💠 این یادداشت سیاسی نیست
این یادداشت سیاسی نیست و من هم سیاسی نیستم هر چند بی اخلاقیهای سیاسی، قلم را در این وجیزه به حرکت در آورده است.
در مناظره اخیر انتخابات ریاست جمهوری 1400 یکی از نامزدها به تحصیلات حوزوی نامزد دیگر جسارت کرد و این تحصیلات را برای اداره کشور ناکافی دانست. فارغ از اینکه روحانیون باید وارد عرصههای اجرایی بشوند یا نشوند، این نوشته به دنبال دفاع از حوزه و کیان روحانیت و علم حوزوی و دینی و وسعت و عمق آن است.
کتابهای درسی حوزه و روش آموزشی آن نزدیک هزار سال است که روحانیون و علمای زیادی را مجهز به مبانی دینی کرده تا حدی که ملاحظه می کنیم ده ها تن از آن ها جریان سازان سیاسی- اجتماعی جامعه بوده اند.
ملا احمد اردبیلی، میرزای شیرازی، عبدالکریم حائری یزدی، سید جمال الدین اسدآبادی، شیخ فضل الله نوری، میرزای نائینی، آخوند خراسانی، سید محمد طباطبایی، عبدالله مازندرانی، سید محمد کاظم یزدی، سید عبدالله بهبانی، سید ابوالقاسم کاشانی، شهید بهشتی، شهید مطهری و در رأس آن ها حضرت امام خمینی رحمت الله علیه و مقام معظم رهبری فقط تعدادی از روحانیونی هستند که در تاریخ اجتماعی- سیاسی ایران نقش آفرینی کرده اند.و جالب آنکه عمده آن ها شاید شش کلاس هم سواد کلاسیک نداشته باشند! اما کتاب هایی را خوانده اند که در مدرسه و دانشگاه یافت نمی شود و برای خواندن هر کتاب زحمات زیادی را متحمل شده اند و به قول معروف، غیر از عاشورا، هر روز آن ها را آموخته و مباحثه کرده اند.
کتاب سیوطی و مطول در ادبیات عرب را دانشجویان دکتری و ارشد رشته زبان عربی در کشورهای عربی می خوانند اما طلاب در همان سنین کم و در آغاز ورود به حوزه با آن دست و پنجه نرم می کنند.لمعه که فقه نیمه استدلالی است را در همه ابواب فقهی اعم از عبادات، جهاد، تجارت و ... می آموزند. عبور اولیه از این ابواب فقهی همان آشنایی اولیه و مبانی با تمام مناسبات جامعه نیز هست. در ادامه، کتاب مکاسب محرمه که اساس اقتصاد اسلامی است چند سال مورد مطالعه و مباحثه طلبه قرار می گیرد. همه این ها در کنار اصول فقه قدرتی علمی در طلبه بوجود می آورد که گویی فن مواجهه با هر مسأله جامعه خویش را بدست می آورد و ابزار لازم برای تحلیل و حل را در اختیار خواهد داشت. تمام این ها را بگذارید کنار بدایه و نهایه و اسفار فلسفی که ذهن طلبه را آماده پیچیده ترین مسائل می کند.
کتابهای غیر درسی حوزه اما شاید مهمتر هم باشند. کتاب تنبیه الامه و تنزیه المله محمدحسین نائینی را خواندهاید؟ کتابی که یک روحانی که شش کلاس سواد آکادمیک نداشته است، نگاشته و نظریه سیاسی شیعی را چنان تدوین کرده که هنوز روش تدوین آن ناب و تازه است. کتاب اقتصادنا نوشته بینظیر شهید صدر در اقتصاد را کسانی که دکترای اقتصاد از دانشگاه دارند نیز شاید به چشم ندیده باشند اما آن را یک حوزوی نوشته و بسیاری از روحانیون خوانده اند. کتابهای السیاسه المدنیه فارابی در اقتصاد سیاسی و کتاب آراء اهل المدنیه وی در علم اجتماعی نظریه های اجتماعی ویژه ای است که اکنون نیز بدان ها رجوع می شود. این ها فقط نمونه ای از صدها کتاب حوزوی است که از یک روحانی، یک اندیشمند همه جانبه می سازد.
کسی که اندکی زیست اجتماعی و مطالعه عمومی در تاریخ ایران داشته باشد بدون توجه به ماهیت نظام آموزشی حوزه براحتی خواهد فهمید که روحانیون همیشه در رأس امور جامعه بوده اند و این، نه به دلیل ریاست طلبی و حب مقام بلکه به خاطر این بوده که آن ها زودتر از دیگران مسأله را کشف و برای آن کنشگری عینی مبتنی بر راه حل دینی اختیار می کردند. دیگر پس از گذشت 42 سال از انقلاب اسلامی صحبت از بی فایده بودن تحصیلات حوزوی برای امور جاریه کشور یا از سر کم سوادی است یا از سر غرض ورزی.
قطعا اگر قرار باشد صرف تحصیلات ملاک قرار گیرد، تحصیلات حوزوی با آن عقبه و عمقی که بیان شد برای اداره کشور مفید تر است. اگر تحصیلات حوزوی ناکافی است به طریق اولی تحصیلات اقتصادی هم در کشوری اسلامی که مسائل آن ذو ابعاد است و با مبانی دینی گره خورده است، ناکافی خواهد بود.
در پایان ذکر چند نکته لازم است؛
اول؛ این یادداشت در تأیید یک نامزد انتخاباتی نیست بلکه در دفاع از کیان حوزه و تحصیلات حوزوی نگاشته شده است.
دوم؛ ورود روحانیون به عرصه های اجرایی مانند پست ریاست جمهوری مسأله ای پیچیده است که باید متخصصان امر بحث کنند. اما امکان آن را دوران ریاست جمهوری مقام معظم رهبری که موفقیت آمیز نیز بود، اثبات می کند.
سوم؛ عملکرد ضعیف برخی روحانیون نباید به اسم حوزه و روحانیت نوشته شود. حوزه و روحانیت همیشه با صلابت و متکی به علم دینی در صحنه حاضر است.
چهارم؛ شورای نگهبان در گزارههای توهینآمیز این چنینی که نه فقط فرد بلکه یک نهاد را جریحهدار میکند،می تواند ورود کرده و برخورد کند.
✍ احمد اولیایی
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه
🏴امروز شهادت امام_صادق علیه السلام،
مؤسس، رئیس و استادتمامِ بزرگترین دانشگاه اسلامی است، شب گذشته در کشور شیعی ایران، به سطح علمی شاگردانش حمله شد.
✍ علی اسفندیار
#حوزه_علمیه
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
هدایت شده از شیرازی
#بازتاب یادداشت دکتر احمد اولیایی در خبرگزاری رسا👇👇
https://rasanews.ir/002rOP
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
🔵«دولت اسلامی _تمدن نوین اسلامی »
🔸مساله بعثت،هجرت، غدیر و امامت، جنگ صفین، قیام عاشورا، غیبت کبری، صفویه، تحریم تنباکو، نهضت مشروطه، همان پیچ های تاریخی هستند که انسانهایی عازم و جازم با بینش سیاسی عمیق و راهبری نظام مند و هوشمندانه خود؛ کشتی اسلام را به ساحل انقلاب اسلامی ایران رساندند.
🔸تمدن نوین اسلامی؛ پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی را پیش رو دارد.
💠لوازم دولت اسلامی💠
1.عقلانیت؛
عقلانیت در حکم جوهره اصلی تمدن غرب است، گویا عقل از کشفیات آنان در چند سده اخیر بوده است! غربیان عقل ابزاری را در جنگ های صلیبی از قلب کتابخانه های جهان اسلام به یغما بردند و در لابراتوار مارکس وبر سکولاریزاسیون کردند.تز اساسی متفکرین لیبرالیسم غربی برای گسترش عقل در جامعه، راندن دین به حوزه غیر عقلانی و غیر علمی است.غافل از آنکه جایگاه عقل در دین اسلام همانند حجیت وحی است و عقل در حکم پیامبر درونی انسان می باشد.و رشد انسان مومن در پرتو عقل، تفکر ، تعقل می باشد.
دولت اسلامی باید عقلانیت دینی را در سطح جهان منتشر کند. «همان رساندن مفهوم توحید ربوبی، هدفمندی خلقت هستی و نظم اخلاقی حاکم بر جهان »داعش و وهابیت و فرق ضاله برای ضربه زدن به پیکره عقل و تفکر اسلامی ساخته و پرداخته شده است.
2.تغییر هندسه دنیا؛
فرو کاستن چالش انقلاب اسلامی به چند خط و جناج سهل انگاری و مسامحه است. انقلاب اسلامی یک نظم جدیدی را برای بشریت ارائه نموده است که در مقابل نظام سلطه و چپاولگری و برده سازی جوامع انسانی دست برتری دارد. ویروسی کردن مفاهیم ارزشمند( آزادی، دموکراسی، حقوق بشر، دفاع از ملت ها، زن، تغذیه و سلامت ) و تبدیل جهان به یک دهکده از دستاوردهای تمدن غرب وحشی است.
دولت اسلامی با تکیه بر لا اله الا الله و اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله سوار بر لوکوموتیو انقلاب می شود تا تنها ایران اسلامی را آباد نسازد. تنها جاده، پل، کارخانه، سد، ماشین، هواپیما تولید نکند.نظم عنکبوتی استعمارگران نوین را منهدم کند و راه را برای سعادتمندی و رشد انسانهای عالم فراهم نماید.
3.اخلاق مداری؛
بحران اخلاقی در تمدن آش و لاش شده غربی، پا را فراتر نهاده و مرزهای انسانیت را با تصویت قانون همجنس گرایی ربوده است! قتل، غارت، دزدی، تجاوز، خودکشی، افسردگی، فرزندان نامشروع، شکستن حریم خانوده، تبعیض نژادی، فساد، فقر، بی عدالتی در میدان گاه های ژرمنی ها تا کادیلاک نشین های آمریکایی غوغا کرده است!
دولت اسلامی نمی تواند نسبت به این انسانهای مفلس فرهنگی بی تفاوت باشد و در مرزهای فکری خود سیم خاردار بکشد. رسیدگی به محرومین و مستضعفین فرهنگی همین جامعه منحط غربی است که در دولت اسلامی آنان زنده می شوند و حیات پیدا میکنند.
4.عدالت گرایی؛
عدالت، شکم سیری ثروتمندان و تهی نگه داشتن فقرا نیست!
عدالت، غارت نفت و گاز کشورهای ضعیف به نفع خود نیست!
عدالت، ساخت زندان گوانتانامو برای انسان نیست!
عدالت، تولید داعش و بمب گذاری در بیمارستان برای رسیدن به معادن طلاو نقره نیست!
عدالت از اصول دین اسلام است. عدالت میزان و ترازوی خداوند روی زمین است.
ساعتی عدالت پیشگی از عبادت هفتاد سال برتر است.
دولت اسلامی مشعل عدالت خواهی را باید در جهان به اهتزاز درآورد و مردم گرفتار در ظلم ظالمان را نجات بخشد.
✍️سید جواد محمدزاده
#دولت_اسلامی
#تمدن_اسلامی
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه 🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
💠 زنانه با نامزدهای انتخابات
🌿من یک زن هستم.زنی خانه دار،فعال، تحصیلکرده.
🌿من زنانی را میبینم که در کنار همسرانشان روزهای خوشی تجربه نمیکنند.
🌿من فمنیست نیستم اما میخواهم به جای شعارهای توخالی، مردان بد، خود را مواجه با قانون بدانند ونظام خانوادهام، حفظ شود.
🌿من یک زن هستم وزن بودن همسر نامزدها برایم عجیب نیست.
👀من یک زن هستم و مشکل مرا نه استادیوم رفتن حل میکند،نه بی روسری گشتن.
🌿مشکل من پیامک بی حجابی آمدن نیست،
🌿مشکل من بیکاری همسرم است.
مشکل من فرزندآوری است که دلم میخواهد فرزند داشته باشم اما بخاطر وضع معیشت محرومم.
🌿مشکل من شغل داشتن خودم نیست، کارخانهی شهرمان تعطیل شده و جوانان کوچ کرده اند.
🌿مشکل من روسری نیست، اتفاقا من میخواهم از زنانی که امنیت روانی من وهمسر وپسرجوانم را تهدید میکنند، گله کنم.
🌿من زن هستم واولین کسی که در ایران، مطالعات زنان وابسته به حکومت تشکیل داد، رهبرم بود که در سالهای ریاست جمهوریاش، این کار را کرد اما عدهای بازیگر هرچهارسال، مرا به سخره میگیرند و به اسم من، برای خودشان رای میخرند.
من یک زن آزاد در ایران اسلامی ام هستم وازهمهی این خباثتها وشعارزدگی ها خستهام.
🌿من از تمام نامزدهایی که به جفا به اسم من، به کام خودشان رای میخرند، شاکی ام.
🌿یکی بیایدحالی بعضی نامزدها کند، اگرمردید، برای مردان،ایجاد اشتغال کنید. وکارگرها را دریابید.
🌿ما زنها باهمان روسری، ودر کنار همسر وفرزندانمان،بیشتر حس امنیت داریم. وگوشمان از این شعارها پر است.
✍️ب. نجاتی
#انتخابات
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
🟢جمهوریت، مردم یا نامردمان.
🔻واقعیت این است که حکومت دینی در شکل گیری و تداوم با گرایش و حضور مردم موجودیت دارد .
زیرا در شکل گیری و تداوم حکومت دینی به گونه آشکار استکبار و صاحبان قدرت و ثروت مخالفت و دشمنی دارند.
بنابراین جمهوریت عنصر اصلی در حکومت دینی و بدون گرایش و حضور مردم ایجاد و تداوم اتفاق نمی افتد و در ادامه احتمال "نقطه ضعف"و ظلم ناخواسته ممکن است .
اما "خط انحراف" و ظلم و ستم تعمدی و پیوسته تضاد ذاتی با حکومت دینی و عدالت ولایت فقیه دارد.
🔻اما متاسفانه عده ای از نامردمان خواسته خود را به عنوان خواسته مردم در بوق و کرانه می کنند. و چه بسا نقطه ضعف ها بهانه برای تردید برخی مردم شود.
🔻اما باید دانست نقطه ضعف با خط انحراف و ظلم و ستم تعمدی و پیوسته متفاوت است. و منافع مردم نباید با سود جویی و سوء استفاده نامردمان اشتباه شود. و جایگاه #جمهوریت و منافع مردم به مصادره نامردمان نرود.
🔻سوء استفاده نامردمان وقتی دو چندان می شود که گرایش و حضور مردم مومن در شکل گیری و تداوم حکومت دینی را متهم به جریان # پوپولیستی کنند.
چنان که در قرآن این گروه نامردمان پرادعا را این گونه معرفی می کند.
🔹️وَإِذَا قِيلَ لَهُمْ آمِنُوا كَمَا آمَنَ النَّاسُ قَالُوا أَنُؤْمِنُ كَمَا آمَنَ السُّفَهَاءُ أَلَا إِنَّهُمْ هُمُ السُّفَهَاءُ وَلَٰكِن لَّا يَعْلَمُونَ
🔶️ﭼﻮﻥ ﺑﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﻳﺪ ﭼﻨﺎﻥ ﻛﻪ ﺩﻳﮕﺮ ﻣﺮﺩم ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺪ ﻣﻰ ﮔﻮﻳﻨﺪ : ﺁﻳﺎ ﻣﺎ ﻫﻢ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳﺒﻚ ﻣﻐﺰﺍﻥ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﻳﻢ ؟ ! ﺁﮔﺎﻩ ﺑﺎﺷﻴﺪ ! ﻗﻄﻌﺎً ﺍﻳﻨﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺳﺒﻚ ﻣﻐﺰﻧﺪ ، ﻭﻟﻲ [ ﺍﺯ ﺷﺪﺕ ﻛﻮﺭﺩﻟﻲ ﺑﻪ ﺍﻳﻦ ﺣﻘﻴﻘﺖ ] ﺁﮔﺎﻩ ﻧﻴﺴﺘﻨﺪ.
🔹️نمونه آشکار جایگاه #جمهوریت در حکومت دینی ، شکل گیری حکومت پیامبر صلی الله علیه و آله با بیعت مردم مدینه بوده و تقویت حکومت دینی با مشارکت مردمی در هجرت و جهاد و پرداخت خمس و زکات و... تداوم یافته است.
✍صالح قنادی، استادسطح عالی حوزه علمیه قم
#جمهوریت
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
🔘 جمهوریت میراث روح الله است
♦️ گزیده؛ برخی به غلط فکر میکنند و تلقیشان این است که جمهوریتی که ضمیمه اسلامیت نظام شده است به خاطر شرایط و قوانین حاکم بر نظامات سیاسی جهان بوده و به نوعی وارداتی و تقلید از سایر حکومتهای غربی میباشد که انقلابیون ایران و در رأس آنان امام خمینی(ره) ناگزیر به گنجاندن آن در کنار اسلامیت نظام شدهاند! که مثلاً در فضای بین الملل وجهه دموکراتیکتری به خود بگیرند و در فضای داخلی کشور نیز اینگونه وانمود کنند که نظام سیاسی تشکیل شده بعد از انقلاب 57 مردم سالار است. تحلیل نگارنده این است؛«در حالی که علیرغم اینکه اساساً جمهوریت به معنای حقوق، مسئولیت و نقش مردم در تعیین سرنوشت خود و جامعه در متن و درونمایه دین میبن اسلام وجود دارد و به عبارتی از آن میجوشد و منفک از آن نیست که لازم باشد به آن ضمیمه شود؛ ولی به خاطر اهمیت ویژه آن و اینکه در طول تاریخ آنگونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است حضرت امام خمینی(ره) آن را در کنار اسلامیت نظام آورده و پررنگ نموده است.»
✍️ حسین کاوه
#امام_خمینی
#انتخابات
#مناظره #اخلاق
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
10.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اثر_انگشت
🔅تلنگر «نگاه شهدا» (1)
💠 برادر شهیده سیده طاهره هاشمی: طاهره پشت میز نشست و صندوقی را برای بچهها گذاشته تا هم بازی کنند و رأی دادن را تمرین.
🔻طاهره 14 سال نشده توسط ضدانقلاب در آمل به شهادت رسید.
#انتخابات
#مناظره #اخلاق
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
🟢دو لبه مشارکت و کُندی مسئولان
این روزها مشارکت به واژه ای پرتکرار تبدیل شده است. نوع کاربرد واژه سبب شده تا تلقی غالب بار مشارکت را بر دوش مردم بگذارد.
اما اگر مشارکت را مفهومی دولبه بدانیم که یک سمت آن بر دوش مردم و سمت دیگر آن بر دوش مسئولان باشد، به راحتی می توان پرده از تحریف ناخواسته این واژه مقدس برداشت و تهدید اصلی مشارکت را بازنمایی کرد.
می توان ادعا کرد هرجا مشارکت مسئولان پر رنگ بوده، مردم نیز سنگ تمام گذاشته اند..
اجتماع بی نظیر مردم در تشییع پیکر پاک حاج قاسم، نشان هم بستگی و همدلی و همراهی مردم با مسیری است که او با خون خود به اثبات رسانده بود.
زمان هشت سال دفاع مقدس نمونه بارز دیگر این مشارکت بود.
همه این شواهد نشان می دهد راز تهدید مشارکت مردمی را باید در کم کاری ها و بی دردی ها و بی توجهی ها و مسئولیت گریزی مسئولین جستجو کرد نه در جنجالی کردن انتخابات یا حضور افراد بی صلاحیت یا جناحی کردن انتخابات.
آدرس غلط در مورد مشارکت بازهم حاشیه امنی برای مقصران شرایط موجود - بخوانید تهدیدهای بالفعل و اصلی مشارکت- ایجاد کرده و عوامل احساسی بی ارتباط یا کم ارتباط را به عنوان تهدید مشارکت بیان می کنند، در حالی که جنجال و دو قطبی روند انتخاب را از عقلانیت انقلابی دور می کند و زمینه برای تصمیم درست از مردم می گیرد.
نتیجه صریح این آدرس غلط خارج کردن فرآیند انتخابات از روند عقلانیت انقلابی و ایجاد حاشیه امن برای تهدید کنندگان بالفعل مشارکت است.
✍سیدصابر رضایی
#انتخابات
#مشارکت_حداکثری
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
مدل مناظرات
1️⃣مناظرات فعلی
نامزدها به راحتی از پاسخگویی طفره رفتند و به موضوعات حاشیه مشغول شدند. هر کس از یک مساله ای صحبت می کردند و سایرین بی توجه به آن بودند و هیچ نظری نداشتند و جلسه غیر از بگو مگو های خارج از متن اولش، خیلی خشک و بی روح بود و بیشتر شبیه مصاحبه بود تا مناظره!!!
مدل پیشنهادی
ابتدا از هر نامزدی یک مساله پرسیده شود و طبق زمان بندی نامزد مربوطه برنامه و نگاه خود را نسبت به آن بیان کند. سپس سایر کاندیداها به نقد دیدگاه او بپردازند و در پایان فرصتی داده شود تا به نقدهای سایر افراد پاسخ بدهد.
فایده مدل جایگزین
۱-هیچ نامزدی توان فرار از پاسخ و به حاشیه رفتن نخواهد داشت.
۲- مناظره حالت علمی و جدی پیدا می کند.
۳-،مردم قدرت مقایسه بین دیدگاه های کاندیداها را پیرامون یک مساله پیدا می کنند.
البته این مدل در دوره های قبل تا حدودی وجود داشت که بهتر بود بصورت کامل ادامه پیدا کند.
1️⃣مزیت های مناظره
با وجود فرصت های متعدد و بیشماری که کاندیداها در رسانه ملی و فضای مجازی و سفرهای استانی دارند ولی مناظرات یکی از اثر گذارترین گزینه ها برای سنجش افراد است و بینندگان برنامه، بهتر به مقایسه نامزدها می پردازند. در این گفتگوها، اخلاق، آرامش، صلابت، تسلط بر موضوع، درک مسائل و اولویت بندی دغدغه های مردم، منطق و نظام باورهای نامزدها به نمایش گذاشته می شود.
2️⃣آسیب های مناظرات فعلی
متاسفانه برخی نامزدها در این مناظرات بیش از پرداختن به برنامه های خود و نقد برنامه های سایر کاندیداها، به تخریب و توهین رقبا و خارج شدن از موضوعات و سوالات برنامه می پردازند. در مقابل چشم میلیون ها انسان دروغ و بداخلاقی رواج پیدا می کند و سابقه و آبروی شخصیت های نظام و خانواده های محترمشان لطمه می خورد و مردم بجای فهم نقاط قوت و ضعف برنامه ها، هیجانات کاذب،خطرناک و ناراحتی را تجربه می کنند.
راه حل
مناظرات در دو بخش برگزار شود؛ به این ترتیب که در چند مناظره کارشناسان مورد تایید نامزدها در بخش های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی همدیگر را به چالش بکشانند، که این کار #رشد_اجتماعی را به دنبال خواهد داشت و مباحث با کمترین سوگیری های ممکن پیش خواهد رفت و در بخش دوم، فقط یک جلسه مناظراتی با موضوع مدیریتی بین همه نامزدها ایجادشود تا مردم آرامش و اخلاق و منطق کاندیداها و شگرد غلبه بر جنگ روانی رقبایشان را در فرایند مقایسه ای کشف کنند.
✍️امین محمدلو
#مناظرات
#انتخابات
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
🇮🇷انتخابات: تبیین کلام مولا(۳)
🍀درسوره مبارکه بقره اية ١٣٥ فرمود:
قالوا كونوا هودا او نصري تهتدوا، قل بل ملّة ابراهيم حنيفا وما كان من المشركين، قولوا امنّابالله وماانزل الینا وماانزل الي ابراهیم واسماعیل واسحاق ویعقوب والاسباط و ما اوتی موسی وعیسی و ما اوتی النبیون من ربهم لانفرق بین احدمنهم ونحن له مسلمون،فان امنوا بمثل ما آمنتم به فقد اهتدوا و آن تولّوا فانما هم فی شقاق،فسیکفیهم الله.
ودر جای دیگر،فرمود:
لن ترضی عنک الیهود والنصاری حتی تتبع ملتهم ،قل انّ هدی الله هو الهدی،ولئن اتبعت اهوائهم بعد الذی جاءک من العلم، مالک من الله من ولیِِّ ولانصیر ، بقره ۱۲۰.
🔹️همانگونه که ملاحظه میشود،اشاره قرآن کریم به بهانه های واهی عده ای است که برای فرار از قبول حق طرح میشده است. به خیال خام خود راه گریزی ازپذیرش هادیان امّت و رسولان حقیقت می جستند، درحالیکه پذیرش حق همان هدایت الهی و مطابقت فطرت آدمی است،
متاسفانه بعضی از سیاسیون و کسانی که دینشان به فرمایش رهبرمعظم انقلاب، سیاسی است در برابر کسانی که سیاستشان دینی است، حتی مردم سالاری و رای جمهوری مردم را هم پس از بوق و کرناهای تبلیغاتی خویش حزبی و جناحی تفسیر کرده و تنها زمانی به آن گردن می نهند که موافق طبع و سلیقه آنها باشد، اگربه مذاق آن هاخوش باشد جمهوریت محقق شده است والا فلا،
🍀رهبرفرزانه انقلاب از همین حیث بود که فرمودند: برخی جمهوریت را تا وقتی قبول دارند که به نفعشان تمام شود، اگرجمهوریت (و آراء مردم وحاصل شمارش صندوق انتخابات) به نفع دیگری شد را قبول ندارند.
🔻یعنی گاهی در زمان ما متحجرانه،مثل قبول شرطی بعضی از یهود ونصاری عمل می کنند، آن گاه که مقدمه پیروی از دین،سرنهادن به مسلک آن ها میشود، و الا سر باز زده وهمه کسانی را آن ها رامقابل افکار واندیشه های خودمیپندارندبه باد تمسخر واستهزاء میگیرند،فلذا فرمود:
لئن اتبعت اهوائهم ...ما لک من الله من ولیّ ولانصیر، درواقع اثروضعی هواپرستی های سیاسی سقوط انسان از از ولایت الهی و نصرت خداوندی است،
🟢بنابراین وقتی گفتند قالوا کونوا هودا او نصاری تهتدوا،
یعنی هدایت و درستی و قبولی در حزب ماست خداوند فرمودند، یا محمد به آن هابگو، قل بل ملّة ابراهيم حنيفاوماكان من المشركين، هدایت در نزد خداست، درشيوه وسيره پیامبر هدایت است،همان دینی که گروهی وحزبی نیست و از هواپرستی بدور است، شما هم از مشرکان نباشید،
تفرقه وشقاق بد است واگرخواهان تبعیت و اطاعت و هدایت هستید همه ماموریتهای انبیاء وادیان ومذاهب پیامبران را باید قبول وتابع آن ها بصورت یکپارچه و به شکل زنجیره بپذیرید.
(و بقول مرحوم مجتهدی تهرانی ره دین را باید درهم قبول کرد، جداکردن نیست)
و از دعوت به خود بپرهیزید که در غیر اینصورت خداوند دیگران را جایگزین شما خواهد کرد و شما را از شما را از قدرت به پائین خواهد کشاند.
والسلام.
✍محمد محسن حاجی حیدری،استاد سطح عالی و خارج حوزه علمیه قم
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan
🌐کاخ سفید یا حسینیه؟
⚠️در مناظره روز سه شنبه یکی از کاندیداها،نقاب از تفکر خود برداشت و گفت: من در مقابل جریانی قرار دارم که معتقدند برویم کاخ سفید را حسینیه کنیم!!!
🔷 چند نکته مهم ؛
1.مگر قرآن نخوانیده اید! کلام خدا را نشنیده اید! که فرمود همه انبیاء آمده اند تا نظام طاغوت را از جا برکنند و نظام توحیدی را بر افرازند! وَلَقَد بَعَثنا في كُلِّ أُمَّةٍ رَسولًا أَنِ اعبُدُوا اللَّهَ وَاجتَنِبُوا الطّاغوتَ.
مگر سخنان امام راحل به گوش شما نرسیده است که فرمودند:ما میگوییم تا شرک و کفر هست، مبارزه هست. و تا مبارزه هست، ما هستیم. ما بر سر شهر و مملکت با کسی دعوا نداریم. ما تصمیم داریم پرچم «لا اله الّا الله» را بر قلل رفیع کرامت و بزرگواری به اهتزاز درآوریم.
2. اینکه در گوشه ای بنشینیم، 17 رکعت نماز بخوانیم، سالی یک بار حج مشرف بشویم، چند اعانه به فقرا بدهیم نشان از مسلمانی تام و تمام است؟ این مسلمانی لیبرالی است که پرده رهبانیت را بر سر می کشاند تا همان دو رکعت نماز و تسبیح خود را با غلظت بجا بیاورد.
«مَنْ سَمِعَ رجلا ینادی یا لَلْمُسْلِمینَ فَلَمْ یجِبْهُ فَلَیسَ بِمُسْلِمٍ» رکس بشنود صدای انسانی را که فریاد میکند: «یا لَلْمُسْلِمینَ» ای مسلمانان به فریاد من برسید، و او را کمک نکند، مسلمان نیست.» و فراتر از این انسان است هر جا که باشد. امیر المومنین علی علیه السلام«فإنَّهُم صِنفانِ : إمّا أخٌ لَكَ في الدِّينِ ، أو نَظيرٌ لَكَ في الخَلقِ »
3.انقلاب اسلامی زاییده تفکر اسلامی نبوی است که به رهبری معمار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی رحمه الله علیه برای برافراشتن پرچم توحید در جهان ظهور کرده است. امام راحل فرمودند: ما از اول گفتیم می خواهیم انقلابمان را صادر کنیم.ا ما که می گوییم «انقلابمان را می خواهیم صادر کنیم»،ما می خواهیم این را صادر کنیم، همین معنویتی که پیدا شده است در ایران، ما می خواهیم این را صادر کنیم. ما نمی خواهیم شمشیر بکشیم و تفنگ بکشیم و حمله کنیم.
4.آرمان گرایی اسلام ناب را در موزه افکار خود چهار قفله کرده اید؟! کاخ سفید را ما حسینیه نخواهیم کرد بلکه مردم آمریکا به دستان خودشان آنجا را حسینیه می سازند و دست صهیونیسم را قطع خواهند کرد.
ترویج مکتب ناسیونالسیم ایرانی چه دردی از مردم رفع می کند که این تفکر در تلاش است در این آتش خاک بدمد و انسان ها را در همان زمین و آب و خاک زمینگیر کند. انسان تا آرمانگرای حقیقی نباشد نمی تواند واقع گرای حقیقی شود.
5.ظهور را می دانید؟ منجی را می شناسید؟ امامت را درس گرفته اید؟ «وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ» ظهور در پرتو بیداری انسانهای عالم است. ظهور در مسیر ساختن کاخ سفید به حسینیه است. ظهور در کانال جهانی سازی قیام علوی و فاطمی است. ظهور در میدان گاه رزم کفر در برابر اسلام است.
6.پیشنهاد می کنم به دوستان مدعی علم و دانش که قدری جغرافیا را بخوانند،بطلمیوس را شاگردی کنند، مرز های جغرافیایی را بشناسند، ایران که چند خط سیاه و سفید نیست! ایران که جغرافیا نیست! ایران اسلامی یک تفکر است، یک اندیشه است، یک مکتب است، یک ایدئولوژی دینی است، تفکر را باید شناخت و درک کرد.
7. فرقی نمی کند کاخ سفید باشد یا کاخ سیاه !
فرقی نمی کند کاخ کرملین باشد یا مکرون!
فرقی نمی کند کاخ بنیامین نتانیاهو باشد یا شارون!
فرقی نمی کند کاخ بن سلمان باشد یا ملک عبدالله!
هر جا که نشانی از اسلام ناب محمدی صلی الله علیه و آله نباشد؛ همه وظیفه داریم علاوه بر کشور ایران عزیز، پرچم اسلام حقیقی، پرچم عدالت خواهی ، پرچم مبارزه با فساد و فقر، پرچم مباررزه با بی اخلاقی، پرچم توحید، پرچم امامت و ولایت را در جهان به اهتزاز در آوریم.
✍سید جواد محمدزاده
#مناظره
#انقلاب_اسلامی
#نخبگان_یادداشت_نویس_حوزه
🌷اللهم عجل لولیک الفرج 🌷
🌷همراه ما باشید با نخبگان یادداشت نویس حوزه🌷
🌐لینک کانال:
@yaddasht_nokhbegan
✍️آی دی جهت تبادل نظر و ارسال یادداشت:
@Kanone_Nokhbegan