■ تو در درون چگونهای؟!
◇ این که آب جوش؛
◇ سیب زمینیِ سفت را نرم
◇ و تخم مرغِ نرم را سفت میکند؛
◇ یعنی مهم نیست پیرامون تو چگونه است
👈 مهم آن است که تو در درون چگونهای؟!
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
■ دو بیتی ناب | فاضل نظری
فقط به خیزشِ فوارهها نظر کردم
فرودِ آب ندیدم، فریب از این خوردم
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
■ کود هستیم یا عود؟!
□ شما یک شعلۀ آتش را زیر «عود» و زیر «کود» بگیرید! آتش را به جان هر دو انداختهاید؛ اما
چرا از «کود» بوی تعفنش در میآید
و از «عود» بوی عطرش در میآید
□ آنگاه که عصبانی میشوی و آتش به جان و اعصابت میافتد؛👇
ببین «عود» هستی یا «کود»!
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
■ به قول رفیقم
◇ ما بد نبودیم!
◇ بلد نبودیم
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
■ راز سوختن شمع
🔥شمع از انسان دلخور بود که چرا او را آتش زد و نابود کرد؛ غافل از اینکه او به خاطر آتشزدنِ انسان نسوخت. بلکه به خاطر ریسمانی سوخت که آن آتش را در وجودش نگه میداشت و اجازه نمیداد تا خاموش شود و کاری کرد که در نهایت، شمع ذرهذره آب شد و نابود گردید.
😡 آتش کینهها و نفرتها خواه ناخواه به جان ما میافتد؛ اما در ادامه این خود ما هستیم که این آتش را در دلمان نگاه میداریم. مقصر اصلی، ریسمان نفس ماست که اجازه نمیدهد این آتشِ کینه خاموش شود، تا جایی که در نهایت میسوزیم و نابود میشویم.
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
دو بیتی ناب | فاضل نظری
هنر آن است که عکسِ تو بیفتد در ماه
ماهِ در آب که همواره فرو ریختنی است
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
■ دفتر مشق زندگی
📝 امشب نوبت من است که به دخترم املا بگویم و او بنویسد؛ یا بهتر است بگویم «دیکته» بنویسد؛ واژهای که در کودکی یکی از ترسناکترین واژههای مدرسه بود. گر چه من همیشه نمرات خوبی در این درس میگرفتم ولی فضای کلی این درس برای خیلیها ترسناک بود. بالاخص داشتن برخی معلمانی که آن روزها تنبیه کودکان یکی از بهترین راههای تسکین دردهایشان بود.
📖 غرض اینکه «دفتر مشق» آن روزها گر چه مشق شبانه بود ولی برای ماهایی که عمری را پشت سر گذاشتهایم «دفتر زندگی» بود. دفتری بود که به ما میآموخت زندگی، خطهای بسیاری دارد؛ اگر در یکی از سطرها به آخر خط رسیدی نباید زندگی را تمام شده ببینی، بلکه باید نقطه بگذاری و چشم خود را به ناکامیها ببندی و از سرِ خطی جدید، دوباره شروع کنی.
✏️ حتی اگر جایی را خراب کردی و با پاککن آن قدر روی آن کشیدی که آن صفحۀ زندگیات پاره شد، به جای خودزنی و ناامیدی و آه و زاری، آن کاغذ پارهشده را از دفتر زندگیات جدا کنی و با جانی دوباره مشق زندگیات را در برگهای جدید بنویسی.
👈 به «یادداشت ناب» بپیوندید.
روی لینک بزنید👆
✅ راز موفقیت
👨🏼🦳یکی از مشکلات آدم بزرگها این است که برای پاسخ، دنبال راهحلهای بزرگ هستند، در حالی که خیلی وقتها مشکلات بزرگ با راههای ساده حل میشوند.
👦🏼 کودکان اما این گونه نیستند، آنها برخلاف ما آدم بزرگها اگر با مشکلی مواجه شوند دنبال راهحلهای ساده و کوچکتری هستند. این عکس را که دیدم یاد یک داستان قدیمی افتادم که سالها پیش خوانده بودم. آن داستان را با کمی تغییر برایتان مینویسم:
■ پدری مشغول مطالعۀ روزنامه بود و پسرش مدام حواس او را پرت میکرد، پدر برای اینکه پسرش را سرگرم کند تا بتواند روزنامه بخواند، صفحهای از آن روزنامه را که عکسی از نقشۀ جهان داشت به پازلهای ریزی تبدیل کرد تا پسرش برود و سرگرم چسباندن آنها شود.
□ پدر فکر میکرد مشکل بزرگی برای
فرزندش درست کرده و او حداقل یکی دو ساعت درگیر درست کردن آن نقشه خواهد بود. اما پسرک پس از اندکی، نقشۀ جهان را به هم چسباند و با رویی خندان نقشۀ به هم چسبیده را آورد.
□ پدر که مات و مبهوت به پسرش نگاه میکرد؛ از او پرسید: چگونه نقشۀ جهان را درست کردی؟ اصلاً مگر تو نقشۀ جهان را بلد بودی که این کار را کردی؟
□ پسرک پاسخ داد که نقشه جهان را بلد نبودم ولی آن طرف نقشه را که عکس یک آدم بود بلد بودم؛ آن را که درست کردم، این درست شد.
✅ این خیلی مهم است که ما به مشکلات از زاویههای مختلفی نگاه کنیم؛ شاید از یک زاویه برای ما راه حل نداشته باشد اما ممکن است از زاویههای دیگر راهحلهای سادهتری داشته باشد.
👈 پس مهمتر از تلاش، هوشمندانه عملکردن و مهمتر از انجام یک کار، نحوۀ انجام آن کار است.
👈 «یادداشت ناب»
دو بیتی ناب | مجتبی سپید
هفت مِلیارد نفر دورِ هماند اما باز
برترین دغدغۀ نوع بشر تنهایی است!
👈 «یادداشت ناب»