✨حاج ولی الله کلامی را ما آذری زبانها به کتابهای شعرش در مدح و ثنای اهل بیت(علیهمالسلام) میشناسیم و از کودکی اشعارش را از زبان مداحان اهل بیت(ع) شنیدهایم. یک بار وقتی در محضر رهبر انقلاب شعر خواند، آقا فرمودند "کلامی را کلام از دل برآید..."
▫️حاج ولیالله کلامی اما رزمنده دیروز و امروز نیز هست. تصویر بالا عکسی از اوست که در حال خیاطی لباس برای رزمندگان است و تصویر پایین، او را در حال دوختن ماسک برای مبارزه با #کرونا ثبت کرده است.
▪️پس از دیدن این عکس، امروز با ایشان تماس گرفتم تا بابت همه مجاهدتهایشان تقدیر کنم. میگفت هیئتشان کارگاه خیاطی راهانداخته و روزانه بخشی از کار چهل هزار ماسک را انجام میدهند. گفت هیئت حاج مهدی رسولی هم تیمهای ضدعفونیسازی راهانداختهاند و مشغول کارند.
▫️آقای پناهیان تعبیر زیبایی درباره ابتلای انسانها دارد. میگوید امتحانهای الهی برای این است که انسان سرّ درون خود را نشان دهد. میتوان درباره ظهور و بروز سرّ درون یک ملت نیز این تعبیر را به کار برد و گفت امتحانهای الهی، موجب تجلی اسرار درون ملتهاست.
برای اینکه سرّ درون ملت ایران را بدانیم، کافی است به رفتار آنها هنگام بلایا دقت کنیم.
در شرایطی که مردم غرب به جان هم افتادهاند، #مردم_مهربان_ایران برای یکدیگر از جان مایه میگذارند.
https://b2n.ir/373889
@syjebraily
📎 #بازنشر به مناسبت پخش سریال پایتخت ۶
🔺صدا و سیما و گناه نابخشودنیِ "مرجعیتبخشی" به بازیگران
🔹چرا بازیگران سینما و تلویزیون، به اندازهای مرجعیت اجتماعی یافتهاند که در بزنگاههای مهم سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نقشهای اساسی و بعضا تعیین کننده ایفا میکنند؟ آیا آنان شایستگی چنین جایگاهی را در جامعه دارند؟
🔹پیش از پاسخ به این سوال، باید در شخصیت بازیگران دقیق شویم. بازیگر کیست؟ بازیگر در واقع هنرمندی است که میتواند ذهن خود را در اختیار نویسنده و جوارح خود را در اختیار کارگردان بگذارد تا به دستور آنها بگوید و بجنبد. بازیگر به اختیار خود نه سخنی میتواند بگوید و نه حرکتی میتواند بکند.
اواخر سال ۱۳۹۷ اتفاقی افتاد که اشاره به آن، در لمس بیشتر این معنی به ما کمک میکند. وقتی خشایار الوند، نویسنده سریال پایختت چهره در نقاب خاک کشید، دیدیم که کل پروژه متوقف شد؛ نقی معمولی با رفتن خشایار الوند دچار مرگ مغزی شد و از سیروس مقدم که مسئول تنظیم حرکات جوارح او بود نیز، کاری برای احیایش برنیامد. آقای مقدم حرف جالبی در تلویزیون زد و گفت من تجربه از دست دادن عوامل را در میانه کار دارم و پس از فوت خانم پوپک گلدره، بازیگر دیگری را جایگزین کردم. اما نویسنده را نمیتوان جایگزین کرد و آقای مقدم هم نتوانست. نویسنده خالق همه شخصیتهای فیلم و داستان فیلم است و جایگزین ندارد.
🔹حال پرسش اینجاست که چرا علاقه مردم به شخصیت نقی معمولی-که مخلوق ذهن خشایار الوند است- آقای محسن تنابنده را تبدیل به سلبریتی میکند و او در مسائل گوناگون از موضع و جایگاه نقی معمولی اظهار نظر میکند؟ آیا او این حق را دارد؟ آیا تبدیل شدن بازیگران به صاحبنظران اجتماعی، سوء استفاده و سرقت شخصیت محبوبی نیست که نویسنده خلق کرده است؟
🔹پاسخ این سوالات البته روشن است. اما چه چیزی باعث شده است که بازیگران، به چنین جایگاهی در اجتماع برسند؟ به نظر میرسد مقصر اصلی در این سرقت شخصیتی، سیاستگذاران و تصمیمگیران سازمان صدا و سیما هستند. سازمان صدا و سیما به جای اینکه بیینده را از این وهم در بیاورد که آنچه دیده است، فیلم است و آنکه بازی میکند، در حال اجرای دستورات نویسنده و کارگردان است، در فضای خارج از فیلم بیشتر به وهم اینهمانی معمولی-تنابنده دامن میزند.
وقتی گاه و بیگاه، در برنامههای مناسبتی، بازیگر میهمان است و مجری از علائق و سلایقش تا نظراتش درباره مسائل گوناگون از او سوال میکند، روشن است که این بازیگر دچار توهم صاحبنظر بودن در امور گوناگون جامعه خواهد شد. درباره خوانندگان محترم نیز مسئله همین است. حنجره خوبی دارند و توانستهاند مفهومی که شاعر میسراید و با وزنی که او ساخته، صدایی بسازند، اما گاه شخصیت شاعر را به سرقت میبرند و چنان رفتار میکنند که گویی آنچه خواندهاند، سخن خود آنهاست.
🔹وقتی این توهم، هم در بازیگر و هم در مردم، ایجاد شد، بازیگران یا به استخدام سیاسی درمیآیند و در بزنگاههای سیاسی مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، یا اینکه دوز این توهم در جامعه چنان بالا میزند که بازیگران سیاستمدار میشوند.
🔹این وضعیت متوهمانه، حاصل نگاه تفرجگاهی به جای نگاه دانشگاهی به صدا و سیماست. هدف صدا و سیما نباید سرگرم کردن مردم و گذراندن وقت آنها باشد، بلکه هدف باید اعتلای سواد و فهم و درک و آگاهی مردم باشد. سلبریتیپروری و مرجعیتبخشی به آنها، با این اهداف متعالی در تضاد و تناقض است.
🔹خوب است دوستان تصمیمگیر در صدا و سیما، اگر هم بنا دارند به جای دانشمندان و صاحبنظران، عوامل فیلم و سریال را به برنامهها دعوت کرده و از علایق و سلایقشان سوال کنند، به جای بازیگران نویسندگان فیلمنامهها، و به جای خوانندگان، شاعران را دعوت کنند تا درباره آنچه خلق کردهاند با مردم سخن بگویند.
@syjebraily
⚠️ در شرایط کرونایی تو مراسم تشییع و تدفین متوفی شرکت کردید ⁉️
بالاتر از ۴۰ سال و بیماران حق شرکت ندارند،
و جوان های بین ۲۰ تا ۴۰ که همیشه در حاشیه ی اتفاقات و کارها قرار داشتند و نقش پادو رو ایفا میکردند، مسئول انجام و تصمیم گیری کارها هستند و با هوش جوانی و خلاقیت در شرایط خاص جامعه، امور و اداره میکنند و میانسالان در پشت صحنه فقط ناظر و مشاور هستن.
🔸این شرایط مشترک تمام فعالیت هاست،
🔹بیاید زبان #کرونا رو بفهمیم، داره میگه عرصه فعالیت مختص #جوان هاست.
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
🔴 #زباله_گرد
در روزهای کرونایی در حال گذر از کنار سطل زباله ای بودم که مردی جوان سر درون زباله ها، دنبال چیزی میگشت دقیقا مثل سابق؛ بی هیچ تفاوتی نه ماسک و نه دستکشی و نه تعطیلات و نه حقوقی و...
🔸شاید بتوان گفت کلمات جدیدی که بوجود می آیند را می توان ملاک های سنجشی برای میزان و نوع حرکت فرهنگ و تمدن جامعه ی مادرش دانست. و سازندگان این کلمات را هم اصحاب فرهنگ و تمدن آن سرزمین.
گاهی کلمات در مسیر رشد علم و تکنولوژی متولد شده و به ادبیات فرهنگ میزبان یا دیگر فرهنگ های جهان افزوده میشود مانند تلفن، کامپیوتر ، اینترنت و... ، گاهی در نتیجه اقتضا و نیاز مانند عناوین مشاغل جدید و گاهی در نتیجه هنر مثل اصطلاحات سریال ها و فیلم ها و گاهی در نتیجه رسوم و سنت ها مثل یلدا، ولنتاین ... و گاهی متاثر از دین مردم مانند نماز، روزه، اعتکاف و...
#زباله_گرد هم عنوان یک شغل است که در دهه اخیر در نتیجه مسیر رفع یک نیاز در شرایط اجتماعی نه چندان مطلوب بوجود آمده است و همین عنوان خود به تنهایی تفسیری بسیط و گسترده از شرایط و سمت و سوی حرکت اجتماعی جامعه و اقتصاد بیمار ما را ارائه می کند.
از این دست عناوین که در نتیجه شکل گرفتن مشاغل کاذب در جامعه است کم نداریم.
در پس عنوان این مشاغل از جمله #زباله_گرد دنیایی از تعارضات اجتماعی و حقوقی، از سوء مدیریت مسئولان تا سوء رفتار مردم اتفاق افتاده است، که جامعه با این شغل بعنوان یک مولفه اجتماعی روبرو شده است.
که این تعارضات در بحران ها مانند #کرونا، شدت و عمق واقعی خود را می نُماید.
نسخه های اجتماعی_رفتاریِ تجویز شده در شرایط #کرونا از جمله #در_خانه_بمانیم، فاصله گذاری اجتماعی، قرطینه و تعطیلی ها برای یک #زبانه_گرد نه معنا دارد و نه تعهد می آورد، او بنا بر جبر معیشت، زندگی را قدرتمند تر از کرونا تصور می کند.
از دید او شغلش جزو مشاغل پُر ریسک مورد اشاره رییس جمهور نیست.
و حتی در اداره کار نه تعریفی برایش وجود دارد و نه قانونی در حمایتش؛ نه شامل بیمه میشود و نه بیمه بیکاری
📛بطور کل او خود، شغل و خانواده اش را شامل اجتماع نمیداند که بخواهد شرایط اجتماعی کنونی را رعایت کند📛
#عدالت_اجتماعی
#سوء_مدیریت
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
🔴 ده ها تابوت چوبی تراش و جلا خورده به همراه مجسمه ی فرد به صلیب کشیده از برنز پذیرای اموات کرونایی در کشورهای اروپایی
🔸برای تهیه ماسک و گان پزشکی مشکل دارند اما برای تابوت های لوکس مشکلی ندارند.
🔸مشکلات اقتصادی و مدیریت کشور ما به میزان پارچه چادر خانم ها و لباس روحانیون ربط داره اما برای اونها هزینه اون تابوت ربطی به تهیه ماسک و گان پزشکی نداره
🔸ما با خیرات مون برای اموات، مرده پرستیم اما اونها با دریغ ماسک و اقلام بهداشتی از زنده ها و در عوض اون تجملات در مراسم اموات، نیستن
یاللعجب‼️‼️
#کرونا
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
هفته پیش دایی مان بدلیل عفونت در محل ترکش سر و ریه ها به رحمت خدا رفتند، که بدلیل بستری بودن در بخش بیماران کرونایی، بر حسب احتیاط به روش متوفیان کرونایی غسل و کفن و دفن شدند، از نزدیک شاهد انجام مراسم به نحو احسن توسط مجاهدین این عرصه بودم.
فکر کردم خوش به حال اموات کرونایی، که توسط بهترین های این روزگار، مجاهدین عارف مسلک غسل و کفن و دفن میشوند و راهی سفر اخروی.
و راستش دلم هوس کرد توسط این افراد راهی سفر آخرت بشم😑
#کرونا
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
👆 بخشی از هزینه مراسمات سه و هفت و... که توسط خانواده متوفی، صرف تهیه بسته های ارزاق شده است.
✅ با توجه به اینکه بیش از ۱۸ روایت در منابع روائی شیعه وجود دارد که همگی دلالت بر اینکه خوردن غذای میت کراهت داشته و مستحب است تا چند روز برای خانواده مصیبت زده غذا ارسال شود(جامع الاحادیث الشیعه ۳/ ابواب التعزیه/ باب ۴/ ص۴۶۴؛ وسائل الشیعه ۲/ باب ۶۷/ ص۸۸۸) وجود دارد، و متأسفانه شاهد هستیم خوردن غذایی که برای میت انفاق می شود و مکروه می باشد، به یک عرف تبدیل شده است، و اراده و تلاشی در جهت مبارزه با این عرف غلط در بین مردم دیده نمیشود..
✳️ اما بنظر می رسد می توان از دلِ شرایط #کرونا، فرصتی ساخت برای تغییر رسوم متعارض با سفارشات دین مان.
چرا که به اجبار شرایط تجمع افراد ممنوع بوده و به همین دلیل مراسمات مرسوم در عزاداری ها منتفی شده است. و خانواده و اقوام می توانند هزینه ها را صرف امور خیریه و و جهادیِ مبارزه با کرونا نمایند.
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
🔸ضمن رعایت خطوط قرمز صداسیما، پایتخت ۶ ساخته شده
🔸تعامل خوبی هم با صدا سیما داشتن
✡ #کرم_از_خود_درخته
#پایتخت
#نفوذ_فرهنگی
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
یهتدون
#پایانی_اپوزیسیونی_بر_پایتخت 🔴 بنظر میرسد سازندگان سریال پایتخت پایانِ تولیدی، پر هیاهو و اپوزیسیون
در مورد سریال پایتخت و اتفاقات پیرامونش این پست 👆 یادآور میشود.
اواسط پخش سریال پایتخت در ایام نوروز، پستی با عنوان #پایان_اپوزیسیونی_بر_پایتخت نوشتم.
تمام تقابل ها و لجاجت های این روز های عوامل سریال و صداسیما را، از گزارش های مردمی در تایید سریال قبل از پخش هر قسمت را، تا برنامه پاسخگویی به انتقادات سریال که بیشتر برنامه ی تو دهنی زنی به منتقدین سریال بود را با هدف تحریک منتقدین و رسانه ها و در راستای همان پروژه مطروحه در پست می بینم.
#کرم_از_خود_درخته
#پایتخت
# نفوذ_فرهنگی
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
درآمد 300 میلیاردی که کار دست «پایتخت» داد
جزئیات اختصاصی خراسان از ماجرای تولید و پخش سریال محبوب شبکه یک
- حواشی سریال «پایتخت» که جمعهشب روی آنتن رفت، هنوز به پایان نرسیده است. در حالی که انتقادات از این مجموعه تا پیش از قسمت آخر، تنها معطوف بود به آن چه «بدآموزیهای سریال» خوانده میشد، اما در قسمت پانزدهم، تنها چند سکانس از ماهعسل «رحمت» و «عاطفه»، همه بحثها را به حاشیه برد. جنجال اشارات سریال به دو فیلم محصول سینمای موسوم به «فیلمفارسی»، تا حدی پیش رفت که یکشنبه عصر، علیعسکری رئیس سازمان صداوسیما، در دستوری خطاب به معاون سیما، خواهان بررسی مسئله شد تا مشخص شود «حاصل اشتباه، بیتوجهی و وادادگی است یا نتیجه عملیات مرموز و فتنهانگیز ستون پنجم فرهنگی دشمن».
خارج از روال معمول
در همین روزها گمانهزنیهای بسیاری درباره چگونگی پخش این بخش از سریال، مطرح شده است؛ عدهای در فضای مجازی این احتمال را مطرح کردهاند که شاید گروه فیلم و سریال شبکه یک، متوجه شباهت و اشاره «پایتخت» به دو فیلمفارسی نشدهاند. با این حال روزنامه خراسان به اطلاعاتی دست یافته است که نشان میدهد فصل ششم سریال «پایتخت» خارج از روال عادی تولید سریالهای تلویزیونی ساخته شده است. میدانید دو مسیر معمول تصویب و تولید سریالهای تلویزیون، گروه فیلم و سریال شبکههای مختلف سیما و همچنین سیمافیلم است. در حالی که در ابتدای تیتراژ «پایتخت»، عبارت «گروه فیلم و سریال شبکه یک تقدیم میکند» آمده، اما شنیدهها حاکی از آن است که گروه فیلم و سریال شبکه یک در تولید این سریال نقشی نداشته است.
ورود بازرگانی صداوسیما
از آن جا که بیم آن میرفته که فیلمنامه سریال «پایتخت 6» به دلیل برخی اشارات سیاسی، مورد ممیزی شدید قرار بگیرد یا حتی به طور کلی تصویب نشود، به اصرار مدیرکل بازرگانی سازمان صداوسیما ، روندی که برای تصویب فیلمنامه این مجموعه طی شده، خارج از روال عادی سازمان بوده است. ظرفیت فراوان سریال برای جذب آگهی، مدیران سازمان را مجاب کرد که به این درخواست تن دهند و با نگاه به درآمدی که حدود 300 میلیارد تومان تخمین زده میشود، مجوز تولید «پایتخت 6» را بدون آن که فیلمنامه آن در شورای فیلمنامه سیمافیلم یا گروه فیلم و سریال شبکه یک به تصویب برسد، صادر کنند. فیلمنامه پیش از تولید، تنها به رؤیت مرتضی میرباقری معاون سیما میرسد و از فیلترهای معمول نظارتی سازمان عبور نمیکند. برای پیگیری این موضوع با عباس مهدوی مهر مدیرکل بازرگانی صداوسیما تماس گرفتیم، ولی وی حاضر به گفتوگو نشد. تلاش خراسان برای ارتباط با روابط عمومی این اداره کل نیز بینتیجه ماند. همچنین خراسان این مسئله را با روابط عمومی معاونت سیما در میان گذاشت؛اما پاسخی دریافت نشد.
بدعت شورای چهارنفره
ماجرای تولید و پخش «پایتخت 6» به همین جا ختم نشده است. این سریال بعد از سپری کردن مراحل تولید، یک بار دیگر بدون آن که طبق روال معمول، توسط بازبین شبکه یک سیما، بازبینی شود، توسط شورای چهار نفرهای از مدیران ارشد سازمان بررسی و مجوز پخش آن صادر شده است. این شورا شامل مرتضی میرباقری معاون سیما، جواد رمضاننژاد مدیر سیمافیلم، مجید زینالعابدین مدیر شبکه یک و مهدی فرجی مشاور پروژه «پایتخت» و مدیر سابق شبکه یک بوده است. این موضوع را هم از غلامرضا الماسی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه یک که پروژه به نام مجموعه وی روی آنتن رفته، پیگیری کردیم، اما الماسی حاضر به پاسخگویی در این باره نشد. جالب این که همه افراد این شورا، چندین سال است که به عنوان مدیران ارشد سازمان صداوسیما مشغول به کار هستند. به نظر میرسد آن چه بیش از هرچیز جنجالهای «پایتخت» را ساخته، ولع شدید برای جذب آگهیهای گرانتر برای محصولات برند سازمان است که در برخی برنامههای دیگر نیز نمود یافته است. همچنان که «عصر جدید»، «دورهمی» و حتی «فرمول یک» نیز با توجیه درآمدزایی، میتوانند بخشهایی را روی آنتن ببرند که پیشتر در صداوسیما سابقه نداشته است؛ مواردی که در ماههای اخیر، نمونههایی از آن را در همین صفحه خواندهاید.
✍ مصطفی قاسمیان
💯%یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon
به یقین نرسیدی که پول واریز شده یا نه⁉️
خوب کاری نداره یه اعلام موجودی بگیر
#کرم_از_خود_درخته
#صدا_سیما
#نفوذ_فرهنگی
✍ مـحـمــ🔆ــد
💯% یهتدونی باشیم 👇
@yahtadoon