🔺 تحلیل و بررسی فیلم سینمایی #جوکر و تحولات اجتماعی و سیاسی در جهان☝️☝️☝️
🔸 پست ویژه - #ایمان_اکبرآبادی 🎤
10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحریف منجی || قسمت دوم بررسی فیلم سینمایی #جوکر و سریال مسیح "
🔸 #ایمان_اکبرآبادی 🎤
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (١)
«یهودا بن شمعون بن جمالیل دوم»، بزرگترین چهرهی #الیگارشی_حاخامی در سدههای نخستین دوران مسیحی بهشمار میرود. سهم #یهودا_ناسی در بنیانگذاری نهادهای سیاسی و فقهی #یهودیت و اقتدار اقتصادی و سیاسی #الیگارشی_یهودی چنان عظیم است که بهدرستی میتوان او را بنیانگذار #یهودیت_جدید نامید. یهودیان او را «رِبّی شاهزاده یهودا» و «آقای قدّیس ما» مینامند و بهطور خلاصه به «رِبّی» شهرت دارد. زمانی که بهطور مطلق از «رِبّی» سخن میرود منظور «یهودا ناسی» است. یهودا ناسی پیش از سال ١٩٢ میلادی بهجای پدر رئیس یهودیان شد و قریب به ۵٠ سال با اقتدار تمام ریاست یهودیان جهان را بهدست داشت. امروزه، آرامگاه او در «بیت شعارم» #فلسطین زیارتگاه یهودیان است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (٢)
بهنوشته دائرةالمعارف یهود، #یهودا_ناسی بر تمامی یهودیان ساکن فلسطین یا سایر نقاط جهان، ریاست داشت؛ از همهجا وجوهات میگرفت و در همهجا عزل و نصب میکرد. مورّخین «دانشگاه عبری اورشلیم» دوران یهودا ناسی را «دوران سعادت اقتصادی و سیاسی یهودیان در فلسطین» میخوانند. یهودا ناسی، به تعبیر یکی از معاصرین مسیحیاش، به امپراتوری کوچک در رأس اتباع #یهودی خود بدل شد. او را بهسان شاهان گذشتهی یهود خواندهاند که احکام مرگ را بدون اطلاع رومیها و طبق قوانین یهودی، نه رومی، اجرا میکرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (٣)
#یهودا_ناسی که در عین رهبری سیاسی، وارث سنن حاخامی و رئیس دینی #الیگارشی_یهودی بود، با اتکاء بر اقتدار و ثروت فراوانش به تأسیس «بیت دین» در #بیتالمقدس دست زد، و گروهی پرشمار از مدرّسین و طلاب را سامان داد و بهکمک آنان «روایات شفاهی» را برای نخستینبار بهصورت کتاب، مدوّن ساخت. این کتاب #میشنا نام دارد. تدوین میشنا پاسخ به نیازهای آن روز الیگارشی یهودی بود. در این زمان، حفظ بقایای فروپاشیده یهودیان و تجدید سازمان آنان در یک ساختار جدید اجتماعی تنها بهکمک میشنا امکان داشت؛ زیرا الیگارشی یهودی فاقد مهمترین پایه برای ساماندهی اتباع خویش، یعنی «استقرار در یک سرزمین واحد» بود. لذا، تنها «احکام شرعی» میتوانست یک جامعهی منسجم فرا ملی و پراکنده در سرزمینهای ایران و روم را بنیاد نهد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود