۴]
در پايان بخش توقيعات و با اين توضيحات، نيازی به اين نيست که بگوييم برخی نوشتههایی که اين روزها به عنوان دست خط آن حضرت ارائه می شود هيچ پايه و اساسی ندارد. و اين احتمال بعيد نمی نمايد که ممکن است اين کارها، از طرف دشمنان و برای مخدوش ساختن چهره تابناک شيعه انجام شده باشد.
همانگونه که اشاره شد، درباره چگونگی صدور توقيعات در عصر غيبت صغرا، سخن روشنی در دست نيست؛ امّا از برخی نقلها استفاده می شود، سفيران حضرت مهدی(عج) پرسشها و درخواست های مراجعهكنندگان را در يك برگه به نوبت می نوشتند. آن گاه پاسخ آنها كه حداكثر ظرف سه روز صادر می شد، يكجا می آمد. گاهی نيز پاسخ پرسشها به صورت شفاهی، به نوّاب خاص گفته شده و آنان به قلم خود، آن را می نگاشتند يا به صورت حضوری به پرسشكننده پاسخ می دادنند. در پاره ای از موارد نيز ـ به سبب مصلحتی كه حضرت می دانستند ـ اصلاً پاسخی صادر نمی شد. برخی از توقيعات نيز به صورت ابتدایی و بدون اينكه در پاسخ به پرسشی باشد، صادر شده است.
موضوعات مندرج در توقيعات، گستره وسيعی را در بر می گيرد؛ از معارف و حقايق دینی گرفته تا امور تربیتی و برنامه های زندگی فردی و اجتماعی و... .
📚[۱۷۰]. طبرسی، احمدبن علی، الاحتجاج، ص ۴۹۷.
📚[۱۷۱]. ر.ک: گروهی از نويسندگان, چشم به راه مهدی(ع) ، ص ۹۸.
📚[۱۷۲]. ر.ک: مقاله: سفارت و نيابت خاصه, نجم الدين طبسی, فصلنامه انتظار, ش۱۸, ص۱۵۲.
📚[۱۷۳]. يادآوری اين مطلب ضروری است که اثبات نامه حضرت برای شيخ مفيد, فضل بزرگی برای شيخ محسوب می شود؛ اما نفی آن، هرگز چيزی از مقام رفيع و بلند آن شخصيت بزرگ اسلامی نمی کاهد. چه اينکه دانشمندان بسيار بزرگی از ميان علمای شيعه هستند که هرگز رسيدن نامه از سوی حضرت مهدی(عج) برای آنها ادعا نشده است.
📚[۱۷۴]. ر.ک: خادمی شيرازی، محمد، مجموعه فرمايشات حضرت بقيه اللّه۴، ص ۱۷۰.
📗درسنامه مهدویت
📗جلد دوم
🖊خدامراد سلیمیان
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
@yaamahdi2
🍃🍃🍃🍃🍃🍃🍃
✨ساعت ۸ به وقت امام هشتم✨
گذاشت صورت خود را به صورت یک در
نفس کشید و نفس شد به رنگ و روی حرم
تمام حس عطش را به کاسه ها نوشید
و پر شد از تب و تاب لب سبوی حرم
در آن طرف پدری که خمیده با گریه
گره زده پسرش را به آبروی حرم
چقدر قطره به دریا رسیدنش زیباست
چقدر زمزمه جاری شده به جوی حرم
در ازدحام توسل ز چشم من گم شد
ضریح بود و هزاران دعای توی حرم
شکست بین نماز زیارت آقا
شکست و ریخت قنوتش به گفتگوی حرم
#السلام_علیک_یاامام_رئوف
#یاامام_رضاجانم😍✋
اللهّمَ صَلّ عَلے عَلے بنْ موسَے الرّضا المرتَضے الامامِ التّقے النّقے و حُجّّتڪَ عَلے مَنْ فَوقَ الارْضَ و مَن تَحتَ الثرے الصّدّیق الشَّهید صَلَوةَ ڪثیرَةً تامَةً زاڪیَةً مُتَواصِلةً مُتَواتِرَةً مُتَرادِفَـہ ڪافْضَلِ ما صَلّیَتَ عَلے اَحَدٍ
🪴@yaamahdi2🪴
🔰اعمال شبانه کانال علائم و نشانه های ظهور و وظایف منتظران
❇️لینک زیارت عاشورا
https://eitaa.com/yaamahdi2/63931
❇️لینک زیارت آل یاسین
https://eitaa.com/yaamahdi2/63934
❇️لینک اعمال قبل از خواب
https://eitaa.com/yaamahdi2/63909
🌤 أللَّھُـمَ ؏َـجِّـلْ لِوَلیِڪْ ألْـفَـرَج 🇮🇷
#امام_زمان_عجل_الله_فرجه_الشریف
#آخرالزمان
#ظهور
🪴❁═┄ @yaamahdi2 ┄═❁ 🪴
🔸#سلام_به_چهارده_معصوم(علیهم السلام):
روزمون رو با سلام به چهارده معصوم
متبرک میکنیم
🔹السلامعلیڪیارسولالله
🔹السلامعلیڪیاامیرالمؤمنین
🔹السلامعلیڪیافاطمهالزهرا
🔹السلامعلیڪیاحسنِبنعلے
🔸السلامعلیڪیاحسینِبنعلے
🔹السلامعلیڪیاعلےبنالحسین
🔹السلامعلیڪیامحمدبنعلے
🔹السلامعلیڪیاجعفربنمحمد
🔹السلامعلیڪیاموسےبنجعفر
🔹السلامعلیڪیاعلےبنموسی الرضا
🔹السلامعلیڪیامحمدبن علےِالجواد
🔹السلامعلیڪیاعلےبنمحمد الهادی
🔹السلامعلیڪیاحسنبنعلیِ العسکری
🔹السلامعلیڪیاصاحبالزمان
السلام علیکم جمیعا ورحمت الله و بركاته
🍃اللَّهُمَّ صَلِّ
🍃 عَلَى مُحَمَّدٍ
🍃وآلِ مُحَمَّدٍ
🍃وعَجِّلْ فَرَجَهُم
🌷⃟ *صلي اللهُ عَلَيْكَ يَا رَسُولَ اَللَّهِ
🌷⃟ *صَلِّي اَللَّهُ عَلَيْكَ يا اميرالمُومنِينَ
🌷⃟ *صَلی اَللّهُ عَلَیکِ یا فاطِمهُ الزَّهرَاءُُ
🌷⃟ *صلي اَللَّهُ عَلَيْكَ يَا حَسَنَ بْنَ عَلِی
🌷⃟ *صلي اَللَّهِ عَلَيْكَ يا اباعبداللَّه
🌷⃟ *صلي الله عَلَيْكَ يَا عَلِيَّ بْنَ اَلْحُسَيْنِ
🌷⃟ *صَلِّي اَللَّهُ عَلَيْكَ يَا محمدبن عَلِيٍ
🌷⃟ *صَلي اَللَّهِ عَلَيْكَ ياجعفربنَ مُحَمَّدٍ
🌷⃟ *صَلي اَللَّهُ عَلَيْكَ ياموسيُّ بْنُ جَعْفَرٍ
🌷⃟ *صَلِّي اَللَّهُ عَلَيْكَ ياعلي بن موسي
🌷⃟ *صَلِي اَللَّهِ عَلَيْكَ يَا محمدبن عَلِيٍ اَلْجَوَاد
🌷⃟ *صَلي اَللَّهُ عَلَيْك ياعلي بْنَ مُحَمَّدٍ
🌷⃟ *صَلَّي اَللَّهُ عَلَيْكَ يَا حَسَنَ بْنَ عَلِيٍ العسکري
🌷⃟ *صَلَّي اَللَّهُ عَلَيْكَ ياحجه بْنَ اَلْحَسَنِ. اَلْمَهْدِيُّ عَجَّلَ اَللَّهُ تعالی فَرَجَهُ الشريف