⏳ (۱۹ بهمن ۴۹) - واقعه سیاهکل در جنگل های شمال توسط چریک های فدایی خلق (کمونیست) - با هدف تصرف پاسپاه نظامی که به دستور شاه سرکوب شدند
📷در عکس فوق جمعی از چریکهای فدایی خلق دیده می شوند
@yade_ayyaam
یاد ایّام
⏳ (۱۹ بهمن ۴۹) - واقعه سیاهکل در جنگل های شمال توسط چریک های فدایی خلق (کمونیست) - با هدف تصرف پاس
🌒 شب سیاه چریکهای سیاهکل
🔻راهی که فداییان خلق از جنگل تا پاسگاه پیمودند
🔹صفایی فراهانی بر تاثیرات منطقهای عملیات به جای تاثیرات سراسری تاکید میکرد. او با حدس بر این باور بود که پس از حمله میبایست در همان منطقه باقی بمانند و دست به یک دوره شناسایی تاکتیکی بزنند و پس از یک ماه شناسایی تاکتیکی از منطقه خارج شده و با پیوستن نفرات جدید و اجرای یک دوره آموزش مجددا به منطقه بازگردند و عملیات را ادامه دهند تا منطقه هر چه بیشتر تحت تاثیر عملیات مسلحانه قرار بگیرد.
🔹ماجرای حمله به پاسگاه سیاهکل و خلع سلاح آن هر چند قبل از این برنامهریزی شده بود اما دستگیریهای پیدرپی، آن را به سمت دیگری میبرد. گروه به پاسگاه حمله میکند و وارد آنجا میشوند. در جریان حمله به پاسگاه اکبر وحدتی و اسماعیل رحمتپور زخمی و کشته میشوند. هوشنگ نیری نیز اشتباهی تیر میخورد. در نهایت هم گروه با آنکه ماشینشان خراب شده سیاهکل را به سمت جنگل ترک میکنند.
🔹شاه با اطلاع از خبر این ماجرا سرلشکر اویسی را مامور کرد تا هشتاد کادر ورزیده به همراه ماموران اطلاعاتی و سه فروند هلیکوپتر برای تقویت ژاندارمری گیلان بفرستد.
🔹سیاهکل بر خلاف آنچه بعدها در ستایش آن گفته و سروده شد به «مونکادای» ایران تبدیل نشد اما به روند تازهای از تحولات سیاسی در ایران تا اوایل ۱۳۵۶ دامن زد که تاثیر مثبت و منفی آن نیازمند بررسی این دوره تاریخی و نقش کسانی است که در قامت «چریک شهری» به مبارزه ادامه دادند.
yade_ayyaam
▫️برادرِ هوشنگ نیری، یکی از چریکهای کشته شده در واقعه سیاهکل:
حتی جنازهاش را هم ندیدیم. بعد از کشته شدن برادرم، فشار روی خانواده ما خیلی زیاد بود. یک سال اول که اصلا کسی از فامیل و دوست و آشنا به خانه ما رفتوآمد نمیکرد.خواهرم که آن زمان معلم بود، بعد از مرگ هوشنگ، از مدرسه اخراج شد. چند سال بعد از آن ماجرا، همه به ما احترام میگذاشتند و از شهرهای مختلف میآمدند و با ما دیدار میکردند.
🆔 yade_ayyaam
📆 مهدی بازرگان برنامههای دولت موقت را اعلام کرد
💠 ماشینسواری نازک نارنجی هستم ‼️
▫️ در روز جمعه ۲۰ بهمن ۱۳۵۷ مهندس مهدی بازرگان، نخستوزیر دولت موقت انقلاب طی یک سخنرانی عمومی که با حضور بیش از صدها هزار نفر از مردم در دانشگاه تهران و خیابانهای اطراف آن برگزار شد، برنامههای دولت موقت را تشریح کرد و گفت: «علی نیستیم که همان شب اول بگویم: «معاویه از جایت بلند شو.» حتی انتظار رهبری و مرجع عالیقدری که بنده را مامور و مفتخر به این خدمت کردهاند و با عزم راسخ و ایمان و قدرتش سر به زیر انداخته و بولدوزروار حرکت میکند و حرکت کرده، صخرهها و ریشهها و سنگها را سر جایش خرد کرده ولی پیش رفته و میرود، این انتظار را هم از بنده نداشته باشید. بنده ماشینسواری نازک نارنجی هستم که باید روی جادههای آسفالت و از راه هموار حرکت کنم. شما باید این راه را برایم هموار کنید.»
🆔 yade_ayyaam
📆 درگیری در پادگان نیروی هوایی و جنگهای خیابانی آغاز شد
🔹در روز ۲۱ بهمن ۱۳۵۷، درگیری میان همافران نیروی هوایی و گارد شاهنشاهی که از شب قبل از آن در پادگان نیروی هوایی تهران آغاز شده بود، به اوج رسید. اوایل شب ۲۰ بهمن وقتی که رادیو اعلام کرد فیلم ورود امام خمینی بعد از اخبار تلویزیون نمایش داده خواهد شد، عده زیادی از همافران و درجهداران نیروی هوایی در سالن آسایشگاه جمع شدند تا تصاویر امام را از تلویزیون ببینند. هنگامی که تصویر امام از تلویزیون پخش شد، همافران ضمن ابراز احساسات، چند بار صلوات فرستادند. این ابراز احساسات موجب خشم افسران تیپ گارد جاویدان شد و آتش درگیری میان طرفین را برافروخت. در همان شب یگانهایی از تیپ جاویدان از نقاط دیگر تهران برای سرکوب همافران عازم دوشانتپه شدند. بامداد ۲۱ بهمن حلقه محاصره نیروهای گارد جاویدان در اطراف پایگاه هوایی دوشانتپه لحظه به لحظه تنگتر میشد. اواخر شب نیروهای مردمی و گروههای مسلح به یاری همافران شتافته و نبرد سختی بین دو طرف آغاز شد. سرانجام نیروهای گارد مجبور به عقبنشینی شدند.
🆔 yade_ayyaam
یاد ایّام
📜 گزارش هفته نامه آلمانی اشپیگل از امیدهای مردم به امام خمینی (در جریان انقلاب57) 💠 گوش به فرمان ت
💠 گزارش اشپیگل از امیدهای مردم به رهبر انقلاب
🔹حتی مومنترین آتئیستها نیز نمیتوانند خود را از تاثیر و کاریزمای این رهبر شیعه آزاد کنند. عباس دولتشاهی رهبر یکی از تشکلهای دانشجویی و متعصب مارکسیست دانشگاه تهران میگوید:
▫️ «آیتالله خمینی به مثابه نوری است که در پایان شبی بلند تابیده است. او هدیهای آسمانی است.»
🔹ظاهرا همه خوبیها از برکت وجود آیتالله خمینی است. حداقل در جنوب پایتخت یعنی همان منطقهای که مردمانی مذهبیتر از شمال شهریهای نازپرورده دارد، چنین باوری موج میزند. هر زمان که نفت و بنزین به دست مردم میرسد، هر زمان که پس از چندین ساعت قطعی برق بار دیگر لامپها روشن میشود و هر زمان که مریضی شفا مییابد، مردم کوچه و بازار فریاد میکشند که این همه از برکت وجود خمینی است.
🆔 yade_ayyaam
📆نظام شاهنشاهی سقوط کرد
🔹در روز یکشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۵۷ نظام شاهنشاهی، کمتر از یک ماه پس از خروج محمدرضا شاه پهلوی از کشور سقوط کرد. امام خمینی صبح روز ۲۲ بهمن در پیامی نسبت به ادامه خشونتهای رژیم شاه هشدار داد و گفت: تصمیم آخر را میگیرم.
🔹انقلابیون متشکل از فداییان خلق و مجاهدین خلق و گروههای مبارز مسلح و گروه وسیعی از مردم از پیش از ظهر ضمن استقرار در خیابان «جام جم» کلیه راههایی را که به مرکز رادیو و تلویزیون منتهی میشد مسدود کردند. این آغاز مبارزه مسلحانهای بود که به تصرف رادیو تلویزیون انجامید. سرانجام ساختمان رادیو تلویزیون به تصرف مردم در آمد و کارکنان اعتصابی که گروهی از آنان مسلح بودند، این مرکز را اشغال کردند.
🔹کارکنان اعتصابی در ساعت پنج و چهل و پنج دقیقه بعد از ظهر به مرکز رادیو تلویزیون رفتند و در همین ساعت رادیو ایران با قطع برنامه موسیقی با عبارت «هم اکنون صدای راستین مردم و صدای انقلاب به گوش شما میرسد» ارتباط خود را با مردم برقرار کرد. وقتی کارکنان اعتصابی در محل کار خود مستقر شده بودند، تانکها و افراد نظامی، به تدریج این محل را ترک میگفتند، در حالی که تصاویر امام خمینی روی کلیه تانکها به چشم میخورد.
🆔 yade_ayyaam
یاد ایّام
محمد جواد صاحبی، از مبارزان نهضت اسلامی و فعالان فرهنگی، دار فانی را وداع گفت.
❇️ روایتی از جاسوسی مجاهدین خلق برای ساواک
🔹مرحوم محمد جواد صاحبی، از مبارزان نهضت اسلامی و فعالان فرهنگی، در بخشی از خاطرات خود ضمن روایت خاطرات سالهای پایانی دهه 40 میگوید: ما كمكم فعاليتهايمان را بهصورت جلسات هفتگي، هم در روستاي خودمان و هم در شهر شكل داديم و كتابخانهاي در حسينيه روستا ايجاد كرديم... در سطح شهر هم آهستهآهسته نيروهايي را جذب كرديم.
🔹بعدا متوجه شديم كه اعضا و هواداران مجاهدين خلق در جلسات ما رخنه كردهاند. در ابتداي يكي از جلسات، جواني ريز نقش و رنجور اعتراض کرد که... برگزاري اينگونه مجالس و محافل و آموزشهاي ديني دردي را دوا نميكند، بلكه بايد بهصورت ريشهاي كار را شروع كنيم كه آن هم نياز به ايثار و گذشت دارد. من فهميدم هدفش تبليغ گرايشهاي سازمان مجاهدين خلق است لذا در پاسخ او مطالبي را گفتم.
🔹بعد از آن درباره اين شخص تحقيق كردم و متوجه شدم كه او علي اشرفي است که مدت يكسال هم در زندان بوده است. چون در سن نوجواني به زندان افتاده بود، ساواك روي افكارش تأثير گذاشته بود. اتفاقاً بعد از آن جلسه ساواك يكي از اعضا به نام نعمتالله جمعه را که همدرس ما بود... دستگير كرد و او پس از آزادي گفت كه به احتمال فراوان يكي از حاضرين در جلسه اخباري را به بيرون منتقل ميكند. زيرا ساواك از جزئيات اين جلسه باخبر بوده است.
🆔 yade_ayyaam
یاد ایّام
محمد جواد صاحبی، از مبارزان نهضت اسلامی و فعالان فرهنگی، دار فانی را وداع گفت.
❇️ نحوه آشنایی مرحوم صاحبی با آیتالله خامنهای در سال 1352
🔹مرحوم محمدجواد صاحبی در سالهای آغازین دهه 50 با برخی از شخصیتهای مبارز و انقلابی آشنا شد که شاخصترین آنها آیتالله خامنهای بود. صاحبی در این رابطه میگوید: «در طي سالهاي 1351 و 1352 با يك سري از شخصيتها و فرهيختگان كشور و همچنين با حوزه علميه مشهد ارتباطات وسيعي برقرار كرديم. چون فاصله ما تا مشهد زياد نبود، موقع تحصيل در دبيرستان گاهي بدون اينكه پدر و مادرم در جريان باشند، به مشهد ميرفتم و با برخي از اين شخصيتها همچون آيتالله خامنهاي ديدار ميكردم.»
🔹مرحوم صاحبی که از آن سالها با آیتالله خامنهای آشنا شده بود، مرتب در جلسات ایشان شرکت میکرد. محمد جواد صاحبی خود در این رابطه میگوید: «ايشان [آیتالله خامنهای] از روحانيوني بود كه به وقت و نظم بسيار پايبند و رفت و آمدهايشان روي نظم و حساب و كتاب بود. در هفته دو جلسه داشت: در جلسه دوشنبهها افراد خاصي حضور داشتند. بعضي مشكلات و يا سؤالات بيان ميشد و ايشان با روي باز و با حوصله آنها را ميشنيد و راهحل ارائه ميداد. جلسات پنجشنبهها مقداري عموميتر بود و افراد بيشتري در آن حضور داشتند.»
🔹وی ادامه میدهد: «البته ايشان درسها و جلساتي هم در مسجد كرامت و جاهاي ديگر داشتند كه تيپها و طيفهاي مختلف از دانشجويان، بازاريان و تحصيلكردهها در اين جلسات شركت ميكردند. من يادداشتهايي دربارهي سيد جمالالدين اسدآبادي داشتم و آنها را به ايشان ارائه كردم و از ايشان راهنمايي خواستم. اين قضيه مصادف با تبعيد ايشان شد. گفته بودند كه من اين كتاب را خواندم، كتاب خوبي است، ولي نياز به اصلاحاتي دارد. اگر ايشان بخواهد آن وقت من مطالبي دارم كه براي انتشار كتاب بايد آن موارد را اعمال بكند، منتها اول بايد ايشان را ببينم كه خودشان يك چنين تقاضايي دارد يا نه؟ به هر حال وقتي قصد كردم از نظرات اصلاحيشان مطلع بشوم با قضيه دستگيري ايشان مصادف شد و من از اصلاحات و راهنماييهاي ايشان درباره كتاب سيدجمالالدين اسدآبادي محروم شدم...»
🆔 yade_ayyaam
بیانیه رهبر انقلاب-#گام_دوم_انقلاب.pdf
332.7K
📃 نسخه PDF بیانیه رهبر انقلاب با عنوان: #گام_دوم_انقلاب خطاب به ملّت ایران به ویژه جوانان
🆔 @yade_ayyaam
📢 بیانیه #گام_دوم_انقلاب خطاب به ملّت ایران به ویژه جوانان
🔴 نگاهی کلی به بیانیهای که از سوی حضرت آیتالله خامنهای بهمناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی صادر شد:
🔶 جمهوری اسلامی ویژگیهایی دارد از جمله:
1⃣ برای همه چیز میتوان طول عمر مفید و تاریخ مصرف فرض کرد، امّا شعارهای جهانی این انقلاب دینی از این قاعده مستثنا است چون ویژگیهایی مثل آزادی، اخلاق، معنویت، عدالت، استقلال، عزّت، عقلانیّت، برادری در فطرت بشر است.
2⃣ به نقدها حسّاسیّت مثبت نشان میدهد. ولی از ارزشهایش فاصله نمیگیرد.
3⃣ انعطافپذیر و آمادهی تصحیح خطاهای خویش است. اما تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست.
4⃣ پس از نظام سازی، به رکود و خموشی دچار نشده است. متحجّر و در برابر پدیدهها و موقعیّتهای نو به نو، فاقد احساس و ادراک نیست.
5⃣به اصول خود بشدّت پایبند و به مرزبندیهای خود با رقیبان و دشمنان بشدّت حسّاس است. مرتکب افراطها و چپرویهایی که مایهی ننگ بسیاری از قیامها و جنبشها است، نشده است.
6⃣ این انقلاب از آغاز تا امروز نه بیرحم و خونریز بوده و نه منفعل و مردّد. در هیچ معرکهای گلولهی اوّل را شلیک نکرده است، ولی پس از حملهی دشمن از خود دفاع کرده و ضربت متقابل را محکم فرود آورده است.
7⃣ از مظلومان و مستضعفان دفاع کرده است و با صراحت و شجاعت در برابر زورگویان ایستاده است
📚 درسهایی که رهبرانقلاب به عنوان نسل اول انقلاب برای جوانان گفتند:
✊🏻 همه چیز علیه ما بود، چه رژیم فاسد طاغوت که علاوه بر وابستگی و فساد و استبداد و کودتایی و چه آمریکا و قدرت های شرق و غرب.
✌🏻 هیچ تجربهی پیشینی و راه طی شدهای در برابر ما وجود نداشت. اما جمهوری اسلامی گامهای بزرگی را طی کرد.
🌱 ثمرات و نتایج گام اول انقلاب:
1⃣ ثبات و امنیّت کشور و تمامیّت ارضی و حفاظت از مرزها.
2⃣ موتور پیشران کشور در عرصهی علم و فنّاوری و ایجاد زیرساختهای حیاتی و اقتصادی و عمرانی.
3⃣ مشارکت مردمی را در مسائل سیاسی مانند انتخابات، مقابله با فتنههای داخلی، حضور در صحنههای ملّی و استکبارستیزی به اوج رسانید.
4⃣بینش سیاسی آحاد مردم و نگاه آنان به مسائل بینالمللی را به گونهی شگفتآوری ارتقاء داد.
5⃣ کفّهی عدالت را در تقسیم امکانات عمومی کشور سنگین کرد.
6⃣ عیار معنویّت و اخلاق را در فضای عمومی جامعه بگونهای چشمگیر افزایش داد.
7⃣ تبدیل شدن به نماد پر ابّهت و با شکوه و افتخارآمیز ایستادگی در برابر قلدران و زورگویان.
🔆 ماموریتهای نسل جوان برای گام دوم انقلاب:
1⃣ علم و پژوهش: دانش، آشکارترین وسیلهی عزّت و قدرت یک کشور است... ما هنوز از قلّههای دانش جهان بسیار عقبیم؛ باید به قلّهها دست یابیم.
2⃣ معنویّت و اخلاق: معنویّت به معنی برجسته کردن ارزشهای اخلاق و به معنی رعایت فضلیتهای اخلاقی
3⃣ اقتصاد: مجموعهی جوان و دانا و مؤمن و مسلّط بر دانستههای اقتصادی در درون دولت سیاستهای اقتصاد مقاومتی را اجرا کنند.
4⃣ عدالت و مبارزه با فساد: تبعیض در توزیع منابع عمومی و میدان دادن به ویژهخواری و مدارا با فریبگران اقتصادی که همه به بیعدالتی میانجامد، بشدّت ممنوع است؛ همچنین غفلت از قشرهای نیازمندِ حمایت، به هیچ رو مورد قبول نیست.
5⃣ استقلال و آزادی: استقلال ملّی به معنی آزادی ملّت و حکومت از تحمیل و زورگویی قدرتهای سلطهگر جهان است. و آزادی اجتماعی به معنای حقّ تصمیمگیری و عمل کردن و اندیشیدن برای همهی افراد جامعه است.
6⃣ عزّت ملّی، روابط خارجی، مرزبندی با دشمن: این هر سه، شاخههایی از اصلِ «عزّت، حکمت، و مصلحت» در روابط بینالمللیاند.
7⃣ سبک زندگی: تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بیجبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همهجانبه و هوشمندانه میطلبد که باز چشم امید در آن به شما جوانها است.
🆔 @yade_ayyaam