10.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحریف منجی || قسمت دوم بررسی فیلم سینمایی #جوکر و سریال مسیح "
🔸 #ایمان_اکبرآبادی 🎤
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (١)
«یهودا بن شمعون بن جمالیل دوم»، بزرگترین چهرهی #الیگارشی_حاخامی در سدههای نخستین دوران مسیحی بهشمار میرود. سهم #یهودا_ناسی در بنیانگذاری نهادهای سیاسی و فقهی #یهودیت و اقتدار اقتصادی و سیاسی #الیگارشی_یهودی چنان عظیم است که بهدرستی میتوان او را بنیانگذار #یهودیت_جدید نامید. یهودیان او را «رِبّی شاهزاده یهودا» و «آقای قدّیس ما» مینامند و بهطور خلاصه به «رِبّی» شهرت دارد. زمانی که بهطور مطلق از «رِبّی» سخن میرود منظور «یهودا ناسی» است. یهودا ناسی پیش از سال ١٩٢ میلادی بهجای پدر رئیس یهودیان شد و قریب به ۵٠ سال با اقتدار تمام ریاست یهودیان جهان را بهدست داشت. امروزه، آرامگاه او در «بیت شعارم» #فلسطین زیارتگاه یهودیان است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (٢)
بهنوشته دائرةالمعارف یهود، #یهودا_ناسی بر تمامی یهودیان ساکن فلسطین یا سایر نقاط جهان، ریاست داشت؛ از همهجا وجوهات میگرفت و در همهجا عزل و نصب میکرد. مورّخین «دانشگاه عبری اورشلیم» دوران یهودا ناسی را «دوران سعادت اقتصادی و سیاسی یهودیان در فلسطین» میخوانند. یهودا ناسی، به تعبیر یکی از معاصرین مسیحیاش، به امپراتوری کوچک در رأس اتباع #یهودی خود بدل شد. او را بهسان شاهان گذشتهی یهود خواندهاند که احکام مرگ را بدون اطلاع رومیها و طبق قوانین یهودی، نه رومی، اجرا میکرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (٣)
#یهودا_ناسی که در عین رهبری سیاسی، وارث سنن حاخامی و رئیس دینی #الیگارشی_یهودی بود، با اتکاء بر اقتدار و ثروت فراوانش به تأسیس «بیت دین» در #بیتالمقدس دست زد، و گروهی پرشمار از مدرّسین و طلاب را سامان داد و بهکمک آنان «روایات شفاهی» را برای نخستینبار بهصورت کتاب، مدوّن ساخت. این کتاب #میشنا نام دارد. تدوین میشنا پاسخ به نیازهای آن روز الیگارشی یهودی بود. در این زمان، حفظ بقایای فروپاشیده یهودیان و تجدید سازمان آنان در یک ساختار جدید اجتماعی تنها بهکمک میشنا امکان داشت؛ زیرا الیگارشی یهودی فاقد مهمترین پایه برای ساماندهی اتباع خویش، یعنی «استقرار در یک سرزمین واحد» بود. لذا، تنها «احکام شرعی» میتوانست یک جامعهی منسجم فرا ملی و پراکنده در سرزمینهای ایران و روم را بنیاد نهد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود
✡ یهودا ناسی و یهودیت جدید (۴)
اهمیت #میشنا در آن است که #یهودیت را از یک جامعهی متکی بر «معبد» به یک جامعهی متکی بر «شرع» بدل کرد. این، حادثهی بسیار مهمی است زیرا بنیانهای رهبری #الیگارشی_یهودی را بر یهودیان سراسرِ جهان تأمین میکرد و مهمترین پایهی نظریِ پیدایش #قوم_یهود را فراهم میساخت. در این معنای منحصربهفرد از «هویت قومی»، یهودیان بیشتر به یک «فرقهٔ» بسته و کاملاً متمرکز و منسجمِ #جهانوطن میمانند تا «قوم» به مفهوم متعارفِ نژادی و جغرافیایی آن. این پدیدهای است که جوامع بشری را به #حیرت واداشته و فرهنگ گستردهای را درباره #یهودیان، و عموماً بر ضد ایشان، پدید آورده است. آنچه کمتر مورد توجه قرار گرفته این واقعیت مهم تاریخی است که «قوم یهود»، به مفهوم جدید آن، بر ساختاری یگانه پدید شد که نمونهی مشابه دیگری برای آن نمیتوان جُست. این تنها جامعهی بشریِ فاقد مرزهای جغرافیایی است!
✅ اندیشکده مطالعات یهود
کانال پژوهشی یهودشناسی
⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی قسمت بیست و چهارم 📝بررسی روایات سفیانی ⁉️زمان قیام سفیانی چه موقع است؟
⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی
قسمت بیست و پنجم
📝بررسی روایات سفیانی
🔹مکان خروج سفیانی
⬅️در رابطه با مکان خروج سفیانی سه دسته روایت داریم👇
1⃣. یک دسته می گویند قیام او از سرزمین شام خواهد بود. که امیرالمومنین (ع) فرمودند؛ سفیانی از شام خروج می کند پس اهل شام از او اطاعت می کنند. روایت در کتاب ″الغیبة نعمانی، ص316″ و معتبر هم هست.
2⃣. دسته ی دوم می گویند از وادی یابس یا همان سرزمین خشک خروج می کند. کتاب ″کمال الدین، ص651″ که امام سجاد (ع) می فرمایند: سفیانی از سرزمین خشک قیام می کند. این حدیث در کتاب ″الغیبة شیخ طوسی، ص444″ هم آمده.
3⃣. اما دسته سوم خروج او را از ناحیه ی مغرب اشاره می کنند که امام باقر (ع) می فرمایند: در کتاب ″الغیبة نعمانی، ص262″ خراسانی و سفیانی به آنها یورش می برند یکی از مشرق و دیگری از مغرب. چون خراسانی از شرق است پس سفیانی از غرب است.
⚠️اما این روایاتی که می گوید از غرب است با آن دو روایت دیگر منافاتی ندارد، چون ممکن است بگوییم شام از نظر جغرافیایی در غرب عراق است و محتمل هم این است مخاطب این روایت شیعیان عراق بودند و امام باقر از این لحاظ گفته که از غرب. بنابراین روایات یاد شده به جهت جغرافیایی سرزمین شام اشاره می کند. دسته دوم هم با دسته اول هماهنگ است چون وادی یابس در سرزمین شام است.
⬅️پس علی ایحال می توانیم بگوییم مجموع روایات خروج سفیانی را از سرزمین شام می دانند. اما این شام فقط سوریه فعلی نیست بلکه 4 کشور سوریه، فلسطین، لبنان و اردن است.
♨️سفیانی دو هدف مهم دارد👇
1⃣- کشتار شیعیان. به طرز فجعیی شیعه می کشد که امام باقر (ع) در کتاب ″الغیبة نعمانی، ص311″ می فرمایند؛ خشم و کینه ی او تنها متوجه شیعیان ماست و تنها بر کشتن آنها حریص است.
2⃣- جلوگیری از نهضت امام زمان (عج) خواهد بود. چرا که بعد از خروج سفیانی و بعد از آن صیحه ی آسمانی یک زمزمه ای از ظهور در بین جهانیان می پیچد. سفیانی هم متوجه می شود به همین خاطر لشکری به مدینه می فرستد، که امام زمان را از بین ببرد.
🎤استاد عبادی
#حدیث_شناسی_مهدوی ۲۵
#بررسی_روایات_سفیانی
⬅️سلسله مباحث حدیث شناسی
قسمت بیست و ششم
📝بررسی روایات سفیانی
⁉️چگونگی قیام سفیانی:
📜روایاتی هستند که به درگیری سفیانی با دیگر مدعیان حکومت و پیروز شدن آن اشاره می کنند. طبق روایت معتبری از امام باقر (ع) در کتاب ″الغیبة نعمانی، ص288″ اولین سرزمینی که سفیانی می گیرد شام است.
📄روایت معتبر دیگری بر پنهان کاری فوق العاده سفیانی و زندگی مخفیانه او دلالت می کند. و روایت دیگر هم بر آشفتگی اوضاع شام در زمان به قدرت رسیدن سفیانی دلالت می کند که اوضاع شام در آن زمان آشفته است.
⚠️اما نکته مهمی که ما از روایات پیدا می کنیم، پیوستگی قیام سفیانی با ظهور امام زمان (عج) می باشد.
📗امام باقر (ع) در روایت معتبری در کتاب ″الغیبة نعمانی، ص288″ پس از اشاره به جنگ های سفیانی و حمله آن به کوفه و مدینه و فرو رفتن سپاهش در خسف بیداء می فرمایند: قائم در آن روز در مکه است و به کعبه تکیه کرده است. پس آن روزی که خسف بیداء می شود امام زمان در مکه است و همزمانی قیام سفیانی و امام زمان (عج) را می شود فهمید.
📙در حدیث معتبر دیگری در کتاب ″تفسیر قمی، ج2 ،ص205″ امام باقر (ع) می فرمایند: به خداوند سوگند آنان یاران قائم اند به خدا سوگند در یک لحظه اطرافش گرد می آیند و چون به بیداء می رسد سپاه سفیانی به سویش حرکت می کند پس خداوند به زمین دستور می دهد سپاه سفیانی را ببلعد.
📖از امام صادق (ع) در حدیث معتبری در کتاب ″الغیبة نعمانی، ص279″ سوال شد که زمان فرج شیعیان کی خواهد بود؟ حضرت فرمودند: وقتی که سفیانی خروج کند و یمانی آشکار شود و حسنی جنبش خود را آغاز نماید در این هنگام است که صاحب امر ظهور می کند.
🎤استاد عبادی
#حدیث_شناسی_مهدوی ۲۶
#بررسی_روایات_سفیانی
✡ نوستراداموس (١)
🔮 «میشل نوتردامی»، که با نام #نوستراداموس شناخته میشود، به یک خانوادهی #یهودی ساکن پرونس تعلق داشت که پس از الحاق این منطقه به فرانسه (١۴٨١) مسیحی کاتولیک شدند. خانوادههای پدری و مادری نوستراداموس، پیمانکاران حکومت محلی بودند و به گردآوری مالیات روستاییان اشتغال داشتند. نوستراداموس، چون بسیاری از #یهودیان پرونس، کار خود را بهعنوان #طبیب آغاز کرد و در آغاز شهرتی نداشت. در سالهای ١۵٣٨-١۵۴٧ به ایتالیا رفت و به #کابالیستهای_یهودی ساکن این سرزمین ملحق شد. پس از بازگشت به فرانسه، مروّج #کابالا و #جادوگری و #غیبگویی شد و از سال ١۵۵٠ نگارش پیشگوییهای خود را آغاز کرد. در این دوران به شهرت رسید. در سال ١۵۵۵ کتاب «پیشگوییهای نوستراداموس» در لیون چاپ شد و برایش شهرت فراوان به ارمغان آورد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود